hipospadias(9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Bafta, tinem pumnii sa se descurce!

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc Roxana!
Am niste emotii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sama spune:

Buna dimineata,
asa e .....bravo Roxana, mamica din "garda veche", FELICITARI!
Eu spre rusinea mea nu am mai intrat de mult pe forum, bine...impropriu zis ca...de citit am citit printre picaturi.
Pana sa incep serviciul acasa mai prindeam cateva minute, cand dormea Iannis, si mai scriam cate ceva, dar de cand cu munca...nu mai am timp nici sa respir aproape...in fine...
Noi am fost luni la control, a mai trecut un an, Iannis e bine, mai mergem peste 6luni, undeva prin iunie, speram sa fie bine si in continuare.
De copii operati de Dr Hadidi...mai stie cineva ceva??? eram curioasa sa vad cum au mai evoluat...si poate, stiu eu...mai sunt si parinti care dispun de acele mii de euro si vor sa urmeze si calea asta cu acest dr, daca intradevar e buna si mai...simpla din cate am citit eu pe aici...
Ok, cam atat...deja s-a aglomerat pe aici prin birou si nu mai pot continua...
SANATATE MULTA la pui, la cei operati deja si celor care vor urma BAFTA!

Va pupam!
Sama si Iannis .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisAndy spune:

Buna.
Am fost ieri externati. Am fost foarte obosita s nu am putut intra aseara pe forum. Am stat o ora in cada si apoi m-am bagat la nani. Andy este bine, urineaza pe gaurica pe care i-a format-o acum si nu plange la urinat. Am inteles ca este bine sa bea foarta multa apa ca sa nu se stenozeze uretra. Asa este? Mi-a spus o mamica asta. Dar fistula nu stiu cum sa o previn. Pentru urmatoarea interventie ne-a programat in mai. La interventia asta nu i-a construit uretra pana in varf, au mai ramas cativa mm de uretra de construit si curbura penisului. Am fost atat de fericita ca ne-a externat incat am uitat sa intreb cand am voie sa-i fac baie si cum sa-i fac igiena locala adica cu ce sa-l ung.
M-am intalnit cu Cristina din Constanta (cristidogaru) si cu capsunica din Iasi, le-a internat pe amandoua luni seara si marti dimineata baieteii lor au fost operati. Cristina la salonul 13, eu la 15 si capsunica la 17, nu ne-am nimerit in acelasi salon nici macar doua dintre noi. Amandoua au gasit camere la casa Mc., capsunica nu a avut noroc de camera luni dar marti s-a rezolvat problema. Astept si eu ca si voi vesti de la ele.
tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theooo spune:

buna,
sunt o mamica cu un bebe de 1 an si 2 luni care la nastere a fost diagnosticat cu hp penian.
ne pregatim sa ne ducem din nou la un control si o eventuala programare pt operatie. vreau sa va multumesc pt toate detaliile despre hp . in mod special lui filofteia si roxanei c.
urmaresc acest forum de cand am nascut si am inceput sa ma interesez despre hp. am plans de fiecare data cand citeam si vedeam ca tot mai apare cate o mamica cu un bebe cu hp.
am si eu nevoie de niste detalii privind "viata" din spital si bineinteles cele de natura financiara.
crysandy, observ ca te-ai externat, poate ma ajuti si pe mine.
va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisAndy spune:

Buna.
Theooo nu-ti pot spune bine ai venit printre noi dar ma bucur ca citesti mesajele de pe acest forum, si pe mine m-au ajutat foarte mult. Iti scriu pe scurt cum au decurs cele 10 zile de spitalizare ale noastre: luni ne-am internat, marti dimineata la ora 10.30 Andy a intrat la operatie (l-am asteptat vreo trei ore, bineinteles ca nu a durat atat operatia), cand mi l-a adus la pat putzulik lui era pansata si avea sondita iar pe gaurica pe care urina inainte de operatie avea o drena (la voi cred nu este cazul), perfuzia cu care a venit i-a scos-o dupa doua ore, tot dupa doua ore am avut voie sa-i dau sa bea cate putina apa. Eu l-am leganat pe Andy pe picioare, in felul acesta am reusit sa-l linistesc si sa il fac sa doarma mai mult. Seara i-am bagat un supozitor cu paracetamol (aveam voie sa-i bag unu la 4 ore) ca sa-i mai scada din dureri. Dimineata intre ora 9 si 10 este vizita, in functie de ce hotara dl. prof. mergeam sau nu la pansat. Andy a facut tratament intravenos 5 zile apoi i-a scos branula si i-am dat Sumetrolim (la indicatia dl. dr.). Noi am avut problema cu sondita: din a 6 zi de la operatie a inceput sa iasa putin cate putin si Andy a inceput sa urineze pe langa ea. I-a bagat-o la loc si i-a lipit-o cu leocoplast. In a 9 zi de la operatie i-a scos-o si a doua zi ne-a dat drumul acasa. Andy este bine acum, urineaza pe gaurica pe care i-a "format-o" dl. prof. Am grija sa-i dau foarte multe lichide sa bea, cu cat urineaza mai mult cu atat mai greu apare stenoza. Andy a avut hipospadias perineal, nu a reusit sa rezolve totul doar printr-o interventie, vom merge prin iunie pentru a doua interventie. La partea financiara nu prea ma bag "fiecare da cat poate", totul este sa sti "sa multumesti in felul tau" si astfel iti vor zambi toate cadrele medicale.
Daca mai ai intrebari nu ezita la le pui. Va doresc multa bafta la interventie si multa sanatate.
Roxanaaaaaaaa unde esti? Am nevoie de tine. Am voie sa-i fac lu' Andy baie in cada. Cand am plecat de la spital eram atat de incantata incat am uitat sa-l intreb pe dl. dr. Te rog raspunde-mi. Cand face kk este bine ca il sterg cu servetele umede?
tuturor

Cristina si Andrei (11.02.2007)

Mergi la inceput

Am mai scris un mesaj acum vreo ora si a picat serverul.

Nu, nu-i poti face baie pana nu te duci cu el la control, peste 2 sau 3 sapt, cand v-a zis. Pana atunci poti sa-l stergi cu servetele, cu apa calduta sau eu ii dadeam cu ceai de pelin. Si da-i cu crema sa nu se irite la fund.
Nu stiu la voi cum e operatia, daca pleaca de la fundulet, evita sa-i dai cu servetele umede, parerea mea, mai bine sterge-l cu un prosopel inmuiat in apa calduta .
Si ii poti da pe rana cu ceai de pelin, dar cu comprese sterile, sa fii mai sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theooo spune:

buna
multumesc pt raspuns crisandy.
este adevarat ca-l tine legat pe bebe de patut? am un copil tare "naravas" care nu sta locului o clipa si ma gandesc cu groaza prin ce o sa treaca si cum o sa vrea el sa traga de sonda.....
imi fac griji pt ca bebe nu doarme decat la el in patut si nu stiu cum o sa reactioneze acolo si se mai culca si f tarziu pe la ora 23.
la cat timp dupa operatie poate manca ? ma refer la mancare solida,lapte si ceai.
cat despre partea financiara , nu se pune problema de bani cand este vorba de sanatatea copilului meu , doar ca nu am nici cea mai vaga idee cat sa dau anestezistului si doctorului.
oricum, ma bucur sa aud de operatii reusite. desi, ce inseamna o operatie reusita? sau cand stim cu adevarat ca este totul ok? pt ca am citit cazuri cand au fost nevoie de f multe interventii si chiar dupa multi ani de la prima. de asta imi este teama , nu stiu ce o sa fie peste ani.
m-am tot intrebat care este cauza aparitiei acestei malformatii,daca am gresit cu ceva cat timp am f insarcinata, dar dr voinescu spunea ca una din cauze ar fi varsta mamei peste 35 ani. probabil ca este un risc pe care trebuie sa ni-l asumam ........

bafta multa fetelor din spital!

Mergi la inceput

Vaaaaaaaai, ce greu se incarca pagina.Dimineata am scris de la servici si credeam ca-i calculatorul de vina, dar vad ca si acasa face la fel. Voua tot asa greu va merge sau l-a facut praf Calin si p-asta?

Theoo, nu, nu-i tine legati de patut. Trebuie sa ai mare grija cu sonda, sa nu traga de ea, mie mi s-a parut foarte comod metoda aia cu 2 pampersi( care apropo nu-i inventata de mine, ideea a fost a fetelor din SUA, iar prima care a aplicat-o a fost Gratiela). Deci se pune un pampers , iar sonda o treci pe langa crac, in cel de-al 2-lea pampers. Primul este ptr kk, iar cel de-al 2-lea ptr pipi,in felul asta nu mai umbli cu punga aia de la sonda dupa tine si nici nu mai poate trage de ea, decat atunci cand il schimbi eventual.Calin a stat in prima noapte cu punga,si tot a reusit sa traga putin de ea, cu toata paza mea, in somn, cand s-a intors, iar firul ala a iesit de nu stiu cate ori din punga si a"inundat" patul Singura treaba e ca nu vezi cata urina face, dar eu urmaream pampersul cat de plin era si in ce interval, iar de cate ori il schimbam verificam sonda sa vad daca curge.

De mancat...vei incepe intai cu apa, la vreo 2-3 ore dupa ce-l aduce din sala cu cate o lingurita, apoi 2, apoi 3...pana ajungi cam la 30 ml de apa, dupa care incepi sa-i dai lapte, intai o lingurita, apoi 2...Nu mai tin minte exact, dar l-a adus din sala la ora 13 si seara de-abia i-am dat un biberon cu lapte,plin, iar de a 2-a zi mananca normal.

Cand stim exact ca totul e ok......grea intrebare...asta nu stiu, probabil dupa ce va fi la casa lui...Ideea este ca posibilitatea sa apara complicatii este mare in primele 3-4 sapt dupa operatie, dar in cazuri rare, complicatiile pot aparea si la pubertate si chiar si dupa, dupa cum mi-a spus dr.Basca.

Despre partea financiara...pe privat.

Despre cauza...cred ca majoritatea mamicilor de aici au sub 35 de ani, cu mici exceptii(io, de ex, care implinisem 35 cu o luna inainte sa raman gravida ) , deci cam pica teoria asta.

N-am inteles, Theooo, cine il va opera pe baietelul tau, dr.Voinescu sau dr.Basca?
Daca mai ai intrebari...spune si-ti voi raspunde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makaua spune:

Buna!
Vroia-ti sa stiti cum ne simtim noi dupa operatia facuta de dr. Hadidi.
Suntem bine acum, in afara faptului ca micutul a facut stenoza, care intre timp s-a rezolvat.Operatia s-a vindecat bine deocamdata nu a facut fistula si speram ca nu o sa faca.
Diagnosticul baietelului mai exact a fost: hipospadias perineal, curbura peniana severa, testicol necoborat bilateral, transpozitie penoscrotala, hernie inghinala bilaterala.
In urma operatie s-a reconstruit uretara ( de 12 cm), decurbarea penisului, coborarea testicolelor si s-a scos hernia din partea dreapta. Urmand ca in urmatoarea operatie sa se faca cosmetizarea, scrotul si scoaterea celeilate herni.
Daca aveti alte intrebari, va voi raspunde cu drag.
Suntem foarte multumiti de operatia facuta de doctorul Hadidi, nu cred ca operatia pe care a facut-o el o putea face un doctor de la noi din tara.Baietelul meu a avut o singura taietura (cea de la puta) pe unde au fost coborate testicolele si scoasa hernia.
Multa sanatate tuturor micutilor!

Mergi la inceput