DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Scuze pentru bold....nu am vrut, dar cred ca mi-a luat oboseala mintile

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

sa mai raspund si eu repede, pana nu se trezeste:
- steamer - am , iar legumele isi pastreaza mai intens gustul; pangasius ii fac mereu la steamer;
- iaurtul ne place covalact, tnuva, oricum iaurt papa cam toate felurile; si in mancare, adica in ciorbite si ce se mai preteaza(ieri ciorbita de curcan cu iaurt);
-banana a fost al doilea fruct introdus, dupa mar, pe care il refuza si acum, la 1 an si doua luni; adica i-a 2-3 gurite, fie el crud, copt, tort, placinta;
- exista cereale fare gluten, cel putin asa scrie pe cutii - milupa orez, 3 cereale, nutriben - porumb orez si tapioca, novalac - cele cu caisa si pruna, orezul, de la humana orez cu mar si inca un sortiment...
- miere - dupa un an, cam la un an si o luna; acum ii dau dimineata o jum de lgt la care adaug polen si pic de vitamina C, totul la sfatul medicului - pt imunitate, pofta de mancare si remediu constipatie - exista o miere in comert(fac galagie daca umblu acum la debara) - care isi spune naturala, e si mai scumpa si au pesste 30 de ani experienta - oricum pt mine unele produse din comert sunt mai de incredere decat de la particular, adica uncontrol al calitatii exista in comert...nu detaliez din lipsa acuta de timp - intru mai tarziu si scriu marca de miere, NATY;
- si Alessia a facut dermatita atopica dupa sanosan, am trecut la mustela - toata gama, apoi am incercat penaten, iar bubite, iar pe mustela...i sunt scumpe, la naiba...

gata...s-a trezit taifunul
- seara: pe la 7 cand vine tati gusta ceva de la el, gen branzica(telemea, creme, cascaval) ca suntem mari, iar la culcare 300 ml lapte cu cereale; eu ii dau gris cu lapte de la 11 luni si alte fainoase cu lapte, sau orez, dar cam 1-2-3 ori pe sapt la masa de ora 17.
sa aveti o zi frumoasa si copii cuminti!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
UN ANISOR
PAPA BUN
ALESSIA IN TARA MINUNILOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Noi am inceput diversificarea la 6 luni, desi Alex a fost hranit cu formula. De la bun inceput nu a acceptat legumele si atunci i-am dat dimineata banana+mar copt+para coapta si masa de la 14.00 - avocado +mar copt+ para coapta sau invers. Dimineata si seara, lapte cu cereale. In piureul de fructe, cereale + laptic. Restul meselor, lapte.

M-am ghidat dupa gusturile lui, nu l-am fortat niciodata cu nimic si mananca totul cu f multa placere! Cand aleg un aliment ma gandesc intai la aportul lui nutritiv si apoi la efectul asupra scaunului. In functie de asta le si combin.

La 8 luni Alex are 9800gr si 74 cm.

Mergi la inceput

Si inca ceva - folosim lapte si cereale Topfer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

NATY -apicola pastoral georgescu

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
UN ANISOR
PAPA BUN
ALESSIA IN TARA MINUNILOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

OANAMADA muuulte multumiri!

GALU noi am incercat milumil, aptamil si nan. nu merge. inca nu am cumparat humana....of... /te tin la curent.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

diarux si galu, noi am incercat si Humana...tot nu merge.
Am incercat tot felul de tetine, canite etc.Nu vrea si pace.

Doarme de la 9 la 3 si apoi se trezeste din ora in ora pina la 7.Maninca si la 12.

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C 39+

Mergi la inceput

Diarux, eu i-am dat banana lui Alex de la inceput si a fost ok!. Daca ti-e teama, pune doar o felioara subtire intr-un mix de fructe. Daca nu reactioneaza negativ inseamna ca nu face nici o alergie.

Lapte Topfer ati incercat? E considerat cel mai bun, se gaseste la farmaciile Dona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

INA ms.

FIONA pai si noua ne-a zis dr ca aptamilul e cel mai bun, ca seamana la gust cu laptele matern (si chiar are alt gust, am incercat si eu.) Daca nu ii place? ce sa ii fac? te pomenesti ca o sa procedez si eu ca o colega de odisee. ea i-a dat fetei lapte din ala de i l-au dat la maternitate. pe ala l-a acceptat. cel mai...ieftin..ca sa ma exprim frumos.

Cat despre banana, eu i-am dat asa sa guste, se pare ca ii place. ezit pentru ca am auzit urmatoarea poveste:

o prietena are un baietel de 5 ani si ceva.mereu nasul infundat, tusea fara explicatie. i-a dat antibiotice desi ea este adepta leacurilor babesti, dar pentru ca nu ii mai treceau simptomele.."racelii", a mers si pe varianta oferita de dr. pana cand cineva i-a recomandat sa ii faca copilului niste teste alergologice.surpriza, copilul alergic la multe:lapte , banana, rosie si clasicele capsuni, gluten...etc. dr i-a explicat ca alergiile nu treb sa se manifeste neaparat atunci si neaparat vizibil. respectiv el a dezvoltat aceasta forma de alergie cu nasul mereu infundat si tusea respectiva.ma rog...acum nu stiu cat e de stiintifica treaba, poate OANA afla mai multe.Bine, asta nu inseamna ca nu ii voi da banana, dar inca ezit...

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Diarux, multi oameni pot avea alergii la...orice. Bun, banana e destul de incriminata. Pediatrul meu mi-a spus un lucru, cu care sunt f de acord: pana la urma nu ai cum sa stii la ce e alergic copilul pana nu ii dai sa manance (sigur, respectand niste criterii legate de varsta introducerii alimentului, in functie de statistici-ori, banana la teorie se introduce devreme!). Daca poti trece peste ALTE povesti (cu injectarea lor, etc) eu zic sa incerci; e un fruct f apreciat de copii, e bogat caloric, are vitamine, il dai proaspat si in orice sezon, in nenumarate combinatii...sunt multe avantaje.
Ellis, multumesc!
Sa ma explic putin: eu sunt diabetica; ambii mei parinti sunt diabetici; bunica mea a fost diabetica; soacra mea este diabetica. Ei, asta este zestrea genetica a fetitei mele. Cu genetica -inca- nu ma pot lupta dar declansarea sau nu a diabetului poate fi controlata intr-o maniera covarsitoare de obiceiurile alimentare. Asa incat am de dus o lupta crancena pt a o feri pe Iulia de dulciurile rafinate. Mierea este unul dintre cele mai putin nocive dulciuri, avand predominant fructoza si nu glucoza sau zahar rafinat, deci o alta cale de metabolizare. Copilul are nevoie si de dulce si ma gandesc ca daca as putea-o invata cu mierea in loc de zahar ar fi grozav...Acuma, nu ardeam de nerabdare sa-i dau miere dar, ma gandesc ca deja de la varsta ei poate fi un aliment valoros de introdus...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput