Decalotarea - PRO si CONTRA
Raspunsuri - Pagina 3
Miillyy spune:
Exact asa gandeam si eu ... decalotare? Nu! In nici un caz!M-am informat pe net,citind probabil aceleasi articole ca si voi, am intrebat pe la prieteni, pe la doctori ... si am ales sa las copilul in pace. Pana mi-a facut infectie urinara, de 3 ori (prima data la 5 luni) tratata cu antibiotice care i-au afectat flora intestinala (desi lua concomitent si Biotiocs)...Am avut destule de tras, dar macar mi-a venit mintea la cap. Asa ca dragele mele,desi in teorie suna frumos, eu sunt pentru decalotare. E posibil ca sa nu ai probleme cu copilul, dar si daca ai ...
M. si Mihnea
http://www.flickr.com/photos/13025337@N04/?saved=1
gazzella spune:
eu nu-s de nicio religie, nici atee nu ma pot numi, pur si simplu nu ma preocupa argumentul "exista sau nu exista"...stiti voi cine
...asta ca va intrebati de ce religie sunt unii cand pun semnul = atunci cand discuta despre decalotare, deflorare
si pentru mine e cam la fel
o credinta totusi am, in Om cum ca se naste fara astfel de defecte
numai cine poate sa vada un defect in Copil poate sa intervina corectand
si nu-mi vine sa cred ca majoritatea copiilor se nasc cu defecte
eu nu l-am atins niciodata, acum vreun an incercam sa inteleg daca-i usor decalotat sau nu si l-am rugat sa ma lase sa vad si l-a deranjat solicitarea mea
remarcabil! pe copilul meu il deranja doar ideea ca eu as putea sa-i ating penisul
ce fain, ce bine!
pana la urma se decaloteaza ei singuri, ziua e lunga, plictiseala uneori mare
pe urma studiile acelea de pe net cum ca nu-i ok decalotarea imi sunt bune doar cat sa-mi gadile orgoliul
Bendis (2 ani, 2 luni) si Felix (4 ani, 2 luni)
velenamaria spune:
buna
eu nu sunt nici pro..nici contra...daca se poate spune asa..
stiu doar ca pe la 2-3 luni bebe al meu era rosu la putzica si i-am aratat doctorului...care cu o manevra criminala..zic eu...l-a decalotat tareee...a plans si a tot sangerat multa vreme.. a doua zi l-a vazut un alt doctor care a spus ca a fost decalotare fortata si luni de zile l-am curatat cu rivanol..acum e ok..sper..din cand in cand la baita trag usor de pielicica sa ma asigur ca e curata zona. sper sa nu fac rau.
o zi buna
Sabina spune:
eu nu i-am facut nimica, si nici pe dr n-am lasat-...ea mi-a tot zis ca pe la 7, 8 luni se incearca, am evitat controlul (ca era sanatos ), apoi pe la un an si o luna, era racit cu febra mare, a venit sa-l vada, s-a uitat pe peste tot :), si surpriza, era preputul retractabil de la sine.
eu il spal pur si simplu, nu fac nimic altceva, sunt pt naturalete.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Mondor spune:
Nici eu nu am facut decalotarea, chiar daca baietelul meu acum are varsta de 4 ani... si nu pentru ca as fi contra, mi s-a recomandat si la medic, m-am informat si eu pe forum, am vrut sa fac asta, dar am renuntat cand il vedeam ca el plange! Numai bine!!! Sper sa-mi ramana sanatos ca si pana acum si va doresc si voua ca niciodata sa nu intampinati probleme legate de "decalotare" . Fiecare face cum considera ca e mai bine pentru copilul lui!!!
mondor
roli25 spune:
Pe langa faptul ca toate studiile de ultima ora sustin igiena normala si simpla, fara decalotare, chiar si pediatrul care are o varsta inaintata, deci a invatat "pe vremuri", insa se documenteaza permanent, mi-a recomandt acelasi lucru. Nu am umblat la nici unul din baieti, mai mult decat ca am descoperit f putin preputul si am clatit cu apa, odata la cateva saptamani. Nu au nici un fel de problema. Mi se pare ca i-as chinui sa ii decalotez. Mi se pare chiar barbar. Daca face fimoza, inseamna ca are o predispozitie si o face oricum, decalotat sau nu.
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Mondor spune:
Stupoare!!! Cred ca baietelul meu si-a facut decalotarea singur......ce zice-ti de asta? Ca tocmai ce vorbeam zilele trecute, ca mi-a fost mila sa-l vad plangand....trebuie sa-l duc la medic, dar nu as vrea sa-l....mai "necajeasca" vreau doar sa stiu daca e asa sau nu... pt ca a venit la mine puiul si-a zis ca-l doare cucu.....cand ma uit era rosu.....dar cateva ore mai inainte, el facuse caca, si stand pe wc l-am mai vazut jucandu-se cu cucul (am citit ca ar face parte din dezvoltarea lor, la varsta asta sa se "joace" cu cucul, si probabil si curiozitatea) Pana ajungem la medic, i-am facut baita si l-am dat acolo cu un pic de crema de galbenele ce folosesc la funduletul fetei....nu s-a mai plans ca-l doare......dar oare intr-adevar sa-si fi facut decalatarea singur in joaca?
mondor
crisiacob spune:
Doamne!
Unde o sa ajungem?
Comparativ cu vremurile cand eram noi copii, o sa ajungem sa ne vaccinam contra tuturor bolilor din lume (poate o sa ajungem sa facem cate un vaccin pe luna), ne defloram copiii (pentru ca da, doamnelor, operatia de decalotare inseamna deflorare, adica pierderea virginitatii!!!), cred ca o sa ajungem sa ne dezvirginam si fetitele (deh, doar o sa fie la moda, nu?).
Imaginatia imi zboara la ora asta: ce ar fi sa ne extirpam glandele sudoripare (ca sa nu mai transpiram...), sa ne tundem toti la chelie (oricum clima se inclazeste...), sa ne extragem unghiile de la nastere (ca sa nu mai pierdem timp cu taiatul...) etc etc.
Nu vi se pare ca in umatorul secol vom fi niste androgini, ca in romanele SF?
Sincer, eu parca m-as intoarce la natura...
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Mondor spune:
Bine ai spus, am ras de m-am prapadit.....chiar asa....cine stie ce o sa se mai inventeze ?!
Sa speram ca generatia noastra, ramane totusi cu picioarele pe pamant, si nu o sa incepem sa gandim deja la modul SF
Numai bine!
mondor
MissParker spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisiacob Doamne! Unde o sa ajungem? Comparativ cu vremurile cand eram noi copii, o sa ajungem sa ne vaccinam contra tuturor bolilor din lume (poate o sa ajungem sa facem cate un vaccin pe luna), ne defloram copiii (pentru ca da, doamnelor, operatia de decalotare inseamna deflorare, adica pierderea virginitatii!!!), cred ca o sa ajungem sa ne dezvirginam si fetitele (deh, doar o sa fie la moda, nu?). Imaginatia imi zboara la ora asta: ce ar fi sa ne extirpam glandele sudoripare (ca sa nu mai transpiram...), sa ne tundem toti la chelie (oricum clima se inclazeste...), sa ne extragem unghiile de la nastere (ca sa nu mai pierdem timp cu taiatul...) etc etc. Nu vi se pare ca in umatorul secol vom fi niste androgini, ca in romanele SF? Sincer, eu parca m-as intoarce la natura... |
Ai uitat sa precizezi despre chip-urile pe care le vom avea implantate pe sub piele, cu diverse coduri, ca niste vite ascultatoare ce am devenit (nu toti, dar marea majoritate).
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin sau cu copii vatamati in urma vaccinurilor: ne intalnim www.jabs.org.uk/" target="_blank">AICI.