Despre vaccinuri-intre minciuna si adevar

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

despre varicela tudor a facut o la 5 ani jumate groaznica o luna am stat in casa bubele erau imense ce sa mai zic de dureri zicea ca l doare pielea si febra o saptamana in familia paterna toti au facut zona zoster cu complicatii si deosebit de virulenta
am insistat inainte sa l vacinez dar pediatra din ro mi a zis ca nu se poate ca facuse rubeola la un an si jumate asa ca ma rugam sa nu mi se intample eu am facut varicela in cl a 8 a si a fost belea am si cateva cicatrici
cand am ajuns in franta la inscrierea in scoala m a trimis la vaccin si acolo trebuia sa faca acelasi vaccin pt oreion le am explicat ca facuse doua din bolile astea (la extreme repet)si au zis a nu conteaza oreionul e foarte periculos din pacate mi l amintesc si pe asta

am ales sa fac pentru bebe alessia si vaccinul antienterocolita si ma bucur ca am facut o nu era in schema obligatorie si nu e decontat
din pacate fetita prietenei (are aproape doi ani) a facut enterocolita de doua ori pana acum nefacand vaccin..... (se face pana in 9 luni)....a fost dusa la spital in ambelecazuri mai mult moarta decat vie in perfuzii timp de 4 zile nici apa nu statea la ea in stomac in tot acest timp inainte de a se declansa boala inevitabil a luat contact cu bebe alessia si cred vaccinul a protejat o.... asta cred eu

e doar experienta mea si nu vreau sa influentez pe nimeni nu sunt medic sunt pictor nu are nici o legatura fiecare mama face cum e mai bine
sunt impotriva ideilor fixe

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

, in Romania este asa de temut varicela, iar in Olanda o trateaza cu asa mare detasare...Eu va intrebam la modul serios, ca mi se pare prea mare diferenta intre mentalitatea astora vis-a-vis de varicela si aia din Romania, atat.

Eu nu stiu de unde s-a creat ideea asta ca in Ro a devenit peste noapte mai periculoasa varicela decat in alte tari sau ca lumea o considera altfel decat inainte.

Si aici, in Ro, alegi ce sa faci, daca vrei faci vaccinul copiilor tai, daca nu, nu. Eu, consultandu-ma cu medicul pediatru, am ales sa nu-i fac lui Vlad vaccinul. Drept urmare, anul trecut, in timpul unei epidemii, a contactat virusul si a facut varicela. Eu stiam ca a intrat in contact cu copii care au facut varicela si inainte sa se declanseze am sunat la gradinita sa anunt ca e posibil sa fie contagios si sa intreb daca sa mai vina sau nu. Mi s-a raspuns ca da, ca multi parinti vor ca si copiii lor sa faca varicela la varsta asta. Anul trecut avea 6 ani si nu pot spune ca i-a fost foarte usor, dar nu a fost nici exagerat de greu. Fiecare copil reactioneaza in mod diferit la virus, unii fac forme usoare, altii, mai grele.
Ce stiu eu de la medic este ca interdictia de a se intoarce prea reepde in colectivitate vine de la faptul ca sistemul imunitar este slabit si poate contacta alte boli. Eu in nici un caz nu as fi trecut peste acest sfat si sa-mi trimit copilul mai repede la gradinita, fara sa ma gandesc la eventualele consecinte.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anka - medicul recomanda 14 zile izolare. 2 saptamani.
"Recomanda" nu impune in cazul copilului. Sigur ca il poti tine acasa cat vrei.
Si sotul, cu toata forma lui grava, a fost obligat sa se intoarca la job dupa 2 saptamani ca nu-i mai dadea nimeni concediu, nemaifiind contagios.
El saracul spera sa mai stea o saptamana acasa sa leneveasca dar dr. a zis ca nu
Noe - pentru Bia ma gandeam ca mai poti amana decizia de a face sau nu vaccinul.
Adica da-ti un termen-limita. Daca nu face pana la 10 ani varicela o vaccinez. Cam asta aveam eu in cap cand ziceam sa-ti faci tu vaccinul si deocamdata Biei nu. Deocamdata, nu "niciodata".

Avmaria - nici la noi pediatra nu l-a recomandat pe asta. Si nici pe cel de gripa. In resr da, inclusiv rujeola, rubeola, oreion, care parca tin minte ca nu era obligatoriu cand l-am facut noi.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am uitat sa zic ceva
Noe fa-ti vaccinul.
Bia nu umbla singura, daca intra ea in contact cu virusul intri si tu. Daca tu stai 2 saptamani "consemnata la domiciliu" Bia ce face in timpul asta?
Plus ca fi-mea, careia ii trecusera bubele cand a facut taica-su, cand l-a vazut plin de bube (care nu arata prea bine) a refuzat categoric sa se apropie de el o saptamana
Iar sotul nu putea nici sa-si desfaca o sticla de suc singur ca avea bube pe toate buricele degetelor
Mie imi pare rau ca sotul nu s-a vaccinat cand a facut fi-mea varicela. Dar deh, el nu stia daca a facut sau nu in copilarie iar persoanele care l-au crescut au murit, parintii lui habar n-aveau, asta e.
La copil in schimb, acum ca a trecut si imi permit sa vorbesc , nu-mi pare rau ca n-am vaccinat-o.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Sorana, hai ca la asta nu ma gandisem Adica ma gandisem doar ca eu pot sa trec destul de repede peste orice boala, etc..insa la partea cu 2 sapt izolare plus bube de vraji' pe fatza, nu m-am gandit
Si m-ai pus pe ganduri -acu ca mi-am amintit ca n-am facut never varicela asta enervanta- mai ales ca in Mai plec in Africa 10 zileoare la ei mai sunt cazuri de chicken pox?
e clar, tb sa vorbesc cu un nene doctor...

Emma INVINGE cancerul!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Si m-ai pus pe ganduri -acu ca mi-am amintit ca n-am facut never varicela asta enervanta- mai ales ca in Mai plec in Africa 10 zileoare la ei mai sunt cazuri de chicken pox?

Noe, in Africa? Chicken pox? Noooo, in nici un caz!!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Noe, in Africa? Chicken pox? Noooo, in nici un caz!!!!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Anca, e vorba de Maroc...pe internet nu am gasit antentionari speciale...doar pentru hep A si gastro-enterite dar e clar ca am nevoie de parerea unui dr....

Emma INVINGE cancerul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

[/quote]
Anka - medicul recomanda 14 zile izolare. 2 saptamani.
"Recomanda" nu impune in cazul copilului. Sigur ca il poti tine acasa cat vrei
[/quote]

Sorana, eu ma refeream la persoanele care au zis ca se poate duce boala pe picioare. E adevarat ca se poate, dar tocmai din motivele de sistem imunitar slabit, nu as face asa ceva. De la o simpla varicela sa ajungi la pneumonie, ce sens are? Nici sa bagatelizam boala, nici sa exageram cu ea, parerea mea :-)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Noe, pai si in Maroc se imbolnaveste lumea de varicela, la fel ca in orice parte a lumii :).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Noe, pai si in Maroc se imbolnaveste lumea de varicela, la fel ca in orice parte a lumii :).

pai da, dar tot e bine, daca are 10 zile perioada de incubatie, numai bine ca se declanseaza cand ajung inapoi in RO..si o imunizez -eu- si pe Bia:))
deci ma vaccinez, sper sa fie ok cu 4 saptamani inainte de plecare

Emma INVINGE cancerul!

Mergi la inceput