Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

dragele mele, acum fiecare cu proprii pitici.

Eu am alaptat-o pe Ozi pana la doi ani si ia uitati ce mandrete s-a facut: http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/2878070319/in/set-72157607433979901/
Pe Dudu inca il alaptez si priviti ce lebadush s-a facut http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/3265449401/

glumesc desigur! Liliana, dupa ce vei naste vei fi o alta femeie, vei simti diferit si poate atunci vei privi alaptatul ca una dintre cele mai minunate stari. Daca Dumnezeu ne-a harazit darul acesta atunci a stiut EL de ce!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
instinctiv NU VREAU SA ALAPTEZ !

Despre ce instinct vorbesti?
Dorinta de a alapta este o manifestare a instinctului matern. De asta unele fete ti-au spus ca-i prea devreme sa te decizi acum. Asteapta sa nasti si sa-l tii pe bb prima data in brate, e posibil sa simti complet diferit atunci.
Si are legatura si cu simtul datoriei, cum spunea mamagiuliei.

Nu-i nici o problema ca nu vrei sa alaptezi, bb poate fi hranit foarte bine si artificial, la fel de frumos o sa creasca, dar nu veni aici sa vorbesti despre dezavantajele alaptarii, fanatism pro-alaptare pentru ca asa ceva nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
ilse - ai punctat fff bine atitudinea autoarei, mesajul pe care a vrut sa-l transmita. Nu am vrut sa zic eu asta ca sa nu-mi adun rosiile din cap (is mai lasa, na ), dar exact asta am ganditi si eu ... nu sunt judecate mamicile pro-alaptat, nu sunt puse la zi cele care nu au putut alapta din varii motive, dar macar au incercat ... dar sa vii sa declari nu vreau sa alaptez ... mi se pare de prost gust.

Hai mai... Lasati fata in pace! :)

Nu e nici un prost gust, e putina indrazneala si agresivitate venita din teama.
S-o fi speriat fata cand a intalnit pareri ayatollahice in legatura cu alaptarea si a decis ca ea nu va alapta, etc etc.

Acuma, stiti si voi cum e la prima sarcina. "Copilul meu nu va face niciodata asa ceva" "eu nu voi face niciodata asa ceva" etc .

Din fericire, atunci cand esti fatza in fatza cu Bebe mic, iti zboara imediat fluturii din cap si, de obicei, iei cea mai buna decizie pentru el, nu pentru tine.

Bine, mai sunt si mame care se gandesc numai si numai la confortul lor, dar astea, vreau sa cred ca sunt rare.

De prost gust ar fi fost daca ar fi venit sa spuna ca isi bate copilul sau ca il lasa sa planga. Atunci, da, scoteam biciu' din garaju' cailor .

Liliana82, bine ar fi ca, inainte de a naste, sa nu-ti pui tinte prea precise.
Sa vrei doar sa fii o mama f. buna si nimic mai mult. Tintele se autoimpun pe parcurs, ai sa vezi .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

De prost gust mi se pare si faptul ca nu vrea sa alapteze ... ca si violenta sau altele ce spui tu acolo. De prost gust pt. ca e una din nevoile primare ale bblusului, hrana si somnul ... de prost gust pt. ca sunt atatea si atatea mamici care se chinuie efectiv sa alapteze si nu pot ... Si tot de prost gust e si ca o declara aici, pe despre copii. Da, na ... nu-i bai daca vad eu asa lucrurile ...

_

Nessuno č perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexiuli spune:

Liliana,sunt de acord cu fetele care au scris ca dupa ce vei deveni mama,iti vei tine prima data ingerasul in brate si vei vedea cat e de dulce,iti vei schimba anumite pareri..Nu vreau sa iti dau sfaturi,nu sunt in masura sa dau sfaturi,iti vorbesc din experienta mea..Sunt o mamica ft tanara,am un bebe de 5 luni,alaptat artificial..Inainte sa nasc ma gandeam ca nu voi reusi niciodata sa alaptez..vedeam prin oras,pe banci sau in parcuri femei care alaptau si nu imi placea asta..Cu toate astea,mi-as fi dorit sa il pot alapta pe Cristian(copilasul meu),pt ca stiam,din ce citisem,pt ca si eu m-am informat inainte sa nasc,ca laptele matern este cel mai bun pt copil..Sa stii ca si pe cutiile cu lapte formula scrie asta..in primul rand ca in laptele matern copilul isi ia anticorpi,are temperatura optima,este usor de digerat,si este mereu steril..Din punctul asta de vedere e mult mai practic sa alpatezi decat sa il hranesti cu formula..Nu te trezesti noaptea sa preg biberoane,sa pui apa la temp potrivita daca e prea rece nu se dizolva daca e prea fierbinte nu e bine,biberoanele trebuiesc sterilizate dupa fiecare masa,ca sa nu mai vorbim de preturile unei cutii de lapte praf de calitate..Si cand bb va creste iti vor trebui minim 10 cutii pe luna..asta inseamna vreo 400-500 ron numai pe lapte,poate si mai mult,depinde de care folosesti..Plus ca exista posibilitatea ca,copilasul sa manifeste vreo alergie la unul din componentele laptelui praf,sau sa nu mearga bine..
Povestile astea ca exista lapte matern care nu e bun,sunt niste mari prostii..Orice lapte este bun,cel mai bun pt bebe..Si daca alapteze sevretia lactata creste,cu cat pui copilul mai des la san,cu atat vei avea laptic suficient.In timp ce alaptezi,chiar daca acum nu esti de acord,se creeaza o legatura speciala ft puternica intre tine si copil..
Acum,tu vei alege ce e mai bine pt tine..asa cum am mai scris,mi-as fi dorit sa alaptez,insa nu am reusit sub nici o forma sa pun copilul sa suga la san..Nu reusea sa prinda mamelonul,am incercat cu toate posibilitatile,am luat mameloane din silicon,fara rezultat insa..In maternitate plangea de foame,el parea ca suge,insa nu reusea sa manance nimic..si am fost nevoita sa ii iau formula..Usor usor,pt ca nu a supt,nu am mai avut nici lapte,deja cand mi-am luat pompa pt san nu mai reuseam sa storc nimic..Mi-as fi dorit sa alaptez macar un timp,oricat de scurt,insa nu a fost sa fie..Multumesc lui Dumnezeu insa ca am un copil sanatos,se dezvolta bine,ft bine chiar si hranit cu formula..Tu vei alege ce vei crede de cuviinta,macar sa incerci daca vei putea,o sg data sa vezi cum e..cat de putin si tot e bine..
Iti doresc o nastere cat mai usoara,sa ai un copil sanatos si frumos si sa te bucuri de el,un copil e cel mai minunat dar de la viata..Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
instinctiv NU VREAU SA ALAPTEZ !

Despre ce instinct vorbesti?
Dorinta de a alapta este o manifestare a instinctului matern. De asta unele fete ti-au spus ca-i prea devreme sa te decizi acum. Asteapta sa nasti si sa-l tii pe bb prima data in brate, e posibil sa simti complet diferit atunci.
Si are legatura si cu simtul datoriei, cum spunea mamagiuliei.

Nu-i nici o problema ca nu vrei sa alaptezi, bb poate fi hranit foarte bine si artificial, la fel de frumos o sa creasca, dar nu veni aici sa vorbesti despre dezavantajele alaptarii, fanatism pro-alaptare pentru ca asa ceva nu exista.

mi se pare ca ai sintetizat exact ce vrem multe dintre noi sa spunem, in atatea pagini scrise, probabil degeaba(sper sa ma insel...).Vedeti ca voi va contrati, dar Liliana nu mai spune nimic?...

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Si eu voiam sa zic asta,
Voi va certati, Liliana a disparut!!! O fi de SENZATIONAL. A aruncat scanteia in capita de paie. Nu-i mai faceti jocul. FIECARE MAMA E DEOSEBITA, ca a alaptat sau nu, atata timp cat incearca sa faca totul pt puiut e cu adevarat MAMA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Mai bine nu citeam topicul asta...m-am enervat din momentul in care am citit titlul si am deschis topicul sperand ca este vorba de o gluma...nu-mi vine sa cred ca exista astfel de mame. Nu stiu ce vina are un copil care va avea asa o mama.
Una e sa NU POTI si alta e sa NU VREI.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl
Sarcina mea a fost toxica si cred ca si laptele meu la fel (si mancam cat mai santos, nu sucuri din comert, nu cafea, nu cips-uri etc si nici nu fumam!). Saracul copil avea colici mai tot timpul. Nu-mi spune de scos aerul, burta pe burta, siropele si altele pentru ca am incercat toate metodele posibile si imposibile. Degeaba! Copilul mi-a luat in greutate bine cam trei luni, apoi in a patra a luat cam putin, in a cincea a cam stagnat in primele 2 saptamani, asa ca a trebuit sa trec pe diversificare. Cand am inceput diversificarea s-a mai linistit copilul, iar cand nu l-am mai alaptat (la aproape 7 luni si am renuntat complet pentru ca dumnealui incepuse sa si muste)l-am trecut pe lapte praf si a putut si copilul meu sa doarma mai linistit, iar eu n-a mai trebuit sa fac ture cu el in brate prin casa toata noaptea. Sincer, nu cred ca mai avea copilul nici un avantaj daca mai continuam alaptarea.

Din postarea asta reiese ca laptele tau ar fi fost toxic, a cauzat colici la copil si l-ai salvat cu lapte praf. Eu de lapte toxic din cauza de sarcina toxica n-am auzit..poate te justifici cu un studiu ceva daca nu, URA SI LA GARA!!

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

stiti bancul cu piatra aruncata in rau pe care 10 destepti se chinuie s-o scoata? ei, cam asa e la discutia asta. pe Liliana nu o intereseaza parerea noastra, are deja una formata pe una bucata blog, doar ne-a comunicat-o. multam fain, Liliana, am luat la cunostinta.

asa, si-acu dupa ce-am scos piatra din rau, io zic sa le scoatem pe toate, ca-s o gramada pe fundul albiei.

deci, legat de teama si durere si despre cat de "usor/greu" e cu alaptatul asta: daca ar fi venit cineva in primele 3-4 saptamani de alaptat la mine sa ma tzacane la cap ca una, ca alta despre alaptat, i-as fi dat cu bidonu cu lapte in cap, aka bidonashele. am suferit ca un caine de la ragadele alea, facui si mastita de fro 2-3 ori, copila creca avea dinti virtuali, ca altfel nu-mi explic de ce o simteam la san ca pe un vampir. asa ca la inceput am fost doar o vacutza suferinda si, sincer, nush prin ce minune am mers mai departe, ca io-s tare slaba la durerea fizica, lesin si daca ma intepi cu acu'.

Mergi la inceput