Premergatorul

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Noi am avut si l-am folosit maxim 1 ora/zi de la 7 luni la 9 luni.
Nu aua aparut probleme in dezvoltarea lui bb, dar nici noi nu l-am lasat cat ar fi vrut...
Asa ca, cu moderatie, eu zic ca e ok.
Dar acum depinde de la caz la caz...

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Citat:

pe vremea noastra copiii mergeau tarziu, comparativ cu acum (chiar si 1.6 ani)


Normal ca mergeau tarziu daca ii teneau legati la picioare pana la 10 luni .
Si eu am pus fetele in premergator. Pe prima de la 6-7 luni ca nu avea stare si statea foarte bine in fundulet si a inceput sa mearga singura fara ajutor la 10 luni. A doua la 7-8 luni si acum la 1 an nu mai vrea in premergator dar nici de mers nu merge singura. Ma tine de un deget si merge.

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana80art spune:

Buna, nici eu nu sunt Pro premergator....se spune ca nu e un lucru foarte sanatos pentru copil....
E drept ca si noi avem...dar nu l-am folosit aproape deloc....pentru ca dr. noastra de fam. ne-a zis ca atat cat putem sa ne sustinem copilu daca vrea sa stea in picioruse sau daca vrea sa faca cativa pasi....pentru ca se zice ca folosidu-l prea mult se pot intampla lucruri destul de urate cu piciorusele puilor nostrii....gen distrugerea acelor pelicule dintre oasele articulatiilor principale din solduri(coxofemurale), neformate si ne intarite inca la asa varste fragede.
Fetita noastra are acum 4 ani si 4 luni, este si de asemenea a fost un cupil foarte activ, ma tinea "in priza" nonstop cat era sculata....ajunsesem la 42 de kg...dar o puneam in premergator....cateva minute pe zi....in special cand mergeam si eu la toaleta....sau ii pregateam mancarica....in rest non stop cu mainile pe ea in casa ori afara....
...dar am preferat sa nu am alte probleme de sanatate cu ea si mai ales sa le fac chiar cu propria-mi mana si vina stiind ca nu e bine...
Va pupam si va dorim multa sanatate si crestere frumoasa...

+ 27 sapt.

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nu am vrut sa insinuez nimic cu ceea ce am zis. chiar ma intereseaza subiectul ca suntem si noi la momentul premergatorului. la baietelul mai mare nu prea l-am folosit, doar de vreo cateva ori, dar nu era asa de dornic sa mearga ca si cel mic.
Nu are stare, probabil ca il vede pe cel mare cum alearga toata ziua prin casa si vrea si el. Daca e in picioare e cel mai fericit.

eu spun doar sa nu fie un zvon nefondat pentru ca in jurul meu toti folosesc premergatorul si nu am auzit macar o singura data pe cineva sa se planga ca a avut probleme cu copilul din cauza lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Sunt tari in care premergatorul este interzis, in UE exista niste standarde dupa care poate fi comercializat, Romania, ca de obicei, nu reglementeaza nimic in domeniu.
Eu stiu cazuri de accidente cu premergatorul, finuta mea asa viteza prindea cu el, ca a intrat de cateva ori direct in zid sau s-a rasturnat. Sunt si alternative ca sa poti tine copilul ocupat cateva minute sau pentru sprijin la mers.
Fetita mea a invatat sa mearga fara sprijin la un an si o luna, fara sa folosim premergatorul. Stiu ca alti copii merg mai devreme, si ce daca? Unde ne grabim asa? Pana la urma toti vor merge in picioare, iar chestia asta cu varsta si mersul in picioare are si o parte genetica, adica eu am mers la un an si doua luni, iar ta-su la un si o luna

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

noi l-am folosit de la 7 luni, dar statea in el doar cand era musai... cam jumate de ora pe zi... cand a mai crescut, l-am lasat si mai mult de juma de ora pe zi...ii placea mult, se simtea mai liber sa poata merge pe unde vrea el...

Acum Eric umbla, a inceput sa umble inainte de un anisor, dar asa prin toata casa s-a pornit la 1 an si 2 saptamani... si umbla frate, de nu se mai opreste...

si eu sunt de parere ca folosit cu moderatie nu e daunator...darrr...fiecare face cum crede ca e mai bine...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC


Sa-l ajutam pe Gabriel sa se faca bine...


http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Si noi am folosit premergatorul de la 6 luni.La 9 luni a renuntat singur la el, iar de la 11 luni a inceput sa mearga singur.A fost destul de util, atat pentru noi, cat si pentru el.L-a ajutat sa invete sa stea singur in picioare si sa faca primii pasi oarecum in siguranta.La fiecare jumatate de ora ,il luam din premergator.Acum Tudor are acum 1 an si 10 luni si suntem la faza alergatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Am folosit si eu la baiat premergatorul acum 10 ani ,dar nu in exces.Cred ca o voi face si acum la mamaruta dar probabil dupa 7 luni. Mai studiem intre timp.Cred totusi ca nu le poate dauna daca e folosit corespunzator asa cum s-a spus si mai sus.

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Da, probabil ca nu o sa se intample nimic, folosit cu cap, da mie parca tot mi frica. M-am uitat intre timp la un antemergator, pare ok dupa mine, poate un pic mai incolo o sa-i luam unul, deocamdata nu se tine singura pe picioare. Problema e ca-i tare scump si daca nici n-o sa-l bage in seama?

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii


de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu nu am folosit premergator la Matei. Dr pediatra ne-a zis ca ea, personal, este impotriva lui asa ca nu am stat prea mult sa cantarim. Bine, la noi au mai fost si ratiuni practice: aveam deja carut, scaun de masina, tzarc (nu mai zic de patutz)...unde sa mai fi pus si premergatorul intr-un apartamentu cu 2 camere? In plus, avem praguri la dormitor si sufragerie, in camera mocheta, pe holuri baie si bucatarie gresie, pe care tin ceva covorase subtiri. Mi s-a parut periculos sa circule cu premergatorul intre atatea obstacole. Oricum el a fost mare fan mers de-a busilea si circula cu mare placere asa. Cand trebuia sa il tin ocupat ca sa fac ceva (ex mers la baie, facut dush, etc) il puneam in tzarc si ii dadeam de lucru p-acolo.
Gandeste-te la varianta cu tzarcul, ii legi niste sfori groase si colorate pe margine, sa se tina de ele si incet incet invata sa mearga. Mie, personal, mi se pare mai ok decat premergatorul. In plus, daca tot dai un ban, tzarcul e bun si pe post de patutz in camera de zi, sau pat de voiaj.



Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput