Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Nu prea mai sunt la curent cu ce face Abramburica si nici nu vreau sa ii iau apararea, dar cu educatia preuniversitara in Romania lucrurile nu merg prea bine si ea are alegeri dificile de facut...adica mergem inainte si predam ca pe vremea lu' nea Nicu pt top 20% (pierzand pe drum restul de 80%; procentele sunt aprecierea mea personala, probabil utin optimista). Sau predam pt average student si facem per total o treaba mult mai buna?!
Programele sunt incarcate, prea mult bizi work pt prea putin net gain...oare chiar avem nevoie de doi ani de analiza si un an de mecanisme de reactie in liceu? n-o fi mai bine sa mai taiem din incarcare si nr de ore si sa dam o sansa mai multor elevi?
Ce sa taie? taie si ea logica sperand ca or invata copiii logica pe la stiinte, mai taie la intamplare o ora de colo una de colo...nu e asa de simplu cum pare.
Edit: de exemplu in Canada la chimie in liceu fac ceva mai mult de jumate decat se studiaza in Romania....cu toate astea examenul provincial e mult mai greu si adreseaza un nivel de intelegere mult mai ridicat decat inlocuirea unor numere intr-o relatie matematica pe care trebuie s-o invete pe de rost. Deci more gain less pain (nici asta nu functioneaza intotdeauna, dar aia e alta discutie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Doruletz, acum vorbesc tot din negura amintirilor :), parca madam ministru a mai scos si ora de logica din liceu si cite ceva din orele de limbi straine, desigur in acelasi ilustru scop, sa nu carecumva sa devina copiii nostri neshte barbari oripilanti.

Asta bine a facut, ar fi fost desigur extrem de periculoase pentru viitorul tarii. Acum mai scoate si istoria si sportul (da' cu ala ce-o fi avut?) si maine ne trezim in evul mediu...

Minstreasa o avea multe pe cap insa din cate citii io e incoerenta, ba reduce orele de sport, ba le lasa la fel pt ca asa zice UE, ba reduce numarul de ore totale ba face religia obligatorie. Nu se intelege absolut nimic. Nu stiu cine i-o fi dat porecla de Ambramburica da'i se potriveste perfect:)
Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Dragele mele, a zice "nu citesc anumite postari" e acelasi lucru cu a spune "contra-argumentele nu ma intereseaza". Pentru ca nu cred ca va asteptati sa vin io aici si sa incep sa va explic cum dumnezeu a facut lumea in sase zile si a saptea zi s-a odihnit. Dupa cum nu cred ca tot ceea ce face headlines si e trendy in stiinta zilele astea zboara si se mananca.
In ultimii ani valorilor si principiilor conservatoare le-a scazut po****ritatea. Self-reliance, implicarea in comunitate si compasiunea, sunt de mult duse si apuse cam peste tot in lumea asta...nu mai e la moda sa crezi in dumnezeu si sa iti iubesti aproapele, e la moda marketingul desantat

Mie nu mi se pare ca intre 'iubirea de Dzeu si iubirea de aproape' a fost vreodata in o relatie de cauza la efect (exemplele istorice sunt nenumarate:). Daca in zilele noastre ai constatat (cum?) o absenta a "iubirii de aproape" cauza cred ca ar trebui cautata in alta parte decat in scaderea numarului de credinciosi.
Exemplul american al manualelor creationiste a fost adus de AB si eu una am zis doar ca nu ar fi unul tocmai fericit (strict din punct de vedere al disputei evolutionism vs creationism), am specificat si de ce. Nu am facut nici o alta "critica".

Altfel, ai remarcat desigur ca lui missparker de ex i-am raspuns de fiecare data ca si altora care m-au contrazis. Deci supozitia ta ca n-as citi mesajele pt ca au contraargumente e nefondata. Sar intradevar peste postarile unor nickuri despre care (dupa atatia ani petrecuti pe aici) stiu ca nu au nimic interesant de zis (pt mine) si ca nu ii intereseaza subiectele de pe forum ci doar propriile persoane si insultele la adresa celor de alta opinie. Cum ziceam, imi respect prea mult timpul liber, nu vad nimic rau in asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Xeno...pt asta vinovatul e mai aproape de casa decat crezi...asa iti construiesti tu discursul, no pun intended. Suni de parca esti gata sa te urci in masina sa mergi sa pui o bomba la Manastirea Neamt.





Dat fiind ca tu ai o problema (grava) cu copiii care ii scriu lui Obama nu ma mir ca pe mine ma judeci in halul asta.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Doruletz uite aici ce inseamna din perspectivsa religioasa: Reiau paragraful ca poate nu-l vazusi. Nu pot crede ca eludezi discutia pornind pe ce stii tu.
Problema nu-s elevii care oricum isi disputa toate cele.
Ci ce a ajuns sa faca invatamantul:

<<Combien de jeunes enseignants notamment nous ont déclaré, candidement là encore, promouvoir ou se réfugier dans un relativisme qui leur paraît juste, ou simplement efficace, puisqu’il semble satisfaire les élèves, en présentant la science comme une croyance parmi d’autres (« une hypothèse parmi d’autres », nous dit ce professeur), celle de l’école, ou du professeur, face à celle de la religion, ou des élèves ; entre Adam et Darwin, à chacun de choisir, en quelque sorte. Cette dérive n’est pas sans rappeler celle qui, par ailleurs, présente la laïcité comme une option spirituelle parmi d’autres.

Pe scurt multi profesori, in special tineri, in fata elevilor spun ca fiecare alege ce vrea intre Adam si Darwin si prezinta laicitatea/ateismul/evolutionismul ca o optiune spirituala printre altele.
Deci predarea se face functie de audienta mai de sila, mai de mila.

In rest stim si noi dinozauri. Din pacate alegerea calitatii scolii in Franta se face obligatoriu functie de domiciliu, adica de cat iti tine punga sa platesti pe locuinta sau chirie. Si uneori mai bine privata. Dar nu-i bai... daca nu ironizai nu te simteai bine, nu?


Xeno eu nu zic sa dai fiecaruia ce vrea. Eu zic sa nu le dai ce nu vor. Eu zic sa dai implicit maxim stiintific si sa le dai baza cu care si pot dezvolta spiritul stiintific si sa-i lasi sa aleaga singuri. Cine a priceput mecanismul evolutiei poate sa caute si singur pentru om. Cine n-a priceput nici punandu-l sa-l repete ca pe un catehism nu va tine. Pana pe la 16-18 ani oricum familia va fi mai puternica si nu obtii nimic cu forta. Preda mai putin, dar preda bine ceea ce o faci. Explicand ca exista semne de intrebare si ca mai tarziu fiecare isi va rezolva semnele. Unii cautand verigile lipsa si altii nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Scuzati offtopicul dar o sa ma intelegeti eu fiind acum scuturata spasmodic de fiori pe sira spinarii: religia va deveni obligatorie in liceu?
Si doi: Ministrul Educatie s-a consultat cu un preaorgasfericit in legatura cu asta?

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid
Dat fiind ca tu ai o problema (grava) cu copiii

Eu n-am nici o problema cu copiii, doar cu prostia parintilor lor.
Ah nu cred ca te judec "in halul asta" sincer cred ca daca n-a fi ilegal ai face-o ce te-ar opri la urma urmei...

N-am timp sa caut linkuri cu evolutia iubirii de aproape in ultimii zece ani, e doar senzatia mea bazata pe experienta mea. Ca toate discutiile astea ataca conservatorii fara sa puna absolut nimic cu valoare in loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Exemplul american al manualelor creationiste a fost adus de AB




Uppsss postarea si hiperbola. Citare te rog. N-am pomenit vreo clipa un manual creationist ci de predarea care respecta perspectiva religioasa care lasa liber pe fiecare cu ce vine de acasa. Pentru ca realist nu vad cum la varste mici poti pune copilul sa aleaga intre varianta parinti si scoala fara a distruge increderea in vreuna din ele. Si nu conteaza ca familia e laica si la scoala face religie sau invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu am scris si a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Andrada, tu ai facut un demers justificat intr-o chestiune in care probabil te-ai documentat riguros ca s-o poti sustine si argumenta solid in fata oricui. Ai maturitatea si discernamantul necesare.
Eu vorbeam despre mesajele CNN dear mr. president suntem cu tine, te rugam fii tare, iti multumim ca ne vei da asistenta medicala gratis si astfel n-o sa trebuiasca sa muncim in viata noastra ca ne strica tenu, si alte aberatii asemenea....si care cred ca sunt in afara preocuparilor si intereselor copiilor de 5 ani.
Campbell Brown le da, imi place de ea, remember?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Laura ai idee cat de mult ne intereseaza la subiectul de fata frustrarile conservatorilor nord-americani?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput