economie gen "epoca de aur"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Deus, imi cer scuze, am incurcat rau borcanele, asa-i cu cititul in diagonala, sa-mi fie invatatura de minte.
Cred ca-s prea pornita pe atitudinea asta noi nu santem afectati dar stam cu scutul pregatit, si nu mai vad limpede. Adica mi se pare ca o atitudine genul nu mai consum sa fiu in rand cu lumea si cu criza nu va face decat sa adanceasca criza. Caci da, treptat nu va mai avea de lucru nici manichiurista, nici coafeza, nici, nici, nici...
Plizz take my flowers, sincerely . Va doresc o redresare cat de rapida, si voua si fratelui.

Cait, mathilda, fiecare aveti dreptate in felul vostru, adica in contextul vostru. Mathilda poate nu stie ca noi aici avem somaj bun si caldut, vreo 75% din salar timp de vreo 2 ani?? (nu mai stiu care-i legea acuma), cum tu poate nu realizezi ca in America ramai mult mai usor in fundul gol de pe o zi pe alta. Prieten paralizat in urma unui accident vascular cerebral, manager cu salar mare, e la adapost in Franta timp de 3 ani cat plateste asigurarea, in America ar fi fost deja la cersit, cu nevasta casnica si 2 fete eleve si rate la casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

nici o problema :)
sa-mi tiiiii pumnii azi ca la 15.30 ma duc la un interviu pt un job! Orice ar fi trebuie sa muncesc sa trecem de probleme! Daca afacerea nu merge trebuie sa luam masuri, sa cautam sa muncim orice fiindca altfel nu are cine sa ne ajute:)

Sa aveti o zi buna!

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Hi-hi-hi!...A propos de vanat...Pe campul din fata casei mele sunt foarte multi fazani...Cum as putea sa-i prind?M-am gandit sa iau un carton mare si sa-l ung cu lipici de soarec,sa pun graunte si o piatra mare (daca se prinde fazanul sa nu poata zbura cu el).Oare ar merge?Ca nu am tras in viata mea cu prastia.................Si mai va dau ponturi...Ies urzicile curand!(mancarica de urzici,placintele cu urzici...de foame nu murim)....Eu sunt pe faza!...Si ciupercile("champioanele"...placintele cu ciuperci,clatite cu ciuperci,ciuperci murate,umplute chiar cu aer si fripte pe soba,daca nu-i lapte si smantana pt ciulama)...Apoi se face socul...Inlocuim sucurile cu socata(surplusul de soc se va pune la uscat pt ceai)...Adunam macese sa avem de ceai iarna viitoare...Adunam tot ce se poate:coada soricelului,papadii,paducel...inclusiv menta salbatica...Culegem macris de pe camp si cimbrisor salbatic,muguri de pin,sunatoare ...daca mai plecam in concedii cu cortul la munte.Poate gasim si afine ,zmeura si mure sa ne facem dulceata ori siropuri in casa....Am citit ca se poate face dulceata si serbet din flori de salcam,asa ca...abia astept sa infloreasca cei din fata casei...O sa iau o sticla de alcool pur si o sa pun flori de salcam la macerat si-mi fac solutie de curatat electrocasnicele mai ceva ca si "clinul"...A mea o sa si desinfecteze pe deasupra...Poate am noroc si gasesc si cativa trandafiri salbatici pt un miros si mai frumos.Si daca norocul va fi de partea mea,poate va inflori si iasomia si atunci sa vezi inventii ecologice,ieftine si eficiente....Am amenajat un cuib pt gainile vecinului(Ca tot vin la noi in curte sa nu vina degeaba ...am obtinut PRIMUL OU)...SAC-SAC VECINULE...LE MAI LASI?!... Si uite asa,glumind,trecem criza ...natura cred ca-i sora romanului!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Tot eu......Stiati ca parfumul florilor de salcam alunga starile depresive?Deci...in caz de nevoie economisesc bani si de la sedintele de psihoterapie,calmeaza si durerile provoate de arsurile la stomac...iar tinctura din aceste flori vindeca durerile de dinti...Asa ca...ce mai...Am gasit secretul nemuririi!... As putea organiza tabere de vanatoare pt barbati,eu sa fiu liderul(pe post de talisman norocos) si sa primesc cota parte in produse...Ca nu mai am nevoie de bani....

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Daca vorbim de criza financiara,eu zic ca orice criza e de fapt ,un nou inceput.Intr-adevar pe noi romanii n-o sa ne "doara" criza tare, pentru ca am mai trait zile de astea,e mai greu sa le explicam copiilor nostri cum sta treaba.Eu imi doresc ca aceasta criza, oricat de crunta ar fi sa repuna bazele unei alimentatii sanatoase.
Eu traiesc intr-un mic orasel de munte ,in Bucovina.Viata mea nu e plina de fitze,nu am un job bun,ci incerc sa supravietuiesc dintr-un soi de turim,am masina cu care ma invart prin oras , imi fac singura manichiura ,pedichiura ,ma tund ,ma vopsesc singura de cand aveam 15 ani si nu mi se pare ca traiesc in epoca de piatra.Cat e vara de lunga imi ingrijesc curtea ,florile ,copaceii,foisorul cu gratar ,iar toata iarna asta am avut zapada si n-a fost zi ,in care sa nu ies cu fetita mea la patinaj sau la sanius (o duc la scoala de la ora 13 si am ales sa o duc cu saniuta 1 km decat sa o duc cu masina)
Aleg sa mananc sanatos pentru ca aici gasesc un lapte proaspat de vacuta,un ou adevarat de gaina,branzeturi fara conservanti,iaurt natural ,dulceturi din fructe de padure pe care le fac eu,etc
Sincer ,nu mi-ar place sa traiesc intr-o metropola, in care sa-mi pierd un sfert din viata in trafic,sa fiu sclava ratelor, apoi sa ma trezesc la 60 de ani ca sunt cocosata de boli si sa ma intreb ,cand au trecut anii si oare cum de nu am amintiri despre copilul meu pe care l-a ingrijit bona.
Va doresc tuturor sa treceti cu bine de aceasta perioada si sa apreciati si partea goala a paharului.



Felicitari pentru intelepciunea ta !

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Deus, cum a fost la interviu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

A fost bine, luni trebuie sa dau si o proba practica... sper sa ma descurc. Acesta o sa fie ( sper ) unul dintre job-uri este doar pt jumatate de program si in curand sa-l caut/fac si pe al doi-lea. Acuma imi fac blog-ul si oferta mea asa ca sper sa-i dau drumul si la job-ul doi. Ceva trebuie sa facem ca nu se poate sa stam intr-un colt si sa asteptam sa treaca !:)


poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Sa completez lista inceputa de Deus:
sacosa de carpa in geanta
continuati voi...

La noi asta "se poarta" deja de vreo 3-4 ani !
Ce am adoptat acum mai recent este folosirea otetului alb in loc de orce alt produs de curatat si face miracole sint super incintata
rezultatul?
Economic
Natural
Ecolo pentru planeta !
Pentru spalat
In loc de detergent pudra
mingii cu granule minerale
natural
ecolo
si econoimic
ma tin un an doua migii !!


http://alliancecarpatique.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cici, mie imi place sa traiesc in metropola, iar asta nu ma impiedica sa traiesc antural, fara fitze. Ma deplasez pe jos sau cu mijloacele de transport in comun, merg pe jos pana la birou 20 de min. pe orice fel de vreme. Masina noastra sta mai mult in garaj, saptamani intregi n-o miscam din loc.

Sunt parcuri frumoase pe alese in care imi duc copiii de primavara pana toamna, uneori si iarna. Manichiura si pedichiura mi le fac singura ca asa vreau, nu ma vopsesc, rareori servesc cosmetica, beau numai apa (si rareori vin). Imi cumpar lucrurile de care am nevoie atunci cand am nevoie, nu doar pt. ca-mi plac.

Iarna am in casa ziua 20° si noaptea 18°.

Nu ma uit deloc la TV, in schimb citesc, merg la concerte, la baluri, invat o limba straina (a cincea) de fun. Singura fitza ca sa spun asa e ca mergem cu copiii in vacante numai in hoteluri de lux (in Italia pe litoral de preferinta), luam apartament si bona dupa noi, dar asta din comoditate. Traiesc la fel si pe timp de criza si de ne-criza.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

pai cum munteanu ...sa pleci cu bona in concediu e mult mai grav decit sa mergi la pedichiura 1 data pe saptamina.
si cum...merge cu voi bona peste tot la 1 m in spate...sau cum decurge concediul? se baga si ea in converstaie...merge si ea pe plaja si are voie la inghetata?

Mergi la inceput