DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velenamaria buna Musette..eu i-am pus lapte cald( la cuite) peste cartofi si am facut piure moale ca sa -l pape. nu am avut niciun fel de problema. acum fierb cartofi apoi tai cubulete, pun brocoli, conopida, morcov fiert si un pic de unt si le incalzesc in tigaie teflonata. rad cascaval peste si papam amandoi. cateodata pun bucatele de piept de pui, ficat sau peste...dar mai rar cu carnea..am eu ceva pitici ![]() ![]() Credeti ca are ceva daca papa ceapa cruda?? de cateori gatesc vine si se milogeste pana primeste un pic...am un copil tare pofticios ![]() Trebuie sa fierb macaroane pe ascuns..vine si papa paste crude..nefierte. o zi buna www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni |
Eu i-am dat si ceapa cruda, dar putina ca cica face gaze la burtica....dar in schimb mananca cu ambele maiini ardei gras sau gogosar
Oana si
![](zana.gif)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Musette79 spune:
Mersi fetelor de raspuns!
Azi i-am luat iaurt Napolact (din ala zdravan, sper sa nu fie prea gras, ca are 6% parca), sper sa-i placa, poate o mai fraeresc si amestec cu legume (am pireu facut de ieri cu piept de pui, e morcov + telina+patrunjel+piept pui+ cateva picaturi de ulei).
Ulei si unt le alternez, nu pun in fiecare zi si pun la nivel de varf de cutit (cat o unghie).
Reteta ta Elena si mie mi-ar place, o sa introduc cartoful in weekend - ii fac pireu, poate cu ficatel de pui(am auzit ca fiert in lapte nu-i asa amar), mai skimbam gustul ca cred ca s-o saturat. La inceput cand ii dadeam asa pireu manca cu 2 maini, cum se zice...
Imi place de Edi, stie ce vrea. Transmite-i pupaturi si 2 macaroane din partea noastra www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
octopusu spune:
Oana, multumesc pt raspunsuri si pentru promtitudine. Esti o comoara la "casa omului"!!!!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Musette79 spune:
Subscriu, octopusu!
Multumim fetelor!www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
oanamada spune:
Va pup pe amandoua...ce sa fac si eu, mancare am facut aseara, copilu' face nani.....asa ca sunt aici pe baricade!!!!
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cami2003 spune:
Va dau o idee cu ficatelul: cumparati o casoleta, luati fiecare ficatel si il spalati si curatati de pielite, iar apoi il puneti la congelator. Cand aveti nevoie il scoateti, il puneti cu punguta 10 min in apa calda, dar sa nu se descongeleze, doar sa nu mai fie bocna. Apoi il taiati feliute asa congelat si le puneti la teflon in o lingurita de ulei. Le intoarceti si sunt gata f repede. Au un gust excelent. La copiii care mesteca se pot da ca atare, iar la cei mai mici se paseaza in supa sau piure.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
...decat ca nu e ok decongelarea in apa calda, in timp scurt..noi nu decongelam asa nici pentru noi, pentru copil, nici atat, scot din timp sa se decongeleze lent..iar ficat prajit la copii,mai ales la cei mici, iarasi, mie una nu-mi place ideea si nu ii dau prajeli multi ani de acum incolo..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
oanamada spune:
Cami, nu stiu cat au copiii tai, dar sincer...ficatelul si asa este destul de greut pentru stomacel...daca i-l mai dai si prajit....ii paradesti burtica...oricum, eu una ii dau Catincai la un an si 6 luni lucruri prajite (adica singurele lucruri prajite pe care i le dau - chiftelute!)o singura data pe luna si atunci asa, doar sa guste...rantasurile , prajelile, grasimi in exces...nu se dau pana spre 3 ani!
Mai este un lucru...la bebelusi, ficatul trebuie fiert foarte, foarte bine...chiar si la copiii mai mari...altfel este extrem de indigest...prepararea lui rapida nu este deloc benefica pentru organism...
Numai bine
Luny, perfect de acord si cu decongelarea rapida...
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
nu am apucat mai devreme, dar am cautat acum despre decongelarea carnii, uitati ce am gasit pe net, in viteza..
"Pentru a mentine valoarea nutritiva a carnii pe care tocmai am cumparat-o, se recomanda ca durata maxima de refrigerare sa fie de 7-8 zile de la data sacrificarii, la temperatura de 2-4 grade C. Daca am cumparat carne congelata, fie o decongelam si o preparam, fie o punem la congelat cu conditia ca, o data ce carnea a fost decongelata, sa nu o mai recongelam. In cazul in care nu o vom prepara imediat, tot o putem pastra cateva zile la frigider unde se poate decongela, ceea ce este chiar bine.
Se recomanda ca decongelarea carnii sa se faca lent, timp de cel putin 24 de ore la temperatura camerei, la temperatura frigiderului sau in apa pastrata mereu rece. In caz contrar, adica daca o decongelam repede, cum ar fi daca o punem in apa calda sau o tinem la temperaturi ridicate, carnea pierde o cantitate importanta de proteine valoroase, elemente minerale si vitamine hidrosolubile, diminuandu-si valoarea nutritiva si se poate altera. Carnea de pasare se poate pastra in stare congelata pana la un an de la data sacrificarii, carnea de vita intre 4 si 6 luni, iar carnea de porc intre 3 si 6 luni."
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cami2003 spune:
Mai fetelor, se vede ca voi nu prea cititi, dar va pricepeti sa scrieti. In primul rand am scris clar ca nu trebuie decongelat ficatul. Mai cititi si voi inca odata daca nu credeti. In al doilea rand, prepararea la teflon nu prea este prajire, ci frigere, iar ficatul fript, chiar daca il preparati la cuptor in pergament tot il ungeti cu ulei. Ideea era pentru cele care vor sa incerce sa prepare si apoi sa guste. Daca nu le place sa nu le dea copiilor lor. Pentru voi care nu incercati nimic nou faceti cum stiti pt ca garantat merge, dar forumul este pt toti. Sunt si eu curioasa in schimb cum sa prajesc chiftelute la teflon intr-o lingurita de ulei. Chiar mi-ar placea sa fac si eu. Daca o lingurita de ulei este grasime in exces, atunci va rog sa ma scuzati, dar voi cat puneti cand prajiti chiftelutele?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)