mesele copilului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ndr_ncht spune:

Va multumesc ptr.raspunsuri.Puiul meu manaca in jurul orelor 9-10 am. o masa de fructe cu iaurt sau cu branzica sau cu biscuite,cateodata mai manaca si pe la 7-8 am.,dupamiaza(12-2)mananca tot fructe iar seara in jurul a16-19,manaca o supita,ciorbica,piureuas,spanac,etc.si in jur de 11 pm in laptic ii pun 2 masuri de cereale...Akm cred ca e gresita masa de pranz,atunci ar trebui sa manance mai consistent si dupa sase seara ceva usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ndr_ncht
Akm cred ca e gresita masa de pranz,atunci ar trebui sa manance mai consistent si dupa sase seara ceva usor.

asta e valabil la adulti. copilul ar trebui sa aiba o cina echilibrata, de aceeasi formula ca pranzul, plus o gustare usoara inainte de culcare cu vreo ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Ana cand era mai micuta avea asa:
Dimineata: lapte
Pe la 10: suc de fructe
La 12 sau 1: supita sau mancarica (nu i-am dat niciod 2 feluri de mancare)
La 5: ori o banana cu branza, ori o prajitura
La culcare: lapte
Acum papa ca noi, doar trei mese pe zi si intre fructe sau legume crude. Cand era micuta mi-era teama sa nu devina obeza, era ff grasunica. Si am tinut-o fara fainoase pana la 1 an. Acum s-a dezobisnuit ea, nu mananca nimic cu paine, painea e un fel de desert. Dupa masa de pranz la doua ore cere o felie de paine goala si cam atat. Tine la silueta ei. Oricum acum nu e nici slaba, nici grasa, e tocmai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Copiii mei fac luna asta pe 26 7 luni.

Programul nostru este asa:
- ora 08.00 lapte
- ora 11.00 fructe cu brnaza de vaci
- ora 14.00 legume
- ora 17-28.00 lapte
- ora 21.00 lapte cu 3-4 masuri de cereale, din biberon

Pe la 05.00 mai papa putin laptic, mai mult de sete cred...

Eu am citit si recomandarile celor de la OMS si cartea lui Capraru. Si multe altele. Diferentele sunt mari, dar oricum nu poti creste un copil dupa NICIO regula... fiecare copil e unic...

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

de dimineata mananca neaparat cereale..pe la 8-9. pe la 11-12 mananca o banana sau piure...depinde ce am atunci la indemana. apoi face nani si papa pe la 2-3 supa, branza cu mar etc...dupa aia pe la 6-7 si seara inainte de culcare pe la 10-11 un biberon cu lapte si cereale. noaptea pe la 4 se trezeste si-i mai dau un biberon. David are 9 luni si jumatate. asta asa in mare pentru ca mananca de fiecare data cand ma vede pe mine ca bag ceva in gura asa ca ma straduiesc pe cat posibil sa mananc odata cu el.

http://tanaramamica.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

ale mele doua fete, 1 an si 5 luni si 2 ani si 10 luni, au cam de pe la-8 luni si pana in prezent 5 mese pe zi, lapte dimineata si seara, la 10-10.30 fructe.iaurt/biscuiti, combinate sau nu, la 1. 1.30 un fel principal ca nu vor mai mult sa manance, dorm pe urma vreo 3 ore la pranz, iar pe la 5 si ceva le mai dau ceva gen orez cu lapte, paste, vreun fel de mancare mai usoara la cuptor. chestia e ca daca ne mai vad pe noi mancand pana sa isi bea laptele la culcare mai ciugulesc si ele ceva, dar pt ca nu mananca muult la fiecare masa ma bucur ca mai baga ceva la ghiozdan.

in alta ordine de idei, m-am intalnit recent cu o tipa cu un bebe de 8 luni care mi-a spus ca bebelusul ei are 1 masa, maxim 2 pe zi, pentru ca nu cere de mancare in rest...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Programul nostru de masa la 8 luni este in felul urmator:

5/5.30 - lapte
10 - fructe cu branza
14 - legume cu carne sau galbenus (face mofturi urate, inca sunt in cautarea combinatiei perfecte - idei anyone? pt. off-topic)
18 - cereale cu lapte sau iaurt simplu, fara alte adaosuri
22.30 - lapte

Carla are la 8 luni 7.930, sunt multumita de greutatea ei si de programul de masa, are un tonus excelent, nu e grasa, pufoasa dar nici nu i se vad coastele . E sanatoasa tun si s-a nascut prematur, cu 2.900 g.

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

noi am avut pina tirziu asa:

6-7 dimineata lapte
11 - masa de fructe
13 masa de supa/ciorba si mincare
17 masa de cereale (nu din biberon)
22 lapte

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Programul nostru de masa la 8 luni este in felul urmator:

5/5.30 - lapte
10 - fructe cu branza
14 - legume cu carne sau galbenus (face mofturi urate, inca sunt in cautarea combinatiei perfecte - idei anyone? pt. off-topic)
18 - cereale cu lapte sau iaurt simplu, fara alte adaosuri
22.30 - lapte

Piti mic se face mare

Parca ai fi scris programul bebelului meu de 7 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Octopusu, pai de la 7 luni papa asa. Sper sa o tina mult si bine pentru ca mi se pare un program foarte bun, atat pentru mine cat si pentru ea.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput