antibiotic daca tuseste?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne
[...]
Da... exudatul gata in 3-4 zile fara antibiograma... de ce mai il fac daca nu astept antibiograma... deci tot dr. isi da cu parerea ce antibiotic ar trebui... pai cum era treaba cu nu am dat antibioticul potrivit si de-aia s-a agravat??? Uite cum te contrazici singura...
[...]

nu m-am contrazis singura deloc. te rog sa recitesti postul meu.
rezultatul exudatului iti spune daca e infectie sau nu si cu ce e infectia daca ea exista. am scris in continuare ca in acest moment un medic bun stie la ce e sensibil/rezistent "inculpatul" ce a iesit la exudat si deja poate prescrie un antibiotic. mai mult, in prospectele antibioticelor scrie clar pt ce sunt facute. deci daca "inculpatul" sau "familia lui" nu e in prospect medicul bun, informat nu il prescrie.

deasemenea NU am scris nicaieri ca trebuie sa fie parerea fiecaruia daca da antibiotic sau nu ci doar ca la baza prescrierii antibioticelor trebuie sa fie ANALIZE. dar DA, e problema fiecaruia sa accepte sau nu anumite medicamente fara analize. si sunt atatia medici cu ani de facultate, rezidentiat si experienta care .... au ramas la momentul acela cu informare, momentul terminarii facultatii, anii 50-60-70. medicina e un domeniu unde informarea trebuie sa fie permanenta. cine si-a ales aceasta meserie trebuie sa-si asume si acest fapt, ca trebuie sa stueze in continuare, sa se informeze in permanenta.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput