Hai sa comparam preturile produselor noastre cu ce

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Aici multi englezi au rate la case, iar impozitul cel care se plateste anual in Ro se plateste aici lunar se numeste taxa de consiliu si variaza in fct de marimea casei in care locuiesti. La un ap cu 3 camere de ex unde am locuit si curte era de 100 lire ,acum la casa cu 4 camere si curte e de 130 lire. Bine in general conteaza mp.

Telefonul, tv si internet le am pe toate in pachet de 30 lire, mobilul e 15 lire cu minute incluse si nu depasesc (minutele sunt in orice retea) plus primesti tel gratis cand faci contract si e tel bun.

Curentul si gazul vin la 3 luni, pe timp de iarna cand a fct incalzirea am ajuns in jur la 500 lire pt cele 3 luni (gaz+caldura).

Deci unele sunt mai ieftine altele mai scumpe. Dar asa cum zicea cineva mai sus am posibilitatea sa aleg intre calitate si pret, adica raportul calitate/pret e mult mai bun.

Si raportul salariu/cheltuieli e mai bun.


Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)


Fac o rapida comparatie cu preturile de la noi... ma mut in Anglia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Luna scuze m-a frapat o chestie asigurare medicala gratuita(in olanda nu exista asa ceva), wow, pai noi platim 125/pers, deci 250/familie de euro pe luna si cata chinuiala sa ajungi la specialist, mai bine te impusti, ginecolog nu mai vorbesc, nu vezi daca decat daca esti pe moarte, control la el dupa nastere, nu exista asa ceva, moasa se uita, asa de la distanta daca esti ok...pai sincer, aveti noroc.


eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

Dodo din curiozitate din pura curiozitate si pentru faptul ca ma intrigat acea mamica din parc care striga in gura mare ce bine o duce ea afara,ce preturi mici sunt si ce viata de rahat (scuze de expresie)este in Romania.Eu nu spun ca traiesc pe roze in Romania dar ma deranjeaza cand un roman vorbeste asa si se da f important ca este stabilit afara si ca strada lui miroase a parfum (citez mamica din parc).


Deci asta era ! Te-ai simtit provocata si cauti argumente contra "mamicii din parc". Si eu care credeam ca esti suparata pe scumpirile din Romania si pe greul traiului din tara. Am crezut la un moment dat ca vrei sa te expatriezi si cauti informatii. Daca stiam care e motivul tau real, nu mai raspundeam la acest topic.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Daca stiam care e motivul tau real, nu mai raspundeam la acest topic.

Maria


Si poate ca era mai bine, ca mare contributie la subiectul acesta n-am prea vazut din partea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Liliac, asa e, n-am avut contributie pe acest topic. Imi cer scuze ca nu mi-am expus facturile pe forum ca sa vezi ce cheltuieli am.

Ce contributie poti avea la acest subiect pornit de la indignarea din parc intre o doamna care se da mare si alta doamna indignata ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Insa da, preturile la mancare si mai ales la haine sunt mult mai ieftine


Si totusi, cum iti explici ca multele supermarket-uri din Ro sunt aglomerate tot timpul, de merge lumea noaptea la ora 10 la cumparaturi cand e mai putin aglomerat ?




pt o parte din Ro stomacul este mai important decat o calatorie ( una adevarata nu stat doar cu burta la plaja )

Uitata-te doar de Craciun/Paste ca o familie medie mananca cat pt o luna! Unde incape si cati bani dau pe toate astea niciodata nu am reusit sa inteleg.


poze familia mea

quod me nutrit me destruit



Bugetul alocat de americanul obisnuit pentru Craciun/Paste/Ziua Recunostintei, etc. este de IN MEDIE, 2000USD. In conditiile in care preturile la alimete in US (datorita rulajelor uriase) sunt mai mici ca in Romania. Romanii castiga in medie undeva pe la 200 de EUR pe luna. Cat crezi tu ca dau pe mancarea de Craciun/Pasti? Ca-si permit o masa mai imbelsugata cu familia... dupa care ajung la urgenta ca organismul lor nu este obisnuit cu asa festinuri... Se strange cureaua un an intreg pentru o masa de Craciun, pentru o vacanta de 1000 de EUR, etc. Romanii nu-si permit nici un lux.

Se uita occidentalii cu invidie la romanii care isi permit vacante de 2000 de EUR in tarile exotice. Si spun prin presa (The economist) ca sunt risipitori esticii, ca nu cunosc valoarea banului. Dar stiu ei cum se strange cureaua un an intreg pentru o vacanta? Stiu ei cum MAJORITATEA romancelor gatesc aca DE LA O, mic dejun, pranz si cina, cum daca se iese la restaurant e eveniment, cum isi aranjeaza romancele parul singure, cum calca, spala si apreteaza la domiciliu, cum cultiva legume in gospodaria proprie, cum isi tund copiii si sotii tot singure, cum poarta o bluza sau un pantalon pana se uzeaza? Si dupa toate acestea... da, o saptama pe an, UNELE dintre ele isi permit o vacanta exotica. Atunci se simt doamne... Este o magarie sa razi de acesti oameni si sa spui ca se indoapa sau ca nu cunosc valoarea banului...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui cl
cine nu crede sa vina sa traiasca aici (platit aici, nu detasat de la nu stiu ce firma din afara, cu salariul de acolo plus diurna!)si apoi mai discutam.


Se intampla lucruri contradictorii. Adica: exista si inca mai vin supermaket-uri diverse care inregistreaza profituri mari; dealerii de masini au in Ro vanzari ca in nici o alta tara din fostele comuniste (nu includ Rusia); s-au deschis mall-uri mari si luxoase cum nu exista in multe alte tari europene.
Desi s-a scumpit benzina in repetate randuri, nr. de masini pe sosele a continuat sa creasca. Imobiliarele, cat erau de scumpe, continuau sa se vanda pana a lovit criza, indiferent ca erau apartamente, terenuri, case, orice.

Ce sa crezi atunci ?




Eu zic sa vi intr-un Mall de-asta si sa vezi cati oameni au efectiv in mana scose cu cumparaturi. O sa te surprinda rezultatul observatiei. Pentru ca majoritatea fac turism. Preturile mari din Romania au la baza LIPSA CONSUMULUI. In lipsa unor vanzari serioase, magazinele trebie sa faca profit cu cei 3 clienti adevarati care le calca pragul in fiecare zi. Preturile mici (uite cele din SUA) au in spate rulaje uriase. Sunt deci un semn al faptului ca po****tia consuma la greu. Ca regula generala, cand intr-o tara sunt preturi mari (la aceleasi branduri) acesta este un semn al lipsei consumului.

Apoi sa te uiti la cosurile oamenilor din supermarket-uri. Par pline la prima vedere. Dar la casa, un cos de-asta plin, nu costa mai mult de 100 de lei (1 milion vechi). Si eu puneam de 300 de lei in doua plasute. M-am enervat intr-o zi si am zis "ia sa vad frate, cum fac ceilalti oameni de cumpara atata cu 100 de lei, ca mie nu-mi iese neam". Si am fost mai atenta la ce are lumea in cos. Pai are: baxuri de sucuri cu chimicale marca "coltul strazii", hartie igienica maronie si aspra, parizer, carnati, carne de mici, tacamuri de pui, o acadea la copilas, si gata cosul... Si n-am mai fost invidioasa. Mi-a venit sa plang. Si-mi vine si acum, cand scriu.

Unde sa se duca oamenii Maria? Nu au bani sa se duca nicaieri. Asa ca au inventat asa... o distractie... un sport nou. Se numeste "datul cu cosul la supermarket". Ca e cald, frumos, chestii colorate pe rafturi, etc. Cu ocazia asta se cumpara si necesarul familiei pe o saptamana. Si se practica sportul asta mai ales in weekend. Se ia toata familia (uneori sunt cate 7-8 oameni care imping un singur cos) si se merge la promenada. Pare aglomerat... ce-i drept.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Stiu ei cum isi aranjeaza romancele parul singure, cum calca, spala si apreteaza la domiciliu, cum cultiva legume in gospodaria proprie, cum isi tund copiii si sotii tot singure, cum poarta o bluza sau un pantalon pana se uzeaza?


Simali, ai uitat sa spui cum fierb ele rufele inainte sa le apreteze.. asta dupa ce le-au spalat la rau ... Si cum poarta ie si fota din strabuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Apoi sa te uiti la cosurile oamenilor din supermarket-uri. Par pline la prima vedere. Si am fost mai atenta la ce are lumea in cos. Pai are: baxuri de sucuri cu chimicale marca "coltul strazii", hartie igienica maronie si aspra, parizer, carnati, carne de mici, tacamuri de pui, o acadea la copilas, si gata cosul...


Simali, m-ai bagat in ceata. Pai cu ce gatesc romancele mancare de la 0 cum spuneai ?

Mai bine luau un mar la copilas, in loc de acadea, dar asta e alta treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Se face LA PROPRIU din rahat bici.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput