a treia zi de gradinita ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wesel spune:

ma bucur pentru voi, si la noi este spre bine. totusi mateiut nu merge cu toate inima la gradi. abia dupa trei saptamini, cind a primit steluta galbena, a fost laudat si aplaudat ca sa spus poezia, cind a participat si el, in sfirsit, la ora de dans si de muzica...este foarte vesel cind pleaca de-acolo. e adevarat, dimineata il duce tati, la primz il ia buni asa ca nu prea mai plinge dupa mami. totusi, prima intrebare de dimineata este "unde plecam acum? plecam la gradinita?" si spera sa raspund ca nu! cred ca toate se vor linisti in curind, ca vom intra intr-o oarecare rutina.
Va multumesc tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Ma inscriu si eu la acest subiect. Sunt o mamica disperata.
Din cele 4 saptamani de cand a inceput anul "prescolar", baiatul meu a mers la gradinita 2. Asta din cauza virozelor care bantuie. A trebuit sa ii dam de doua ori antibiotice puternice pentru ca facea febra mare si avea raluri... si toate cate se fac la raceli si viroze.
Ieri a fost prima zi dupa al doilea "concediu medical" si educatoarele de acolo vor sa nu il mai primeasca. Pur si simplu sa il excluda. Mi se pare incorect sa cedeze pur si simplu si sa sustina ca un copil de patru ani si sapte luni nu poate sa fie asimilat intr-o colectivitate de aceeasi varsta.
Nu stiu nici cum sa mai procedez. Ce ni se reproseaza nu contest dar nu se intampla decat in colectivitate si nu am cum sa schimb ceva. Va spun cateva din belele pe care le face poate cineva e psiholog mai bun decat suntem noi si ne mai da un sfat:
1. nu doarme acolo. la ora 13 nu era obisnuit sa se culce si nu dorme si ii deranjeaza pe ceilalti copii ( vrea sa vorbeasca cu ei, se duce la patuturile lor, se duce la baie... orice ca sa nu doarma)
2. este mai mancacios din fire si pentru ca acolo se pune masa pentru toti si vin pe rand la masa se "baga " si in porti altora; imi pare rau ca face asa ceva dar acasa nu "concureaza" cu nimeni la masa si nu sunt probleme ca nu ar avea ce manca sau ca nu s-ar satura;
3. se cearta pe jucarii si ies scantei
4. vorbeste cam violent : "hai sa taiem urechile d-nei educatoare" si asta starneste ilaritate si va dati seama ca nu se mai impun in fata copiilor.
Parca i se impune ceva si face pe dos.
A mai fost la o gradinita particulara, un fel de club al bogatilor din oras si nasul prea fin al unor persoane nu l-au putut accepta.
Si asa ca acum ma intreaba " cand schimbam gradinita?" si chiar mi-e mila de el.
Lui se pare ca ii place. Atat l-am indoctrinat ca trebuie sa mearga ca acolo vine Mosu' ca nu vroia sa stea acasa. Ne-a facut taraboi la medic ca el se duce la copii.
Recunosc ca si noi am gresit in educatie si daca eu sunt mai dura cu el si ii impun mai multe restrictii vine sotul meu si ii face prea multe voi.
La gradinita ne-au sfatuim samergem pe recompense si pedepse ( ca in reflexul lui Pavlov) dar nu prea ii pasa. Daca nu face una din prosti atunci face alta.
Ma opresc aici ca sa nu mai ocup mult spatiu.
Irina si Mihnea un bebe prea nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Draga Irinabr,
Cred ca e o problema cu educatoarele de acolo, nu cu copilul tau.
Fata mea are aceeasi virsta si a facut cam toate nebuniile de care
zici, mai putin certatul pe jucarii...A facut si inca mai face nazuri
la culcare, si e in anul trei de gradi. (ultima oara a mincat bataie de la copiii pe care i-a trezit din somn). De vorbit ce nu trebuie, nu
mai zic, anul trecut a jignit-o grav pe educatoare. La masa nu ia de la altii, dar cere doua portii din ce ii place..si multe alte traznai
pe care nu le mai insir...cu toate acestea, invatza, coopereaza cu ceilalti copii, se joaca frumos... Daca nu poti sa le "sensibilizezi"
cu ceva pe tipe, mai bine muta-l...
Si nu te invinovatzi pe tine... sint copii mai linistiti si altii mai zvapaiati..Capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Multumesc de sfat Jackie! Da am vazut ca o floare mai dezgheata sufletele dar doar cu atat nu se face primavara.
De o parere l-au mai acceptat.
Incerc sa duc eu munca de lamurire si sa gasesc explicatii plauzibile pentru copil pentru a se purta normal acolo.
Mi s-a reprosat ca am maturizat prea repede copilul. Ca el nu mai este receptiv si sensibil la lumea varstei lui si ca trebuie sa ne ocupam de el, altfel se va izola de ceilalti si nimeni nu-l va mai accepta.
Mihnea se joaca singur acolo.
Credeti ca avem nevoie de un psiholog. Mie mi-e putin teama se aceasta experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Nu prea inteleg eu faza cu maturizatul copilului, dar oricum nu cred ca e cazul de psiholog.. sint multi copii care se integreaza mai greu.
Din ce spui reiese ca mai mult a lipsit decit a mers la gradi, poate nu a avut nici timp sa se integreze...Iar educatoarea, daca il vede ca se joaca singur, ar trebui sa faca efortul de a-l atrage intr-un joc colectiv...Fata mea e foarte sociabila, are prietene la care tine, dar mi-a povestit ca are o colega care nu vrea sa se joace cu ea.. cu altele a avut o cearta si era tare necajita, am invatzat-o cum sa procedeze sa se impace si a trecut necazul. Deci in orice colectiv apar probleme. Insa, repet, educatoarele trebuie sa se ocupe de copii, sa observe daca e o problema.. cred ca munca lor nu se rezuma la a preda repede o lectie si gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Bubu ,felicitari pentru al doilea copil si o nastere usoara.
Spune-mi si mie cum ai reusit sa o bagi pe fetita la cresa .Lucrezi?Vreau sa-l bag si eu pe DAvid de la anul dar stiam ca la hoikuen (nu stiu cum se scrie exact)trebuie ca amindoi parintii sa lucreze.Asa e?

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput