Despre vaccinuri-intre minciuna si adevar

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

offtopix:
Denizel, ai uitat o categorie de medici, dar iti amintesc eu, nu mai stiu daca am scris aici despre
deci mai ieste si medicii care recomanda supozitor Novocalmin la bb de 6 saptamani, sa ii treaca colicile; de 2 ori intr-o saptamana chiar!

Sau pediatra mea care ma luase cu amenintari cum ca "vai, poa' sa moara copilul de HiB daca nu-l vaccinati", dar s-a cam ofilit cand i-am spus ca am citit opinia mai multor medici (Buchwald etc.) care au spus clar ca nici in timpul studiului lor si nici dupa aceea nu auzisera niciodata de acest HiB, abia cand s-a introdus vaccinul pe piata a inceput actiunea de inoculare a fricii pe tema asta... La asta n-a mai avut replica...

Aceeasi pediatra care voia sa sara imediat cu cortizonul la dermatita lui David (pe care am reusit s-o controlez renuntand la rahatul de lapte de vaca, fiind atenta la alimentele introduse, totul combinat cu crema Trixera de la Avene care i-a facut pielea total catifelata)... Da' daca o plateam separat pe pediatra venea cu a doua personalitate a dumneaei (ca se da si homeopata pe deasupra) si imi oferea alt tratament Pai ce incredere sa ai in medici din astia care nu alearga decat dupa profit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Denizel degeaba nu merge asa...eu am zis ca sunt curioasa, am expus punctul de vedere al olandezilor asupra problemei, n-am zis nicaieri si nimanui sa nu faca vreun vaccin, eu sunt pro-libertate de opinie, intotdeauna.

Mai ales ca am precizat undeva mai sus ca in Olanda nu se face acest vaccin, eu eram doar curioasa, de unde pana unde diferenta asta de opinii in legatura cu vaccinul anti-varicela intre ok, hai sa zicem 2 tari, ca restul nu stiu ce "protocol" au referitor la vaccinul anti-varicela.

Am citit foarte bine, si am inteles ca dupa toti cei care au scris aici e grava aceasta boala, de ce atunci aici majoritatea copiilor nu numai ca n-au interdictia asta cu dusul, dar o si duc pe picioare boala, exista un fel de lapte de corp mentolat care ia cu mana orice mancarime, dar iti si zic sa-i duci la scoala, evident daca nu fac vreun puseu de febra...adica pe scurt: de ce daca asa este, deci nu contest, n-am linkuri si nici nu ma intereseaza asa tare vaccinul asta, in Romania este asa de temut varicela, iar in Olanda o trateaza cu asa mare detasare...ca banuiesc ca si astia fac forme mai grave, n-or fi romanii mai cu motz.

Pai cum sa aleg un vaccin, care aici nici macar nu-l fac, chiar nu vad nici cea mai mica urma de "conspiratie" in ceea ce am intrebat mai sus!

Eu va intrebam la modul serios, ca mi se pare prea mare diferenta intre mentalitatea astora vis-a-vis de varicela si aia din Romania, atat.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

stiu ca vaccinul nu acopera total si parca citisem ca 25% au sanse sa faca boala insa la un mod usor. intrebarea mea era daca protejeaza doar un timp limitat si apoi te lasa "descoperit" la virus si faci o forma nasoala la 40 de ani.

ca idee, fata mea a facut vaccin dupa ce a fost expusa la virus (5 zile de la expunere - am aflat abia dupa vaccin de poveste asta) si nu a facut nici un fel de forma, nici macar o buba.
editez sa va zic ca la cresa au fost adusi copiii bolnavi din momentul in care au inceput sa se simta bine, dar nu a fost conditie sa nu mai fie contagiosi.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Da si pe asta am auzit-o dar nu stiu sigur. Ceva despre niste rapeluri. Si ca oricum pe undeva (in Anglia parca?) se pune problema unui rapel la 20 de ani ca s-au trezit cu adulti cu varicela.
In mod clar e mai nasoala boala la adulti.

Acum eu am scapat deja, nu mai imi pun problema ....

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ilse, varicela nu este mai grava decat in trecut.

Bine, presupunem ca teama de eventualele multe cicatrici ramase dupa varicela e o tampenie.
Prespunem ca disconfortul dat de neputinta de a te spala pana nu scapi de toate bubele e o tampenie.
Prespunem ca a sta 3 saptamani in casa (copiilor prietenilor nostri li s-au recomandat 3 saptamani de stat in casa) e floare la ureche.
Presupunem ca zilele in care te termina mancarimile si durerile sunt o tampenie care nu trebuie luata in seama.
Prespunem ca teama de complicatii (la organismele slabite) e o tampenie.

Dar... tot tampenie si exagerare este faptul ca 10% din adultii nevaccinati (care au facut sau nu varicela) fac zona zoster??
Ai citit ce a scris Anca_a despre bunica ei? E chiar asa, o bagatela, sa te imblonavesti de zona zoster?

Deci, am posibilitatea sa nu ma imbolnavesc nici de varicela, nici de zona zoster, am posibilitatea sa fiu sanatoasa, am posibilitatea sa nu raman pe viata cu dureri de la zona zoster, iar eu sa aleg sa fac boala, numai ca sa nu fac vaccin? (fiindca zic conspirationistii ca vaccinurile sunt facute sa ne omoare ). Hai mai, Ilse ... :).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Dar te poti spala ... cine zice ca nu?
Zau ca sunt "proaspata" cu chestia asta - fica-mea a facut varicela la inceputul lui martie.
In prima faza, cand bubele au cap - faci doar dusuri, nu freci nici cu mana, nici cu sapun, te stergi prin tamponare. Dupa ce au coaja tot nu freci ca disperata dar poti sa dai cu sapun.
Intr-o saptamana fac coaja.

Noe - eu in locul tau m-as vaccina eu!
Vorbesc serios - daca o faci e nasol (adult fiind)
Si aici stiu ce vorbesc - ca a facut si sotul meu

Nu s-au comparat sub nici o forma varicela facuta de fi-mea cu varicela facuta de taica-su Fi-mea dansa in prima zi de varicela, sotu' zacea cu 40,9C in prima zi de varicela.
Fi-mea a avut 2 bubite mici pe fata, 4 pe spate, 2 pe burta, cate 3 pe fiecare picior si cate 2 pe fiecare mana. Daca nu erai atent pareau piscaturi de purice sau tantar (in prima faza, ca dupa ce au facut cap nu mai era cazul).
Sotul era plin de bube. Plin adica plin-plin

Niciunul dintre ei nu a ramas cu nicio cicatrice.

Ilse - mie nu mi se pare ca se face mare caz in Ro de varicela. Repet, fi-mea a avut recent, nu s-a socat si nu s-a stresat nimeni, nici o mamica pe care am sunat-o, nici gradinita (ca fi-mea a fost cu prietenele marti seara si miercuri la gradi si apoi miercuri la ora 15 am vazut bubele), nimeni-nimeni.
In schimb de sot s-au mirat toti ca nu a facut in copilarie

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Sunt in dilema totala cu vaccinul asta, eu in principiu sunt pentru vaccinurile care isi au rostul, insa acum vad ca parerile sunt impartite...Promit sa o descos pe maica-mea cand ajunge home sa imi zica cclar din punctul de vedere al unui medic..of course, verificam si cu pediatrul daca e ok...

Ai pronuntat cuvantul magic. Vei vedea cum se strecoara MissParker pe PM, mai sprintena ca duhul din lampa si pregatita sa te scoata din ceata cu un mesaj plin de clisee motivationale.

Vei afla asadar ca inca nu e prea tarziu, poti chiar acum sa repari raul facut. Tot ce trebuie sa faci este...sa nu faci...sa refuzi si gata.

E simplu. Odata ce scapi de frica totul devine limpede.
Si asta pentru ca ai de ales intre a crede in doctorii cei marsavi aflati in goana dupa profit sau dimpotriva, in ea, mama neinfricata si documentata, pregatita sa lupte pana la ultima fiola intru demascarea conspiratiilor, intru triumful binelui asupra raului, mama saritoare ce se erijeaza in salvatoarea lumii de vaccinuri, folosindu-se cu mandrie de notorietatea si credibilitatea pe care le-a obtinut candva (pe buna dreptate) pe forum .

Miss Parker, eu cred ca ti-e frica. Cred ca departe de a simti siguranta pe care o afisezi pui la indoiala din greu alegerea facuta. Astfel, in incercarea disperata de a te convinge, stai la panda si-i vanezi pe altii, cu pretul sanatatii copiilor lor despre care nu ai niciun habar.

Cred ca ti-e frica pentru ca ar fi foarte grav sa nu-ti fie...

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Sorana
hai sa zicem asa: daca o fac eu, nu e mare broblema, adica am trecut si prin chestii -cred- mai nasoale
insa, sa vezi la ce paranoia am ajuns (semn ca trebuie sa ies mai des din casa:)) ), ma gandesc asa: daca nu ii facem Biei vaccinul si nu face nici boala acum , dar o contacteaza prin absurdul lui 0.00001% posibilitate cand e insarcinata....Si cand ma gandesc la asta, zic: gata, i-l facem
SI pe urma citesc sau imi spun x, y, z ca ei nu recomanda sau ca in alte zone vaccinul nu se face..
Deci fac cu nervul
Si faza cea mai tare e ca tocmai am aflat ca vecina de vis-a-vis (4 ani) are varicela, de la gradi; din fericire e alta gradinita si fetele nu s-au jucat recent..dar se pare ca se apropie de mois:)) deci ceva trebuie facut

Emma INVINGE cancerul!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Sunt in dilema totala cu vaccinul asta, eu in principiu sunt pentru vaccinurile care isi au rostul, insa acum vad ca parerile sunt impartite...Promit sa o descos pe maica-mea cand ajunge home sa imi zica cclar din punctul de vedere al unui medic..of course, verificam si cu pediatrul daca e ok...

Ai pronuntat cuvantul magic. Vei vedea cum se strecoara MissParker pe PM, mai sprintena ca duhul din lampa si pregatita sa te scoata din ceata cu un mesaj plin de clisee motivationale.

Vei afla asadar ca inca nu e prea tarziu, poti chiar acum sa repari raul facut. Tot ce trebuie sa faci este...sa nu faci...sa refuzi si gata.

Si asta pentru ca ai de ales intre a crede in doctorii cei marsavi aflati in goana dupa profit sau dimpotriva, in ea, mama neinfricata si documentata, pregatita sa lupte pana la ultima fiola intru demascarea conspiratiilor, intru triumful binelui asupra raului, mama saritoare ce se erijeaza in salvatoarea lumii de vaccinuri, folosindu-se cu mandrie de notorietatea si credibilitatea pe care le-a obtinut candva (pe buna dreptate) pe forum .

Miss Parker, eu cred ca ti-e frica. Cred ca departe de a simti siguranta pe care o afisezi pui la indoiala din greu alegerea facuta. Astfel, in incercarea disperata de a te convinge, stai la panda si-i vanezi pe altii, cu pretul sanatatii copiilor lor despre care nu ai niciun habar.

Children's advocate

fie vorba intre noi, mie Miss P imi e chiar foarte draga...din motive care nu au nicio legatura cu vaccinurile dar nu despre asta e vorba
doar ca e foarte confusing pt mine in momentul asta sa imi dau seama cum sa iau cea mai buna decizie pentru Bia....
nu ma intereseaza teoriile conspirationiste sau chestiile de genul asta, eu sunt inca la faza de filme cu vampiri si jucat de-a Baba Oarba prin casa

Emma INVINGE cancerul!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Stiu ca e vorba de vaccinuri dar am sa fac un foarte scurt off topic...

Ca unii sunt asa inversunati impotriva vaccinurilor, ca citesc cate chestii contra (scrise de unii mai mult sau mai putin dubiosi) am priceput. Si eu cand am zis ca sunt nervoasa ...am avut motiv...ca deh i se intampla lu' fi-mea, nu lu' ala de a scris unu' altu despre el. Da' ce nu imi intra mie la bibilica (ca deh, io is mai batuta in cap, ca n-am facut litere, filozofii si alte de-astea...is si io un amarat de injier cercetator, d-ala sponsotrizat sa scoata studii false) de ce unii nu citesc putin si despre urata statistica a bebelusilor care cad din paturi...Contrar asteptarilor NU toti bebelusii cad din pat, contrar asteptarilor chiar daca dupa cazatura bebelusul e vioi poate sa se inrautateasca treaba, contrar asteptarilor asta e o situatie care poate si trebuie sa fie evitata de orice parinte...si in plus...nu e molipsitoare. Si nu, chiar nu vreau sa trag pe nimeni special de urechi sau sa amenint sau mai stiu eu ce ar crede unii... e doar un semnal de alarma fiindca sunt ingrozita de cate cazuri am citit deja pe forumul asta.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Scuze ca ma aflu si eu in treaba desi nu am citit decat diagonala diagonalei.
2 lucruri aveam de zis :
unul lui Noe : ar mai fi o eventuala posibilitate de luat in calcul - sa se intalneasca Bianca cu fetita de la 4 (si nu-mi bat joc cand spun asta, pur si simplu eu fac parte din cei care nu-mi vaccinez copilul de varicela si sper sa o faca copil. Nu sant anti-vaccin, dar sant anti-orice_fel_de_vaccin_pt_orice_si_cate_7_tulpini_odata. Si varicela si gripa intra in categoria asta din punct de vedere strict personal)

unul lui Ilse : sa stea linistita, ca si pe la frantuji se cam poarta sa nu se tina in carantina copiii si sa-i lase sa ia unii de la altii. BAietelul unei prietene tocmai a facut si l-a obligat sa stea acasa 3 zile pt simplul fapt ca o mamica din cele 3 mamici care au copii la aceeasi doamna era insarcinata si nu facuse varicela. Altfel, strict pt copii, nu era nici o problema, nu trebuia sa stea acasa nicio zi. Ca fapt divers, pediatra lui fi-miu, desi e pro-vaccin in general, uite pe asta nici macar nu l-a pomenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

Children's advocate

MissParker, !
Asadar, am avut dreptate... Din pacate, am avut dreptate... .
Daca ai fi sigura pe ceea ce sustii, nu ai alege sa sperii si sa intimidezi mamicile pe PM.
Sa repet ca este oribil ceea ce faci??

Sorana, asa cum ziceai, fetita ta a avut doar cateva bubite, deci spalatul nu era o problema.
Copiii prietenilor nostri au fost plini de bubite si, asa cum stii, bubitele alea, in contact cu apa, pot sa se rupa si ramane cicatrice in locul respectiv.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput