Tata la 13 ani
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miraklucker ...si aici o stire din Elvetia. Si mama si tata tot de 13 ani. Mama nici n-a remacrat ca e gravida. A pus contractiile pe seama unei apendicite. |
asta chiar nu pot sa inteleg. cum adica mama ei nu si-a dat seama? dar in fiecare luna cand vorba aia, ar trebui sa vina musafirii si la fata ei nu veneau, n-au sunat clopoteii? desi ar fi trebuit sa sune clopotele.
si pe-aici copiii incep cu sexul devreme. nici nu-i de mirare, asta e cultura globala. daca esti traditionalist, esti habotnic. well, atunci ce sa ne mai miram de roadele modernismului?
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Mi-a spus cineva (deci nu stiu 100% sigur) ca in UK li se distribuie prezervative copiilor in scoli, in mod gratuit, de la varsta de 12-13 ani. Se pare ca inceperea vietii sexuale la aceasta varsta nu mai este o exceptie, ci o regula. Si daca e asa, desi nu m-am acomodat inca cu ideea asta, sper s-o fac pana ajunge fii-mea la varsta respectiva. |
Macar de le-ar folosi!Daca tot e un nou val sexul asta cand nici mucii nu si-i stiu sterge, atunci macar sa fie invatati sa se protejeze.Sarcina la varste adolescentine sau bolile venerice pot distruge vieti.
Eu stau si ma intreb ca proasta cum voi face fata generatiei viitoare. Cum o sa-mi conving copilul sa copilareasca? Pur si simplu sa fie copil...pentru ca evident ca vom avea o mare problema cu mentalitatea ce acum se contureaza.
O sa ajungem sa le cumparam noi prezervative, doar pentru a fi siguri ca se protejeaza?Prefer asa, sincer, decat sa ma trezesc cu nepoti mai devreme decat e cazul. O sa ne verificam fetitele(cine are) in fiecare luna, daca a venit menstra sau nu? O sa le inchidem in casa?
Educatia este foarte importanta, ar spune unii. Insa statisticile ne arata ca anturajul este, cel putin la varsta adolescentei, de o foarte mare importanta.Se pot duce draq toate teoriile tale ca parinte, cand anturajul copilului tau ´´gandeste´´ altfel.
Imi aduc aminte cum imi explica mama care-i treaba cu sexul si casatoria, si eu radeam in sinea mea gandindu-ma ca tare-i depasita..
Marox spune:
Am citit si eu un articol in prea franceza. Era redata si parerea unui sociolog englez, el spunea ca sint atit de multe adolescente mame deoarece ele vad femeile care au copii valorizate de catre societate, vor sa se simta importante.
ladyJ spune:
Kari, am o intrebare off topic:
de ce ai votat subiectul cu o steluta?
Nu ti se pare interesant?
cici spune:
Eu am intrat in camera cand se uita sora-mea la stire si am intrebat-o daca baietelul care tinea bebelusul in brate e un alt copil de-al fetei-mama.Cand colo ,baietelul era tatal!!
Ti-e si mila de el ,e asa frumusel si inocent, nici pe departe nu realizeaza gravitatea situatiei.
AB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
asta chiar nu pot sa inteleg. cum adica mama ei nu si-a dat seama? dar in fiecare luna cand vorba aia, ar trebui sa vina musafirii si la fata ei nu veneau, n-au sunat clopoteii? desi ar fi trebuit sa sune clopotele. si pe-aici copiii incep cu sexul devreme. nici nu-i de mirare, asta e cultura globala. daca esti traditionalist, esti habotnic. well, atunci ce sa ne mai miram de roadele modernismului? |
Draga mea ei sunt traditionalisti si noi cei cu copii tarziu suntem produsul epocii moderne
Pe vremea stra-bunicii la 18 ani erai batrana, copii veneau pe 16. Ce-i drept in afara de scris si citit si ceva rugaciuni...restul erau privite ca o pierzanie pentru mintea si sufletul femeii.
E drept ca era mai bine privit sa te casatoresti cu unul cu 15-20 mai in varsta care sa te-ndrume in viata.
Cu bunicile noastre o fost mai greu ca al doilea "razbel" mondial a cam luat baietii la armata si nu a intors prea multi.
Ce va mirati unde nu e educatie si in plus se merge pe principiul ca D-zeu sau statul sau cineva atotputernic are grija de noi... se ajunge la asa sarcini.
Si nu Conchita sarcina nu exclude menstra, nici macar la o femeie adulta. Am pretentia de la mai mult din partea ta.
conchita spune:
citat din mesajul lui AB Si nu Conchita sarcina nu exclude menstra, nici macar la o femeie adulta. Am pretentia de la mai mult din partea ta. |
well, iar ti-am inselat asteptarile. :-))
ideea e ca asistam la un fenomen super grav, alienarea parintilor si copiilor, nu stie stanga ce face dreapta si uite la ce drame se ajunge. mie discutia asta mi se pare foarte importanta, dincolo de stirea in sine care e redata ca stire de scandal. e inca un semnal de alarma ca a fi parinte nu e chiar o joaca si ca avem responsabilitati uriase fata de copiii nostri.
conchita spune:
citat din mesajul lui AB Ce va mirati unde nu e educatie si in plus se merge pe principiul ca D-zeu sau statul sau cineva atotputernic are grija de noi... se ajunge la asa sarcini. |
uoa, asta chiar e tendentioasa. in primul rand ca daca pustanii in cauza ar fi fost cu frica lui Dumnezeu, n-ar fi avut sex.
cat despre educatie, asta se invata la scoala, deci precis si asta iese din discutie. AB, cauta alt scapegoat, please. o fi ziua lu' Darwin, dar nici chiar asa. :-))
lorelaim spune:
Aici e vorba de bani... Atat timp cat "statul" are "grija" sa plateasca benefits... de ce nu? Asa e in toate tzarile in care "statul" e fraier si da bani "cine-i harnic si munceste... ori e prost... ori nu gandeste... dar in mod cert PLATESTE taxe pt a profita toate putorile!"
Nu intzeleg de ce atata fuss cand si de-ai nostri concetatzeni nomazi au plecat cu mic si mare sa bantuie prin Eu la cersit, furat si la facut copii ca doar "statul" da bani daca faci copii! Copiii au ajuns "profitabili"... Daca NU s-ar mai plati benefits pt copii sa vezi cum s-ar lua pills... mai ales ca pt ado sunt oferite gratuit...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1144244/Teenage-sister-boy-father-13-baby-age.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1145643/As-try-make-packet-13-year-old-dad-father-make-dignified-appearance-.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1140912/Benefits-mother-living-unemployed-boyfriend-pregnant-17--triplets.html
Sabina spune:
AB, si conchita, n-am sa spun ca d-nu Goe:)))
dar la varsta de 12, 13 ani menstrele pot aparea si la interval de 3 luni distanta.
E ceva obisnuit in primii ani menstra sa apara neregulat la intervale extrem de lungi, de aceea fetitele nu-si dau seama in cele mai multe dintre cazuri.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo