Supranaturalul, un altfel de natural
Raspunsuri - Pagina 6
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Stric subiectul daca iti spun ca te superi aiurea ca cineva te-ar fi facut limitata(desi nu a fost asa), cand tu insati ii faci prosti pe altii?? Imi miroase numai mie a ipocrizie aici? Hai, fi pe pace ca pe mine nu ma deranjeaza superioritatea pe care o fluturi pe aici pe DC, dar deloc. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Din nou pas!
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Daca nu te poti ruga pentru viata inteleg, dar de ce este nevoie ca un sufletel de copil sa se chinuie saptamani in sir, in dureri? Pentru a indulci macar lupta, asta ar putea s-o faca cei ce se roaga pt curcubeu? |
iulia, era o vorba: inainte sa te intrebi ce face patria pentru tine, ar trebui sa te intrebi ce faci tu pentru patrie. nenea ala a descoperit apa asa cum tamplarul a descoperit ciocanul si cizmarul talpa la pantof. fiecare cu specializarea lui. e ca si cum te-ai intreba de ce cheltuie nasa bani sa ajungem in cosmos, cand sunt copii care mor de foame in nigeria. aveti cam multe asteptari de la crestini, desi nu credeti in minuni sau nu aveti credinta lor. fiecaruia dupa puteri. pe forum, mai spre sfarsitul paginii intai, sunt fete care se roaga neincetat pentru copilasii bolnavi. de ce nu ii vindeca? - sper ca nu sunteti serioase cu intrebarea asta. altfel, urmatoarea afirmatie logica ar fi ca fetele respective sunt vinovate ca mor copilasii, pentru ca nu s-au rugat indeajuns, n-au crezut suficient, etc etc.
iar de ce nu face Dumnezeu una-alta, nu stiu. deocamdata ma intreb de ce face omul numai tampenii.
experimentul cu boabe de secara era doar un experiment cu boabe de secara. sunt experimente si cu oameni, dar Adela l-a adus pe acesta in discutie, cu boabele de secara, fara sa aiba pretentia, presupun, sa aduca nemurirea pe pamant si sa elimine bolile.
si-acum va rog sa iesiti din zona crepusculara si sa ramanem doar la paranormale.
viviana spune:
Suntem 6,5 miliarde de locuitori. Asa ca ne putem ruga fiecare pentru ceea ce vrem si ne place fara sa ne fie teama ca ramane cineva "nerugat".
Curcubeul este un fenomen fizic a carui explicatie este cunoscuta si paracunoscuta. Insa mi se pare extraordinar ca cineva sa il asemuiasca cu un fenomen supranatural.
In fapt, cred ca toate fenomenele si lucruruile care sfideaza frumusetea obisnuita pot fi considerate supranaturale.
Pana la sfarsitul acestei luni va fi vizibila cu ochiul liber sau cu binoclul "cometa verde" Este atat de frumoasa si misterioasa incat putem spune ca atingem supranaturalul in toata maretia lui.
Ca sa crezi in puterea gandului trebuie sa fii antrenat in anumite subiecte, sa fii citit si vazute multe. Sa ti se fii intamplat multe. Si sa nu fii putut explica nimic...
Ati auzit de sindromul Stendhal?
Ati citit sau auzit de Osho?
Conchita vorbim de supranatural sau paranormal?
A propos (fara suparare) un curcubeu - doua curcubeie
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Curcubeul este un fenomen fizic a carui explicatie este cunoscuta si paracunoscuta. Insa mi se pare extraordinar ca cineva sa il asemuiasca cu un fenomen supranatural. |
viviana, faci aceeasi eroare ca si predecesorii, desi m-am exprimat clar. nu curcubeul in sine e fenomen supranatural, ci faptul ca il poti crea prin rugaciune.
Grace spune:
Apropo de genialitate, care poate fi considerat de catre unii un lucru paranormal (na, ca sa fiu si eu on topic ). Parerea mea este ca fiecare persoana in parte o are, numai ca trebuie sa dam ceva la schimb ca sa o dobindim.
O sa va relatez o poveste edificatoare in acest sens.
La intrebarea "cit face 31:61 ?", majoritatea oamenilor ar raspunde: aproximativ 0,5, insa un vinzator de asigurari pe nume Rüdiger Gamm a socotit in gind si a dat un raspuns cu o precizie de 60 de zecimale. La un alt concurs televizat "Pariati?" la intrebarea "cit face 87 la puterea 12 ?" a dat la fel un raspuns exact, calculat in gind: 188 031 682 201 497 672 618 081. La un asemenea raspuns s-au intrebat milioane de oameni, cum poate un creier omenesc sa obtina astfel de rezultate. Raspunsul l-a dat o echipa de oameni stiintifici de la Univ. Louvain dupa 7 ani de la concursul televizat. Rüdiger Gamm a invatat sa-si foloseasca anumite parti suplimentare din creier pt. asemenea calculatii matematice. Pt. obtinerea unor asemenea rezultate el a folosit partea din creier, care de obicei ceilalti oameni o folosesc in scopul stocarii amintirilor personale.
Majoritatea oamenilor folosesc asa-zisa memoria de scurta durata ca spatiu de depozitare a unui nr. de tel, sau atentia oferita de a nu pierde firul la o discutie. Pt. toate celelelate exista carnetele, calculatoare, telefoane mobile si alte mijloace de aducere aminte a unor anumite informatii importante pt. noi.
Asa ca i-au cercetat creierul tipului in timp ce calcula diversi algoritmi prin comparatie cu alti 6 tipi care aveau cunostinte medii de matematica, si au observat ca el isi foloseste mai multe regiuni din creier care sint active doar la geniile in matematica si suplimentar isi foloseste memoria de lunga durata, folosita de noi toti ca loc de depunere a unor amintiri importante.
Rezultatul acestei genialitati in matematica nu a fost ereditar sau intimplator ci este produsul unei munci asidue si un Trainingsprogram care cuprindea 4 ore zilnic de calculat in gind diverse. De altfel, a fost un elev cu rezultate proaste la matematica in scoala insa la virsta de 20 de ani si-a descoperit pasiunea pt. cifre care l-a motivat sa ajunga ceea ce este astazi.
Extrageti fiecare morala arbitrar.
viviana spune:
Nu, nu gresesc. Curcubeul este un fenomen optic de o frumusete supranaturala.
Conform bibliei este dragostea pe care ne-o arata Dumnezeu. Este o metafora. Un legamant. Dar nu ceva aparut in urma unei rugaciuni colective.
Eu chiar am crezut ca o sa putem discuta despre puterea mentalului si rolul lui in viata noastra de zi cu zi.
Se pare ca m-am inselat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Nu, nu gresesc. Curcubeul este un fenomen optic de o frumusete supranaturala. Conform bibliei este dragostea pe care ne-o arata Dumnezeu. Este o metafora. Un legamant. Dar nu ceva aparut in urma unei rugaciuni colective. Eu chiar am crezut ca o sa putem discuta despre puterea mentalului si rolul lui in viata noastra de zi cu zi. Se pare ca m-am inselat. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
nu imi asum vina inselarii asteptarilor nimanui. acelasi scop l-am avut si eu. daca ai fi intrat pe linkul furnizat in primul mesaj, ai fi inteles despre ce vorbesc. masaru poate crea un curcubeu prin rugaciune. dar ai dreptul sa te indoiesti.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita nu curcubeul in sine e fenomen supranatural, [b]ci faptul ca il poti crea prin rugaciune. |
Un curcubeu poate fi vazut simultan de sute sau chiar mii de oameni. Sunt ceva sanse ca unul sau mai multi dintre acestia sa se fi rugat cu putin timp inainte. Ce vor spune acestia la aparitia curcubeului? Evident Domnul mi-a trimis un semn. Pot ei renunta usor la un asa vis frumos?
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Grace Apropo de genialitate, care poate fi considerat de catre unii un lucru paranormal (na, ca sa fiu si eu on topic ). Parerea mea este ca fiecare persoana in parte o are, numai ca trebuie sa dam ceva la schimb ca sa o dobindim. O sa va relatez o poveste edificatoare in acest sens. La intrebarea "cit face 31:61 ?", majoritatea oamenilor ar raspunde: aproximativ 0,5, insa un vinzator de asigurari pe nume Rüdiger Gamm a socotit in gind si a dat un raspuns cu o precizie de 60 de zecimale. La un alt concurs televizat "Pariati?" la intrebarea "cit face 87 la puterea 12 ?" a dat la fel un raspuns exact, calculat in gind: 188 031 682 201 497 672 618 081. La un asemenea raspuns s-au intrebat milioane de oameni, cum poate un creier omenesc sa obtina astfel de rezultate. Raspunsul l-a dat o echipa de oameni stiintifici de la Univ. Louvain dupa 7 ani de la concursul televizat. Rüdiger Gamm a invatat sa-si foloseasca anumite parti suplimentare din creier pt. asemenea calculatii matematice. Pt. obtinerea unor asemenea rezultate el a folosit partea din creier, care de obicei ceilalti oameni o folosesc in scopul stocarii amintirilor personale. Majoritatea oamenilor folosesc asa-zisa memoria de scurta durata ca spatiu de depozitare a unui nr. de tel, sau atentia oferita de a nu pierde firul la o discutie. Pt. toate celelelate exista carnetele, calculatoare, telefoane mobile si alte mijloace de aducere aminte a unor anumite informatii importante pt. noi. Asa ca i-au cercetat creierul tipului in timp ce calcula diversi algoritmi prin comparatie cu alti 6 tipi care aveau cunostinte medii de matematica, si au observat ca el isi foloseste mai multe regiuni din creier care sint active doar la geniile in matematica si suplimentar isi foloseste memoria de lunga durata, folosita de noi toti ca loc de depunere a unor amintiri importante. Rezultatul acestei genialitati in matematica nu a fost ereditar sau intimplator ci este produsul unei munci asidue si un Trainingsprogram care cuprindea 4 ore zilnic de calculat in gind diverse. De altfel, a fost un elev cu rezultate proaste la matematica in scoala insa la virsta de 20 de ani si-a descoperit pasiunea pt. cifre care l-a motivat sa ajunga ceea ce este astazi. Extrageti fiecare morala arbitrar. O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
Grace, parerile sunt impartite. nu demult se credea ca marimea creierului determina inteligenta, respectiv geniul, dar Einstein a avut creierul mai mic deca media. dupa aia s-a ajuns la concluzia ca de fapt volumul ocupat de materia cenusie in anumite parti ale creierului e responsabil cu geniul. la Einstein, de exemplu, parti din lobul parietal erau mai mari decat restul, iar lobul parietal e centrul ratiunii si gandirii matematice. exemplul tau cu Gamm care-si foloseste lobul frontal, presupun, caci acesta e centrul memoriei, cred ca nu e cazul unui geniu, ci al unui om deosebit de destept. criteriile genialitatii, cam multe la numar si contradictorii, au totusi un factor comun, si anume gandirea creatoare. Gamm socoteste si-atat. spre deosebire de Mozart, de pilda. :-))
daca geniul e accesibil tuturor? nu stiu ce sa zic...o trasatura comuna oamenilor geniali e ca ei sunt fie predispusi sa primeasca stimuli externi mai numerosi decat media, fie sa ignore mai putini. suna cam la fel, dar sunt doua lucruri distincte. pentru ca absorb atat de mult din realitate, sunt si mai predispusi la boli mentale, la psihoze - deoarece capacitatea de a absorbi mai multi stimului nu presupune neaparat si capacitatea de a procesa stimulii astia. plus, mintile creative sunt in general instabile emotional.
Gamm nu se incadreaza in niciunul din tipurile de genii - inovatorii conceptuali sau inovatorii experimentali. Repet, el doar socoteste. isi foloseste creierul ca pe un hardware, dar nu adauga nici un software sofisticat in peisaj :-)) parerea mea, desigur, ca Gamm este doar foarte inteligent, fara a fi un geniu.
pe de alta parte, de cand s-a descoperit ca bolile mentale, legate folcloric de geniu, au legatura cu anumite disfunctionalitati cerebrale, poate ca nu e imposibil ca in viitor sa existe si pilula inteligentei sau a geniului, una care sa stimuleze anumite parti ale craniului.
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita Grace, parerile sunt impartite. nu demult se credea ca marimea creierului determina inteligenta, respectiv geniul, dar Einstein a avut creierul mai mic deca media. dupa aia s-a ajuns la concluzia ca de fapt volumul ocupat de materia cenusie in anumite parti ale creierului e responsabil cu geniul. la Einstein, de exemplu, parti din lobul parietal erau mai mari decat restul, iar lobul parietal e centrul ratiunii si gandirii matematice. exemplul tau cu Gamm care-si foloseste lobul frontal, presupun, caci acesta e centrul memoriei, cred ca nu e cazul unui geniu, ci al unui om deosebit de destept. criteriile genialitatii, cam multe la numar si contradictorii, au totusi un factor comun, si anume gandirea creatoare. Gamm socoteste si-atat. spre deosebire de Mozart, de pilda. :-)) daca geniul e accesibil tuturor? nu stiu ce sa zic...o trasatura comuna oamenilor geniali e ca ei sunt fie predispusi sa primeasca stimuli externi mai numerosi decat media, fie sa ignore mai putini. suna cam la fel, dar sunt doua lucruri distincte. pentru ca absorb atat de mult din realitate, sunt si mai predispusi la boli mentale, la psihoze - deoarece capacitatea de a absorbi mai multi stimului nu presupune neaparat si capacitatea de a procesa stimulii astia. plus, mintile creative sunt in general instabile emotional. Gamm nu se incadreaza in niciunul din tipurile de genii - inovatorii conceptuali sau inovatorii experimentali. Repet, el doar socoteste. isi foloseste creierul ca pe un hardware, dar nu adauga nici un software sofisticat in peisaj :-)) parerea mea, desigur, ca Gamm este doar foarte inteligent, fara a fi un geniu. pe de alta parte, de cand s-a descoperit ca bolile mentale, legate folcloric de geniu, au legatura cu anumite disfunctionalitati cerebrale, poate ca nu e imposibil ca in viitor sa existe si pilula inteligentei sau a geniului, una care sa stimuleze anumite parti ale craniului. |
Mda, e posibil sa ai dreptate, insa este remarcabil ce pot face unii cu mintea lor.