Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

mQQm,
I s-a recomandat intai fetei tale tratament cu antibiotic (Doxiciclina de obicei) si aplicare topica de acid tretinoic / tretinoin? E tratam. "first line", si nici pe departe nu are efectele secundare ale Accutane!

Am avut si eu o acnee destul de urata, desi nu nodulara, si nu era desfiguranta (cu fond de ten imi mentineam oarecum, de bine de rau, "fatza comerciala"). A functionat perfect combinatia Doxiciclina + tretinoin crema. Fara efectele secundare (in afara de o candidoza tranzitorie si modificari hematologice neglijabile si reversibile). Doctorita mi-a zis ca daca dupa 2 luni de combinatie de-asta nu constat nici o ameliorare, poate ca ar fi de luat in calcul Accutane, dar mi-a zis clar ca e o optiune pe care nu o agreeaza si nu ar adopta-o decat daca eu insistam si iscaleam negru pe alb.
Noroc ca a mers ce mi-a prescris initial, dar cred ca si daca nu mergea, mi-ar fi fost totusi frica sa ma apuc de Accutane.
Nici eu nu inteleg cum admit pe piata o otrava ca asta pentru o afectiune ca acneea, care totusi nu e "life threatening", desi sunt de acord ca nu e nici pe departe doar o problema cosmetica.
(Inteleg sa accepti citostaticele, desi sunt pacatoase, dar cancerul e altceva decat acnnea.°

Eu in locul tau as renunta cat mai rapid la Accutane, mai ales ca e vorba de fiica ta, care e inca un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada
Din 2001:
http://www.fda.gov/cder/foi/label/2001/18662s44lbl.pdf
FDA stie ca sint multe cazuri de diabet de tip 1 asociate cu tratamentul cu accutane si l-au tinut sub tacere pina in 2005 cind au fost nevoiti sa il puna pe lista:
http://www.fda.gov/CDER/DRUG/infopage/accutane/accutanemedicationguide.pdf
Faze de FDA timpit!

Vaaai, cum poti sa acuzi si sa jignesti cu atata nerusinare o autoritate cu atata credibilitate??


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
De ce Andrada? Mi se pare mult mai interesant decat tot restul. Din punctul meu de vedere poti feri de ceva numai prin cunostinte, nu prin scepticism. Asa ca-i frectie la picior de lemn spiritul critic fara sistem de referinte sanatos.

nu se ajunge la cunostinte fara utilizarea scepticismului. Sau cel putin asa se intampla cu majoritatea oamenilor. Daca tu te duci zilnic pe pubmed doar sa vezi ce mai e nou, ce molecule noi au mai aparut in tratamentul acneei si ce receptori s-au mai pus in evidenta la anticorpii monoclonali si asta doar asa, ca "nu se stie cand ai nevoie de cunostintele astea"... accepta si ca pentru majoritatea oamenilor acest comportament nu e unul natural. Majoritatea incepem prin a ne pune intrebari asupra unui anumit subiect si incercand sa aflam mai multe despre el. Asta, ne place sau nu, e un demers sceptic. Abia apoi incepem sa acumulam cunostinte si sa le folosim pe cele dobandite pentru intelegerea raspunsurilor la intrebarile sceptice puse initial.
Problema e ca unii isi pun intrebari dar si le pun degeaba pentru ca ajung la concluzii complet eronate. Vezi cultul antivaccinalistilor, al naturopatilor, anti-antibioticelor... toti cei de care amintea Sheannamp. Din lipsa cunostintelor de baza, de acord, dar si pentru faptul ca intrebarile nu sunt puse metodic si ca raspunsurile sunt cautate de cele mai multe ori intr-o singura directie, aceea care le conforteaza prejudecatile. Asta inseamna ca spiritul critic a fost prost inteles. Spiritul critic si scepticismul (stiintific) e acela care ne indeamna sa punem intrebari si sa cautam peste tot, chiar si in directia care din start ni s-ar parea gresita. Iar dupa aceea sa incercam sa evaluam stiintific, cu ajutorul pubmed printre altele, raspunsurile obtinute.
De aceea mesajele andradei sunt cat se poate de on-topic si nu din alte motive:)

ramona, unii explica rezultatele acupuncturii impotriva durerii prin aceea ca prin inteparea in anumite puncte se elibereaza endorfine care duc la producerea serotninei, hormonul anti-durerii.
Dealtfel si in www.webmd.com/back-pain/news/20070924/study-acupuncture-eases-low-back-pain" target="_blank">articolul pus de tine spune ca nu au fost diferente semnificative intre cei care au fost intepati in "punctele chinezesti" si cei carora li s-a aplicat acupunctura "falsa" adica au fost intepati in niste puncte oarecare.
Explicatia asta e una stiintifica si poate fi testata empiric, nu e nimic in ne-regula cu ea. Insa acupunctura nu sustine asta, spune ca fluxul vital (?) chi circula de-a lungul unor meridiane (?) si ca "durerea" o simtim atunci cand meridianele sunt intrerupte (?) si Chi-ul nostru nu se mai poate plimba liber. Iar introducerea acelor de-a lungul acestor meridiane favorizeaza circulatia Chi-ului. Ori asta e ne-demonstrabil, Chi-ul nu se stie ce e, meridianele nici atat. Prin urmare daca exista un tratament prin intepaturi dovedit eficace ar trebui numit altfel si diferentiat de 'tehnicile chinezesti vechi de 4000 de ani'.
In plus masurarea durerii e foarte subiectiva, daca acupunctura ar vindeca SIDA ar fi cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
Problema e ca unii isi pun intrebari dar si le pun degeaba pentru ca ajung la concluzii complet eronate. Vezi cultul antivaccinalistilor, al naturopatilor, anti-antibioticelor...

Mai, si parca va rugasem: mai rasfirati si mai subtil


Edit ca sa adaug ceva. Acum am realizat si partea buna a acestui atac concertat si concentrat al vostru: daca v-ati pornit atat de vehement la lupta, inseamna ca v-a intrat morcovu' cu frunze cu tot, nenica!!


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
... daca acupunctura ar vindeca SIDA ar fi cu totul altceva.


Pai "s'a dat" locul. L'au luat homeopatii. Ei pot vindeca si SIDA motiv pentru care s'au adunat intr'un congres extraordinar pentru a admira aceasta noua sarlatanie lucrativa.
Din www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/homeopathic-treatment-of-aids-attacked-by-medics-400567.html" target="_blank">nefericire pentru tagma sfertodocta raspunsul elitistilor a fost extrem de agresiv de data aceasta in special dupa ce s'a aflat ca homeopatii prescriu voiosi pilule magice pentru a proteja credulii de cele mai groaznice boli tropicale: malaria, denga, febra tifoida si febra galbena.

Primul efect: Asigurarile medicale incep sa renunte la decontare "tratamentelor" homeopate:

In September, West Kent Primary Care Trust decided to stop NHS funding for the Tunbridge Wells Homeopathic Hospital—one of five hospitals that provide homoeopathy on the NHS. In a press statement, James Thallon, the Primary Care Trust's medical director, said: “…it is the clear duty of PCTs [Primary Care Trusts] to make best use of public money by commissioning clinically cost-effective care…There is not enough evidence of clinical effectiveness for us to continue to commission homoeopathy”.
...
The Royal London Homoeopathic Hospital is also feeling the backlash. Several Primary Care Trusts have stopped, or drastically reduced, their funding of treatment at the hospital. Peter Fisher, clinical director at the hospital, says referrals were down by around 20% in October compared with the same month last year. The Lancet, Volume 370, Issue 9600, 17 November 2007-23 November 2007, Pages 1677-1678
Ah ce tristete pe piata de 35 de milioane de lire anual a homeopatilor din UK.

Din nou Lancet:

There are also more concrete harms. A routine feature of homoeopaths' marketing practices is to denigrate mainstream medicine. One study found that half of all homoeopaths who were approached advised patients against the measles, mumps, and rubella vaccine for their children.Stop! MissePareca am mai vazut asta pe undeva. A television news investigation found that almost all homoeopaths who were approached recommended ineffective homoeopathic prophylaxis for malaria, undermined medical prophylaxis, and did not even give simple advice on bite prevention. Undermining medicine is a wise commercial decision for homoeopaths, because survey data show that a disappointing experience with mainstream medicine is one of the few features to regularly correlate with a decision to use alternative therapies. But it might not be a responsible choice. Homoeopaths can undermine public-health campaigns; leave their patients exposed to fatal diseases; and, in the extreme, miss or disregard fatal diagnoses. There have also been cases of patients who died after medically trained homoeopaths advised them to stop medical treatments for serious medical conditions


Nu va pot pune din pacate link'urile articolelor intrucat nu sint disponibile decat celor inregistrati. Daca cineva doreste insa sa le obtina in format .pdf il(o) rog sa ma semnalizeze pe PM.

Din nou, fiti intelepti, ganditi natural

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

[quote]

ramona, unii explica rezultatele acupuncturii impotriva durerii prin aceea ca prin inteparea in anumite puncte se elibereaza endorfine care duc la producerea serotninei, hormonul anti-durerii.
Dealtfel si in www.webmd.com/back-pain/news/20070924/study-acupuncture-eases-low-back-pain" target="_blank">articolul pus de tine spune ca nu au fost diferente semnificative intre cei care au fost intepati in "punctele chinezesti" si cei carora li s-a aplicat acupunctura "falsa" adica au fost intepati in niste puncte oarecare.
Explicatia asta e una stiintifica si poate fi testata empiric, nu e nimic in ne-regula cu ea. Insa acupunctura nu sustine asta, spune ca fluxul vital (?) chi circula de-a lungul unor meridiane (?) si ca "durerea" o simtim atunci cand meridianele sunt intrerupte (?) si Chi-ul nostru nu se mai poate plimba liber. Iar introducerea acelor de-a lungul acestor meridiane favorizeaza circulatia Chi-ului. Ori asta e ne-demonstrabil, Chi-ul nu se stie ce e, meridianele nici atat. Prin urmare daca exista un tratament prin intepaturi dovedit eficace ar trebui numit altfel si diferentiat de 'tehnicile chinezesti vechi de 4000 de ani'.
In plus masurarea durerii e foarte subiectiva, daca acupunctura ar vindeca SIDA ar fi cu totul altceva.


Asa e, am vazut explicatia. Ca pacient suferind de durere iti spun "whatever works". Carevasazica ma intereseaza mai putin daca teoria de acum 4000 de ani sta in picioare sau nu, ci faptul ca metoda asta cu ace (or fi fost scobitori?) functioneaza si nici nu mai risc efectele secundare de la Vioxx sau alte cele.
Edit sa adaug ca nici un centru medical nu pomeneste de chi, meridiane etc. Nu am auzit sa sustina ca vindeca SIDA. Aici e vorba de sarlatani si de oameni creduli. Reversul medaliei e ca lumea devine sceptica si nu incearca metoda asta pentru a ameliora durerile cronice, unde chiar ar putea ajuta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

mQQm,
I s-a recomandat intai fetei tale tratament cu antibiotic (Doxiciclina de obicei) si aplicare topica de acid tretinoic / tretinoin? E tratam. "first line", si nici pe departe nu are efectele secundare ale Accutane!

Off-topic: da a fost tratata pe fiecare curba a spiralei. Doesn't work. Mai analizez.


Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.19]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Virtual orice medicament care nu a facut post-clinical trials are potentialul de a fi periculos.
Orice organizatie medicala care serveste altor scopuri decit tratarea bolnavilor are sanse sa fie corupta macar pe alocuri.

Asta nu inseamna ca medicina alopata e compromisa numai ptr accutane un medicament recent si f intruziv nu merge sau ca FDA e prost organizata.
In acelasi timp acupunctura a avut vreo 3000 de ani sa dovedeasca ca merge si n-a reusit.
Iar nevaccinarea vreo 5000 de ani timp in care a facut mai multe victime decit orice boala, orice cataclism.

De accea am fost complet offtopic
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai nu-ti spusei ca merge acupunctura? Nu ma mai dor salele dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si eu de dimineata am mincat un iaurt dupa care am observat ca astazi am parul superstralucitor. Sigur e o lagatura,
A

Mergi la inceput