DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

NATYNIC cred ca eu am inteles si dupa aceea m-am exprimat ca o ciubota stricata.Multumesc pentru explicatii si mai ales pentru rabdare. sa vedem azi ce inventez la pranz.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui diarux

buna feteleeeeeeeeeeeeee

Sunteti niste dragutze cu toatele!

NATYNIC am inteles cu iaurtul si iete ce de intrebari am:
1. eu nu i-am dat decat fructe cu cereale, pot trece asa deodata pe iaurt?avem 5 luni jumate.
2. ce fel de iaurt ii dai? ca eu am un stres cu lactatele.

PUISORULda, asta stiu ce cam fad.inca nu am gasit cartof dulce. sa incerc azi la kaufland.
1.nu am steamer...si nu voi avea prea curand. cum pot sa fac legumele astfel incat sa isi pastreze cat mai bine calitatile nutritive?cat le fierb? avand in vedere ca fiecare fierbe in ritmul ei.
2.de supt, ANDREI suge ca la inceput. des de tot. chiar si la 2 ore. nu mai e vb de stres, e clar ca nu prea mai este, dar poate il pacalesc cu galafor si cu ceai. macar pana lpe la 6 luni. de muls...nu am putut niciodata nici cu pompa nici manual.
3.de grabit...nu ma grebesc cu diversificarea, eu as fii nceput-o la 18 ani daca se putea.Deja are 2 sapt de fructe. dar vad ca nu se mai satura, si am zis sa introduc treptat si legumele.
4. deci se pot face cerealele si cu apa? dar numai cele care au lapte in ele. aici e o alta problema ca de la cerealele cu lapte a facut niste iritatii urate la guritza. si de atunci ii dau numai orez simplu.de la nestle.

INA C am retinut cu pastarnacul.

cu milupa nu stiu ce sa zic...poate fetele mai experimentate au idee.

revin

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Buna,
Eu iaurt i-am dat tot Tnuva...am incercat si altele, dar cum spunea naty, sunt prea apoase si nu le-a vrut...i-am dat si tnuva simplu si cremoso (cu fructe nu, ca nu vad rostul...pot sa-i pun eu fructe in el!!! asa fac si acum!). Si eu sunt de parere sa nu te grabesti...stabilizeaza intai chestia cu legumele si pe urma vezi cu iaurtul...eu am introdus iaurt repede pentru ca a mea a refuzat (si refuza si acum!) branza de vaci facuta in casa...asa ca am zis ca suplinesc putin.Catincai ii place la nebunie iaurtul simplu sau in mancare...asa ca-i dau!
2. Steamer nu am nici eu si sincer, nu mi-am batut capul sa-mi iau..desi intelg de la fete ca este foarte bun. Eu intotdeauna i le-am fiert, in jur de 30 -40 de minute, indiferent ce am pus ...dar le-am taiat din start bucatele mici (chiar daca le pasam!)ca sa fiarba repede si bine.
Cu cerealele ce sa-ti spun...incearca macar odata cereale cu lapte sa vezi daca are vreo reactie..ideea este ca daca iti raspunde bine la Humana HA, s-ar putea sa tolereze si cerealele...
cat despre chestia cu cerealele cu sau fara gluten...impresia mea este ca absolut toate au gluten (poate ma insel!)...parca asa imi amintesc eu ca citisem pe cutii...eu i-am dat fara teama de la inceput

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina C

diarux, am patit si eu la fel cu legumele, dar am constatat ca ii place cu mai mult pastirnac.

oanamada, te rog mult sa-mi dai si mie schema.

Noi avem 6 luni astazi.Am cumparat Milupa 7 cereale, scrie de la 6 luni, credeti ca ar trebui sa mai astept?

Multumesc.

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C

Ti-am trimis!

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Mamici de copii mai mari de 1 an: de cand ati dat copiilor vostri miere?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

OANA i-am dat cereale de la milupa cu mar si morcov de la 4 luni. eu i-am dat la5 luni. si de la alea s-a umplut de pete in jurul gurii. am verificat si singura chestie comuna cand facea pete, erau acaetse cereale. inca nu i-am luat humana HA.

azi am reusit sa papam un sfert de cartof fiert si pasat cu furculita si cu nitel laptic de la mine cat am outut eu sa ma mulg.(f putin)Pana acum a refuzat morcovul cu indarjire, si pastarnacul.m,ai incerc cu cartof vreo doua zile .aaa am adaugat si cereale in legume. inca nu sunt bune.perseveream si maine cu cartoful sa vedem.rabdare imi trebuie.

Problema controversata, banana.

Stiu ca in multe tari e trecuta ca aliment care se introduce la inceout. totusi stiu pe cineva al carei copil a facut alergie la banana. Voi ati dat-o de la inceput?

Mergi la inceput

Naty, eu inca nu i-am dat miere, dar i-am dat dulceata de caise facuta de mama....sincera sa fiu...as prefera sa-i dau miere ca lumea...nu din comert, dar miere ca lumea nu stiu de unde sa mai iau ca in alea de la plafar nu mai am incredere de cand am aflat cum se fac produsele de plafar.....si eu m-am tot gandit la problema!
Diarux, eu de aia ti-am zis sa incerci cu Humana...si la chestiile astea este ca la creme...toata lumea imi lauda sanosanul...ca este ieftin si bun...si i-am luat! S-a umplut de bube imedit...asa ca dau un ban si stau in fata, ii dau numai cu Mustela....esenta...poate nu a fost de la laptele din cereale ci de la produsul respectiv...
Problema controversata, banana! Eu i-am dat-o imediat dupa ce i-am bagat marul...sincer, sincer, pediatrul care ne este ruda si in care am cea mai mare incredere pe acest pamant mi-a zis sa-i dau fara probleme si nu am avut...acum, stii cum e, fiecare copil este unic poate face alergie la orice...ideea este sa incerci....la noi bananele sunt preferate...

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

OANA da, am inteles sa traiti.

am sa incerc humana, ca asta mi-e ultima speranta.
deocamdata sa avbansam cu legumele. daca mai ai combinatii cde mese...si timp sa mi le trimiti...am salvat ceva retete ..., mai asa...pt incepatori ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Buna,

Naty..eu ii dau baiatului meu miere de la 1 an si o luna. am mierea de la niste prieteni care au stupi...deci sunt cat de cat sigura ca e 100% naturala si e buna. i-am pus pe paine cu un cat si ceai...dar nu mai mult de 2 maxim 3 ori pe saptamana si evident nu in cantitati mari. eu zic ca e tare sanatoasa si nu mai trebuie sa ne ferim de ea.

ce papa copii vostri seara??
am citit aici pe net ca nu e bine sa le dam gris cu lapte...tot felul de discutii si ca cerealele sunt cele mai indicate.
si eiu i-am dat cereale 1-2 pe sapatamana si in rest gris ..mamaligta ..orez..cu lapte.
acum cateva zile am luat o cutie de cereale fara sa ma uit...Soc aveau 75% faina de grau. as vrea sa stiu si eu de ce sunt mai bune ca si grisul cu lapte?
stiu ca exista multe feluri de cereale..si am sa ma uit mai bine data viitoare..dar totusi.

sanatate

Mergi la inceput

Diarux, iti trimit..cum sa nu!! Da' stai sa ma mai scotocesc in memorie ca acum noi suntem la categoria grea...tocmai i-am facut niste crochete de legume la cuptor si supa de vita cu galuste...da...voi mai aveti putin pana la astea!! iti trimit pe Pm imediat ce-mi mai amintesc una alta...
Velenamaria[/b], fetita mea are ca sa zic asa trei pediatri...unul cel de drept de care apartine, unul unchiul sotului meu care este profesor la Grigore Alexandrescu si inca unul, mama unui prieten...toti trei ne-au spus foarte clar ca "grisul dauneaza grav sanatatii!!!" si sa nu-i dam ...am inteles, nu stiu daca ma insel da parca asta era explicatia (a trecut ceva vreme si ma lasa memoria la amanunte din astea!) ca nu se mai asimileaza vitamina D sau ca "mananca vitamina D" din organism...dincolo de asta, cerealele de pe piata sunt atat de variate si de gustoase, cu toate ingredientele si fructele pamantului ca mi-ar fi parut rau sa nu-i dau...mai ales ca sunt facute pe categorii de varsta si stiu astia ce pun inauntru...eu una, nu am incredere decat in doua firma Nestle si Humana pentru ca sunt cele mai vechi pe "piata pentru bebelusi" ...de restul..ce sa spun..nu stiu...
Eu seara ii dau Catincai cereale si atat..la 6 mananca un iaurt, la 8-9 cereale si pe urma pe la 12 un biberon cu lapte. Acum i-am luat cereale de noapte de la Humana, dar se pare ca nu este atat de incantata de ele cum este de celelalte cu fructe...dar mananca, nu face nazuri.
E bine ca baiatul tau mananca mierea cu paiine...fata mea linge dulceata de pe biscuiti sau paiine si pe urma mi le intinde sa-i mai pun

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Diarux..sunt curioasa daca reusesti cu laptele praf Humana..si eu alaptez si nu reusesc nici cum sa-i introduc laptele praf, pana acum am incercat nestle nan si milumil si n-am avut succes..Te rog sa-mi spui si mie cu care o sa reusesti, sa fac si eu incercarea,,
merci

Mergi la inceput