antibiotic daca tuseste?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Febra nu are legatura cu antibioticul, ca se dau antipiretice atunci.
O bronsiolita sau orice altceva viral suprainfectat are indicatie de tratament antibiotic.
Sincer , nu stiu de ce in loc sa asculti medicul asculti diverse persoane de pe forum care nu lucreaza in domeniu , ba mai mult, chiar daca lucreaza , nu pot vedea copilul , prin urmare nu are rost sa se pronunte.
Il duci la alt doctor si gata daca nu ai incredere sau dacatu consideri ca nu e bine sa ia antibiotice.
Eu sunt revoltata de chestiile astea sincer...

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ai mei au luat antibiotic iarna trecuta din 2 in 2 sapt... maxim la o luna... Iar cea mai lunga perioada fara, a fost in vara: 2 luni...
Au facut si pneumonie intersititala, cu toate ca luau antibiotic, dar se pare ca nu era suficient de puternic si s-a agravat situatia... De la o amarata de tuse am ajuns la pneumonie... si ei, si eu... deci nu e de glumit...

Si eu eram disperata ca i-am indopat cu antibiotic... dar sa ma duc cu ei la doctor si pe urma sa nu le dau tratamentul... n-am indraznit... Ma batea gandul sa mai consult alt medic... dar de capul meu nu am hotarat daca le dau sau nu antibioticul prescris de doctor... Eram convinsa ca dr. nostru la orice raceala oricat de banala ne da antibiotic... dar pe de alta parte aveam f. mare incredere in el... si decat sa consult 5 doctori si primesc 5 tratamente diferite, am preferat sa il cred pe cuvant pe al nostru...

Si uite ca au inceput s-o rareasca cu racelile/virozele... sau ce mai faceau... automati si cu antibioticul. Iar din tomana si in iarna asta au luat de maxim 3 ori... iar de la jumatatea lui dec. pana in prezent deloc... un pas inainte...

Si de ce pt. un rosu in gat nu antibiotic??? Pt. ca n-au facut rosu in gat ca au baut apa rece... e clar ca acolo e o infectie... se observa dupa culoarea secretiilor ca nu-i bine... pana si eu imi dau seama ca se agraveaza... Iar de la infectia respectiva (daca e ce trebe) nu e prea mult pana la scarlatina, pneumonie ... sau altele...

Am observat ca daca asteptam mai mult sa imi dau seama daca sunt doar muci sau e mai grav, cu ata primeau antibiotic mai puternic, din asta am tras concluzia ca s-a agravat in 2-3 zile cat am amanat vizita la doctor...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

XIO ai dreptate cu ce ai scris mai sus. Stiu esti medic sau viitor medic, forumul e pt discutii ...
Dar TU pt rosu in gat si muci ai prescrie antibiotic? Preventiv sa nu se suprainfecteze?
Eu personal cu asta nu sunt de acord si nu sunt nici medic.
Eu m-am dus cu puiul meu de 3 ani si ceva (luna mai) la medic (pediatra lui in concediu deci alt pediatru, dar care il cunostea, avea si fisa lui in fata): se plangea de dureri in gat - era ff rosu, ii curgea si nasul - dar nu ff tare, vioi, ar fi mancat orice dar nu putea decat unele chestii mai usor de inghitit; fara febra, temperatura masurata de 4 ori in 10 ore a fost max 37 cu 6.

Iti scriu ce am primit pe reteta: cedax 5 ml la 12 ore; nurofen la 6 ore daca nu creste febra (37 cu 6 e considerata febra la un copil???) si daca creste alternat cu panadol la 4 ore; aerosoli cu diverse. Biotics sau altceva in gen si vit C nu mi-a zis sa-i dau.

I-a trecut cu tantum verde, ceai caldut cu miere, vit c si alte asemenea. Si iesit si afara.
De ce m-am dus la medic? Pentru exudat.

Ti se pare ca se pupa simptomele cu tratamentul prescris?
Fiecare mama trebuie sa fie informata, trebuie sa stie sa discearna. Daca discuti pe forum nu inseamna ca faci TOT ce scrie acolo. Mai afli despre ceva, te informezi si din alte parti, afli lucruri despre care intrebi medicul in care ai incredere ...

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elyanne
[...]
am tras concluzia ca s-a agravat in 2-3 zile cat am amanat vizita la doctor...

nu trebuia amanata vizita la medic ci facut exudat in prima faza, inainte de a primi antibiotic.
daca faceai exudat si antibiograma nu mai primeai antibiotic prea slab sau nepotrivit prima data ci direct cel care trebuia. asa ai luat 5 zile un antibiotic degeaba si apoi ai revenit cu unul mai puternic.
daca tu consideri ca e mai ok asa... e problema ta.
nu sunt inconstienta sa nu-i dau antibiotic daca chiar e cazul. dar se prescriu prea usor si fara analize in prealabil.
eu asta sustin: analize inainte de administrarea medicamentelor!

mami de theo

recitind ce am scris am constatat o greseala si am corectat-o ; de aceea am editat mesajul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc pt raspunsuri!
vad ca tusea s a agravat,plus ca le curge nasul f tare,deci tb sa respect indicatiile medicului.si,apropo,acum am mers la un pediatru care nu recomanda imediat antibiotic,pt ca atunci cand au facut viroza aceea urata,era vineri seara si am mers la spital,la urgenta si medicul de acolo a vrut sa ma trimita la colentina pt ca cel mic facuse caca cu cateva firisoare de sange....si pt ca n am acceptat,deoarece nu fusese decat f f putin sange,abia vizibil cu ochiul liber si,in plus,n aveam cu cine sa l las pe baiatul cel mare,am acceptat varianta branulei...

celui mare ii voi da sumetrolim,dar celui mic n am cum sa i dau,pt ca i am mai dat si acum 2 saptamani,in paralel cu gentamicina cu ampicilina facute prin branula,pt ca dupa 3 zile de tratament injectabil s a reimbolnavit de la taica su si a inceput din nou sa faca febra,asa ca dr mi a spus sa i dau si sumetrolim.
celui mic ii voi da augumentin,asa cum mi a spus dr.
sunt cu inima stransa,mai ales ca n am avut probleme pana acum,baiatul cel mare n a tusit in 4 ani decat parca o data,dar asa,putin,antibiotic n a luat decat de f putine ori..e drept ca nici nu e la gradinita...
dar vad ca cel mic tot haraie,tusea e f nasoala,ca la bronsita,de fapt,asta a fost si diagnosticul dr''bronsita''.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:
citat din mesajul lui elyanne
[...]
am tras concluzia ca s-a agravat in 2-3 zile cat am amanat vizita la doctor...

nu trebuia amanata vizita la medic ci facut exudat in prima faza, inainte de a primi antibiotic.
daca faceai exudat si antibiograma nu mai primeai antibiotic prea slab sau nepotrivit prima data ci direct cel care trebuia. asa ai luat 5 zile un antibiotic degeaba si apoi ai revenit cu unul mai puternic.
daca tu consideri ca e mai ok asa... e problema ta.
nu sunt inconstienta sa nu-i dau antibiotic daca nu e cazul. dar se prescriu prea usor si fara analize in prealabil.
eu asta sustin: analize inainte de administrarea medicamentelor!

mami de theo

Rezultatul era gata intr-o sapt. La Synevo...

Iar pneumonie au facut pt. ca secretiile au ajuns de la nas, gat, bronhii etc. in plamani... nu stiu daca rezultatul exudatului (aflat mult prea tarziu) mai ajuta cu ceva...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Rezultatul exudatului iese in 3-4 zile, antibiograma mai dureaza putin. Deci dupa 3 max 4 zile sti daca e necesar antibiotic. Si mai stii si cu ce e infectia iar un medic bun deja cunoaste la ce rezistent / sensibil ce a provocat infectia, pe prospecte scrie pt ce sunt indicate antibioticele.
Si ... pana la urma e decizia fiecaruia daca da antibiotic, calciu, fier fara analize, daca diversifica la 2 luni cu suc de portocala ... si alte asemenea sfaturi, recomandari

Mi-am spus doar parerea pe un forum public, forum pentru discutii libere. O zi buna in continuare.

mami de theo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Theo_2004, te felicit, esti una din putinele mamici care stie exact ce are de facut cand copilul ei este bolnav. Aici in Finlanda nu-ti da nimeni antibiotic fara sa-ti faca un exudat sa vada daca e sau nu infectie.Daca secretiile nu sunt eliminate intr-adevar poate face pneumonie, dar asta se poate preveni cu un sirop care inmoaie secretiile si cu multe lichide baute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

XIO ai dreptate cu ce ai scris mai sus. Stiu esti medic sau viitor medic, forumul e pt discutii ...
Dar TU pt rosu in gat si muci ai prescrie antibiotic? Preventiv sa nu se suprainfecteze?
Eu personal cu asta nu sunt de acord si nu sunt nici medic.
Eu m-am dus cu puiul meu de 3 ani si ceva (luna mai) la medic (pediatra lui in concediu deci alt pediatru, dar care il cunostea, avea si fisa lui in fata): se plangea de dureri in gat - era ff rosu, ii curgea si nasul - dar nu ff tare, vioi, ar fi mancat orice dar nu putea decat unele chestii mai usor de inghitit; fara febra, temperatura masurata de 4 ori in 10 ore a fost max 37 cu 6.

Iti scriu ce am primit pe reteta: cedax 5 ml la 12 ore; nurofen la 6 ore daca nu creste febra (37 cu 6 e considerata febra la un copil???) si daca creste alternat cu panadol la 4 ore; aerosoli cu diverse. Biotics sau altceva in gen si vit C nu mi-a zis sa-i dau.

I-a trecut cu tantum verde, ceai caldut cu miere, vit c si alte asemenea. Si iesit si afara.
De ce m-am dus la medic? Pentru exudat.

Ti se pare ca se pupa simptomele cu tratamentul prescris?
Fiecare mama trebuie sa fie informata, trebuie sa stie sa discearna. Daca discuti pe forum nu inseamna ca faci TOT ce scrie acolo. Mai afli despre ceva, te informezi si din alte parti, afli lucruri despre care intrebi medicul in care ai incredere ...

mami de theo

Theo , nu as da antibiotic fara sa fie nevoie , iar daca este nevoie sau nu, nu poti spune pana nu consulti.
Nu sunt de acord cu datul antibioticului doar pt. ca asa vrea mama sau tata , sau doar ca sa dai ceva , ca nu faci bine nimanui , dar nu sunt si nu voi fi niciodata de acord cu aceasta moda de a pune la indoiala cuvantul unui expert in domeniu si de a intreba niste necunoscuti ce sa faci.
Nu e vorba doar de doctori aici , ci de orice.
A , sa consulti mai multi medici si sa-l alegi pe cel de care-ti place mai mult e ok , e dreptul fiecaruia, sa-l intrebi pe el si sa-l contrazici pe el ca sa iti explice de ce a dat una si alta , la fel , dar nu sa-l ignori si sa dai tu(nu ma refer la tine ci la toate pers. care fac asa) o medicatie nu mi se pare ok.

Daca fac un contract cu un arhitect si mie mi se pare ca fundatia e prost facuta ii spun lui si-l intreb , nu il intreb prin telefon pe un prieten din Canada care este bucatar ce parere are el si de cati m sa fie fundatia

REvin cu cealalta parte mai incolo putin,

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Nu, nu trebuie sa fie parerea fiecaruia daca da sau nu antibiotic... este decizia doctorului cu ceva experienta si niste ani de facultate, rezidentiat etc. ... fata de mine sau de tine... si evident dupa o consultatie... ca nu imi da prin telefon...
De fapt asa ar trebui sa fie... decizia doctorului... nu parerea mea sau a ta... pt. ca sunt destui care nu merg la dr. si ajung la urgente... sau altii care cumpara ce le-a spus vecina ca a dat copiilor ultima data

Eu am raspuns la ce intreba Mona... daca doctorul i-a prescris sa-i dea sau nu, chiar daca ea crede ca nu e cazul... iar raspunsul meu a fost DA... pt. ca nimeni dintre noi nu stie mai bine decat doctorul respectiv care a consultat copiii...

Si ca tot imi laudam mandra ca n-a mai luat antibiotic de ceva vreme... de ieri dimineata tusea, la gradi din 30 copii, mai vin 15... asa ca am fugit la pediatru... cu toate ca doar tusea f. rar... si nu parea sa fie cine stie ce... uite ca ce mi se parea mie nu se potrivea cu ce a observat doctorul... chiar nu stiu diagnosticul, ca nu-i treaba mea sa retin diagnostice si tratamente sa le caut apoi pe google... Dar uite cum puteam sta bine mersi acasa... ca doar tusea din cand in cand...
Parerea lui ca nici baietii nu vor scapa... chiar daca ieri nu dadeau semne, deci nu i-am dus... dar acum la pranz au inceput si ei sa tuseasca... asta este...

Da... exudatul gata in 3-4 zile fara antibiograma... de ce mai il fac daca nu astept antibiograma... deci tot dr. isi da cu parerea ce antibiotic ar trebui... pai cum era treaba cu nu am dat antibioticul potrivit si de-aia s-a agravat??? Uite cum te contrazici singura...
Si tot despre exudat... s-a intamplat la mine... abia la al treilea exudat a iesit ca e infectie... la primele doua nimic-nimic... si gatul meu tot in pioneze... tratat cu tantum verde... si degeaba...
Daca pateam la fel cu copiii de nici un an??? si ii tineam 2-3 sapt. ca doar nu iese nimic la exudat???

Iar despre pneumonie... evident ca pana sa ajunga la pneumonie, luau sirop sa-i ajute sa elimine secretiile... iar lichide ... poate erau sau poate nu erau suficiente, dar convinge tu un copil de nici 1 an, bolnav sa bea ceva cand el nu vrea... daca reusesti in cele din urma fortat, vomita...
Iar la mine, ca am simtit-o pe pielea mea... cred ca daca nu mergeam la doctor sa ma vada iarasi, pt. ca medicamentele pt. tuse nu faceau mai nimic, ajungeam cu hernie la urgenta... nu mai puteam tusi din cauza durerilor de ovare... aveam impresia ca o sa le adun de pe jos de fiecare data cand tuseam

E mai simplu sa-ti dai cu parerea cand e la altu... sau din carti...

Mergi la inceput