DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Musette79 spune:
Buna seara, mamici si pitici!
Revin si eu cu coada intre picioare, dupa 3-4 zile in care m-am bucurat ca-i place orezul cu roscove, i-a pierit entuziasmul...ieri si azi mai deloc n-a vrut, si cu pireul de zarzavat cum vede lingura, zbiara.
Dupa 2 lingurite de roscove n-o mai vrut nicicum, urla din gura de sarpe cum ma apropiam, mi-o fost frica ca am tot insistat si o prins groaza de mancare. Dar cum aveam o Humana cu mar in dulap (pupaturi si -cele ca mi-ati zis de Humana), zic hai sa vad, dade dade. Am facut o lingura de cereale numai cu putina apa, o lins blidul....
De unde stiu piticii astia ca exista si mai bun?? Si cu zarzavaturile la pranz ce naiba sa fac? Fierb morcov, patrunjel, telina, carne de pui, am facut si cu unt....nu mai vrea aproape deloc. Noroc ca inca mai am lapte si fac fata, dar nu stiu pt cat timp, si masa de pranz e importanta.
A inceput sa strambe nasul la zarzavaturi dupa ce dimineata o prins gustul de pere, mar cu branza, mar cu banana....
Ati patit din astea?www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Musette79 spune:
Naty, cand am zis de lapte eu ma refeream la Elena, in locul ei i-as da lui Edi lapte Cedra si Milli, in nici un caz la Botzo
In legatura cu petele, am skimbat uleiul de corp (nu mai folosesc Johnson ca tare usuca pielea), o dau cu ceva lapte de corp si ne-a disparut complet uscaciunea de pe corp, si de pe fata, pata a mai aparut dimineata (deci nu mancase nimic, numai lapte)...apoi la pranz a disparut...cred ca e de contact totusi. Ori snurul de la caciula, gluga, oricum nu e grav, nu se mareste, e micuta (2 pe 2 cm), nu intru in panica, nu-s genul (nu din nimicuri)
Elena, o sa ii dau si eu iaurt, apoi amestecat cu legume cum zici tu, dade dade mananca legumele (am incercat sa amestec legumele cu branzica si n-am avut succes)www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
natynic spune:
Musette...sau cu iaurt sau te-as sfatui sa scoti patrunjelul si telina; luni de zile Iulia nu le-a suportat...Si in schimb ti-as recomanda dovlecelul...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
Alinutzaa spune:
Salutare
Cand piciul meu refuza legumele eu mai faceam una din urmatoarele:
- puneam in piureul de legume un pic de lapte praf. Ii mai schimba gustul si de bine de rau...manca si el ceva.
- il treceam cateva zile doar pe lapte. Lapte si nimic altceva. Dupa cateva zile de "regim" ii introduceam si mancarea dar atentie...doar legumele. Fara fructe in primele doua zile sa zic. Dupa aia ii dadeam si fructe. M-a scos din impas si metoda asta.
Piciul meu niciodata nu s-a dat in vant dupa piureul de legume, orice i-as fi facut. Manca dar asa...mai mult de voie de nevoie. Nu i-a placut piureul de legume nici dupa ce i-am introdus carnea in el, nici ou. De branza ce sa zic...nici sa nu vada piure de legume cu branza in el.
Am scapat de problema asta cand am inceput sa nu ii mai dau piure de legume, ci legumele ...gatite ca sa zic asa. Ii faceam diverse mancarici de legume, cu carnita sau fara, pe care i le striveam cu furculita ca inca nu manca bucati. Asta se intampla pe la 8 luni jumate.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette79 Buna seara, mamici si pitici! Revin si eu cu coada intre picioare, dupa 3-4 zile in care m-am bucurat ca-i place orezul cu roscove, i-a pierit entuziasmul...ieri si azi mai deloc n-a vrut, si cu pireul de zarzavat cum vede lingura, zbiara. Dupa 2 lingurite de roscove n-o mai vrut nicicum, urla din gura de sarpe cum ma apropiam, mi-o fost frica ca am tot insistat si o prins groaza de mancare. Dar cum aveam o Humana cu mar in dulap (pupaturi si ![]() De unde stiu piticii astia ca exista si mai bun?? Si cu zarzavaturile la pranz ce naiba sa fac? Fierb morcov, patrunjel, telina, carne de pui, am facut si cu unt....nu mai vrea aproape deloc. Noroc ca inca mai am lapte si fac fata, dar nu stiu pt cat timp, si masa de pranz e importanta. A inceput sa strambe nasul la zarzavaturi dupa ce dimineata o prins gustul de pere, mar cu branza, mar cu banana.... ![]() Ati patit din astea? ![]() |
Buna seara!
Draga mea....ia incearca tu sa bagi in piureul de legume putin mar copt (o felie, doua, nu mai mult!) sa vezi ce ti-l mai papa. In general, daca ajungi la concluzia ca nu-i mai place ceva...baga ceva care ii place...nu conteaza combinatiile ...
La fel ca si Naty (iar suntem pe aceeasi lungime de unda!
![](icon_smile_big.gif)
Rosie i-ai bagat...o cureti bine, si o bagi la fiert cu legumele si pe urma o pasezi...incepe cu o feliuta, apoi cresti...mi se pare mie ca tu o iei putin invers...vad ca te-ai grabit sa-i bagi unt, dar nu am auzit nimic de cartof, de rosie si mai ales de dovlecel care este unul din primele introduse...tocmai pentru ca nu da alergii...
In legatura cu cerealele
![](icon_smile_big.gif)
Cu pata...de ce n-ai spus de la inceput ca foloseai Jhonson ca-ti spuneam....poate fi chiar de la ala! Mie mi-au zis o gramada de padiatri dupa ce am nascut-o sa nu folosesc, iar in maternitate mi s-a zis de la inceput sa nu cumva sa duc un produs de la aceasta firma caa ei nu-l folosesc pentru ca nu este ok....nu stiu daca este anti-marketing sau realitate, cert este ca am auzit, in ultima vreme, din ce in ce mai multa lume care spune ca au avut probleme cu el....
pupici
Naty...tu "baga" tare linte ca poate cine stie...are efect!
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Oana si
![](zana.gif)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
velenamaria spune:
buna.
Musette, Oana..si noi am avut Jhonson ulei..nu m-am gandit ca poate fi de la el problema..hmhm.
Lui Edi ii plac legumele toate , inclusiv telina...dar am uitat sa metionez ca la inceputul diversificarii cand nu mai vroia deloc legume( iar eu nu vroiam sa pun iaurt in ele ptr ca nu stiam daca e bine sau nu..aveau un gust iaccc) i le-am dat bucatele mici cu mana mea. asa le-a mancat foarte bine.
o zi buna
Musette79 spune:
Oana, dovlecel i-am tot dat, i-a placut. Si broccoli la fel, primele zile il papa de numa, dupa aia se obisnuieste cu gustul si nu prea mai vrea. Am incercat si broccoli, morcov, cu branza, nimic.
Dovlecelul l-am scos din meniu ca am testat sa vad cu pata aia, nu mai stiam ce sa cred. In vremea aia ii fierbeam si ardei si o foaie de ceapa in zama de pireu si le-am scos sa vad daca nu i se retrage pata. Si i s-a mai retras, acuma de cand am scos Johnsonul s-a rezolvat si aspreala, roseata ii apare si ii dispare.
O sa-i reintroduc dovlecelul, ca e dulceag si ii placea.
Alina, solutia ta ar fi buna, dar nu i-am dat deloc lapte praf pana acuma, si nu am atata lapte cat s-o trec inapoi exclusiv pe lapte. Sunt convinsa ca ar functiona, ar mai uita gustul legumelor si s-ar bucura poate sa le redescopere.
Cartof inca nu i-am dat ca nu stiu cum sa il prepar + ca as lua din aia dulci care nu gasesc aici langa mine, astept weekendul sa facem un drum de Kaufland, parca acolo sunt.
Iar de rosie nu stiam ca pot s-o introduc, nu m-a tentat pt ca astea ce le gasesc acuma n-au nici un gust (poate alea mici mici, ciorchine), si mi-i frica de alergie.
Unt i-am pus in pireu de la 7 luni, pana atunci ulei de porumb nerafinat, ft putin (de la 6 luni jumate cred). Azi ii iau iaurt sa ii dau cu pireul de legume, si vad si cu dovlecelul, acuma is sigura ca nu de alimente a facut pata aia.
Va pup, sunteti prompte si de ajutor, ca de fiecare data www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Si eu am auzit la fel ca Oana despre Jhonsons, mai multi medici mi-au spus sa nu-l folosesc!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Musette...singurul pericol al rosiei este diareea....si ma rog chimicalele, dar ales unt in orice leguma....nu da alergii...chiar daca este cu seminte (nu face parte din categoria capsuni, kiwi, zmeura etc). Oricum mare gust nu are fiarta, dar macar schimba gustul piureului....
Cartoful il fierbi, il faci piure...prepara-l normal. Cartof dulce gasesti intr-adevar la Kaufland (e de fapt o combinatie morcov-cartof)
Nici ceapa nu este alergica...poti sa-i dai...
Nu stiu ce catitati de ulei.unt folosesti, dar eu una si acum folosesc foarte putin ..la nivel de lingurita.... are nevoie de grasimi vegetale, dar parca mi se pare totusi devreme chiar si la un an...sa pun mereu in mancare ulei, unt etc.
Pupici
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
velenamaria spune:
buna
Musette..eu i-am pus lapte cald( la cuite) peste cartofi si am facut piure moale ca sa -l pape. nu am avut niciun fel de problema. acum fierb cartofi apoi tai cubulete, pun brocoli, conopida, morcov fiert si un pic de unt si le incalzesc in tigaie teflonata. rad cascaval peste si papam amandoi. cateodata pun bucatele de piept de pui, ficat sau peste...dar mai rar cu carnea..am eu ceva pitici ti-am dat asa o idee..nu ptr acum..asa mai incolo cand mai creste fetita, desi cred ca poti si acum..mai putin cascavalul. Asta e una dintre preferatele lui Edi.
Credeti ca are ceva daca papa ceapa cruda?? de cateori gatesc vine si se milogeste pana primeste un pic...am un copil tare pofticios
Trebuie sa fierb macaroane pe ascuns..vine si papa paste crude..nefierte.
o zi buna