masoneria feminina
Raspunsuri - Pagina 13
eunice78 spune:
Diablette, eu una personal, oi fi eu mai idealista, dar m-am saturat de remarcile de genul "ca la noi la nimenea". "La noi" este exact asa cum ne asternem noi, cum vrem noi sa fie.
Iar eu incerc sa nu traiesc pe principiul "ca la noi la nimenea" ci incerc barem sa traiesc gandindu-ma ca sunt intr-o societate normala, cu bunele si relele ei, sa nu vad numai partea goala a paharului, sa nu imi pierd tot timpul gandindu-ma cum o sa imi returnez creditul la banca si cum o sa ma mut intr-o casa mai mare, cum sa mai achizitionez bunuri materiale, etc. Incerc sa nu ma las coplesita de mizeriile prezentate la stirile de la ora 17 ci sa urmaresc campaniile de informare, de sprijin al unor copii bolnavi, etc.
In fine, ce voiam eu sa spun inainte sa deviez e ca e ff usor sa spui ca asa e la noi si sa te complaci in situatie.
Baietzii mei
Diablette spune:
eunice
Si eu sunt idealista, si eu am visat la luna si la stele citind diverse carti pe aceasta tema si urmarind zeci de filme si documentare. Tot ce pot sa spun e ca la noi masoneria in general nu are absolut nicio legatura cu ce-ti inchipui tu ca ar trebui sa fie (sau cum este in Anglia sau Franta - ca sa dau 2 exemple de vaza). Daca ii povestesti unui ”mason” de una si alta si aduci vorba si de Jacques de Molay (asa, un exemplu), te intreaba cine e ala...asa ca..... Desigur, nu vorbim aici de ”initiati”, care sunt putini (si oricum au aceeasi deviza!). Eu nu sunt absolut de loc fatalista, dimpotriva. Si stiu foarte bine ca numai in mine sta puterea de a schimba lucrurile care trebuiesc schimbate (din punctul meu de vedere, in ceea ce ma priveste pe mine si pe cei alaturi de mine). Nu te opreste nimeni sa aderi la o organizatie care (crezi tu) corespunde idealurilor si aspiratiilor tale si cu ajutorul careia crezi ca le poti atinge, tot ce spun e ca nici vorba de asa ceva in Romania si daca incerci s-ar putea sa fii extrem de dezamagita. Eu nu stiu femei mason, dar stiu suficienti barbati si niciunul nu a intrat in aceasta organizatie pentru ca ar fi avut vreun ideal nobil. Nu, au intrat (sau au fost cooptati) pentru bani si avand ca ideal mai putin nobil acumularea de cat mai mult capital. Asta este.
Numai bine.
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Diablette, eu una personal, oi fi eu mai idealista, dar m-am saturat de remarcile de genul "ca la noi la nimenea". "La noi" este exact asa cum ne asternem noi, cum vrem noi sa fie. Iar eu incerc sa nu traiesc pe principiul "ca la noi la nimenea" ci incerc barem sa traiesc gandindu-ma ca sunt intr-o societate normala, cu bunele si relele ei, sa nu vad numai partea goala a paharului, sa nu imi pierd tot timpul gandindu-ma cum o sa imi returnez creditul la banca si cum o sa ma mut intr-o casa mai mare, cum sa mai achizitionez bunuri materiale, etc. Incerc sa nu ma las coplesita de mizeriile prezentate la stirile de la ora 17 ci sa urmaresc campaniile de informare, de sprijin al unor copii bolnavi, etc. In fine, ce voiam eu sa spun inainte sa deviez e ca e ff usor sa spui ca asa e la noi si sa te complaci in situatie. Baietzii mei |
eunice78 spune:
Diablette, iti inteleg punctul de vedere . Cunosc si eu doi barbazti masoni, femei nu. Pe ambii ii stiu pentru ca i-am vazut cu insemnele in piept, unul chiar mi-a fost coleg de serviciu o perioada. Unul dintre ei e un om deosebit, erudit, care are ceva de spus in domeniul lui de activitate si recunsocut pentru stiinta lui. Financiar..face parte cel mult din clasa medie. Celalalt..sub orice critica. Nu imi place mie sa judec pe nimeni, dar asta e un individ de cea mai joasa speta, ff slab pregatit profesional, cu n locuri de munca schimbate dar cu "proptele" serioase. Asa ca sunt constienta de existenta scursurilor, iar legat de procentul lor..nu vreau sa comentez.
Legat de aderarea la diverse organizatii ..nu pot sa nu recunosc faptul ca sunt nitel frustrata ca noi, femeile, nu toate, dar un procent insemnat, nu ne acordam mai mult timp pentru noi, spiritual vorbind. Din cate stiu eu masonii se intalnesc de 2 ori pe luna iar in tinute nu discuta politica, afaceri, etc (cel putin teoretic).
Sincer, marturisesc ca mi-ar place sa particip la asemnea intalniri in care sa fie interzise anumite subiecte, cu reguli clare, cu discutzii profunde cu oameni interesanti...Iar daca in acel grup doar 5% ar fi oameni eruditi si restul non valori..si tot as simti ca am castigat ceva. Nu ca nu as avea acum prieteni sau ca nu as avea cu cine discuta. Dar e cu totul altceva cand te pregatesti pe anumite teme, cand reflectezi asupra lor, cand faci aceste lucruri in mod organizat si stii ca discutiile clar nu vor devia catre alegeri, vreme, cutremure, scutece, ciorbe, atributii de serviciu etc.
Baietzii mei
adriuta spune:
Nu sunt si nu vor fi accepate NICIODATA femeile.Ti-o zic din surse ff sigure
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
Guestus spune:
De 7 ori am zis pina acum....okay...nu va primesc aia sa fiti femei mason..si bine va fac ...de ce nu faceti o alta organizatie..alt nume...etc. Sa vad si yo ceva imaginatie aici...se poate? Sincer yo nu va vad in stare...dar macar imi fac datoria sa va spun
Cum se vorbeste de Marquis de Sade...de ala de ala...poate asa se va vorbi de eunice 78...sau de adriuta..sau de abbi...tot asteptati sa va cheme altii...da mai faceti si voi ceva domle
eunice78 spune:
Presupun ca ideile tale briliante sunt tot cica pentru a tine subiectul hot, ca sa te citez.
Baietzii mei