Hai sa comparam preturile produselor noastre cu ce
Raspunsuri - Pagina 5
dodo spune:
Mey...Bursucel...eu una nu ma dumiresc...daca stai in RO, la ce-ti foloseste comparatia preturilor?
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Parte din cei care stau cu chirie agreeaza acest lucru si datorita faptului ca tot pleaca dintr-un loc in altul si atunci chiar nu are sens sa isi cumpere locuinta. |
Pleaca dintr-un loc in altul de nevoie, fie ca se muta cu serviciul, fie ca le expira contractul dupa un timp.
Nu ca nu are sens, altele sunt motivele: 1. locuintele sunt scumpe, 2. taxele pe vanzari-cumparari sunt f. mari, 3. impozitele sunt mari, 4.proprietarilor le revin cheltuieli consistente legate de intretinerea si mentinerea in stare buna a imobilelor.
catale spune:
La facturile valentinei, cred ca are ea mare noroc. La 3 camere, doua persoane, ultima luna de iarna (februarie) in 2006 am platit 500 Ron, deci muult mai mult decat ea. In Bucuresti, Berceni, un bloc la Nitu Vasile...
CASCO pe an, vreo 1.000 de euro. Cum m-am mutat la casa, in care stam trei adulti si un copil, si suprafata totala este de 180 mp, o sa va spun cat am platit la facturi pe iarna, pana acum:
gaze - 600 RON pe luna
lumina - 300 RON pe luna
internet - 25 euro pe luna (e singura varianta acolo unde stau)= 107 RON
telefon fix - 100 RON pe luna (2 abonamente)
motorina - 500, 600 RON pe luna (asigura transportul pt trei persoane)
Total: 1.700 RON Impart suma asta la doi, pentru ca presupun ca sunt doua familii (eu+ copilul si separat parintii mei) = 850 RON
Un coleg care sta intr-un apartament cu trei camere, trei persoane, intr-un bloc nou, nu intr-un cartier central, dar am uitat exact care... tocmai se plangea ca ultima factura la intretinere s-a ridicat la 900 de lei...
Taxa gradinita la stat: 200 Ron, plus sau minus in functie de activitati
Taxa la o particulara medie: 1.000 Ron
Mobil - aproximativ 20 euro pe luna
Casco, cum am spus, 1.000 euro pe an
Salariul mediu net pe economie in ianuarie (ultimul raport INS) a fost de 1.355 Ron (320 euro).
Alte preturi... cel mai ieftin DVD cu desene, 9,99 lei, merge pana la vreo 54 de lei parca... (noroc cu torentele)
Mi-am cumparat doua carti, m-au costat vreo 90 de lei
Medicamente - Nurofen pt copii - 6 lei; flixotide - 32 lei
Am gasit un bon de la motorina... 3,63 lei/l.
valentinag spune:
Catale,atat platesc eu,ca sunt altii care platesc mai mult,cu siguranta,doar ca sunt altii care platesc si mai putin!Avem prieteni care au 3 camere,sunt 3 persoane,au centrala de apartament si factura lor la gaze,deci au in asta inclusa si caldura si apa calda nu depaseste 50 ron!Ca mor de frig de cate ori ma duc la ei e partea a 2-a!
Am uitat sa zic de net,platesc mult,50 pe luna,da merge foarte bine,cablu tv si ala 20 lei pe luna!De benzina nu stiu sa-ti zic cat da sotul meu,el foloseste masina si o alimenteaza din banii lui de buzunar!Casco nu avem la asta,la cea noua pe care o s-o avem,neaparat tre sa facem!
Maria,e mic impozitul,dar si casa e un ap obisnuit,de 56mp,la casa de la tara,care nici ea nu e mare,130mp cu totul,1200mp teren si pamanat la camp am platit 340 ron!Prietenii nostrii,cu casa de 150mp si un pic de curte,in sect 1,au platit 7oo de lei!impozitul e in functie de zona,de suprafata de ce facilitati ai!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
monabella spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Asta e ceva ce nu gasesti in Occident unde majoritatea oamenilor locuiesc cu chirie. |
asta e o afirmatie atit de vaga. La fel de bine pot sa spun si eu ca in Occident majoritatea lumii are casa/apartament. cel putin in SUA asta isi doreste orice om (emigrant sau nu). este visul american de a fi proprietar. Aici numai tinerii, studentii, si cei f. saraci cred ca stau cu chirie.
bursucelu spune:
Dodo din curiozitate din pura curiozitate si pentru faptul ca ma intrigat acea mamica din parc care striga in gura mare ce bine o duce ea afara,ce preturi mici sunt si ce viata de rahat (scuze de expresie)este in Romania.Iar daca te-a deranjat intrebarea i-mi cer scuze.Eu nu spun ca traiesc pe roze in Romania dar ma deranjeaza cand un roman vorbeste asa si se da f important ca este stabilit afara si ca strada lui miroase a parfum (citez mamica din parc).Fetelor daca am deranjat pe cineva cu intrebarea mea inco data SCUZE.
Deus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui monabella
asta e o afirmatie atit de vaga. La fel de bine pot sa spun si eu ca in Occident majoritatea lumii are casa/apartament. cel putin in SUA asta isi doreste orice om (emigrant sau nu). este visul american de a fi proprietar. Aici numai tinerii, studentii, si cei f. saraci cred ca stau cu chirie. |
in SUA uni sunt proprietari dar cu rate la banca! au casa lor dar ipoteci peste ipoteci pe ele... si bine fac ca pot. La noi gata au cumparat-o fara rate si acuma mai platesc doar impozit pe ea
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
Luna1 spune:
Mariamunteanu ca sa platesti chirie la 4 camere 2800 lire pe luna trebuie sa stai pi shentru ca sa zic asa si atunci scuza-ma mai bine iti iei casa.
Cum spuneam pana intr-o mie de lire sunt casele in zona 5 la periferie cu 3-4 camere.
Asigurare medicala nu iti trebuie obligatoriu, sistemul de sanatate de stat e destul de ok, mult mai bun ca in RO ca sa zic asa si e gratis. Asigurarea e in fct de vechimea soferului, poate fii 300 lire/an si ajunge la 1000 lire pe an. (sau chiar mai mult daca ai istoric rau, multe accidente etc).
Educatia e gratuita (la stat of course) de la 3 ani si jumatate pana la 18 dar cresa care ii ia de la 3 luni pana la cei trei ani jumate e f scumpa incepand de la 750 lire in sus.
Nu-mi explic de ce sunt magazinele pline in Ro, probabil din acelasi motiv din care Mothercare e un super brand in Ro si au preturile duble si chiar triple si lumea cumpara ca altfel nu ar supravietui Mothercare acolo,nu?
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Aici multi englezi au rate la case, iar impozitul cel care se plateste anual in Ro se plateste aici lunar se numeste taxa de consiliu si variaza in fct de marimea casei in care locuiesti. La un ap cu 3 camere de ex unde am locuit si curte era de 100 lire ,acum la casa cu 4 camere si curte e de 130 lire. Bine in general conteaza mp.
Telefonul, tv si internet le am pe toate in pachet de 30 lire, mobilul e 15 lire cu minute incluse si nu depasesc (minutele sunt in orice retea) plus primesti tel gratis cand faci contract si e tel bun.
Curentul si gazul vin la 3 luni, pe timp de iarna cand a fct incalzirea am ajuns in jur la 500 lire pt cele 3 luni (gaz+caldura).
Deci unele sunt mai ieftine altele mai scumpe. Dar asa cum zicea cineva mai sus am posibilitatea sa aleg intre calitate si pret, adica raportul calitate/pret e mult mai bun.
Si raportul salariu/cheltuieli e mai bun.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bursucelu Dodo din curiozitate din pura curiozitate si pentru faptul ca ma intrigat acea mamica din parc care striga in gura mare ce bine o duce ea afara,ce preturi mici sunt si ce viata de rahat (scuze de expresie)este in Romania.Iar daca te-a deranjat intrebarea i-mi cer scuze.Eu nu spun ca traiesc pe roze in Romania dar ma deranjeaza cand un roman vorbeste asa si se da f important ca este stabilit afara si ca strada lui miroase a parfum (citez mamica din parc).Fetelor daca am deranjat pe cineva cu intrebarea mea inco data SCUZE. |
A, nu, nu e cazul de scuze, ma intrebam doar de ce vrei sa-ti faci singe rau suplimentar, ca facturile de facilitati si bonurile de bacanie n-am vazut pe nicaieri sa se duca in jos, , numai in sus o tin, indiferent de locatie...e tendinta actuala, alimentata de prea multi bani de hirtie pe piata, hirtie ce nu este sustinuta de aur...Insa ce este intr-adevar rau, e ca preturile mari nu au justificare reala, cum ar fi de ex. benzina, care nu vrea sa coboare deloc, decit cu citiva firfirici, acolo, ca peste o sapt-doua sa urce la loc. Si intr-adevar, salariul mediu nu acopera decit in mica masura "hangaralele", trebuie neaparat o a 2-a sursa de venit pt. a face fata...
Dar eu cred ca po****tia are totusi un rol decisiv in mentinerea acestor preturi-de ex. daca oamenii ar fi mai putin receptivi la "fitze", si-ar cumpara numai strictul necesar si mai ales produse locale pe cit posibil, atunci importul de acele produse s-ar diminua, sau pretul ar scadea, neputind face fata competitiei. Uite, aici, de ex, caut sa cumpar pe cit posibil produse fabricate aici, fie ca e vorba de fructe, fie ca sint bunuri de folosinta indelungata. Exista o campanie publicitara continua de a sprijini productia locala in detrimentul importurilor si lumea percuteaza (cel putin cei care inteleg rostul ei si prefera sa cumpere mai putin dar mai proaspat/corespunzator standardelor locale). Un exemplu de la voi: majoritatea celor care i-am auzit sa aibe incalzire proprie, au temperaturi de 22-25 in casa iarna. Noi aici avem 19-20.5 in zilele reci de iarna si nu punem geaca pe noi, o bluza de bumbac, atit, nu din motive de calire a organismului, ca nu sintem la armata, ci de obisnuinta de a evita excesele, de adoptare a cumpatarii in viata, zic eu...Nu-mi schimb toaletele ca nu mai sint in ton cu moda, sau ca la birou X-leasca e imbracata ca-n reviste, le schimb doar daca nu-mi mai vin sau sint uzate...Ce am observat eu de cite ori am fost in RO e ca se si cumpara aiurea, numai de dragul de a arata ca isi pot permite, de parca nu tot ei platesc, chiar daca se vor imprumuta apoi pina la urmatoarea chenzina sa poata face fata cheltuielilor (astea eu le numesc cheltuieli "de fitze"). Preturile umflate sint sustinute din pacate si de tendinta nesanatoasa a multora de a cumpara in nestire produse "de firma", numai pt. a fi "in rindul lumii".