Despre vaccinuri-intre minciuna si adevar (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
Ti-l faci cand esti sanatos si te lupti cu niste virusi care si daca-s activi nu se pot reproduce, adica ai o cantitate limitata in organism.



Pai exact asta e pb... (cum o vad eu cel putin)...
Iti supui copilul sanatos la niste efecte secundare ale unui medicament/vaccin sa previi o boala care se poate sa nu o contacteze...Si in plus de asta...nu esti sigur ca ii oferi imunitate odata cu vaccinul...(adica sunt destule sanse...sa faca boala oricum, vaccinat fiind...).
Eu oricum problema nu mi-as pune-o la toate vaccinurile...balanta parca atarna mai greu in cazul unor boli grave...si atunci decizia e chiar si mai grea...

Pediatrul nostru spune ca fiecare copil e diferit, si de aceea pentru fiecare copil ar trebui facuta o schema de vaccinare unica in functie de multi factori...
Dar cine sa faca munca asta enorma pentru a salva cativa copii care sufera de efectele "nedorite" ale vaccinurilor?? E mai iefin sa fie compensati...si sa mergem mai departe...



Sinzi 5+, Radu si David psihologul
varsta David
varsta inimoasa
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

iileana sunt corecta asa cum inteleg eu sa fiu. Si sper ca induiosarea nu-i generata de jena subiectelor trecute ca ar fi pacat.

Am ceva in comun cu Conchita. Cata vreme persoana din fata este coerenta incerc sa nu amestec subiectele.

Subiectul PM-urilor. Eu nu vad ce a scris Felicia in ele diferit fata de cea a scris pe site. A scris chiar mai putin. Bine intors din condei, etc. dar nu a facut nimic fatarnic. N-a zis ceva pe site si +++ pe PM. Dimpotriva a fost mult mai agresiva pe site.

E un forum.... nu-i revista de medicina. Am luptat impotriva unor postari anti-OMS ca de exemplu: anti vaccinarea, culcatul pe burta al nou nascutului, ne-alaptatul exclusiv pana la sase luni, automedicatia cu antibiotice. Si am fost eu insami in culpa fata de OMS cu dormitul lui bebe alaturi de mami.
Cenzurati tot ce-i anti-OMS. In felul acesta veti avea constiinta linistita, dar la cate ineptii apar la Parinti asta-i job non-stop.
Dar nu lapidati. Ce e normal in aratatul cimitirului sau recomandarile de alcoolul sau sa spui ca bipolaritatea ii da Feliciei opinia. Daca la postarile ei cu citate din chestii stiintific dubioase si din tipi cu diploma dar gaunosi voi raspundeti asa...e sport national de improscat cu noroi. Scopul nu scuza mijloacele!!!

Asa ca sorry eu nu-s superioara, pur si simplu incerc sa inteleg de ce reactioneaza cineva asa fata de vaccinat. Si incerc sa conving civilizat aratandu-i in ce e subred sistemul lui de gandire sau daca nu-i subred in ce i-a scapat ceva.
Si cand nu mai pot, il las. Daca legea ii da dreptul sa decida, nu il pot lua eu desi sunt de opinie contrara. Si nici libertatea de expresie. Atat vreme cat va spune. Nu sunt medic ci jurist, dar parerea mea este.... Are tot dreptul sa-si dea cu parerea in public. Daca administratorii decid ca e persona non grata. Asta e opinia lor. Dar adminii au incurajat mereu diversitatea spunand care le e opinia lor. Lipsa de diversitate face forumul mic si cu profil selectat. Ceea ce mie personal mi-ar fi placut, dar nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Sanzi da. Eu nu am negat riscul. Dar faptul ca poate au nu sa o contracteze e un alt risc. Nu-l vezi. Dar neactionand cu vaccinul ti-l asumi automat.

Daca cineva sustine vaccinarea adaptata. Aici sunt de acord. Dar eu am avut parte de ea. Fetita care era din categoria pui "doi la punga" le-a decalat. In caz de boala sau reactii mai proaste au fost decalate sau separate. In US nu se poarta Pentavaccinul ca-n .fr, ca sa scapi mai repede .

Si nivelul de anticorpi se testeaza ca sa stii ce ai obtinut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB


Si nivelul de anticorpi se testeaza ca sa stii ce ai obtinut.



Asta ar trebui sa fie obligatoriu!! Dar...nu cred ca o face nimeni


edit sa spun ca in calitate de Stan Patitu' nu stiu care risc e mai mare...de asta pt mine deciziile de a vaccina sunt cu atat mai grele...din fericire, sunt impartasite de pediatru si imi dau o siguranta mai mare...

Sinzi 5+, Radu si David psihologul
varsta David
varsta inimoasa
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

AB, desi postarile tale imi inspira cel mai profund respect, cred sincer ca argumentam pe planuri paralele. Tu pornesti de la credinta ca vaccinurile sunt eficiente, doar ca nu sunt eficiente 100%. Eu cred – dupa tot ce am citit – ca vaccinurile nu au eradicat nimic (e dovedit ca epidemiile au disparut la fel in tarile care nu vaccinau, deci propaganda pur si simplu nu sta in picioare!) si ca atare cred ca 1) vaccinurile sunt ineficiente impotriva bolilor pe care pretind ca le-au eradicat (rolul decisiv tot conditiile imbunatatite de viata l-au avut, indiferent cat se ia in bascalie ipoteza asta) si mai cred ca 2) pe langa faptul ca vaccinurile mai si declanseaza uneori boala pe care ar trebui s-o previna, ele sunt si bombe temporizate care, daca nu imediat, atunci mai tarziu pot face ravagii oricand in viata unui om, declansand multe boli (alergii, astm, boli autoimune, autism, multipla scleroza, chiar cancer), asta in functie de predispozitiile genetice ale fiecaruia, de stilul de viata si alimentare, de schimbarea mediului de viata, de echilibrul sufletesc si psihic, deci in functie de intregul spectru de factori care contribuie la starea generala de sanatate a unui om etc. De aceea prefer sa merg pe principiul neinterventiei cu chimicale pe care eu le consider periculoase.

Mi se pare de asemenea o inselatorie in plus ca cineva sa-si aroge vreo capacitate de a preveni ceea ce nu poate vindeca – asa imi spune mie cea mai elementara logica. Diferenta este ca vindecarea ar fi usor de dovedit, pe cand „prevenirea“ aia nu a fost niciodata cu adevarat dovedita. Si asta a deschis usile fraudei quasi-generalizate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

MissParker da eu sunt pro vaccinare. Punand in balanta riscurile eu inclin catre vaccin.

Si da eu cred ca-i mai simplu sa previi. Si-n viata. Te astept la colt cu bebe. Sa-mi spui ce-i mai greu sa corectezi ceva sau sa previi.


Si legat de vaccin se poate verifica daca imunitatea s-a capatat prin testarea anticorpilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Hai sa punem unele lucruri drept:

1) Nu mai spuneti "eu (nu) vaccinez". Cu exceptia situatiei in care sinteti doctorii care efectueaza efectiv actiunea de vaccinare verbul "a vaccina" este reflexiv. Altceva decat "Eu MA vaccinez / Eu IMI vaccinez" suna ca dracu!

2) Voi nu stiti cum functioneaza un vaccin. Nicaieri, niciunde nu exista vaccin cu protectie 100%. Poti fi extrem de constiincios, educat si bine informat. Iti poti vaccina copilul dupa schemele riguroase ale OMS si totusi raspunsul imun la vaccin sa'i fie absent sau incomplet asa cum se intampla cu pana la 5% din copii vaccinati. In situatia unei epidemii copilul va intra in ruleta ruseasca a celor 1/1000 decese si 1/500 encefalite cum se intampla in cazul rujeolei. TREI copii au murit doar in 2006 in Romania de rujeola. Unul dintre ei era prea mic pentru a fi vaccinat cu ROR al doilea primise doar prima doza fiind prea mic pentru rapel si doar al treilea era nevaccinat din cauza parintilor/sistemului medical. Intelegeti CUM se moare? CINE moare? Credeti ca sinteti la adapost pentru ca ati luat decizia corecta si acum va permiteti luxul de a fi toleranti? Mai ganditi'va!

3) Inteleg pasiunea de a regurgita sofisme pe subiecte aiurea. Situatia in cazul de fata este urmatoare: La nivel mondial rujeola este a cincea cauza de deces la copii. Vorbim de 700.000 de morti pe an. EU traiesc in cea mai bantuita tara din Europa de rujeola, Romania. Vreti sa fiu tolerant cu prostii? Mai ganditi!

4) Experienta, studiile si simtamintele materne al lui MissParker care au ajutat'o sa ia decizia de a nu'si vaccina copiii au fost deja puse in evidenta intr'un episod tragic. In urma unei dispute ca cele de fata replica absolut dementa cu care a venit a fost: pana acum eram in dubii daca sa'mi vaccinez copiii, acum vazand cat de agresiv esti am decis sa nu'i vaccinez niciodata.

5) Ce studii, ce evidente, ce argumente sau experiente personale pot fi aduse intr'o discutie cu o persoana care este convinsa ca virusii si bacteriile NU PROVOACA BOLI?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ei uite de ce omenirea o sa mearga rau.
Pentru ca din ce in ce mai multi se cred ca daca citesc 3 carti si 10 articole sunt automat medici, doctori in vaccinare si pot sa dea sfaturi celor care, in dorinta lor de a se informa o fac citind forumuri pentru ca articolele, site-ul OMS nu le sunt la indemana.
M-a deranjat intotdeauna cand unii dau sfaturi medicale desi au alta pregatire profesionala. Si nu din spirit de casta, ci pur si simplu ca mi se pare ca a face asta nu are cele mai bune motivatii si poate face rau.
Una e sa vorbesti din experienta si alta e sa vii sa susti ca Pasteur a fost un farsor si ca studiile clinice sunt niste falsuri.
E stupid si pana la urma nu face decat sa demonstreze ca, in lupta desarta de a demonstra si a-si demonstra ca ceea ce sustine e adevarul suprem , orice argument lucios si panicard (alea de dau bine la public) e util

Eu nu sunt arhitect si nici inginer constructor asa ca, desi am terminat de construit o locuinta (ma rog, nu eu direct), si am studiat si m-am informat nu o sa ma vedeti sustind pana in panzele albe si impunand agresiv altora ca folia antivapori este esentiala pentru un acoperis ventilat
Nu e specialitatea mea

In ceea ce priveste, titlul si dorinta unora ca in aceasta polemica PERICULOASA SI INUTILA, sa fie aduse contrargumente gugumaniilor postate sau citate (intamplator, eu chiar am citit cateva argumente pertinente antivaccin, total diferite de cele postate aici)
ei bine, am mai facut-o, fara nici un rezultat.

Omul pleaca urechea si crede mai curand mailul obscur care ii spune ca vaccinul Gardasil e facut sa sterilizeze in masa fetele decat opiniile si rezultatele a 10 ani de studii.
Era o vorba : UN PROST A ARUNCAT O PIATRA IN FINTINA SI 10 DESTEPTI NU O POT SCOATE....
tare bine se potriveste acestei vasnice lupte antivaccinare.

Multa sanatate si discernamant tuturor!


Edit; mesajul acesta e scris simultan si, dupa cum se vede, in completarea celui scris de Xeno.
Si ca un disclaimer, nu ne cunoastem personal, nici cu el si nici cu sotia sa care e medic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker


LadyJ, daca vei citi postarile mai vechi cu care m-am „lansat“ eu pe forum, ma vei cunoaste mai bine si vei vedea ce ma motiveaza. Pe scurt, am fost la fel de vehementa si patimasa cand scriam despre abuzul asupra copiilor, in special asupra copiilor care am fost NOI, generatia care posteaza azi pe forum. Vocea mea a fost prima care s-a auzit in acest sens, eu am fost prima care a fluierat in biserica Sfantului „Trebuie-sa-ne-respectam-parintii-chiar-si-cand-ne-maltrateaza-sau-cand-permit-sa-fim-abuzati-sexual“. Am fost si atunci jignita, denigrata, atacata, mi s-a spus ca sunt razbunatoare, incarcata de ura, ca indemn pe toti sa-si urasca parintii, iar asta numai fiindca veneam cu un punct de vedere diametral opus convingerilor lor, veneam cu multe citate si articole din autori gen Alice Miller (pe care datorita angajamentului si traducerilor mele a citit-o aproape tot forumul!), explicam ca ura este un sentiment absolut normal si chiar necesar, care daca nu este trait ca atare si luat in serios ca barometru ca ni se face rau (ura reactiva, constienta), risca sa ramana latenta si sa ne urmareasca o viata intreaga, otravindu-ne existenta. Vezi articolul www.alice-miller.com/articles_en.php?lang=en&nid=53&grp=11" target="_blank">„Despre ura“ scris de Alice Miller.

Dupa cum vezi, am mai fost supusa oprobriului publicului confruntat cu adevaruri neplacute. Asta nu m-a speriat si nu m-a descurajat in a rosti mai departe adevarurile (neplacute, dureroase, dar adevaruri) pe care le-am descoperit pentru mine si pe care am vrut sa le arat si altora. Cine ma cunoaste si ma respecta (ca doar de-aia se vrea linsajul meu, tocmai fiindca sunt respectata pe forumul asta) stie prea bine ca eu sunt un om care pune suflet in ceea ce face si care doreste sa ajute si sa faca bine. Nu ma motiveaza nici un fel de atitudine sectanta, nu mi-a spalat nimeni creierul, nu am nici un fel de intentii financiare obscure (da, si de asta am fost banuita, ca si cum eu as face profituri de miliarde si nu industria farmaceutica pe care eu o pun sub semnul intrebarii!), nu sunt trimisul lui bin Laden si nu sunt sponsorizata de nici un cimitir ca sa-si vanda locurile de veci la care ma invita anumiti useri de aici.





Felicia, ai dus o ´´campanie´´ absolut utila , eficienta si cat se poate de adevarata impotriva ABUZURILOR sexuale sau psihice.
Esti una din femeile care din nefericire au simtit pe pielea lor ce inseamna un abuz, ce inseamna o mama iresponsabila si egoista. Acest lucru ti-a conferit ´´greutatea´´ argumetelor, nefericirea ta a deschis ochii altora, nefericirea ta ai transformat-o, ai infruntat-o si a devenit ajutor si eliberare pentru altii, poate mai slabi, poate mai nepregatiti in a confrunta adevarul dureros.
Si pentru toate cele expuse mai sus, ti-ai castigat respectul meu si a altor sute de useri care te-au citit.


Te stiu capabila de a asta pe baricade in fata furtunii. INSA, parerea mea sincera, fara nicio urma de rautate este ca uneori te urci pe baricada fara sa fii tu cea mai in masura de a vorbi la microfon.

Toata povestea asta cu vaccinurile NU SE COMPARA cu povestea abuzului.
Exista o legatura intre aceste doua povesti, iar acea legatura se numeste FELICIA, atat.
Sa ma explic..

Cand ai vazut ca faci mult bine cu postarile tale impotriva abuzului, cu traducerile tale, ai vaga impresie ca multe din hotararile tale, multe din adevarurile tale se pot transmite la o scara larga si se pot oarecum impune celorlati.
La problema abuzurilor ai lucrat mult timp si numai Dumnezeu stie ce a fost in sufletul tau. La problema vaccinurilor te informezi de ceva vreme si CREZI ca ai reusit sa ajungi la absolutul adevar pe care TREBUIE sa-l transmiti pe orice cale si celorlalti.

Evident ca eu nu cred ca tu ai fi o impostoare, o persoana rea cu ganduri ascunse. Nu, asta nu o cred si aceste acuze ar trebui sa te lase indiferenta. In schimb, cred ca exagerezi cu gandul la a face un bine.
In mintea ta, exista undeva un abuzator: firmele farmaceutice care, sustii tu, FAC RAU pentru a face bani.RESTUL, orice alt succes in aceasta industrie te lasa rece.

Intelegi unde vad eu paralela, asemanarea, in ceea ce faci tu?
Ti-ai luat armura de soldat impotriva abuzurilor de orice fel, iar acum, abuzatorul este ...farmacia.

Scuze daca nu am fost foarte clara,(scriu pe mare mare fuga) insa cred ca vei intelege ce am vrut sa spun. Si am sa-ti cer sa nu te superi sau sa te intristezi, asta e parerea mea PERSONALA formata de cand citesc topicul cu vaccinurile. Seamana mult prea mult cu atitudinea de la abuzurile din familie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

AB, pai daca eu nu (mai) pot sa cred ca vaccinurile ar preveni ceva, ce sa fac?

Edit, ca aoleu cat s-a mai scris...

LadyJ, eu iti inteleg gandurile, dar asemanarea (sau ce deranjeaza) este doar in atitudinea mea vehementa si patimasa (ma afecteaza nedreptatea, inselatoriile, minciunile), nu insa si in continutul luptei. Imi sustin convingerile, convingeri pe care mi le-am format informandu-ma. Pe pariu ca cei care vaccineaza orbeste nu citesc nimic anti-vaccin? Ei, eu am citit mult si de aceea postez aici tot felul de linkuri, articole, carti, in ideea ca fiecare poate citi si poate sa-si faca o parere proprie.

Mi-au facut bine disputele de pe acest forum. In sarcina au inceput indoielile, apoi m-am informat mult, apoi am decis ca nu vaccinez in primii doi ani de viata ai lui David, apoi - citind si mai mult ca sa-mi pot sustine ideile si sa fac fata la feedback-ul primit - m-am informat tot mai mult si - cum se intampla de obicei in discutii in contradictoriu - mi-a devenit tot mai clar cum gandesc si cum simt cu privire la tema asta, de aceea am realizat ca nu voi vaccina niciodata. Nu m-a influentat agresivitatea nimanui (nu te mai automaguli atata, X.), ci doar discernamantul meu aplicat pe tot ce am citit. Ma lasi cu prelegerile, please?

Mergi la inceput