DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Cami, la fel, mie nu mi se pare ok sa gatesti carnea congelata...tu faci cum crezi, noi am dezbatut ideea, bineinteles ca este ok sa-ti spui punctul de vedere pe forum si nu are nimeni nimic personal...fiecare face cum considera...noi nu am ajuns la chiftele... dar ce conteza ca e teflon sau cratita normala, si cat ulei pui, in opinia mea tot prajala este..frigerea este fara ulei...dar nici aici noi nu am ajuns inca, si nu stiu ce sa zic despre subiect..o sa intreb si eu pediatrul.

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Cami, in primul rand este putin cam hazardat sa ne spui ca "noi nu citim"...ma repet, eu ti-am dat niste explicatii nu de la mine "citire" (adicatelea nu mi s-a nazarit mie asa peste noapte!) ci de la padiatru citire (si inca unul foarte mare care chiar scrie cartile despre care vorbesti tu!)...

Chiftelutele de care vorbeam eu....si aici imi cer scuze, m-am exprimat gresit, sunt de fapt mai mult coapte decat prajite...evident, intr-o lingurita de ulei cum am spus initial...le pun la cuptor... si le las sa se coaca (ii fac si cu legume si cu pui si amestecate, legume cu pui- toate ingredientele fierte cam 5 minute inainte)...sper ca iti surade ideea.....ca este ceva nou!

In afara de asta, cum zicea si luny, tu nu trebuie sa te superi si sa devii imediat defensiva pentru ca noi am venit si am contra-argumentat postarea ta, pentru ca noi chiar din acest motiv ne-am adunat aici...ca sa ne ajutam si sa ne sfatuim de bine...fara sa ne suparam unele pe altele...

Uite, Luny este de acord cu cerealele date dimineata, eu nu pentru ca spun ca umfla burtica....dar chiar nu ne-am suparat una pe alta...si fiecare a venit cu argumentele ei

Revenind la ceea ce ai spus tu cu ficatelul de pui...eu tot insist ca prepararea lui pe "repede" (adica frigere sau prajire) este total inadecvata pentru un bebe care este in plina diversificare...din cauza faptului ca ficatelul deja contine (pe langa lucrurile benefice- care sunt multe!!!) si o multitudine de toxine care trebuie eliminate prin fierbere indelungata....si pentru ca este indigest...pentru noi adultii este ok prajit sau fript, dar pentru burticile lor mici...nu prea....si asta a fost citire de la acelasi profesor pediatru de care-ti spuneam...si crede-ma, chiar ma documentez foarte atent privind alimentatie si nu mi-as permite sa dau sfaturi legate de acest lucru decat dupa ce imi verific bine sursele pentru ca nu vreau sa fac rau altor copii
In rest, numai bine si te mai asteptam cu drag pe aici...uite si o floare ca sa nu te mai superi asa repede pe noi

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Luny..multumiri...decongelatul carnii ..problema veche la mine si sot de mult incerc sa-i explic ca nu e bine sa puna carnea in apa calduta. bine ca sunt eu cea care se ocupa de mancare.

Oana..daca se poate imi spui mai pe larg cum faci chiftelutele?
legat de ficat..eu stiam ca se fierbe doar 8-10 min ca sa nu se intareasca si sa nu devina amar. eu asa fac...sper sa fie ok.

Cami...eu sunt pofticioasa si am sa incerc reteta ta..dar ptr mine. desi copilul meu( 1 an si 5 luni) papa si snitel de pui si chiftelute prajite in baie de ulei( rar...dar ii dau ptr ca e un mare pofticios)

Aveti vreo idee de ceva carnita gatita dar care sa inlocuiasca mezelul?? odata pe saptamana cumpar 2-3 feliute de sunca de curcan..edi mananca ca lupu...as vrea sa nu-i mai dau si caut inlocuitor.

Musette

Mergi la inceput

Musette
nu stiu de ce nu se vedeau in mes anterior...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Oana, pai cu cerealele, am zis..el e mic, nu a luat spectaculos in greutate, si papa putin, d-aia ii dau..oricum nu sare de 3-4 linguri/zi..ceea ce ar fi portia pe o zi intreaga, doar ca o impart in doua eu..de acord cu ficatelul si toxinele, trebuie preparat ca lumea!..
velenamaria, cu placere! despre mezeluri, nu stiu ce sa zic, nu am ajuns acolo si le voi evita si eu cat pot!..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. Am si eu o fetita de 5 luni, si de curand am inceput diversificarea. Pana acum i-am dat mar, branza calcica, piureu de legume (morcov, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa). Nu stiu cu ce sa continui, sa-i schimb putin gusturile. Oare pot sa-i pun cartof in supa? Banana de la ce varsta se introduce? Dar iaurtul? Pot sa-i fac compot de mar (fara zahar)? Sper sa-mi raspunda si mie cineva, ca sunt in pana de idei...

Mergi la inceput

Velenamaria..chiftelutele le fac asa...fierb cam 5 minute un cartof, un morcov, dovlecel, ardei gras (toate taiate bucatele ca fierb mai repede)...sau ce imi mai da mie prin cap...eventual chiar si pui...dupa care le trec prin masina de tocat carne, le amestec cu patrunjel, putina sare, un ou...se creeaza o pasta grosuta, dar destul de lipicoasa...asa ca dai bine maiinile inainainte de a forma chiftelute cu pesmet sau faina...eu le fac cu pesmet...chiftelutele formate le pui intr-o tava in care ai pus putin ulei (atat cat sa ungi fundul tavii...)si o picatura de apa...(cam 10-15 ml ca sa nu se lipeasca)....si le pui la cuptor...eu le tin pana devine pesmetul auriu....
Ficatelul eu il tin la fiert ceva mai mult...in jur de 15-20 minute...si ca sa nu se intareasca, amareasca pun in apa sare si o feliuta subtire de unt...

Carnita care sa inlocuiasca mezelurile...mmm, nu stiu ca la noi nu exista acest cuvant in "alimentatia" lui bebe Catinca...nu i-am dat niciodata, nu a cerut niciodata desi ne-a mai vazut, foarte rar, mancand pe noi ...si daca ar fi dupa mine nici nu i-as da vreodata....dar nu e dupa mine, copilul creste...si intr-o zi va cere! Pana atunci....pas!

Luny...stiu mai, am inteles ce zici tu...doar ca nu am gasit un alt exemplu...ca doar la asta nu am fost de acord unele cu altele pana acum...si mi-a fost aproape acest exemplu!!!

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Parerea mea este ca , daca vrei neaparat sa ii dai mezel, ai putea sa ii dai pastrama din piept de pui. Cea de la aldis mi se pare cea mai buna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ady80

Buna. Am si eu o fetita de 5 luni, si de curand am inceput diversificarea. Pana acum i-am dat mar, branza calcica, piureu de legume (morcov, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa). Nu stiu cu ce sa continui, sa-i schimb putin gusturile. Oare pot sa-i pun cartof in supa? Banana de la ce varsta se introduce? Dar iaurtul? Pot sa-i fac compot de mar (fara zahar)? Sper sa-mi raspunda si mie cineva, ca sunt in pana de idei...

Buna,
Poti introduce dovlecel, telina, cartof- atentie la telina, ca si pastarnacul are gust aparte si poate sa nu o tolereze....

Banana poti sa-i dai fara probleme....

Mar..nu vad de ce in compot...isi cam pierde toate vitaminele facut compot...decat compot, mai bine mar copt..atentie insa si la asta..marul copt strange la burtica (deci daca este constipat este de evitat), marul crud este indicat in cazul constipatiei...

Ii mai poti da borcanele cu fructe de la Nestle...ca sa introduci incet, incet para, piersica etc...

Peste o luna (adica pe la 6 luni) poti baga spanacul (taman bine iese ala nou si proaspat!)- il faci pentru inceput cu usturoi si putina lamaie...pe urma poti introduce si laptic in el...

Iaurt, tot in jur de 6 luni...

Cam asta imi amintesc acum...iti mai scriu

Octopusu niciun mezel, dar absolut niciunul (cu exceptia alora facute de parinti/bunici la tara) nu sunt bune!!!! Toate povestile alea pe care le auziti voi cu e-uri, pasta de oase, mezeluri "refolosite" sunt adevarate! Nici nu va inchipuiti cat de adevarate! Daca vreti niste mezeluri "de casa" safe (dar eu nici din alea nu-i dau Catincai!) exista un magazin al unui nene...care produce el mezelurile (cantitati mici) are certificate si toate alea, doar ca nu face la scara mare...sunt scumpisoare (ceva mai scumpe decat restul pietei!)...magazinul este pe Calea Floreasca (aproape de spitalul de urgenta), imi scapa numele, dar uite cu prima ocazie ma uit si va spun...la alea se si simte la gust ca sunt din "carne" si nu din niste paste abjecte, indopate cu conservanti! Eu am luat de la el de cateva ori si sunt ok, foarte ok..parca au gustul alora din copilaria mea...

Mergi la inceput

Oana merci de raspuns. NU situ ce sa-i mai dau sa pape..paine cu unt, braznica, gem, miere..dar se mai si satura.iar daca prinde pe undeva ceva mezel cere si insista pana primeste. de aceea vroiam ceva ca sa-i pot da mai sanatos. eu nu consum mezeluri decat ff rar dar pe sot nu-l pot convinge...ii fac un sendvis zilinc dimineata si tot timpul ma feresc sa nu ma vada ala micu. imi vine sa mor cand stiu cum se face salamul( mi-a povestit o cunostinta care lucreaza in domeniu...si nu consuma mezeluri..evident)

Octupusu..pastrama nu e afumata?

Mergi la inceput