despre tzarani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

prima la mana , nu ni s-a spus ca e un monolog si ca nu avem dreptul la opinie. Jade scrie super nimic de zis dar eu una nu cred in mesajul pe care vrea sa-l transmita. Si daca cred asta incerc sa si argumentez. Daca e un exercitiu literar in care apreciem stilul lui jade, nu am nimic de comentat, dar tb sa ni se precizeze de la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_hat spune:

lara_c:

Citat:
Sunt multi oameni la tara, care sunt in pas cu absolut tot ce este si la oras.Nu ii socotesc inapoiati.Dar daca o vad pe tatza Floarea cu I-pod si pe Adriana cu toc cui prin mocirla....ce pot sa zic.??Eu nu merg nici la cumparaturi pe tocuri.Cred ca tb sa iti adaptezi putin 'portul' altfel cazi in ridicol.Asta nu inseamna neaparat opinci..


E un stil de gandire pur romanesc (nu zic ca in alte parti nu s-o gandi asa, ca nu stiu), stiu sigur ca noua ne place sa comentam cum e ala, ce face ala.. Tu nu mergi la cumparaturi pe tocuri. Foarte bine, nu face bine la picioare. Insa eu nu ma dau jos de pe tocuri, subtiri, groase, nu conteaza (evident ca le asortez 'portului' din ziua respectiva, ca sa nu avem discutii :). Doar pe iarna asta am mers cu adidasi, dar revin la tocuri.
Nu trebuie sa consideram etalon ceea ce facem noi.

Marina a scris ceva ce mi-a placut:

Citat:
Cand o sa invatam sa respectam oamenii fara a-i comenta cum se imbraca, machiaza si ce-si cumpara in casa o sa zic ca am mai facut un pas pe scara evolutiei.


Ai din nou legatura:

Citat:
Despre albastrul ala nu mai comentez, intreaba un stilist daca nu crezi pe mine...sau pe altii..


Eu daca as avea ochi albastri si mi-ar placea cum imi vine cu albastru, m-ar lasa rece ce zice stilistu' ala.

Citat:
Ca sa nu mai vb de inutiliatatea machiajului pe ulita satului , cand mulgi vaca sau...pt orasennce la gym sau plaja.


Iar ne bagam cu ghetele in viata omului de langa noi. Poate ca e inutil, dar uite de ex. mie imi placea sa ma machiez si daca stateam in casa si bucataream. Dar ma simteam mai frumoasa si imi dadea o stare buna.
Si da, satele se transforma. Mi-ar placea ca fata mea sa aiba o copilarie cum am avut eu, la tara, la bunici. Din pacate, nu o sa aiba parte de asa ceva. Jade a surprins foarte bine transformarile suferite de o mare din sate. Insa nu e peste tot asa. Inca exista sate unde traditiile au ramas, atmosfera nu s-a schimbat.

Acu' cativa ani mi se parea ciudat rau cand vedeam in vreun film strain cum se minunau copiii cand vedeau o vaca. Sau ca mergeau parintii cu plozii la ferme sa vada vaci, gaini, cai etc. Mi se parea ciudat rau. Ei bine, probabil nu suntem prea departe nici noi.

Iar Adriana aia .. apai ce e un sat fara o Adriana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

in cazul in care exista pe forumul asta un specialist in etnografie si folclor, il rog frumos sa comenteze lipsa de respect cu care mi-am permis sa comentez despre cum se imbraca, machiaza, etc niste tzarani ai vremurilor noastre.

rog de asemenea, a se citi textele cu atentie inainte de a se face comentarii ... eronate. de ex, pasajul referitor la creionul albastru continea si alte detalii care aratau de ce nu asa ...

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

prima la mana , nu ni s-a spus ca e un monolog si ca nu avem dreptul la opinie. Jade scrie super nimic de zis dar eu una nu cred in mesajul pe care vrea sa-l transmita. Si daca cred asta incerc sa si argumentez. Daca e un exercitiu literar in care apreciem stilul lui jade, nu am nimic de comentat, dar tb sa ni se precizeze de la inceput

Marina


Marina...si a doua la mina?



Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Dupa parerea mea , kitsch-ul e foarte greu de definit. Exista obiecte, atitudini, concepte etc pe care oricine le trimite rapid in coltul de kitsch 'hardcore' - cum ar fi tabloul cu tiganca cu sani goi sau milieul de pe teveu.
Mai sunt si altele, insa, mai greu de categorisit. Pentru ca mai conteaza si stilul personal - ma rog, pentru cei atat de norocosi sa-l aiba.
Ca veni vorba de pleoapele albastre, or fi ele kitsch, dar cand le vezi la o dama ca aceasta, inceteaza brusc sa mai fie. Poate si fata asta a muls vaca, mai stii - cu pleoape albastre cu tot...


Da, mey, dar don'shoara din imagine nu are ochii albastri, tocmai asta e.Jade vorbea de fetele acelea cu ochii albastri care au impresia ca numai albastru se potriveste cu ochii lor.Si ca sa ii evidentieze si mai mult folosesc si un albastru strident , chiar daca fusta este...nu stiu...portocalie etc...(cel putin eu asta am inteles).
Nu am vrut sa spun ca toate fardurile albastre sunt de prost gust, din contra sunt unele chiar foarte frumose.Dar ele nu subliniaza cel mai bine ochii albastri, si mai depinde si de cum esti imbracata, unde mergi , ce perioada a zilei este etc
Blue_hat, sper ca intelegi si tu mai bine ce am vrut sa spun.Nu e vorba ca daca ai ochii albastri iti este interzis albastru pe pleoape ci despre ce am spus mai sus.
Nu stiu daca e stil de gandire pur romanesc sau nu, dar suntem pe un forum public, deci asta e scopul, sa comentam.Si tu ai comentat la randul tau mesajele noastre.Apropo de stil de gandire pur romanesc , mie mi se pare ca sa ne punem cele mai bune haine si cele mai inalte tocuri sa mergem la mall sau supermarket este stil de gandire pur romanesc (ma bucur totusi ca in ultimii ani a cam inceput sa dispara).
L-am mai intalnit sa fiu sincera si in Russia si Belarus, dar ma rog....
Mai ce multe fete din Valcea....Nu cred ca de tine era vb Adrianka..

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

a doua la mana imi cer scuze fata de jade pt ca intentia nu a fost sa o atac pe ea si creionul albastru a degenerat dupa. Dupa cum spuneam la punctul 1 nu sunt de acord cu mesajul pe care il transmite

a treia la mana citind mesajul am avut senzatia (again scuze Jade , pe bune nu e personal , iar cu danutza is pretina veche) dar mi s-a parut ca suna ca babele alea care te trag de ureche cu tineretul care e nesimtit in ziua de azi, sau ca mine care in drum spre 40 ma gandesc uite ce au ajuns pustanii de azi. Raman la parerea ca evolutia cu bune si rele e absolut fireasca si de dorit. Sincer mi se pare asa inocenta Adriana cu ochii ei albastrii straduindu-se sa mearga pe tocuri in praf



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Marina ma bucur ca nu ai sarit la gatul meu ca incepusem sa ma cam sperii...erai prea pornita
Eu sustin in continuare ca tot ce a scris jade e cu drag povestit, nicidecum a critica la adresa evolutiei si modernizarii.
Pina la urma stim cu toti ca se trimbiteaza cu orice prilej despre "pierderea identitatii romanesti si a valorilor poporului roman", ceea ce include si obiceiurile, si ghivecele de lut si multe altele.
Cred ca Jade a povestit si despre barca, si despre sus-numita Adriana doar ca sa creioneze un tablou cat mai complet al vietii de la satul contemporan. Eu una nu am sesizat nici o luare la misto, nici a Adrianei, nici a nu stiu cui altcuiva. Fiecare cu stilul nostru de a povesti, de a descrie ceva, nu?
Si gata, nu mai fac pe avocatul nimanui ca e criza financiara si serviciile costa

Jade sa mai scrii ca ne place!




Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

hmmm...pe mine ma cheama Adriana, sunt din Rm. Valcea si am si ochi albastri...si pe vremea cand ma tinea spatele, purtam si tocuri inalte.....mai, sper ca nu vorbiti de mine

Jade, frumos scris. Felicitari!



Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi


Cea mai tare postare de la acest subiect !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Jade,
ai scris foarte frumos, cu talent si mai ales din realitate.

Eu cred ca mai degraba ca ne pare rau ca dispare acel" la tara" din copilaria noastra, cand acolo era locul natal sau dragii bunici.
Avem o imagine formata , ne este dor de ea si ne pare rau cand vedem ca dispare. Ca satul romanesc se indreapta spre modernitate este bine, acum raman indoielnice calea si rezultatele finale.

Marina, tu esti moderatoare pe acest subiect? Te rog sa nu te superi pentru intrebare dar am vazut ca te-ai aprins cam tare si t-i s-a pus pata pe creionul albastru, si barca din fibra de sticla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Dar daca o vad pe .... si pe Adriana cu toc cui prin mocirla....ce pot sa zic.??


Zici acelasi lucru pe care ar trebui sa-l zici si de Adriana de la oras care se duce la piata in tocuri si isi plimba stiletele si fusta de-o palma printre tarabe.
Si la fel si despre Adriana de la mall cu cizmulite cu blanita in august, haine cu 3 stilri diferite de animal print si boita cu albastru la oki de rivalizeaza cu albastrul infinit din cantec...

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput