In ce sa mai crezi - despre valori si lipsa lor

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Foarte interesant interviul lui Djuvara, desi mie personal imi suna foarte invechit si persimist.
Nu a spus nimic nou sub soare,toti veteranii intelectuali au aceeiasi viziune despre viitor.

La intrebarea daca este patriot, imi suna mai degraba a cocos umflat in pene,hai sa fim seriosi ce a facut Djuvara pt. a fi numit patriot?
S-a intors in romania dupa 90,si-a recuperat bunurile confiscate(dreptul lui), a scris o carte care a bulversat istoria romaniei si viseaza sa moara ca Jules Vernes pe un vapor cu panze.
Eu ii urez moarte usoara si vant in pupa .

Simona, cred ca e timpul ca subiectul tau sa fie mutat la Barfe ( acum, dupa interventia Ionicai, propun chiar si schimbarea titlului: "Intelectuali despre intelectuali sau unde ti-e valoarea, ba?" ).

Nu pot sa nu constat ca, spre deosebire de subiectul cu Elena Basescu (care avea destuii sai sustinatori), nenea Dinozauru' nu prea are darul de a undui atat de usor dendritele .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Libertatea e un drept, nu o valoare. Pentru ca nu poti sa masori libertatea cuiva - teoretic, intr-o societate, libertatea de exprimare, gindire etc e aceeasi pentru toti indivizii, nu e unul mai liber decit altul.

Sirimie,

I beg to differ. Libertatea e o valoare - in sens filosofic, e un atribut al fiintei. Nu e un drept, pentru daca fiinta e tampa sau inepta, nu poate constientiza si nu se poate folosi de acest drept.
Iar de masurat, poti s-o masori cat vrei - poate instrumentele nu sunt de precizie, dar libertatea (mai ales aia din creieras) se poate cuantifica. Prin urmare, unii indivizi sunt mai liberi decat altii - cei mai liberi fiind cei din 'custi'. Cu cat libertatea fizica e mai ingradita, cu atat se dezvolta aia interioara.

Si mai trebuie facuta diferenta intre valoarea in sens restrans si tehnic - unde are polaritate dubla, adica si negativa - si valoarea in sens larg, unde se poate vorbi de 'oameni valorosi'.

Insa, daca ne apucam sa discutam despre oameni de valoare, we will live to regret it

Nu inteleg de ce spui ca liberatea e o valoare.

Pe vremea lui Ceausescu nu exista libertate de exprimare, de opinie. Nu exista in sensul ca nu putea nimeni sa isi scrie opinia libera pe internet. Libertatea aia care nu exista este o valoare?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

denizel

esti foarte rea azi, , lasa subiectul fetei in pace,de ce sa-l mute la barfe si cancanuri?

Sophia 2ani
+26
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

denizel, nu pot sa inteleg de ce ce spune ionica e atit de important. Despre ce spun eu sau altii in afara de ea ce zici?

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Foarte interesant interviul lui Djuvara, desi mie personal imi suna foarte invechit si persimist.
Nu a spus nimic nou sub soare,toti veteranii intelectuali au aceeiasi viziune despre viitor.

La intrebarea daca este patriot, imi suna mai degraba a cocos umflat in pene,hai sa fim seriosi ce a facut Djuvara pt. a fi numit patriot?
S-a intors in romania dupa 90,si-a recuperat bunurile confiscate(dreptul lui), a scris o carte care a bulversat istoria romaniei si viseaza sa moara ca Jules Vernes pe un vapor cu panze.
Eu ii urez moarte usoara si vant in pupa .

Simona, cred ca e timpul ca subiectul tau sa fie mutat la Barfe ( acum, dupa interventia Ionicai, propun chiar si schimbarea titlului: "Intelectuali despre intelectuali sau unde ti-e valoarea, ba?" ).

Nu pot sa nu constat ca, spre deosebire de subiectul cu Elena Basescu (care avea destuii sai sustinatori), nenea Dinozauru' nu prea are darul de a undui atat de usor dendritele .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

sau si mai bine cu "valoarea mea, valoarea mea".
Cat despre asta cu intelectuali despre intelectuali lasa-ma sa ma indoiesc, macar Domnului Djuvara i-au recunoscut altii mai destepti decat noi valoarea, ca sa zic asa, noua ne-a recunoscut-o cineva asa public?...sa fim seriosi!

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Libertatea e un drept, nu o valoare. Pentru ca nu poti sa masori libertatea cuiva - teoretic, intr-o societate, libertatea de exprimare, gindire etc e aceeasi pentru toti indivizii, nu e unul mai liber decit altul.

Sirimie,

I beg to differ. Libertatea e o valoare - in sens filosofic, e un atribut al fiintei. Nu e un drept, pentru daca fiinta e tampa sau inepta, nu poate constientiza si nu se poate folosi de acest drept.
Iar de masurat, poti s-o masori cat vrei - poate instrumentele nu sunt de precizie, dar libertatea (mai ales aia din creieras) se poate cuantifica. Prin urmare, unii indivizi sunt mai liberi decat altii - cei mai liberi fiind cei din 'custi'. Cu cat libertatea fizica e mai ingradita, cu atat se dezvolta aia interioara.

Si mai trebuie facuta diferenta intre valoarea in sens restrans si tehnic - unde are polaritate dubla, adica si negativa - si valoarea in sens larg, unde se poate vorbi de 'oameni valorosi'.

Insa, daca ne apucam sa discutam despre oameni de valoare, we will live to regret it

Pe vremea lui Ceausescu nu exista libertate de exprimare, de opinie. Nu exista in sensul ca nu putea nimeni sa isi scrie opinia libera pe internet. Libertatea aia care nu exista este o valoare?

Despre Andrei

Pai pe vremea respectiva, exista cu siguranta libertate de gandire. E un mecanism probat si patentat - cu cat e mai restrictionata libertatea de miscare, cu atat e mai 'libera' libertatea intelectuala.

In al doilea rand, libertatea de exprimare isi croia cu succes nisele ei. Sa va amintesc de cantecelele subversive ale lui Andries (astazi iar, la telejurnal....), de soparlitzele strecurate in timpul pieselor de teatru, in care actorii improvizau cu zel (ex, Teatrul National, piesa de teatru Harap-Alb, Adrian Titieni in rol principal, urmatorul schimb de replici: aveti bucate?/ nu/ Da' v-aduce?/ da / cand? / cand ne-om duce s.a.m.d.)

nu sunt sigura ca exista net ca s-ar fi manifestat si acolo...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Simona, e un subiect spinos. E bine ca dezbateti problema, majoritatea aveti copii mici, nici nu ati vazut ce inseamna tineri cu sau fara valori.
"Tinerii de azi" au destule valori. Problema este ca nu sunt invatati sa le respecte. E vina lor? Daca nu le sunt impuse, de unde sa le stie? Oare viata nu curge si fara valori? Ba curge, si inca usor.
Pentru ei valorile sunt o povara, din moment ce nu au crescut cu ochii pe ele. Orice e strain sperie, aduce nesiguranta, asa ca tinerii nostri fug de valori, le complica viata.

Adevarul e ca nici noi cind eram tineri nu constientizam valorile care ne masoara, eram prea ocupati sa traim si sa experimentam.

Ai dreptate ca parintii au 100% pondere in educatia copiilor. Pentru ca orice copil primeste de la parinti sistemul de valori, parintii sint cei care trebuie sa combata derapajele in primul rind.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

In interviul ala se bat cap in cap o gramada. Adica a stat la paris 45 ani...si acum da sfaturi la tineri sa faca bine sa vina inapoi sa-si dovedeasca "patriotismul"
Si culmea este ca si el isi pune intrebarea de multe ori ce cauta in Ro ....
Daca nu stie ii spun yo...ca in Ro il baga lumea in seama mai mult decit la paris...asta cauta in Ro.

Da tu sirimie..exista subiect unde sa nu faci propaganda PNl?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Pai pe vremea respectiva, exista cu siguranta libertate de gandire. E un mecanism probat si patentat - cu cat e mai restrictionata libertatea de miscare, cu atat e mai 'libera' libertatea intelectuala.

In al doilea rand, libertatea de exprimare isi croia cu succes nisele ei. Sa va amintesc de cantecelele subversive ale lui Andries (astazi iar, la telejurnal....), de soparlitzele strecurate in timpul pieselor de teatru, in care actorii improvizau cu zel (ex, Teatrul National, piesa de teatru Harap-Alb, Adrian Titieni in rol principal, urmatorul schimb de replici: aveti bucate?/ nu/ Da' v-aduce?/ da / cand? / cand ne-om duce s.a.m.d.)

nu sunt sigura ca exista net ca s-ar fi manifestat si acolo...

Da, exista liberatea de gindire, numai ca nu comparai oamenii cu cit de liberi de gindire sint. Cum masori libertatea de gindire a cuiva?

Toti acum in Rom sint la fel de liberi in gindire.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ce valoarea mea vreti sa faceti?

Toleranta este o valoare dar si lipsa ei in conjunctura potrivita e o valoare.
Libertatea e o valoare prin insusi intelesul cuvantului. Pe vremea lui Ceausescu nu aveam unele libertati dar ne-am faurit altele astfel incat libertatea nu si-a schimbat intelesul decat pentru carcotasi.

Toate non valorile au valoare. Cu ajutorul non-valorilor recunosti valorile.

Uite si tot asa o putem tine pana dimineata.

Dar ceea ce dainuie ramane omul. El este o valoare. Singura valoare care conteaza. Indiferent de meserie, educatie, gandire, scoala - fiecare individ este important. Negru, alb, rosu, galben, evreu, musulman, crestin, budist, scientolog fiecare este important.

Singura valoare care trebuie perpetuata si luata in calcul este UMANITATEA.
Restul sunt doar hainele pe care le imbraca EA in diferite conjuncturi.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput