Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sa stii ca in privinta padurilor fosile m-am inselat. Antarctica era in zone tropicale atunci cand au aparut ferigile, dar intr-adevar explozia de paduri din mezozoic a prins-o in drumul ei spre pol (aici a trebuit sa-mi reinprospatez timelineul biologic care nu mai era sincronizat la mine cu timelineul geologic - a trecut ceva timp de cand am citit cursul de geologie). Dinozaurii au prins-o cam pe la latitudinea cercului polar.
Articolul indicat de tine insa nu darama nicio teorie. Lamureste doar un detaliu tehnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Cum gasesc subiectul asta la fel de interesant ca ala de sare intr-un picior ca a descoperit casa rotunda uitand ca exista si igloo-ul...m-am gandit sa-i dau asa ca-n "razboiul stelutelor de gradinita grupa mica" un 3 stelute, asa ca atunci cand nu stii exact ce vrei, apa calda, apa rece, dai drumu la robinet si iti vine pe teava o apa calaie.
Nimic nou sub soare cu un adagio: ce e rau in a fi sceptic, va zic eu face bine la creier, ramane antrenat, in alerta, nu crede ca tot ce zboara se mananca si asa mai departe

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
Problema nu este ca nu te multumeste o teorie ci era legat de momentumul schimbarii ei. Acela in care o minoritate vine cu ceva nou si transforma ceva acceptat pana acolo.
Unii exact acest proces il mimeaza credulilor.

asta e adevarat, si aici foloseste Codex Scepticus:)
Eu nu am zis insa ca cele ce se pretind "stiinte noi" sau "in curs de validare" sau "alternative" trebuie respinse din start. Ci doar ca ar trebui sa ne punem intrebari cu privire la ele.

uneori e simplu de detectat impostura, alteori e mai complicat.
In cazul homeopatiei de ex ar fi suficiente cateva ramasite de cunostinte de chimie de clasa a noua pt a ne da seama ca "dilutiile infinitezimale" duc invariabil la apa chioara. Pornind de aici e simplu sa aflam mai multe si sa ne facem o opinie

La fel cand mi se vorbeste despre "energii necunoscute de stiinta" dar pe care 'terapeutul' nu numai ca le 'cunoaste' dar le si echilibreaza el cu bilute, cristale sau cu puterea gandului... mi se pare mai mult decat suficient sa-l pun la "suspecti" (ca sa nu zic sarlatani sau dusi cu pluta:)

Cand terapia sau pseudo-descoperirea respectiva are un singur "inventator" si nu a fost confirmata de alti stiintifici... semn f rau pentru Homo Scepticus. Daca in plus "fondatorul" respectiv e prezentat ca "geniu neinteles" si comparat cu Galilei, semnul devine foarte foarte rau. (Dealtfel terapiile astea sunt un fel de refugiu pentru genii neintelese si exclusi din ordinul medical.)

Cand pretinde ca toate bolile provin din aceeasi cauza (energia Chi pt acupunctori, pozitia vertrebrelor pentru osteopati, alimentatia pentru naturopati etc) ... iarasi semn rau

Cand principiile pe care se bazeaza terapia/pseudo-stiinta nu sunt validate stiintific, ba mai mult validarea lor ar duce la rescrierea fizicii, chimiei si biologiei asa cum le cunoastem azi... vad un motiv mai mult decat suficient sa-mi pun intrebari cu privire la ea.

Cand "terapia" exista de mii de ani dar stiinta inca nu si-a dovedit (stiintific) eficacitatea... pot sa consider asta cel putin bizar sa raman sceptica cel putin pana la proba contrarie
etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Teoria era ca modelul polar actual este cel preistoric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ei bine, hop si eu alaturi de cinici snobi si ,cum zicea cineva?, "aristrocrati intelectuali", fara sa ma pot considera nici pe departe asa ceva, sa critic majoritatea suiectelor de pe forum in care se discuta, se sustin si, precum oile, se agata prozeliti....
Mi-a fost intotdeauna greu sa ma abtin atunci cand se scriu cu emfaza gugumanii, luate de bune caci cu cat se tipa mai tare si tonul e mai incisiv cu atat prostia e mai credibila.

Deci, permiteti-mi sa punctez ca a alege un rau necunoscut unui rau cunoscut si cuantificabil, e cea mai clara dovada de prostie, egoism si lipsa de educatie care exista.
Sa te ascunzi in spatele "Sa cumpar macar speranta de la urinoterapeutul din colt/chinezul specialist in terapii cu cel stem/toate bipolarele care scriu tomuri de carti combatand totul si orice doar asa ca sa fie altfel" si "Rau nu are ce sa faca"
ei bine, e prostie si ,mai mult, poate fi crima.

Toate investigatiile si tratamentele care se fac in medicina clasica au riscuri, foarte bine cuantificate (au fost unii care au stat si au calculat statistic riscurile unei injectii/radiografii/interventii pe creier, chiar si al unei colonoscopii). Ti le asumi daca vrei sau nu, macar stii sau ar trebui sa stii de la inceput care sunt.
Cine stie ce efecte are siropul de la naturistul din colt ce contine zece tipuri de plante diferite, cine stie daca e sau nu alergic la vreuna din ele inainte sa il incerce?
Daca iei aspirina se stie ce si cat risti. Daca iei concentrat de usturoi, tare mi-e ca nimeni n-a stat sa ii calculeze concentratia de arsenic (ce mai are prostul obicei sa se acumuleze in organism)...
Insa, cum vii sa explici toate acestea ti se da imediat replica ca esti obtuz, interesat material de companiile farmaceutice (ca parca restul de terapii miraculoase sunt pe gratis si nimeni nu obtine profit de pe urma lor) si musai trebuie sa fii trimis la colt.

In Romania e jale.
Vad ca nici in alte parti cu pretentii nu e mai bine.
Vom ajunge sa traim mai rau ca in epoca de piatra, macar aia incercau sa gaseasca o logica/explicatie, noi invers, incercam sa o anhilam in totalitate.
Cu cat mai mult obscurantism/misticism/inexplicabil cu atat ochii sunt larg deschisi si mainile intinse larg sa apuce.
"Am slabit cu ceaiul X sau praful Y. Ce conteaza ce e si de unde provine, ce conteaza ca s-ar putea sa numai am ficat sau sa imi apara vreo tumora pe undeva? Nu se poate, e doar 100% NATURAL." Si cucuta e 100% naturala

Doruletz, Xeno, Andrada, tot !
Eu una nu-s asa de citita ca voi dar macar stiu sa ascult cand vorbesc unii care sunt.
Din pacate, nu se mai poarta sa inveti de la alti.
Se poarta sa le stii tu pe toate apriori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Tot topicul asta este proiectie la greu. Nu pun linkul, cautati singuri definitia, ca sigur n-o stiti pe cea corecta si o confundati mereu cu transferul.


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

MissParker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Haideti sa vedeti ce se intampla atunci cand cele mai negre vise scoase la lumina de subiectu de fata sint distilate si insamantate in creierul dement al unei singure persoane:
Iustin Parvu traitorul cu duhu' pe blog.
Ancorati'va bine, incepe:


“Daca ar fi sa stam sa comentam din nou convorbirea asta (despre pasapoarte - n.r.), trebuie sa luam de la inceput iara si sa intram in niste lucruri care poate is chiar cu adevarat periculoase. Ca sa le expunem asa în totalitatea lor. Ar trebui s#259; ne luam de masonerie, sa ne luam de sionism, sa ne de fortele americane, de crimele care se intampla in toata lumea, sa ne luam de clonarile si urgiile care se intampla, de noua ordine mondiala, sa ne luam de injectiile cu care vin acum si le impun copiilor si tinerilor, ca sa nu mai nasca, si toate lucrurile care duc la aceeasi concluzie: c#259; sunt iudeii de altadata cei care au ucis 14 mii de prunci… si azi au acelasi plan de criminalitate in viata poporului crestin ortodox”



Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tratementele cu acupunctura sint acoperite de asigurarea mea medicala (una dintre cele mai mari/po****re din US).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramona, acupunctura e acoperita pentru ca asigurarile medicale considera ca atita timp cit esti ocupata cu un tratament relativ ieftin, nu mai dai bani pe investigatii scumpe. Bolile care sint tratate de acupuncture sint cronice si cer investigatii si solutii scumpe. Acupunctura tine pacientul si ocupat si departe de medicamentele scumpe.

Asigurarea mea medicala acopera de ex accutane care e unul dintre cele mai periculoase medicamente existente dar nu acopera aparate medicale sofisticate care le-ar salva miliarde de dolari in vizite la camera de garda in fiecare an (toate astea sint demonstrate stiintific).

Asigurarile medicale adora solutiile luuuuuuuungi si ieftine,
A

Mergi la inceput