DIVERSIFICAREA (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Diarux iti trimit acum pe PM schema.
1. E posibil ca Humana HA sa-l accepte..laptele de la humana, in general are diverse arome...si place bebeilor
2.Nici Catinca nu a baut suc de fructe si nici acum nu bea...si ea a trecut repede la ****p...ceea ce este perfect...mai ales cavitaminele sunt concenterate in pulpa
3. Despre legume...te sfatuiesc sa faci in felul urmator (si eu am fost sfatuita sa fac la fel, dar la mine nu au aparut probleme cu acceptarea legumelor!): ori amesteci morcovul sau ce-i dai tu cu o lingurita de mar ras (doar cat sa-i schimbe putin gustul..nu in cantitate mare!) ori..pui in morcov putin zahar vanilat (pediatrul m-a invatat sa pun un baton de vanilie intr-un recipient cu zahar si sa-l las acolo o jumtate de zi)- putin inseamna foarte putin...nici un sfert de lingurita (mai putin de atat!)..asta doua-trei zile pana se obisnuieste cu gustul...eu sare nu i-am pus la inceput, iar acum, la un an si patru luni pun asa un parf...e mai bine sa manance nesarat pentru ca rinichii nu sunt inca maturizati si ii agresam degeaba (chestia cu gusutul mancarii...ce sa zic...si eu mananc sarat, dar am 30 de ani si o gramada de boli de stomac!)
Danicris, din ce imi amintesc eu (s-ar putea sa ma insel, dar cu prima ocazie ma uit!) toate cerealele de la Humana au gluten, inclusiv cele cu mar...diferenta intre astea cu mar si celelalte cereale Humana este ca astea cu mar sunt fara lapte inclus...asa ca daca tot i-ai dat din astea..incearca si cu restul (fata mea le prefera pe cele cu maracuja si mar si portocala - sunt de la 4 luni in sus!)
Ralucapas, ma bucur ca ai luat hotararea cu debridadul...acum pot sa-ti spun (nu am vrut sa fac eu pe desteapta! am zis sa te las sa iei ce decizie vrei!)...eu iau debridad de vreo 8 ani incoace...am luat vreo 5 ani aproape zilnic (am ceea ce se numeste sindrom de colon iritabil si numai cu asta il tineam in frau!), dar la un moment dat am zis ca gata...e totusi medicament! Poti sa stii ca nu s-a schimbat nimic de cand nu mai iau zilnic...adica crizele revin la fel ca inainte (cand il luam), ma simt la fel... repet, m-am gandit ca totusi este un medicament si pe langa asta poate crea rezistenta la ingredientele medicamentului si daca intr-adevar vei avea nevoie sa-i dai nu va mai avea efect
Naty, hello!Iar nu te-am citit de multa vreme...mai zi si tu ceva!

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

OANAMADA saru'mana mult.
de sare eu stiu, mama are o problema cu mine care nu7 sunt i mama prea buna, las copilu sa moara de foame.
cu humana, sper si eu.
asa m-am gandit cu legumele, maine incerc dimineatza s aii dau mar cu morcov , poate se obisnuieste. si la pranz incerc cu mai mult cartof. poate gasesc sa cumpar de ala dulce de il lauda toata lumea.

am sa revin aici cu rezultatele. si nu numai.

pup iu

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna,
Cartof dulce gasesti in kaufland...ai grija insa, nu exagera..cartoful, in general, poate fermenta si poate da si o usoara diaree..

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

OANA multumesc mult pentru precizari.

intrebare: daca ii dau dimineatza mar cu cereale sau ce fruvcte mai gasesc eu...pot aa il "pacalesc" si la pranz tot cu cereale in legume|? orez adik. dat fiind ca seara nu ii dau ca nu am in ce sa le fac (lapte). sunt prea multe cereale?

sunt varza intr-ale diversificarii, asa ca daca va par ridicola, nu vi se pare, chiar sunt.

noapte buna

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Diarux, deloc. Uite si eu am parut unora ciudata cand mi-am pacalit fata punand iaurt in legumele cu carne pe acre altfel nici moarta nu mi le manca. Am pus intai jumatate de borcan...dupa cateva zile ceva mai putin...tot mai putin, incat cand am scos de tot iaurtul nici nu a simtit. Am mai repetat figura cand am introdus un aliment nou, ea fiind f suspicioasa la ce e nou: tot insotit de iaurt, a "trecut vama" si apoi a mers.
La fel poti si tu incerca cu cerealele. Daca ti se pare ca e prea mult si fructe mananca, pune-i o vreme mai putine cereale in fructe, na...desi parerea mea e ca cerealele nu au ce rau sa-i faca.
In privinta cartofului dulce, uite eu is mama unei fete careia nu-i place DELOC acest cartof; la fel sfecla, la care tot asa-s toate mamele entuziaste. Vezi ca unii copii (cum e si fii-mea) au predilectie pt gustul mai acru si mai putin pentru dulce. Testeaza! Fara sa fortezi, testeaza tot ce se poate, corespunzator varstei. Copilul iti va spune singur incet incet ce-i place si ce nu si va dicta si cantitatile. Si intreaba aici orice iti trece prin cap. Usor n-a fost pt niciuna din noi...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Diarux, incearca alta combinatie de legume. Cartoful nostru e cam fad la gust. Poti sa ii faci morcov cu patrunjel, dovlecel, sfecla rosie, pastarnac. Orice legume inafara de varza. Eu ii fac cu brocoli, mazare, fasole verde, telina, etc. Cartof dulce poti folosi fara probleme pentru ca de fapt el nu este din familia cartofului doar denumirea seamana.O sa descoperi ce ii place mai tare la copil. Eu am mai zis cred ca si altadata, ca Stefana a inceput sa manance foarte bine legumele dupa ce le-am facut la steamer. Daca ii fierbi supica, poti sa ii pui si o felie de ceapa doar de gust. Poate este un bebe la care ii place mai dulce. Asa e si fetita mea care nu accepta aproape nimic acru.

In ceea ce priveste laptele tau, poate ca esti mai stresata in ultimul timp mai ales ca zici ca o sa te intorci la servici. Tot ce poti sa faci e sa te relaxezi si sa il pui pe bebe sa suga cat de des.

Oricum sfatul meu este sa nu te grabesti cu diversificarea. Ai zis ca ai inceput cu fructele. Atunci lasa-l cateva zile sa se obisnuiasca cu ele. Oricum Stefana mea sugea dupa fiecare masa pana pe la noua luni. Dupa vreo doua saptamani de fructe incepi cu legumele, apoi dupa inca vreo doua cu carnita si tot asa. Trebuie sa o iei treptat sa ii dai timp sa se adapteze schimbarilor alimentare. Cereale poti sa ii dai seara dintr-alea care au lapte inclus si se fac cu apa. Nici eu nu m-am muls si i-am dat la Stefana cereale seara.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

diarux, am patit si eu la fel cu legumele, dar am constatat ca ii place cu mai mult pastirnac.

oanamada, te rog mult sa-mi dai si mie schema.

Noi avem 6 luni astazi.Am cumparat Milupa 7 cereale, scrie de la 6 luni, credeti ca ar trebui sa mai astept?

Multumesc.

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C

Mergi la inceput

buna feteleeeeeeeeeeeeee

Sunteti niste dragutze cu toatele!

NATYNIC am inteles cu iaurtul si iete ce de intrebari am:
1. eu nu i-am dat decat fructe cu cereale, pot trece asa deodata pe iaurt?avem 5 luni jumate.
2. ce fel de iaurt ii dai? ca eu am un stres cu lactatele.

PUISORULda, asta stiu ce cam fad.inca nu am gasit cartof dulce. sa incerc azi la kaufland.
1.nu am steamer...si nu voi avea prea curand. cum pot sa fac legumele astfel incat sa isi pastreze cat mai bine calitatile nutritive?cat le fierb? avand in vedere ca fiecare fierbe in ritmul ei.
2.de supt, ANDREI suge ca la inceput. des de tot. chiar si la 2 ore. nu mai e vb de stres, e clar ca nu prea mai este, dar poate il pacalesc cu galafor si cu ceai. macar pana lpe la 6 luni. de muls...nu am putut niciodata nici cu pompa nici manual.
3.de grabit...nu ma grebesc cu diversificarea, eu as fii nceput-o la 18 ani daca se putea.Deja are 2 sapt de fructe. dar vad ca nu se mai satura, si am zis sa introduc treptat si legumele.
4. deci se pot face cerealele si cu apa? dar numai cele care au lapte in ele. aici e o alta problema ca de la cerealele cu lapte a facut niste iritatii urate la guritza. si de atunci ii dau numai orez simplu.de la nestle.

INA C am retinut cu pastarnacul.

cu milupa nu stiu ce sa zic...poate fetele mai experimentate au idee.

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Diarux, eu ti-am dat doar exemplu cu iaurtul...adica un aliment care, placandu-i Iuliei, l-am pus de pacaleala in ce nu vroia...Nu, mami, mai stai pana pe la 7 luni cu iaurtul; apoi alege din gama celor cunoscute a avea mai putin conservanti. Eu i-am dat si ii dau Tnuva, asta i-a placut cel mai mult si are si mai multa consistenta, altele sunt prea moi. Merg si Milli, Napolact, Campina. Daca vei vrea sa-i dai cu fructe, ti le-as recomanda doar pe cele de la Humana, speciale de bebei, se gasesc in Hipermarketuri.
Si n-am zis sa treci de la fructe la iaurt, nuu...poate m-am exprimat eu gresit. Deci daca ai inceput cu fructe continui cu legume, cum ti s-a zis, prin testare, pana ajungi la combinatiile care ii plac. Si poate nici nu va fi nevoie de iaurt. La noi a fost altfel: am inceput cu legume, apoi cu cereale in lapte, apoi cu fructe. Cum insa fie-mea e o mofturoasa iar inceputurile diversificarii au fost sinistre, cand am ajuns la iaurt (pe la 7 luni) si am vazut ca in fine exista ceva ce-i place si papa TOT, i l-am pus in legume, cum am zis. Si iaurtul i-l dau dupa amiaza la 18, o vreme i-am dat simplu iar dupa 10 luni (adica 8 luni corectat, ca ea e prematur nascuta) cu biscuite cu gluten. Fructele au ramas dimineata pe la 9.30-10. E f bine!
Ina c, la multi ani! Personal, eu m-am luat dupa recomandarile clasice de a incepe sa-i dau cereale cu gluten de la 8 si nu de la 6 luni dar oriunde citesti vei gasi ambele recomandari. N-or fi tampiti astia de la Milupa sa scrie 6 luni daca nu e voie! Daca preferi insa sa mai astepti, iti recomand tot de la Milupa 3 cereale (orez, porumb si tapioca)-sunt ff bune!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Multumesc, Naty...nu stiam de Milupa 3.

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C

Mergi la inceput