Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Eu abia acum o descopar pe dna ministru a educatiei si sunt .
Stiati ca se scoate istoria din programa de liceu? oau, asta da reforma a invatamantului...

http://www.jurnalul.ro/articole/145973/programul-liceenilor--cu-ore-de-religie-dar-fara-sport

Cred ca numai Elena Barbulescu o putea depasi pe dna ministru in "competentele" de administrare a educatiei nationale. si inca nici aia nu e sigur...

Mai mult decât atât, Andronescu a adaugat ca a avut o discutie cu Prea Fericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, “pentru apropierea scolii de biserica, pentru a nu avea «barbari» scoliti”.


Da, e plina europa de barbari, doar in romania aveam civilizatie:)


miss parker, cred ca putine subiecte de pe DC au fost mai justificate si ras-justificate ca asta. De aceea am sugerat iilenei sa nu-si mai piarda vremea, pentru ca cei care nu au "inteles" pana acum inseamna ca au ceva contra persoanelor si nu intentia de a discuta la subiect. Am dat sfatul pe care il aplic eu insami: nici nu mai citesc unele postari despre care stiu ca nu aduc nimic interesant sau ca nu vor decat sa atace persoane... darmite sa mai si raspund la ele. Si asta pur si simplu din respect pentru timpul meu liber, am alte lucruri mai bune de facut decat razboaiele virtuale cu niste nickuri oarecare. De aceea sfatul de mai sus era valabil pentru toata lumea, da ignor atunci cand cand vezi ca nu e interesant continutul unui subiect sau cand consideri ca ceea spune un nick in mod repetat sunt aberatii, pur si simplu nu merita sa-ti bati capul. Asta e doar o opinie personala desigur, altfel bineinteles ca fiecare face ce vrea:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Stiati ca se scoate istoria din programa de liceu? oau, asta da reforma a invatamantului...

Nu nu nu, e ceva mai complicat, dar eu una am pierdut sirul.
Intii a scos o ora de sport, apoi a zis ca de fapt vor fi vreo 5, s-a mai jucat cu desenul si cu muzica, de scos istoria era vorba numai pentru clasa a 12-a la liceele tehnologice, parca si geografia la fel, azi la radio am auzit ca nu le mai scoate in schimb taie ora de dirigentie.... si tot asa.


dar, dap, ai dreptate, avem un ministru al invatamintului fenomenal . Nu apuci sa te plictisesti cu ea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragele mele, a zice "nu citesc anumite postari" e acelasi lucru cu a spune "contra-argumentele nu ma intereseaza". Pentru ca nu cred ca va asteptati sa vin io aici si sa incep sa va explic cum dumnezeu a facut lumea in sase zile si a saptea zi s-a odihnit. Dupa cum nu cred ca tot ceea ce face headlines si e trendy in stiinta zilele astea zboara si se mananca.
In ultimii ani valorilor si principiilor conservatoare le-a scazut po****ritatea. Self-reliance, implicarea in comunitate si compasiunea, sunt de mult duse si apuse cam peste tot in lumea asta...nu mai e la moda sa crezi in dumnezeu si sa iti iubesti aproapele, e la moda marketingul desantat (btw, urmand exact aceleasi modele sau mai rele, vezi mesajele dear mr. president scrise de copii lui Obama, care efectiv imi scoala parul in cap si-mi dau o senzatie de greata si deja vu). "Voi" desfiintati toate astea si nu puneti nimic in loc, despre asta discut eu pe subiectul asta si pe celelalte cateva sute de subiecte similare.
Manualul ala este evident oribil; cat din continutul lui se regaseste in testul de bac la biologie? credeti ca faptul ca se fac ore de religie platite din banul public in Romania credeti ca ajuta? scoateti religia din scoala publica romaneasca si legati-va abia dupa aia de americani, ca au bingo nights, food banks si clothing collections si anonymous Santa in biserici, bigotii naibii.
Gata trebuie sa plec sa mai indoctrinez niste tineri cu ideile mele creationiste. Va pup, mai vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Tu ai un "point" acolo undeva..adica ar trebui sa ai..nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Doruletz, acum vorbesc tot din negura amintirilor :), parca madam ministru a mai scos si ora de logica din liceu si cite ceva din orele de limbi straine, desigur in acelasi ilustru scop, sa nu carecumva sa devina copiii nostri neshte barbari oripilanti.


Citat:
citat din mesajul lui Llaura

vezi mesajele dear mr. president scrise de copii lui Obama, care efectiv imi scoala parul in cap si-mi dau o senzatie de greata si deja vu

Despre ce este vorba?
Ceva tip adeziuni pionieresti? :)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Xeno nu e vorba ca amesteca religia cu evolutionismul si obtin un produs mixt ci ca le accepta pe amandoua si le tin in planuri separate.
Pur si simplu cei care o fac nu vad o lume fara religie. Fara sa gandeasca religios, vad in religie ceva stabilizator in societatea in care traiesc si ca atare o sustin cata vreme e moderata. Uite cel care a platit refacerea sinagogii din apropiere este acelasi fost profesor de fizica care a platit enorm din buzinarul lui ca sa nu se opreasca acceleratorul de particole pe vara cand guvernul a lasat centrul de cercetare fara bani. El merge pe la sinagoga o data pe an. Desi e om de stiinta si nu cred sa fi vazut ca tine vreun ritual religios, totusi nu se declara ateu. Asta numesc eu omul modern schizo.
Si eu am vazut asta ca ceva specific US.

Doruletz citeaza-ma pe mine unde am zis de manual de biologie creationist in Franta. Am spus ca se preda din perspectiva religioasa.

Edit: ilustrarea hiperbolei a la Doruletz. X zice A, Doruletz zice X a zis a+++ si tipa "a+++" e fals. q.e.d.
Edit: Statistica testimoniala are valoare zero : "stiu eu ca am predat/audiat intr-un liceu privat din Franta"
Exemplu cum se face din perspectiva religioasa cu manual neutru de maternelle:O foaie cu pamantul rotund si continentele desenate... E ceva in neregula in scripte? Nu.
Ce comenteaza fiica-mea...mami uite vezi cum a creat D-zeu pamantul frumos si rotund!!

Si acum serios:

Din articolul" 200 ans après Darwin la guerre continue ", le nouvel observateur ianuarie 2009.
"Aujourd'hui, à l'heure de la célébration du bicentenaire de la naissance de Charles Darwin... ... le créationnisme n'est plus une particularité des Etats-Unis, mais tend aujourd'hui se disséminer dans l'ensemble des pays occidentaux ainsi que dans le monde musulman. Même la France, qui s'est longuement crue protégée par sa tradition laique et sa loi de 1905 sur la séparation des Eglises et de l'Etats, se découvre vulnérable !

Ce zice presa... oficial:
En 2002, une enseignante de sciences de la vie et de la terre (SVT) d'un lycée de la banlieue parisienne invite le paléontologue Pascal Picq à donner une conférence dans sa classe parce que son cours sur l'évolution se heurte à une forte opposition de certains élèves. Parmi les opposants, une jeune fille [...] récuse l'affirmation selon laquelle " l'homme descend du singe ". Selon Annie Mamecier, doyenne de l'inspection générale de SVT, de tels incidents se sont produits régulièrement dans plusieurs académies, notamment celles de Lyon, Montpellier, Nantes et de Seine-Saint Denis. [...] " Depuis le début de l'année 2000, lorsque la question portait sur la place de l'homme dans la nature, on a également vu apparaître, dans les copies de baccalauréat des filières L et ES, des phrases telles que " j'ai répondu selon le programme mais je n'y crois pas ". D'autre part, poursuit Annie Mamecier, j'ai eu connaissance du cas d'un enseignant en SVT qui a un site internet sur lequel il défend le créationnisme, tout en se prévalant de son titre de professeur agrégé."

Si in scolile religioase bune evreiesti se preda evolutionismul si la religie design inteligent pentru a "explica" biologia.

In rest despre Franta cu caracter general si de comportament in interiorul claselor ii las pe cei in masura sa vorbeasca. Un raport parlamentar ar trebui sa-ti fie suficient de serios.


2004 raportul Obin
« Le phénomène est récent, il date d’il y a quelques années, explique Annie Mamecier, doyenne du groupe SVT (sciences de la vie et de la terre) à l’inspection générale de l’Éducation nationale, mais il se renforce aujourd’hui, surtout dans les cités de banlieues, chez les élèves musulmans principalement. Mais on nous a aussi signalé des cas chez de jeunes catholiques, juifs ou témoins de Jéhovah. »


Ce fac profii

<<ci encore, la variété des réactions des professeurs dénote à la fois une détermination, sans doute inégale, des expériences différentes, et la place, plus ou moins claire ou confuse, où ils situent leur enseignement - et plus largement la science - par rapport aux conceptions religieuses. L’autocensure existe aussi dans cette discipline, elle concerne notamment la reproduction, que des enseignants nous ont avoué ne plus aborder avec les classes difficiles. En revanche, d’autres professeurs nous ont parus solidement assurés face aux tentatives de certains élèves de les entraîner sur le terrain religieux. Ils répondent aux contestataires que la religion n’étant pas leur domaine, ils n’ont rien à en dire, que l’établissement de la vérité scientifique n’est jamais révélée ou imposée, qu’elle est le résultat de la démarche expérimentale et que c’est, précisément, l’un des objets de l’enseignement des SVT.


Mais combien d’autres enseignants semblent désemparés par l’attitude des élèves et l’opposition dans laquelle ils placent la religion et la science. Combien de jeunes enseignants notamment nous ont déclaré, candidement là encore, promouvoir ou se réfugier dans un relativisme qui leur paraît juste, ou simplement efficace, puisqu’il semble satisfaire les élèves, en présentant la science comme une croyance parmi d’autres (« une hypothèse parmi d’autres », nous dit ce professeur), celle de l’école, ou du professeur, face à celle de la religion, ou des élèves ; entre Adam et Darwin, à chacun de choisir, en quelque sorte. Cette dérive n’est pas sans rappeler celle qui, par ailleurs, présente la laïcité comme une option spirituelle parmi d’autres. .>>

Documentul il gasesti aici:
ftp://trf.education.gouv.fr/pub/edutel/syst/igen/rapports/rapport_obin.pdf

De asemenea un paragraf interesant este cel al sportului in ghettouri al violentelor contra fetelor. Restul manistarilor de prozelitism, antisemitism politizare, lipsitul de la scoala pentru Sarbatori e bonus. Franta din cartierul chic si din cel po****r nu se vede in mod cert la fel. La fel si US nu-i la fel in orice stat si nici in orice cartier...
Nu pot sa cred ca nu stiai . Toata prsa franceza a discutat:
http://www.lepoint.fr/actualites-societe/quand-la-religion-s-invite-a-l-ecole/920/0/15516

http://www.telerama.fr/monde/dieu-darwin-et-le-lyceen-du-9-3,38932.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

AB, discutam despre manuale creationiste iar din fraza ta se intelegea ca "lasa ca peste tot se preda punctul de vedere creationist". Nu scrie ca e vb de manuale dar poate fi interpretat astfel.

Am povestit si eu de cateva ori aici ca sunt elevi care pun intrebari pseudo-stiintifice la care unii dintre profesori nu sti(a)u sa raspunda. Pentru simplul motiv ca teoriile astea anti-evolutioniste nu se invata la facultate deci profesorii sunt adesea nepregatiti. Totusi in articol se zice ca profesorii care prefera sa nu vorbeasca deloc despre anumite subiecte sunt minoritari (si dupa parerea mea in momentul cand renunta la a preda materia doar ca sa nu-si bata capul cu intrebarile elevilor ies din randul profesorilor pentru a trece in cel al celor care practica si ei o meserie oarecare de unde iau un ban).
Dar chiar si asa, cum ziceam, faptul ca elevii incep sa vina cu pseudo-teorii creationiste si ca unii profesori nu stiu (sau nu vor) sa le raspunda nu inseamna ca "se preda creationismul" in scolile din Fr.

Dimpotriva, in scoli sunt invitati cercetori, se fac stagii unde se antreneaza sa raspunda intrebarilor. Uite ce zice chiar in articolul citat de tine

"Cum sa luptam impotriva cunostintelor "revelate", cum se le explicam elevilor, fara sa-i agresam ca creationismul e o ideologie.Pentru a gasi raspunsuri Educatia nationala a organizat in nov 2008 un colocviu pe tema "sa predam evolutia" unde timp de 2 zile, profesorii, cercetatorii, inspectorii s-au mobilizat in jurul intrebarii: "cum sa raspundem ofensivei creationiste".

Stiu si io ce inseamna scoala in zonele dificile dar nu sunt reprezentative si, in plus, chiar si acolo "religia" e mai mult un fenomen de "moda" printre adolescenti sau o afirmare a individualitatii (le trece mai tarziu pt ca in final sondajele spun ca doar 2% dintre francezi se declara musulmani). Tot din articolul tau m-a amuzat asta (si confirma ce ziceam):
"Elevii musulmani spun ca tin ramadanul dar se duc acasa in timpul pranzului (desi sunt inscrisi la cantina) ca sa nu-i vada ceilalti ca mananca. Altii se ascund in toalete ca sa ciuguleasca cate ceva :)"

Raportul lui Jean-Pierre Obin nu este despre evolutionism ci despre portul insemnelor religioase la scoala (in fr sunt interzise in spatiul public) si spune chiar el ca "esantionul pe baza caruia s-a emis raportul nu este reprezentativ". Daca s-a vrut sa fie "ascuns" nu s-a reusit:)

In rest, eu n-am spus nicaieri ca Franta sau europa sunt ferite de pericolul creationismului in scoli, dimpotriva, am zis exact contrariul, ca degeaba se hlizeau biologii europenii la colegii lor americani care trebuiau sa combata cu "creationistii pamantului tanar", ca nu au scapat nici ei. Sigur ca pericolul e si aici, altfel nu ar existat o rezolutie UE. Totusi la manuale creationiste aprobate de ministere si care sa circule in scoli inca nu s-a ajuns. Romania e prima:)

PS habar nu am ce se invata la o maternelle religioasa (si chiar daca as sti, "statistica testimoniala are valoare zero" ). Presupun ca se fac si ore unde un profesor le explica si punctul de vedere religios, ceea ce e normal fiindca d'aia e religioasa. Nu vad nici o problema cu asta. La maternala publica a fetitei mele (stiu, stiu, anecdotica are valoare 0, o sa propun mirelei sa stearga tot forumul:) nu am vazut nimic care ar putea aduce a creationism sau a religie, la cantina se mananca porc (bio ) in fiecare saptamana etc. Nu-mi vine sa cred ca maitressele le-ar spune copiilor ca Dzeu ar fi creat vreodata ceva, frumos sau urat. Sau mai stii? ia sa ma uit mai bine prin desenele fie-mi cine stie ce printi calarind pe dinozauri mai descopar pe acolo:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
De aceea sfatul de mai sus era valabil pentru toata lumea, da ignor atunci cand cand vezi ca nu e interesant continutul unui subiect sau cand consideri ca ceea spune un nick in mod repetat sunt aberatii, pur si simplu nu merita sa-ti bati capul. Asta e doar o opinie personala desigur, altfel bineinteles ca fiecare face ce vrea:) [/size=1]

Mersi mult, atunci ne-am inteles: ramane ca-n tren!


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Xeno nu e vorba ca amesteca religia cu evolutionismul si obtin un produs mixt ci ca le accepta pe amandoua si le tin in planuri separate.


AB te'am inteles PER-FECT. De prima oara. De acum doua saptamani. Ca eu la randul meu spun asta de o jumate de an. Cand dai nas in nas cu o persoana care accepta teoria evolutiei cel mai degraba e vorba de un crestin. Cu toate astea mai vine insa cineva din cand in cand cu carnetelul de gandit la el si'si urmareste cu limba scoasa scheme rigide de genul evilutionist=ateu=Stalin=Hitler.

Eu as fi preferat sa iti fi folosit expertiza stiintifica explicandu'le celor ce spun "Evolutia e doar o teorie nu un fapt" care este diferenta intre TEORIE in sens stiintific - o constructie logica superioara unui simplu fapt si teorie in sens Oprah adica banuiala.

Despre argumentul "sa'i dam fiecaruia ce'i place sa auda" - BRRRRR!
Credeti ca mie imi place sa mi se fi explicat ca exista o eleganta viespe parasitoida incapabila sa construiasca un cuib motiv pentru care isi injecteaza ouale in corpul altora? Ca odata ce larvele eclozeaza in corpul paralizat al nefericitei victime incep sa manance din interior cat inca e vie? Ca tot ce ramane e o carcasa chitinoasa seaca si nimeni nu se mai apropie de zona infestata cu lunile? Dar asta e adevarul! De ce m'as multumi cu o placuta iluzie mincinoasa?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid
urmareste cu limba scoasa scheme rigide de genul evilutionist=ateu=Stalin=Hitler.

Xeno...pt asta vinovatul e mai aproape de casa decat crezi...asa iti construiesti tu discursul, no pun intended. Suni de parca esti gata sa te urci in masina sa mergi sa pui o bomba la Manastirea Neamt.

Mergi la inceput