Codex Scepticus

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Simali, astepti prea mult de la un forum public. De la un forum pe care se poate scrie orice.Eu nu cred ca cineva care stie ceva clar despre un anume subiect (autismul de ex.)si vrea sa discute pe aceasta tema sa zicem va veni pe un forum pentru a fsce acest lucru.
Va organiza un seminar, va scrie o lucrare si pe baza ei la ora x in sala x se va merge si se vor sustine pareri sau cel mult isi va face un blog(de asta nu sunt sigura).
Pe mine forumul ma destinde si cand am timp citesc in zig zag bineinteles si cu multe intreruperi pentru ca fac in acelasi timp o suta de alte chestii.De scris nu mai spun. Scriu repede si putin pentru ca altfel bebe cere tastatura.In conditiile astea crezi ca se poate purta o discutie super serioasa?
Cartile cu subiect stiintific scrise pentru profani , da nu prea exista in peisaj insa exista o explicatie: daca ar exista, nu s-ar vinde.De ce? Alta discutie.Sau poate sunt sceptica eu si de fapt lumea s-ar repezi sa cumpere o discutie serioasa despre spiritul critic al poporului roman in loc de conferintele d.lui Dan Puric despre poporul roman? Poate.
PS: sunt ortodoxa dar pur si simplu exemplul asta mi-a venit acum in minte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
Intr-o zi am citit un articol. Scria acolo ca ESTE POSIBIL ca autismul sa fie o boala autoimuna. Ca sistemul imunitar al pacientului isi ataca mielina (invelisul retelei neuronale) din motive necunoscute. Ca ESTE POSIBIL ca anumite vaccinuri sa provoace la UNII pacienti reactii autoimune. Sunt cazuri de copii autisti care nu s-au nascut autisti. Au fost copii perfect normali pana la 3-4-5 ani dupa care au "alunecat" brusc in alta lume devenind autisti. Apoi am mai citit ca sunt statistici care arata ca numarul persoanelor cu autism in tarile civilizate este in continua crestere. Ca numarul autistilor din tarile mai putin dezvoltae este relativ constant. Coroborati cu noua moda a vaccinarilor (sunt parinti care cum apare un vaccin nou se si reped imediat sa-l faca copilului, convinsi fiind ca l-au mai scapat de o boala).


Simali, poate gresesc eu dar subiectul asta nu si'a propus sa fie un loc unde gasesti toate raspunsurile la toate intrebarile ci doar o sugestie despre cum e "sanatos" sa intrebi.

Despre autism si vaccinuri parca am scris acum ceva timp la subiectul dedicat. Totul a inceput cu Wakefield in 1998 si aparitia unei lucrari despre o posibila legatura intre vaccinul ROR si autism. Cum in Romania totul ajunge cativa ani mai tarziu, de la pantalonii evazati pana la televizoarele color, recent subiectul a explodat (gratie internetului) si la noi. Intre timp insa lucrare lui Wakefield a fost definitiv ingropata. Din pacate nu este vorba doar de o nefericita eroare stiintifica ci de un fals deliberat lucru ce l'a adus in fata comisiei de etica profesionala. A primit bani (400.000) de la avocatii copiilor cu autism (avocati care cereau despagubiri exact pentru lucrurile "demonstrate" de el), a falsificat fisele pacientilor, a cerut inlocuirea ROR cu vaccinuri monovalente ascunzand faptul ca detinea un patent al unui asemenea vaccin, a supus pacientii (copii) la proceduri medicale inutile si riscante samd. Zece dintre coautorii lucrarii si'au retras intre timp concluziile.

Acum revin on-topic si intreb: cu toate aceste date la dispozitie pe cine sa credem: (virtual) toata comunitatea medicala sau o fosta www.2flashgames.com/2fgkjn134kjlh1cfn81vc34/flash/f-Jenny-McCarthy-4062.jpg" target="_blank">playmate fosta www.childrenofthenewearth.com/free.php?page=articles_free/mccarthy_jenny/article1" target="_blank">indigo-mom impreuna cu un saltimbanc si www.generationrescue.org/" target="_blank">universitatea lor?


Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid


Acum revin on-topic si intreb: cu toate aceste date la dispozitie pe cine sa credem: (virtual) toata comunitatea medicala sau o fosta www.2flashgames.com/2fgkjn134kjlh1cfn81vc34/flash/f-Jenny-McCarthy-4062.jpg" target="_blank">playmate fosta www.childrenofthenewearth.com/free.php?page=articles_free/mccarthy_jenny/article1" target="_blank">indigo-mom impreuna cu un saltimbanc si www.generationrescue.org/" target="_blank">universitatea lor?


Come to The Dark Side ... we have cookies!



Nu subestima puterea mamelor "dezinteresate".
Multe organizatii pentru avansarea cercetarilor medicale (care cheltuiesc bilioane de dolari) sint bazate exact pe parinti carora le pasa si care virtual sint numai in slujba descoperirii unei cure. Iar faptul ca nu au in mod ideal decit de cistigat o alinare ptr copii, asta le face infailibile in ochii publicului, si donatiile curg fie spre tricouri de po****rizarea a vaccinurilor din plante de padure biologice, fie spre cercetari medicale de closet (in sens si englez si romanesc).
Dadeam recent exemplul unui tata care era VP intr-o astfel de fundatie si care la doi ani dupa descoperirea aceleiasi cure de un cercetator platit chiar de fundatia pe care o conducea, a contactat un alt cercetator care se inspirase din primul. El nici macar nu citea ce producea propria fundatie. Si acum ma intreb daca stie ca de fapt baiatul lui e vindecat (de o boala incurabila altfel) datorita cercetarilor propriei fundatii. Asta e un exemplu fericit in care cercetatorii se inspira din altii si nu repeta aceeasi cercetare de o suta de ori pina se plictisesc soarecii : "damn daca si asta imi da benzeno penicilina pentru artrita reumatica eu ii spun rezultatul!!"
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Sunt cazuri de copii autisti care nu s-au nascut autisti. Au fost copii perfect normali pana la 3-4-5 ani dupa care au "alunecat" brusc in alta lume devenind autisti. Apoi am mai citit ca sunt statistici care arata ca numarul persoanelor cu autism in tarile civilizate este in continua crestere. Ca numarul autistilor din tarile mai putin dezvoltae este relativ constant.


Virsta vaccinarii cu MMR coincide cu cea a diagnosticarii cu autism. E greu de spus daca "alunecarea" de care vorbesti exista sau nu. Iar autismul exista dinainte de vaccinare de orice fel.
Numarul copiilor cu autism in tarile subdezvoltate e mai greu de inregistrat corect, acolo tind sa se concentreze pe boli care pun viata in pericol.
De ex daca n-am auzit de ADHD in Darfur nu inseamna ca nu exista ci ca Ritalin e ultimul medicament pe lista de necesitati ptr Sudan,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Adevarul e ca la cat is de napastuiti prin Africa, numai Ritalin nu le mai trebuie.Parerea mea despre Ritalin e ca peoducatorii ar trebui sa il "stick it where the sun don't shine"!


Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Doruletz, m-am mai gindit la fitza cu plicul. E necesar si ca domiciliul meu sa fie arondat aceluiasi oficiu postal de care apartine locatia ziarului, pentru ca numarul oficiului apare pe stampila de tranzit.... E ceva de munca, de studiat demersul. Asadar, banii aia nu-s cistigati chiar de pomana

Io sunt sceptica cu privire la faptul ca celor care invita astrologi si paranormali in studio le poate trece prin cap sa verifice oficiul postal pe stampila:)
Insa e adevarat ca daca vrei perfectiune ideal e sa ai un complice la ziar sau la vreo televiziune care sa faca el "operatiunea plicul gol" si de ce nu si promovarea "prezicerii", deschiderea plicului etc. Astfel dovezile sunt chiar infailibile, imposibil de combatut, pot sa aduca si pe ministrul justitiei.
Mai am si o alta superba demonstratie de telepatie care 'functioneaza' insa e prea mult de scris, poate o sa o pun pe blog intr-o zi.

M-am uitat la emisiunea cu darwin de pa stiinta si tehnica (merci de link), e f bine ca exista si asa ceva la tv in ro ...chiar daca concurenta cu fantomele si alte aberatii e mare. Insa asta inseamna ca nu trebuie sa ne pierdem speranta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
pe toti acesti indivizi despre care acest subiect, deschis cu cele mai bune intentii de oameni pe a caror inteligenta contez, ne spune sa ne ferim... pe toti acesti indivizi I-AU CRESCUT SI HRANIT CEI CE REFUZA SA INFORMEZE, CEI CE CRED CA MAJORITATEA OAMENILOR ESTE PREA PROASTA PENTRU A INTELEGE SI INTERPRETA CORECT ANUMITE ADEVARURI.

aici ai dreptate, stiintificii si medicii nu sunt asi ai comunicarii. Spre deosebire de cei care sustin pseudo-stiintele (creationism; terapiile 'naturale', antivaccinalistii etc) si care se folosesc de tehnici de maniplare bine puse la punct.
Nu ca ar considera ca majoritatea e proasta insa poate pentru ca au crezut ca au multe lucruri mai bune de facut decat sa combata tot felul de aberatii irationale. Nu se intampla numai in ro, pana mai ieri biologii europeni se hlizeau cu gura pana la urechi de confratii lor americani care trebuiau sa combata pe doctor dino. Insa le-a inghetat rasul pe buze cand s-au trezit cu atlasul creationist in propria ograda (adica pe propria catedra universitara). Atitudinea lor s-a dovedit intradevar gresita, creationismul castiga teren printre elevii de scoala, terapiile alternative ocupa spatiu lasat liber de medici, credintele pseudo-stiintifice au din ce in ce mai mult succes, acoperirea vaccinala scade vertiginos datorita fricilor irationale induse de tot felul de sarlatani. De aceea acum unii au schimbat discursul si spun ca stiinta trebuie sa comunice in limbaj cat mai accesibil publicului. Acum in fr profesorii de biologie fac stagii speciale pentru a putea raspunde la intrebarile creationiste, Centrul national de cercetare stiintifica a construit www.cnrs.fr/cw/dossiers/saga.htm" target="_blank">un site cu prezentarea cercetarilor special pentru publicul larg, unele posturi tv prezinta zilnic emisiuni de populrizare a medicinei stiintifice etc.

In romania? nu stiu, din siteurile trimise de iileana vad ca se incearca ceva nu stiu daca au si succes.
Eu aici am doar tvr international (si nici la ala nu prea ma uit) unde am vazut intamplator acum cateva saptamani o emisiune despre ... vaccinuri. Invitati erau un individ care isi spunea "chimist, patron de firma de produse naturiste"(!) si o doamna doctor pediatru. Chimistul isi facea reclama agresiva, prezenta o carte care nu are nimic stiintific (cea a homeopatului Louis de Brouwer, un dus cu pluta care sustinea ca virusul HIV a fost creat acu vreo cateva zeci de ani (!!) in laborator), repeta ineptie dupa ineptie fara nici o baza stiintifica in timp ce moderatoarea si doctorita se holbau la el incapabile sa scoata vreun cuvant darmite sa-l contrazica cu argumente:(
Sigur, cu asemenea 'dezbateri' omul de rand nu mai stie ce sa creada, de acord. Insa tocmai de aceea zic eu ca e util un sistem riguros de pus intrebari si de cautat raspunsuri si ca el ne poate ajuta sa ne descurcam cat de cat in hatisul de "specialisti" si informatii contradictorii.

(Intr-o alta emisiune despre vaccin (anti HPV) pe care am vazut-o la tvri nu aparea nici urma de medic, doar ... popi .)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Virsta vaccinarii cu MMR coincide cu cea a diagnosticarii cu autism. E greu de spus daca "alunecarea" de care vorbesti exista sau nu. Iar autismul exista dinainte de vaccinare de orice fel.


Nu. Diagnosticul de "suspiciune de tulburare din spectru autist" se pune incepand cu doi ani. Si cel de "autism de Xfel" la 6-7 ani.
Vaccinul MMR prima doza e la 9-16 luni in State si a doua 3-4 ani.
Deci e vorba de un decalaj in cazul copiilor care la trei ani se comporta brusc diferit. De ce anume e cauzat nu se stie. De ce tulburari din spectrul autist nu apar de la bun inceput nu se stie.

Altfel sunt de acord ca standardul de depistare in tarile mai putin dezvoltate este complet diferit. Chiar si intre cele dezvoltate depistajul si tratamentul au diferente enorme.


Simali si Xeno vaccinele multidoze contineau thimerosal adiuca un conservant si antifungic (sper ca zisei corect) pe baza de mercur.
"As part of the FDAMA review, FDA evaluated the amount of mercury an infant might receive in the form of ethylmercury from vaccines under the U.S. recommended childhood immunization schedule and compared these levels with existing guidelines for exposure to methylmercury, as there are no existing guidelines for ethylmercury, the metabolite of thimerosal. At the time of this review in 1999, the maximum cumulative exposure to mercury from vaccines in the recommended childhood immunization schedule was within acceptable limits for the methylmercury exposure guidelines set by FDA, Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR), and the World Health Organization (WHO). However, depending on the vaccine formulations used and the weight of the infant, some infants could have been exposed to cumulative levels of mercury during the first six months of life that exceeded EPA recommended guidelines for safe intake of methylmercury."
(de pe siteul FDA)
Ca mama de copil subponderal (sub grafic complet) pana la vreo doi ani... am injurat scurt cand am citit asta.
Ce s-a facut... s-au facut multe. Si daca citesti pe aici pe sitelui agentiei guvernamentale US Food and Drug Administration
http://www.fda.gov/cber/vaccine/thimfaq.htm#q5
o sa vezi ca studiile resping legatura autism thimerosal.
Totusi posibila depasire de limita de mercur nu a mai fost nici studiata in plus si nici respinsa.... deci merita scos thimerosalul sau redus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui simali

Sunt cazuri de copii autisti care nu s-au nascut autisti. Au fost copii perfect normali pana la 3-4-5 ani dupa care au "alunecat" brusc in alta lume devenind autisti. Apoi am mai citit ca sunt statistici care arata ca numarul persoanelor cu autism in tarile civilizate este in continua crestere. Ca numarul autistilor din tarile mai putin dezvoltae este relativ constant.


Virsta vaccinarii cu MMR coincide cu cea a diagnosticarii cu autism. E greu de spus daca "alunecarea" de care vorbesti exista sau nu. Iar autismul exista dinainte de vaccinare de orice fel.
Numarul copiilor cu autism in tarile subdezvoltate e mai greu de inregistrat corect, acolo tind sa se concentreze pe boli care pun viata in pericol.
De ex daca n-am auzit de ADHD in Darfur nu inseamna ca nu exista ci ca Ritalin e ultimul medicament pe lista de necesitati ptr Sudan,
A


Daca o fi adevarat ca mercurul poate declansa autismul eu ma intreb daca exista vreo legatura intre cresterea numarului de cazuri de autism in US si revelatia recenta ca high fructose corn syrup de pe piata contine mercur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu le-as propune ceva tuturor varfurilor de lance pro-vaccinare. Faceti rost de compozitia unui Infanrix sau a altui vaccin multiplu, apoi rugati pe un farmacist sa va mixeze aceeasi compozitie, DAR cu cantitatile corespunzatoare greutatii corpului vostru, apoi injectati-va respectivele cocktailuri la fiecare 2 si 4 luni, sau cum se fac rapelurile la copii. Pariez ca o sa va cam paralizeze zambetul pe buzele acum subtiate a dispret.

Dar nu veti face asta, ca doar nu sunteti prosti. Lasa, sa li se faca doar copiilor, ca ei nu se pot apara.


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput