Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

cl,nu stiu ce sa zic dar parca n-as da vina pe laptic (ca ar fi fost toxic) sunt situatii si motive diferite...
chiar daca am 3 copii nu sunt experta in alaptat pur si simplu pt. ca eu am avut fff mult lapte de la primul copil.
La primul prima problema a fost pina a reusit sa prinda sfircul(ca ale mele erau mici,mici (si maica-mea la fel s-a chinuit cu mine din acelasi motiv)) Am transpirat nopti intregi cu copilul in brate ,smiorcait ,transpirat (si eu cu ea) ...dupa vreo 2 sapt. am rezolvat problema.
Pe la sf. cind am vrut sa intarc am facut o frumoasa de mastita!
La al doilea la fel,lapte muuuult numai ca am facut rani...au trecut si alea.
La al treilea idem,laptaria a produs numai ca ranile si mastitele (cu febra 40-42) au tinut lant.Cind credeam ca am scapat,poc!
Nu sunt potrivita sa dau sfaturi si nici sa judec pe cineva ,sa-i analizez motivele pt. care nu a alaptat,daca chiar a avut motive sau le-a inventat,daca a avut lapte sau nu.Efectiv nu ma intereseaza.
Pe mine m-a deranjat doar "argumentele" aduse contra alaptarii.
Si ca sa fiu complet cinstita ,desi nu vreau sa judec ,nu stiu da` nu-mi place deloc cind aud o mamica zicind "eu nu vreau sa alaptez!" Eu nu inteleg cum sa nu vrei .De ce sa nu vrei?Si am senzatia ca persoana respectiva e cam egoista.
Probabil la mine instinctele materne sunt mai puternice (triplate),dati vina pe ele.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Hannen stai tu linistita, esti cat se pate de normala, dar moderna nu esti ca mai nou nu ai citit, doar pana la 4 luni se alapteaza, daca vrea mama bineinteles, ca doar copilul nu are ce sa zica la o varsta asa de frageda...ca dupa vai tu, au descoperit, nu stiu cine si nu stiu unde ca laptele de mama are E-uri sau ma rog nu e bun, pe scurt.

Te rog sa te informezi inainte de a scrie, da?
Maine-poimaine devine cumva ilegal sa alaptezi copilul ca ii faci mai mult rau decat bine, da?
O sa devina ungerground asa.

Una e sa nu poti alapta din motive medicale si una e sa declari sus si tare ca nu vrei ca ti se lasa una-alta, ca te doare, etc, blah-blah-blah...dar cand nasti nu te doare? nu ti se lasa burta? dar a fi mama e cumva usor chit ca alaptezi sau nu? dream on ca sa zic asa.

Cert este ca fata nu e o ipocrita, boooon, tot respectul pentru asa curaj sa declari ca nu vrei, e alegerea ei, corpul ei, copilul ei.

Ce ma ingrijoreaza doar asa virtual, ca de altfel nu sunt copiii mei sa fie clar este ca tinde sa devina o moda.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

ilse, tu ti-ai schimbat vreodata opinia dupa vreo argumentatie pe forumul public?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Liliana, e dreptul tau sa alegi ce vei face.
Dar poti incerca.

Eu am vrut, n-am reusit prea mult, a fost ingrozitor, insa daca as fi din nou gravida, sigur mi-as face datoria. Eu asta am simtit, ca e datoria mea sa-i ofer copilului meu ce e mai bun.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

ilse, tu ti-ai schimbat vreodata opinia dupa vreo argumentatie pe forumul public?

Despre Andrei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,

Dar tu?
Ai vreo parere despre alaptat?
Daca nu iti dau ignore daca mi te mai adresezi de-acum incolo, thanks dar nu fac eu subiectul topicului...daca te referi la stirea de la protv cu laptele de mama, scuza-ma nu pot decat sa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

ilse,bine le-ai ghicit in curind or sa aresteze mamele care alapteaza si da, e trist ca are tendinte de moda.

Si ca sa ma laud si io cu performantele de laptareasa ,primul, 1 an si 3-4 luni(am uitat cit exact)
al doilea,1 an fix (ca am facut o infectie grozava la masea,am luat antibiotic si cind am zis ca revin la tzitzi am aflat ca-l proiectasem pe al 3-lea)
al treilea cupil am alaptat 1 an si vreo 7 luni.a fost cel mai greu, cum am zis rani si mastite si asta pt. ca toti copii mei au adormit numai cu tzitzi in gura.
Nu stiu,n-am reusit altfel mereu m-am dat viteaza "la urmatoru` fac si dreg" am facut o brinza,suzeta n-au servit nici una asa ca sfircurile mele au fost franjuri.Da` a trecut!
De aia zic ca nu ma bag la sfaturi,n-am citit,nu m-am documentat ca alte mamici am facut cum m-a taiat capul,dupa cum am simtit eu (pe mine si copil) fara orar...ce mai,un "haos" total.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

ilse - ai punctat fff bine atitudinea autoarei, mesajul pe care a vrut sa-l transmita. Nu am vrut sa zic eu asta ca sa nu-mi adun rosiile din cap (is mai lasa, na ), dar exact asta am ganditi si eu ... nu sunt judecate mamicile pro-alaptat, nu sunt puse la zi cele care nu au putut alapta din varii motive, dar macar au incercat ... dar sa vii sa declari nu vreau sa alaptez ... mi se pare de prost gust. Si nu mai e vorba de alegerea fiecaruia, o respect, nu! Pe un site pro-mamici, pro-bb cu tot ce tine de astea (nastere, alaptat etc.) sa vii sa declari ca nu vrei sa alaptezi ... E ca si cum te-ai duce in Africa la bblusii aia infometati si malnutriti sa le fluturi sub nas copane de pui si alte mancaruri alese (dar bineinteles sa nu ii inviti si pe ei la masa). Asta e parerea mea! Na, acu' pot sa primesc rosii, ca macar le impart cu ilse

_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Krisu, nu ai inteles nimic, dar nici nu ma obosesc sa-ti explic! Mai citeste inca o data, cu atentie, ce am scris, daca vrei sa pricepi, daca nu, nu! Ura si la gara!

Ilse, nu cred ca e vorba de moderna sau nu. Pus si simplu sunt unele care cred ca nu pot s-o faca, psihic, fizic, nu conteaza. Cred numai ca fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea sa faca. Uite, asa cum sunt unii parinti care aleg ei pentru copilul lor sa fie vegetarieni (eu una nu sunt de acord cu asta, dar nici nu-i condamn, e copilul lor, problema lor, treaba lor, responsabilitatea lor), asa aleg altii sa alapteze sau nu copilul. Oare cand o sa invatam sa respectam decizia celui de langa noi in a-si trai viata asa cum considera ca e bine pentru el?

Hannen, da, era de la laptic, acum stiu asta. Atunci nu stiam! Nu l-am mai alaptat pentru ca nu-mi mai lua in greutate bine si pentru ca incepuse sa muste si am considerat ca daca are aproape 7 luni nu e o tragedie daca nu-i mai dau sa suga. Am mai auzit de situatii similare, si am vazut si niste articole referitoare la acest lucru, dar mai demult (daca am timp o sa caut). Am mai spus, si o repet, nu tot ce e bine pentru noi poate sa fie bine si pentru cel de langa noi. Asa cum si un medicament, nu e bun pentru toata lumea, la unii reactioneaza bine, la altii nu. Suntem diferiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Pai mamicile alea care nu pot, au un blocaj psihic ... ca nu vorbim acum de impedimentele fizice, macar incerca. Cum a fost sincera bird si ne-a impartasit experienta ei. Da' autoarea subiectului asta (care, apropo, nu s-a mai facut vazuta pe-aici) nici macar nu a incercat, nu stie ce e aia alaptat, da' si-a propus sa nu alapteze ..

_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Despre Andrei

Dar tu?
Ai vreo parere despre alaptat?
Daca nu iti dau ignore daca mi te mai adresezi de-acum incolo, thanks dar nu fac eu subiectul topicului...daca te referi la stirea de la protv cu laptele de mama, scuza-ma nu pot decat sa

Nu iti inteleg violenta, ce ti-am facut sa mi te adresezi asa? Scuza-ma ca te-am deranjat, nu se va mai intimpla. Mie imi plac dialogurile civilizate nu cele necivilizate.

Despre Andrei

Mergi la inceput