DIVERSIFICAREA (5)
Raspunsuri - Pagina 16
Musette79 spune:
velenamaria sa va traiasca baietelul! Ce mari sunteti, incredibil!
PS: Noi ne cunoastem din Cluj 
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
puisorul spune:
Musette, ce dulce e fetita
. Exact bouncer dintr-ala am avut si noi.
S-ar putea sa nu ii placa gulia pentru ca are gust puternic. Mai bine incearca cu patrunjel, pastarnac sau dovlecel.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Musette79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puisorul Musette, ce dulce e fetita . Exact bouncer dintr-ala am avut si noi. S-ar putea sa nu ii placa gulia pentru ca are gust puternic. Mai bine incearca cu patrunjel, pastarnac sau dovlecel. |
Multumim

Btw, noi prin mai ne mutam in Gilau, la casa, o sa fim vecine! Si ce kg putine ai....

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
velenamaria spune:
ooooo..Musette..multumim de aprecieri. edi chiar e destul de mare pentru varsta lui...si papa tare bine. Fetita voastra e foarte dulce. pana acum nu am vazut poze cu voi.tare ma bucur. sanatate si succesc cu diversificarea.
oanamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralucapas salutare...si eu il hranesc pe bebe tot cu Humana1 de la 2 saptamani ..din pacate nu am mai avut lapte sa-l alaptez...nu am fost atat de norocoasa ...acum ii dau cam 180 de ml...de 5/6 ori in 24 de ore...![]() |
Legat de intrebarea ta cu laptele...Humana 2 eu i-am dat de la 5 luni..nu te grabi, fiecare lapte are etapele lui..oricum introdu laptele gradat ca este mai satios decat Humana1 si sa nu "inregistrezi" vreo scadere in apetit (oricum s-ar putea sa scada cantitatea de lapte pe care o bea pentru cateva zile...dupa care revine pentru ca si necesitatile lui nutritive sunt altele
In alta ordine de idei...de ce ii dai in fiecare zi Debridad? Poate ar trebui sa intrebi pediatrul...este totusi medicament si dat tot timpul nu stiu daca este in regula...
Humana pentru noapte am impresia ca este de la 6 luni in sus (cand cumpar o cutie noua ma uit si-ti spun exact!)
Incearca sa-i dai mai mult laptic sa vezi cu cat se satura...daca zici ca plange putin..inseamna ca mai vrea
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
oanamada spune:
Musette si eu te-as sfatui sa scotgi gulia...are un gust aparte si bbe nu e invatat cu asa ceva...morcov, dovlecel, radacina de patrunjel (da putina),frunze de patrunjel, ceapa sau ceapa verde(dar nu o pasezi, doar de gust)
In alta ordine de idei, daca fierbi legumele doar jumatate de ora isi pastreaza vitaminele...si le pierd daca le fierbi cu orele...
Galuce sa zic...inseamna ca mai ai de stat treaza...si eu sunt de parere sa o alaptezi cat mai ai lapte..dar daca ai impresia ca nu-i ajunge...si eu as baga macar o masa de noapte de lapte forumula...ca e imbogatit cu de toate...in felul asta poti compensa daca laptele tau s-a mai "subtiat" si o si saturi...
la toate fetele
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
natynic spune:
Pe langa gustul puternic, gulia baloneaza rau...asa ca, daca in sezonul asta la fructe variantele sunt putine la legume eu zic ca sunt destule alte optiuni. Si sigur, cel mai important e ce-i place lui bebe...
Ralucapas, exista Humana 2 de la 4 luni si Humana 2 de la 6 luni ( o varianta mai recenta si iti pot spune sigur ca difera un pic compozitia). deci ia-i Humana 2 de 4 luni daca ti se pare ca nu se mai satura cu Humana 1, poate fi un semn ca-i trebuie o concentratie mai mare. Humana de noapte eu stiam parca de la 6 luni. Si nu-i mai da Debridat zilnic! Chiar daca te temi de constipatie, copilul totusi trebuie sa-si "exercite" singur o functie normala, fiziologica. Oricum, odata cu diversificarea tranzitul se va regla frumos de la sine.
Musette, ce fruumooos e la Gilau!
Cam prin partile alea, intr-o vacanta de neuitat, a fost conceputa fetita mea![]()
![]()
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ralucapas spune:
salutare
...multumesc pentru sfaturi...am sa renunt la Debridat...desi medicul pediatru mi-a zis sa-i dau asa...la o masa Debridat la cealalta alt sirop pentru colici...eu oricum am mai renuntat pe parcurs si nu i-am mai dat la fiecare masa...m-am gandit ca nu e bine...sa nu devina obisnuinta...o sa elimin de azi Debridatul
...cat despre faptul ca nu se satura,am incercat si asa...sa-i cresc cantitatea de laptic cu 20 ml...face la fel..plange dupa ce se termina papa...dar se opreste in momentul in care il ridic pe umar...chiar nu stiu ce sa fac...ca nu vreau nici sa-i dau prea mult...sau poate ii dau prea mult?...si e plina burtica
...nu stiu..."burti"
papa si la o luna 50 de ml...sper ca fac cum trebuie...e primul bebelus si inca mai am de invatat...incerc pe cat posibil sa nu gresesc
...Humana 1 inca nu l-am schimbat cu Humana 2...am cumparat o cutie dar inca nu am inceput-o...la fel am vazut si eu in magazine ca a aparut o formula noua de la 6 luni...si nu stiu ce sa fac...daca incep cu cel pe care scrie "de la 4 luni"...si pe urma nu mai gasesc decat formula cu 6 luni?...nu pot sa risc...cel putin aici la noi nu am mai gasit decat formula noua...poate in Bucuresti mai exista si formula veche...voi vedea...mai astept putin...pana voi merge in Bucuresti...si ma voi orienta...
...multumesc mult si va dorim atat eu cat si "burti"
...sanatate la puiuti...
Danicris spune:
Servus.
Pediatra mi-a scris in programul de diversificare cereale fara gluten, Milupa de orez si Humana cu mar. La cele din orez am renuntat ca il constipau si am ramas doar cu cele cu mar. Alte cereale fara gluten exista ? I-as mai da si altele da' nu stiu de care si ajung cam greu la farmacie sa caut.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
diarux spune:
salut fetele
am citit cu interes de la inceput.
noi avem 5 luni si aproape 2 sapt. alapat la san. nu ne-am fi grabit cu diversificarea, dar 1) nu prea ne mai ajunge lapticul, 2) din febr voi pleca la serviciu pt cateva ore si trebuie sa ii dea cineva ceva de papa pe la 9-10.
Lapte praf nu vrem deloc, plus ca am senzatia ca este alergic la ceva. I-am dat milumil, nan si aptamil. Le refuza, iar daca reusesc sa il pacalesc cu vreo 20ml, se umple de bubite in jurul gurii. Prin urmare va trebui sa incerc humana HA, desi .,...daca le-a refuzat pe celelalte, am toate sansele sa arunc banii si pe asta degeaba. Asa ca iau galafor si beau ceai in speranta ca mai lungim lapticul de la san.
prin urmare, cereale nu pot sa ii fac cu lapte, pt ca de muls nu se pune problema. asa ca facam parte si noi din clubul nocturn "din doua in doua ore".
pentru ca trebuia sa ii dea tati papa dimineatza cat voi fi eu plecata, i-am bagat mai intai fructele si nu legumele,. asa ca acum nu stiu cum sa fac sa il determin sa pape si legume. bine, abia am inceput asa ca nu sunt inca disperata. revin cand imi smulg parul.
i-am dat de la inceput mar cu pulpa, nu stiu de ce nu am vrut suc. si l-a papat cu lingurita foarte firesc (saracutul a fost asa dezamagit astazi , vazuse castronelul in care ii dau marul cu cereale dimineatza si a deschis gura maaaaaare.doar ca era morcov cu cartof si cand i-a dat de gust.....l-a scuipat intr-un mare fel.deci am de lucru cu legumele.si cu mama care ma bate la cap ca nu are mancarea gust si de aia nu papa cupilu, de ce nu ii pun sare.

)
dimineatza papam cam 100 de grame de mar cu para si cereale de orez de la nestle.
as avea nevoie de o parere, de sugestii si...de schema data de OANA MADA.... daca se poate.
multumesc
Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story