Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

iar SUA nu sunt chiar model de urmat in privinta predarii teoriei evolutioniste, sondajele spun ca peste 50% din americani cred ca viata a existat de la inceputuri in exact aceleasi forme ca si azi. O fi si din cauza abundentei "manualelor" de acest tip.



Da'le timp. Functioneaza!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Vorbim noi la americance cum e cu cine plateste taxele si politica ca aici sigur deranjam.
In rest scoala publica aici e sa zicem "pudica". Adica daca vrei e implicit evolutionista, nu explicit. Adica daca tu vrei sa-i zici copilului altceva nu-l pui sa aleaga pana pe 16-18 cand oricum va alege.


se vorbeste despre manuale si despre USA, deci suntem on topic. ale lor ie proaste, huo, ale noastre is bune, uraa. acelasi rationament se aplica si in romania. de ce trebuie sa se supuna majoritatea platitoare de taxe unei minoritati? doar pentru ca e mai zgomotoasa si mai fanatica? nu vrei manualele ministerului, esti minoritate - te duci la scoala privata. de ce sa se duca xulescu, majoritarul? te duci tu daca nu-ti convine. mai nou, nu le convine nici ca se tiparesc manuale alternative. hello, alternative! deci majoritatea nu ar avea dreptul nici macar la un manual alternativ. urmatorul pas care va fi? imbarcarea spre siberia, ca a venit la putere dictatura minoritatii.

tu e la general, nu tu, AB si nici nimeni altcineva pe zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Pina acum avem cam asa:

-"Cartea respectiva nu este un manual si nu a fost aprobata ca atare de minister"
-exista totusi un aviz primit de "Maiestrie si stralucire divina in biosfera", în 2002, in baza caruia respectiva carte poate fi folosita în scoli.
-manualul este utilizat in mai multe scoli cu profil teologic

A, da, si:
-Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astazi ca va sesiza organele abilitate sa verifice cazul manualului alternativ de biologie

http://www.adevarul.ro/rss/articol/andronescu-va-sesiza-organele-abilitate-in-cazul-manualului-maiestrie-si-stralucire-divina-in-biosfera.html

Mai avem si altele
se pare ca dupa ce au fost amenintati cu semnalari la UE ministrul a trecut la contraatac:

"Referitor la afirmatiile Asociatiei Umaniste Romane pe marginea unui manual intitulat «Maiestrie si stralucire divina in biosfera», Ministerul Educatiei face urmatoarea precizare: cartea nu este un manual si nu a fost aprobata in acest sens de MECI. Pe manualele aprobate de MECI se precizeaza: «Aprobat prin OM nr. …. (numar format din patru cifre)». Pe cartea mentionata este scris «Avizat de MECI cu nr. 71817». Ca urmare, consideram afirmatiile facute drept o dezinformare inacceptabila."

Dar continuarea a e si mai interesanta, mai ales venind din partea unui... ministru al educatiei!

Practic, nu trebuie sa ne miram daca se va ajunge ca in scoli elevii sa invete dupa tot soiul de carti semnate de autori mai mult sau mai putin exaltati.

http://www.romanialibera.ro/a148604/dumnezeu-a-creat-biologia.html

Daca ministrul educatiei e capabil sa rosteasca o asemenea fraza nu cred ca trebuie sa ne mai mire nimic...
Citat:
citat din mesajul lui xenocid
Da'le timp. Functioneaza!

asta e sfarsitul lumii, secolul 21 nu va fi deloc:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
Practic, nu trebuie sa ne miram daca se va ajunge ca in scoli elevii sa invete dupa tot soiul de carti semnate de autori mai mult sau mai putin exaltati.

Fraza asta mie-mi pare a apartine jurnalistului, nu D-nei Garantat Vanghelie. Nu ca ar conta...

Tocmai m-am bucurat timp de 15 minute ca locuiesc in UE.
Acuma mi-a mai trecut.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Conchita nu stiu cat suntem de on topic... sau care-i topicul aici si nici n-am chef de discutii US versus mareata Europa comparand ca exponent al "Statelor Unite, statul Alabama cu Elvetia cand cinstit ar fi s-o compari cu Albania si tot asa.

USA nu e nici mai buna nici mai rea. Macar impozitele fiind mici poti plati adesea scoala dorita.


Eu am avut fetita in .fr la scoala comunitatii evreiesti (ecole maternelle) si de la trei ani i se explica ce si cum dpdv creationist. La fel in scolile si liceele catolice (care-s printre cele mai bune), la fel in scolile publice (pentru ca profesorii tin adesea la pielea, masina si nu pot contraria elevii care stiu lectia de acasa) din cartierele ghettoizate cu po****tie din Orientul Mijlociu sau Nordul Africii. Deci sa fim realisti.

Si da in NordEst unde-s eu... evolutionismul este la mare pret in timp ce in sud sau midwest situatia e mult diferita.
E in State politica e dictata la nivel de natiune de acei 5% care platesc mai mult de jumatate din taxe. Si in acei 5% sunt din in ce ce in ce mai multi care-l castiga printr-o munca cu baze stiintifice. In plus multi dintre ei doneaza in puncte sa zicem cheie pentru a shifta educatia catre ce-si doresc pentru copii lor.
La nivel de stat se reia acelasi scenariu, asa ca-n sud copii vor avea un evolutionism implicit si n-spe cursuri gratuite de "impacat" capra cu varza.

Apoi Xeno intre cei care accepta evolutionismul si cei care sunt atei nu e semn de egalitate. Adica sunt multa mai multi care sunt evolutionisti si care totusi au ceva dileme existentiale si nu neaga complet ideea de divinitate sau de apartenenta la un grup religios. Comunitatile religioase sunt ceva pe care il intelegi bine traind in America rurala. Omul e totusi extrem de sociabil si America rurala seamana cu Solaria lui Asimov. E o alienare in lipsa unei familii largite pe aproape. Si grupurile religioase sunt favoritele pentru ca spre deosebire de Europa sunt foarte prietenoase si intelegatoare cu noii veniti si ofera o socializare lejera pentru toate categoriile intelectuale. Adica poti avea un festival de film de arta pe o anumita tema (gen evreii in al doilea razbel mondial), intalniri cu Leon Wieseltier sau pe vremuri cu Saul Below), dar si bingo, gatit de Pessach. Si intr-o societate extrem de competitiva sunt relaxante eliminand ideea de concurs pentru cel mai destept membru al grupului de aruncat cu prastia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Conchita nu stiu cat suntem de on topic... sau care-i topicul aici


topicul aici e ca cine nu e evolutionist e prost. si ca numai evolutionistii se indoiesc, detinand totusi adevarul absolut si, in consecinta, monopolul la paradoxuri existentiale. acum se jeleste lumea despre manuale si cat de prosti sunt americanii. deci, on topic toata ziua. minoritatea nu are nici un drept sa decida asupra majoritatii, poate doar in republicile bananiere. atata vreme cat discutam despre civilizatiile vestice, democratice prin definitie (ma rog, cam socialiste in europa, unele), e clar ca minoritatea nu are nici cel mai mic drept sa trimita majoritatea in scoli private. afisand aerele de care spuneai tu, dar cred ca ai spelluit gresit aristocratice in loc de autocratice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

...si mai e si despre cum numai faptul ca incepe-un pic sa te traverseze un gand sa fii si tu evolutionist e suficient sa te faca destept, practic nu-ti mai trebuie nimic, ce informatie, ce educatie, ce scoala, poate un pic de wikipedia din cand in cand, dar nici aia nu-i obligatoriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

...si mai e si despre cum numai faptul ca incepe-un pic sa te traverseze un gand sa fii si tu evolutionist e suficient sa te faca destept, practic nu-ti mai trebuie nimic, ce informatie, ce educatie, ce scoala, poate un pic de wikipedia din cand in cand, dar nici aia nu-i obligatoriu


corect. indoiala e buna pentru Celalalt, ca el e iadul. pe-aici lumea indeamna la scepticisme numai despre ce e ne-evolutionist si ne-ateu. hai sa radem cu Patratel si Motanel despre acupunctura si vitamina C. si sa ne facem cu ochiul dispretuitori despre cei care aleg sa se informeze ceva mai mult despre vaccinuri inainte sa se arunce in siringa. sau refuza sa manance manualele minoritatii pe paine - la faza asta, ce bine totusi de americani ca au homeschooling.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui AB
Conchita io in particular imi alesei un stat unde astia ca mine care nu amesteca credinta cu stiinta is majoritari. Si nu-s cu totii neaparat atei, doar omul modern schizo.


AB, pentru cei care cred, asta e stiinta. pentru cei care cred ca stiu, asta le e credinta. vezi, totu-i relativ. exista oameni de stiinta credinciosi (dealtfel, majoritatea), asa cum exista credinciosi care nu dispretuiesc cercetarea stiintifica si nu-s fanatici sau habotnici.



Daca tot mai arunc cite un ochi pe aici uite ca nu pot sa tac.
M-am mutat din NE in "bible belt" si pot sa confirm ca e o mare diferenta. Dar sa nu credeti ca toti oamenii religiosi resping ideile evolutioniste.
Eu sint cu ochii pe ce se invata la scoala la stiinte, as zica ca nu am de ce sa ma vait.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Eu cred ca voi va plictisiti si, la o cafea, incercati sa regasiti niste vechi tipare DC-iste, care va fac sa va simtiti confortabil, ca stiti dinainte cum si ce sa ironizati.

Sigur ca topicul este pentru fiecare exact atit de dragut sau de mizerabil cum vrea sa-l vaza, numa' ca in ultimele pagini era vorba www.gardianul.ro/Manualele-de-biologie-revin-la-%C2%ABstiinta%C2%BB-secolului-XVIII-s131406.html" target="_blank">despre altceva. De fiorii de pe sira spinarii pe care i-au simtit, pentru o clipa, cei carora le (mai) flutura tricolorul in dreptul nick-ului, la gindul ca, la 15 ani, copiii lor ar putea sa invete la scoala la ora de stiinte ale naturii (sa li se predea, sa memoreze, sa ia note in functie de cit de bine au inteles) ca:

se pot identifica numeroase seturi informationale disjuncte, rupte, în contrasens cu valorile religioase (vezi anumite teme din manualele de biologie, geografie, fizica etc).”
Dumnezeu în dragostea si mila Lui calauzeste omul pentru prevenirea virozelor prin:
- implinirea regulilor exprimate prin Legile Lui
- o viata echilibrata si sanatoasa
- descoperirea unor vaccinuri (antigripal, antihepatic, antipoliomelitic etc).” (ups, Dumnezeu e pro-vaccin? :)
Creatia este realizata prin mai multe acte directe spontane si succesive conform unui plan prestabilit de Dumnezeu in cele 6 zile.
Dumnezeu isi pastreaza creatia in asa fel încat ea continua sa functioneze asa cum a planuit El – principiul conservarii.
Fii un ispravnic credincios al creatiei nealterate!
Crestinii privesc si de aceasta data crearea angiospermelor, ca o lucrare „mareata si iscusita” a Logosului Creator, bine conturata, cu implicatii „cosmice” in viata cotidiana a omului.
mai rasfoiti si voi exemplele alea.


Or avea userii DC pacatele lor :), da' poate copiii lor au totusi dreptul la o educatie civilizata care sa le permita, eventual, chiar accesul la niste profesii legate de stiinta in adevaratul sens al cuvintului. Si, in general, la o intelegere cit de cit coerenta si la zi a lumii in care traiesc. Voua v-ar fi placut ca asta si doar asta sa invatati la biologie???

Despre asta era vorba, Llaura, tocmai despre : "informatie, educatie, scoala", cum zici tu. Ca poate le-ar trebui copiilor nostri. Da?




Mergi la inceput