DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

NATY - eu nu sunt diabetica, dar in anumit context, prfo dr Cheta de la Inst de diabet Nicolae P. mi-a dat sa fac analiza de hiperglicemie provocata cu insulinemie...oricum a iesit nasol, mi-a dat regim si stiu ca mi-a specificat atunci FARA miere, deci clar fara zahar, dar nici miere; pt copii e recomandata fructoza, dar nu stiu daca pe termen lung, eu ii prepar fetei alternativ, cand cu frctoza, cand cu zahar brun... miere ii dau dimineata; poti sa imi zici mai multe despre ce stii tu de miere, in cazul istoricului de diabet in familie?merci.

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
UN ANISOR
PAPA BUN
ALESSIA IN TARA MINUNILOR

Mergi la inceput

inca o chestie, ca i-am zis si sotului despre asta, bunicii lui au avut stupi si stie ca ei dadeau albinelor zahar...asa ca nu cred ca ceva e sigur 100%...din pacate;
dr fetitei mele mi-a zis ca cea mai buna miere cristalizeaza, acum am vazut ca cea de care ti-am scris anterior a inceput sa cristalizeze si nu am ajuns la jumatate...o fi ceva mai buna asta.

UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Diarux, perfect de acord cu ceea ce a zis Naty ....in alta ordine de idei l-am sunat pe unchiul sotului meu...cel despre care iti spuneam ca este profesor pediatru si mi-a zis asa: teste alergologice nu se pot face la copii inainte de 3 ani pentru ca cica sunt irelevante (mi-a explicat el ce si cum...in termeni medicali...asa ca mi-a intrat explicatia pe o ureche si mi-a iesit pe cealalta...ca de' nu sunt medic- esenta era ca nu avem cum sa aflam exact inainte de 3 ani).Mi-a mai spus ca, conform ultimului congres pediatric din Germania, se pare ca incep sa dea inapoi cu banana...a fost intra-adevar o rata mare de alergii la banane in ultimii 5 ani, dar complet irelevanta in comparatie cu alte fructe (vezi kiwi, capsuni etc)sau cu anumite legume...in schimb, a crescut rata de alergii la peste (si de aceea se recomanda acum pestele dupa un 1)- in consecinta, ideea lui finala a fost ca fiecare pediatru ia din aceste statistici ceea ce i se pare lui relevant, dar ca fiecare pediatru ar trebui sa tina seama ca aceste statistici sunt facute zonal sau pe anumite tari ceea ce nu este relevant 100% pe toate tarile pentru ca depinde foarte mult si de climatul in care traieste copilul ala, de gradul de poluare al tarii, de antecedentele statistice privind alergiile in tara respectiva etc...deci sunt o multime de factori, de care pediatrii nu tin cont...adica ei preiau o statistica de la un congres ca atare si pentru ca este mai simplu asa se emite un verdict general la nivel global...de exemplu banana...
Fiona zi-mi si mie mai multe de laptele ala...eu nu am auzit de el pana acum, dar e bine de stiut (daca mai fac vreun bebe). Oricum ar fi, nu va culcati pe o ureche la ce zice un singur pediatru pentru ca fiecare are conceptiile lui privind laptele, cerealele, in general diversificarea...eu am mers pe 3 directii si am ales-o pe cea mai argumentata (ca sa zic asa!)...nemergand pe principiul clasic "e cel mai bun" sau "asa se face"...eu intotdeauna pun intrebari si cer explicatii...mi se pare de bun simt ca atunci cand ti se recomanda ceva ca fiind cel mai bun sa ti se si argumenteze de ce...poate sunt exagerata, dar daca tot ne luptam sa le dam ce e mai bun macar sa fim siguri ca nu este doar o recomandare a unui pediatru platit (sau recompensat) de o firma medicala importatoare de produse ca sa le faca reclama (credeti-ma stiu de ce fac afirmatia asta....am fost de fata la o astfel de scena! si stiu ca se practica intens in Romania!)
Galu, o adresa de la nenii aia cu mierea ai? M-as duce si eu sa iau....
Sa-ti explic si tie de ce am facut aceasta afirmatie...acum niste ani, doctorita dermatolog Leventer (acum este presedinta asociatiei dermatologilor din ROm) mi-a spus ca jumatate dintre clientele ei veneau cu probleme de piele cauzate de crema de galbenele si jumatatea celalat cu probleme cauzate de o anumita firma de cosmetice de comanda prin catalog (foarte renumita la acea vreme)...mi-a explicat ca in Romania nu exista culturi controlate de galbenele...si ca fabricantii iau ceea ce recolteaza oamenii (particularii)...care, la randul lor, recolteaza din gradina sau de pe marginea drumului....neexistand o selectie sigura..in loturile de galbenele se mai strecoara si alte plante sau buruieni care compromit complet un lot complet de creme si de aici alergiile...dupa o perioada am cunoscut pe cineva care avea casa de vacanta in afara Buc, langa o fabrica de creme "naturiste" livrate (si implicit aprobate de cine trebuie!) in plafaruri...a intrat in fabrica respectiva si a vazut cum se faceau...nu vrei sa stii la ce ne expunem noi crezand ca luam produse sigure din plafar...de aia nu am incredre sa iau nici miere (desi probabilitatea unor lucruri rele este mai mica!), dar la scara larga...SIGUR ne amagim ca luam produse verificate si controlate...ca doar de aia s-a inventat spaga pentru autorizatii. In consecinta....am foarte mare grija la astfel de produse...nu le resping, dar incerc sa aflu cat mai multe despre ele...ca sa fiu macar 50% sigura de ele.
Pupici la fete

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

OANA - ai dreptate in legatura cu reclamele facute de medici, mai ales laptelui; topfer cred ca e in trend acum, e mult mai scump la noi ca in Germania, de unde il putem comanda on line...vazusem o firma si am facut comparatiile; e un fel de milumil in per de glorie; eu i-am dat lactogen, cand toti cunoscutii imi recomandau milumil, aum nestle junior 1+, asa ca nu sunt la moda, insa am copil sanatos, nepufos(nu ma deranjeaza deloc) si care nu mai are pb cu constipatia, pe care le-a avut de la humana.

UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Ellis si Cati a fost constipata de la Humana o vreme...dar s-a "destupat"...si tot humana bem...
Pe mine ma scoate din minti cand vine cate un medic, si-mi spune ia din asta ca e mai bun...e mai bun de ce???????ca e nemtesc sau japonez sau suedez...habar n-am...si ce legatura are asta???? pai asta e frantuzesc sau romanesc sau chinezesc...asa si?????...mor...imi vine sa i le bag pe toate pe gat! Da da-mi frate si mie o explicatie medicala, de bun simt, o explicatie ...tara de origine nu justifica nimic si nici moda nu justifica nimic...

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

NATY asta cu injectatul...nu prea o am deocamdata. sunt de parere ca oricum nu il pot feri de toate cele, pot incerca insa. multumesc mult de sfaturi

OANAfoarte documentat. si foarte la obiect. de aia imi place mie aici la subiectul vostru.

am bagat la cerebel.

va pup si noapte buna

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Ellis si Cati a fost constipata de la Humana o vreme...dar s-a "destupat"...si tot humana bem...
Pe mine ma scoate din minti cand vine cate un medic, si-mi spune ia din asta ca e mai bun...e mai bun de ce???????ca e nemtesc sau japonez sau suedez...habar n-am...si ce legatura are asta???? pai asta e frantuzesc sau romanesc sau chinezesc...asa si?????...mor...imi vine sa i le bag pe toate pe gat! Da da-mi frate si mie o explicatie medicala, de bun simt, o explicatie ...tara de origine nu justifica nimic si nici moda nu justifica nimic...

NOI-CRACIUN SI REVELION,

de acord cu tine!!
d-aia ma apuc eu si caut pe net informatii, ca nu am informatii clare de unde ar trebui! asa sunt eu cu cerealele Holle, bat tot Bucurestiul ptr ele..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ellis, nu ma intelege gresit; mierea NU se recomanda in regimul diabeticilor sau al celor cu intoleranta la glucoza. Eu nu am voie sa mananc miere!
Pe fetita mea nu am de gand sa o tin cu regim de diabet, Doamne fereste; doar, cat de cat, preventiv, vreau sa o feresc de dulciurile rafinate si de alimentele cu index glicemic foarte ridicat. Ori mierea nu se situeaza in categoria asta. Si atunci, daca e sa-i indulcesc un ceai, sa-i fac un orez cu lapte sau o budinca, de ce sa nu pun miere in loc de zahar? Asta imi era rationamentul.
Oana, cum am mai spus dealtfel, cu pestele am avut si eu mari retineri, asa, instinctiv. Abia saptamana trecuta i-am dat prima oara si, succesul fiind deplin, am repetat figura dupa 2 zile. Am luat pastrav proaspat. Stiu ca toate dati pangassius care e gustos si are toate calitatile pestelui oceanic (mai ales acizii grasi) dar eu cand vad pe ambalaj congelat la 31.08.2008 si acuma e ianuarie 2009...il las si trec mai departe
Si acum, tuturor fetelor atat de dragute de la acest topic:

...ca azi mai imbatranesc si io cu un an...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Naty, multa sanatate, numai bucurii si impliniri si sa te bucuri de fetita ta!!!
Petrecere frumoasa!

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Naty, sanatate si multe , multe bucurii...mami de esenta tare!

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C 39+

Mergi la inceput