Decalotarea - PRO si CONTRA
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luminita2008 nu cred ca SIGUR ajungi la fimoza/alte interventii daca nu decalotezi, doar ca riscurile sunt mai mari ca sa ajungi acolo... din pacate, am aflat de mai multe cazuri in care decalotarea nu a fost facuta sau nu a fost facuta cum trebuie si s-a ajuns la interventii.... eu imi mentin parerea si dupa ce v-am citit pe voi.... chiar nu mi se pare normal sa-mi las copilul cu smegma, necuratat, mai ales dupa ce am vazut cum arata.... e ca si cum as uita sa-l spal la fundulet dupa ce face kk... oricum, va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pareri, PRO sau CONTRA. Multa sanatate tuturor! Luminita ![]() ![]() ![]() Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu… Ce nu te darama te face mai puternic! CLIP DE CLIP ![]() poze cu gemenei dulci povestea noastra GHIDUL MAMEI |
Dupa postul asta imi dau seama ca tu n-ai vrut sa afli parerile altora, pro sau contra.
Tu ai vrut doar sa ai confirmarea ca ce faci tu e bine. Eventual sa-i mai convingi si pe altii.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
![](gravida.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
roli25 spune:
Da chiar, foarte curios, de ce ai mai deschis subiectul daca erai convinsa ca faci bine?
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Io sunt contra.Nu-i vad rostul daca nu este absolut necesar si cand zic necesar ma gandesc la infectie.Baiatul meu nu este si nu va fi decalotat si nu a facut FIMOZA cum se zice din batrani caci din nefericire multe mame prefera sa asculte de "ce spun babele" in loc sa se informeze.Acum nu se mai poate spune nu a stiut ci a fost asa de ignoranta in cat nu a vrut sa stie
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
luminita2008 spune:
roli25, ina_nz - in niciun caz nu vreau sa conving pe nimeni de nimic si cu siguranta nu as fi reusit s-o fac postand cateva mesaje aici! vi se pare ca m-am straduit? of...
chiar n-are rost sa te informezi, sa-ti pui intrebari chiar si DUPA ce ai luat o decizie? chiar nu vi s-a intamplat niciodata sa aveti intrebari DUPA ce ati decis ca veti face ceva sau dupa ce ati facut-o? si daca as fi vrut o confirmare, ce e asa rau in asta, oameni buni?
doxinu, 'ignoranta' doar pentru ca nu-ti impartasesc parerea e mult prea mult spus.
Imi cer scuze ptr off topic, nu revin cu raspunsuri ca nu le vad rostul aici si nici nu inteleg intepaturile si ironiile in acest caz... putem continua pe privat, daca doriti.
Luminita de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
aledav spune:
Scuze.Opinia mea este strict caz personal. Chiar daca am fost sfatuita sa fac decalotare, nu am facut , spunandu-mi ca e o mare tampenie. Doar ca la varsta de peste 1,5 ani aproape de 2, copilul meu s-a trezit umflat si rosu si nu mai putea urina. Era un chin. Astfel la urgente a fost "deflorat" vrand nevrand.Nu mai spun de chinul copilului.Si acum isi mai aminteste.
Acum cu cel mic,practic aceasta operatie pentru a preveni. Sunt sigura ca in casa am doar un copil "deflorat".
Malinka spune:
nici eu nu i-am facut nimic piticului, desi un medic pediatru mi-a zis sa ii trag pielea in sus de fiecare data cand ii fac baie, si cu timpul voi ajunge la decalotare completa...am tot citit pe net si-am ajuns la concluzia ca mai bine nu ii fac nimic...sincer, si eu cred ca daca e sa faca infectie face oricum...sa speram ca nu o sa fie cazul...
e necesar la igiena organelor sexuale la piticii baieti mai mult decat baia cu apa calda si sapun?
Mami Loredana si
Marc Alexis, o minune de copil...
Povestea minunii mele
Aici vedeti poze cu noi www.youtube.com/user/ilrdn" target="_blank">, iar aici filmulete
Intre noi, baimarencele
cristina_p spune:
Sunt CONTRA decalotarii.
Baietelului meu de 6 luni nici nu i-am facut, si nici nu voi lasa pe altcineva sa ii faca o asemenea barbarie. Il las asa cum l-a facut natura. Si eu cred ca mama natura ne-a facut fara defecte, asa ca nu vreau sa imi torturez copilasul doar pentru ca asa e "la moda" sau ca asa recomanda unii... Este echivalentul deflorarii fetitelor
De ce credeti ca fara decalotare se ajunge sigur la fimoza? Sotul meu nu a fost decalotat, mi-a spus ca preputul i s-a retractat singur pe cand era la liceu, si niciodata nu a avut vreo infectie sau fimoza.
www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina mamica de Alexandru 6 luni
Don't cry because it's over; smile because it happened!
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina_p Sunt CONTRA decalotarii. Baietelului meu de 6 luni nici nu i-am facut, si nici nu voi lasa pe altcineva sa ii faca o asemenea barbarie. Il las asa cum l-a facut natura. Si eu cred ca mama natura ne-a facut fara defecte, asa ca nu vreau sa imi torturez copilasul doar pentru ca asa e "la moda" sau ca asa recomanda unii... Este echivalentul deflorarii fetitelor ![]() De ce credeti ca fara decalotare se ajunge sigur la fimoza? Sotul meu nu a fost decalotat, mi-a spus ca preputul i s-a retractat singur pe cand era la liceu, si niciodata nu a avut vreo infectie sau fimoza. ![]() www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina mamica de ![]() Don't cry because it's over; smile because it happened! |
nu zice nimeni ca daca nu decalotezi sigur se ajunge la fimoza sau infectii. din ce am auzit/citit, sunt mai mari sansele sa se ajunga la complicatii si sa fie nevoie de decalotare fortata mai tarziu... sper sa nu fie cazul niciuneia dintre voi/noi, orice ati crede despre decalotare.
![](floare.gif)
Luminita
![](mamica.gif)
![](comoara.gif)
![](comoara.gif)
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
clauditzadennis spune:
Si eu am zis ca e mai bine sa las natura sa-si urmeze cursul...dar copilul implinise deja sase ani si "cursul" era ca nimic nu se schimbase de la nastere...
In aceeasi perioada a venit si povestea cuiva "patit", in sensul ca nu-i tratase nimeni fimoza "fiziologica" in copilarie, iar cand a ajuns la maturitate a trebuit sa sufere doua interventii, mai intai pentru fimoza si in final direct circumcizie, deoarece problema n-a mai putut fi rezolvata nicicum....Evident ca mi s-a ridicat parul in cap!
Intr-o zi, citind aici pe forum un subiect, o membra din Germania () vorbea de o crema prescrisa de pediatru drept "tratament". Ne-a trimis si noua crema, pentru ca aici nu am gasit-o, am facut tratamentul exact cum ne-a spus timp de sase saptamani si rezultatul este spectaculos. Nu a fost nevoie sa pun eu mana pe acolo, crema i-o aplicam cu un dispozitiv special, iar copilul ma ajuta...A fost si surprins sa descopere ca "are cap" :)))
Acum fiecare face cum crede ca e mai bine pentru baietelul ei...sanatate tuturor!
puiut80 spune:
Nici eu nu sunt de parere ca trebuie chinuiti copiii cu decalotarea. Eu la al meu ii trag pielicica doar atat cat permite, fara sa fortez pentru a curata excesul de smegma. Nu are fimoza, dar si daca ar avea mi s-ar parea mult mai indicat sa il las in pace sa se rezolve de la sine sau, in cel mai rau caz sa se rezolve chirurgical ca din cate am auzit se face sub anestezie, decat sa il chinui eu in mod repetat.