Hai sa comparam preturile produselor noastre cu ce

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui simali

Stiu ei cum isi aranjeaza romancele parul singure, cum calca, spala si apreteaza la domiciliu, cum cultiva legume in gospodaria proprie, cum isi tund copiii si sotii tot singure, cum poarta o bluza sau un pantalon pana se uzeaza?


Simali, ai uitat sa spui cum fierb ele rufele inainte sa le apreteze.. asta dupa ce le-au spalat la rau ... Si cum poarta ie si fota din strabuni


Nu spala la riu. Ca si-au cumparat masina de spalat in rate pe 10 ani... ale "doar cu buletinul".

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

lapte praf humana de ex: la noi 45-55/cutie, in germania, austria cam 5,5-6 eur/cutie
pe mine asta ma doare, rares inca bea o cutie la 2-3 zile (am trecut pe hipp bio de la 1 an jumate care e 7 eur/cutie si tot e mult mai putin ca aici)

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi


www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Ajutati-o pe Sonia,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Bulinutza, de ce-ti faci sange rau singura ? Inteleg sa fii suparata daca-i bolnav cupilu (Doamne fereste !) sau ai vreo problema, dar pt. ca-i laptele mai ieftin in Germania iar soarele straluceste in Chile cand in Romania ploua ... zau asa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Maria, nu-si face sange rau bulinuta, dar nici fericita nu poate fi cand face o comparatie intre venit si preturi aici si afara.
Cand iti dra*m*u*i*e*s*t*i fiecare banut si renunti la anumite lucruri (care nu sunt un lux) ca sa poti sa-i oferi copilului strictul necesar, e normal sa oftezi. Bulinuta, , nu te supara pe mine, am zis-o la modul general, nu am facut referirea de mai sus strict la tine.
Si inca ceva Maria, sa nu crezi ca la noi nu muncesc oamenii, ca suntem puturosi si de aceea castigam mai putin, ca nu e asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Maria de ce esti asa de suparata pe mine...NU caut argumente,NU vreau sa ma expatriez,am mai spus a fost pura curiozitate.Nu doresc sa supar pe nimeni ,nu vreau sa afiseze nimeni facturile si cheltuielile lunare.Iar eu ca doamna indignata va multumesc la toate ca a-ti raspuns si va pup pe toate chiar daca sunteti in toate colturile lumii.Dodo multumesc pentru raspuns.La fel si tie Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Isle gratuit e NHS deci sistemul de sanatate de stat de care personal sunt multumita (deh vin din Romania de la spagi si vorbit urat si in ceata) insa englezii mai stramba din nas ca pentru o programare la specialist astepti si 3 luni. Insa exista si sistem privat. Eu una nu am avut insa pana acum motiv concret sa platesc asigurare la sistem privat si am avut destul de des de a face cu NHs-ul(nastere, ingrijirea copiilor, probleme cu tiorida etc) si am fost super multumita.

Si cum spunea parca Dodo, si noi facem economii, prefer sa am un ban in banca si sa merg undeva frumos decat sa stau iarna in tricou in casa, am intre 19 si 22 grade iarna, suficient pt noi si de ajuns cat sa nu imi vina factura 600 lire doar la gaze cum li s-a intamplat unor prieteni care aveau 26 grade. Dar normal fiecare si le stie pe ale lui.

Simali in alta ordine de ideei eu nu merg la coafor aici decat la tuns in rest aranjat si intins acasa, un tuns cu suvite e aici 100 lire, ma lipsesc. De gatit gatesc si eu de la zero cat pot pentru ca nu imi plac chimicalele.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Bursucelu, nu sunt suparata pe tine. Comparatiile dintre Romania si restul lumii in primul rand trebuie nuantate pe multe segmente, apoi duc intotdeauna aici pe DC la discutii foarte aprige intre romanii din Ro si ceilalti romani. In final nu se ajunge la nimic bun. Nu-ti foloseste la nimic sa compari preturile cand tu traiesti in Ro.

Cl, nicaieri nu umbla cainii cu colacii in coada. Sa nu crezi ca prin alte tari curge lapte si miere. Standardul mai inalt de viata este rezultatul seriozitatii oamenilor de generatii, incepand de la conducatorii tarii pana la muncitorul de rand, dar si un spirit de economie mult exersat. Pt. ca da, si in alte parti oamenii isi draia o pauzasc foarte atent banii, renunta la anumite lucruri si se restrang la cat isi pot permite.

Politica si Guvernele din Romania ultimilor ani au facut ce-au facut de s-a ajuns aici.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ce mi-a aparut aici ? Am scris "isi draia o pauzasc" f. atent banii si a iesit "draia o pauzasc" care habar n-am ce inseamna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Vale,tu esti fericita ca dai atat la facturi..eu la curent am dat 430 ron pe 2 luni,la intretinere pt o garsoniera 170 ron,butelia(ca nu-s gaze aici) 55ron lunar..plus telefoane cam 120ron,cablu si internet 100ron.De lapte,pampersi,servetele umede,tetine si alte minuni pt bb nici nu mai vorbesc..o cutie de lapte la 4 zile,un bax de pampersi la 6 zile..In fine,asta este,trebuie sa te descurci...
Iar legat de apartamente..cati dintre tinerii din ziua de azi isi permit sa-si ia o casa cu banul jos?Eu nu cunosc pe nimeni,toti si-au luat case prin credit,satui de chiriile exagerate..mobila,electrocasnicele la fel,cu credit.. si trag de credite o viata,facand o gramada de sacrificii,ca din pacate alta solutie nu au.Deci generalizarile nu-si au locul..Si aici se munceste 12-14 ore pe zi insa pe un salariu de nimic.Ca mai sunt si cativa norocosi care castiga mult,nefacand mare lucru si stand putin la job,aia e,nu se pun..
Eu culmea,avand pe cineva apropiat care e de-o viata afara,plus alte cunostiinte,prieteni,mereu i-am vazut socati de preturile de la noi si de nivelul de trai si n-am auzit pe nimeni sa zica "vai ce ieftina e viata in Ro si ce bine e aici",altfel s-ar intoarce multi.
Subiectul nu cred ca s-a vrut a fi o disputa intre cine o duce mai bine si cine mai rau,ci era o pura curiozitate din cate am inteles eu.
O zi faina tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Bey FORUM, tu nu recunosti cuvantul d.r.a.m.u.i.e.s.c ?

Mergi la inceput