NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???
Raspunsuri - Pagina 10
capcaunul spune:
Daca ar fi sa avem indemnizatie maternala de 85% pe 2 ani Romania ar avea aproape cel mai generos concediu maternal din intreaga lume!
Si totusi Romania este departe de statutul de aproape cea mai bogata tara din lume ...
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul [b]Daca ar fi sa ... |
Atunci probabil ca s-ar fi cuvenit ca adevaratele constiinte ale neamului sa atentioneze legiuitorii, sa protesteze si sa initieze miscari civice in momentul in care aceasta lege a fost initiata, dezbatuta, votata de parlamentul Romaniei.
Ca despre asta e vorba la acest topic, despre cum se va aplica/respecta sau nu se va aplica/respecta o lege.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui iileana Capcaunule, mai studiaza tu nitel studiile tale de caz, ca ai cam facut vraiste in ele si nu-ti mai folosesc demonstratiei. Ma refer la aspectul logic, nu la cel de supa de pui pentru suflet. B. din povestea ta, studenta fiind, nu va "sta doi ani acasa cu cele 6 milioane pe luna". - B. nu are de respectat vreo reglementare privitor la cit sta acasa, intrucit nu are cine sa-i acorde concediu, nefiind angajata. - B. va primi, conform legii, doar alocatia cuvenita copilului, 2 milioane. Cele 6 milioane se acorda doar mamelor care au lucrat 12 luni. |
Bun si? Cu ce este mai indreptatita A decat B la indemnizatia de crestere?
Si de ce X (nici A, nici B) care lucreaza doar 12 luni primeste apoi indemnizatie doi ani de zile de vreo patru ori mai mare decat CAS-ul platit in acesti doi ani de zile?
Oricum ar fi legea asta se vor gasi o multime de nedreptati si inechitati (poate de aceea in US nu exista indemnizatie, nici maternala, nici de crestere; fiecare mama isi aranjeaza singura veniturile prin asigurari private si prin negocierea beneficiilor cu angajatorul).
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Atunci probabil ca s-ar fi cuvenit ca adevaratele constiinte ale neamului sa atentioneze legiuitorii, sa protesteze si sa initieze miscari civice in momentul in care aceasta lege a fost initiata, dezbatuta, votata de parlamentul Romaniei. Ca despre asta e vorba la acest topic, despre cum se va aplica/respecta sau nu se va aplica/respecta o lege. |
Legea a fost votata aiurea, ca si multe alte legi din ultimul an (electoral). Cea cu pensiile, cea cu salariile profesorilor, etc.
Economia lucreaza cu bani reali, nu cu banii virtuali din capetele infierbantate de alegeri ale politicienilor. Ori, economia ultimelor 6 luni a strans la buget doar 65% din taxele si impozitele prevazute!!! In conditiile actuale pana si cele 6 milioane sunt in pericol!
Nu mai fiti atat de infierbantate cand aruncati cu noroi intr-un guvern care s-a trezit totusi cu vistieria goala!
iileana spune:
Bun si? |
Si nimic.
Ti-am atras doar atentia asupra unei premize gresite dintr-una din povestioarele tale.
De aspectele induiosatoare nu m-am legat.
Oricum ar fi legea asta se vor gasi o multime de nedreptati si inechitati |
"Bun, si?"
Topicul asta se refera mai degraba la soarta unei legi promulgate si publicate in Monitorul Oficial.
Pentru aspecte gen inechitate-nedreptate + comparatii intre ce-i aici si ce-i in alta parte de lume, s-ar putea initia un nou topic. (Au fost zeci, in ultimii ani, pe DC. Nu s-a ajuns la vreo concluzie.)
iileana spune:
citat din mesajul lui capcaunul Nu mai fiti atat de infierbantate cand aruncati cu noroi intr-un guvern care s-a trezit totusi cu vistieria goala! |
.
Saracul guvern.
Care a picat de pe Marte, habar n-avea pina mai ieri ca "Romania este departe de statutul de aproape cea mai bogata tara din lume".
capcaunul spune:
Nu stiu daca actualul guvern a picat de pe Marte (mai degraba de pe dealul Cotrocenilor ), dar fostul guvern (cu-a lui economie care duduia prin septembrie) si fostul parlament erau sigur pe Marte cand votau ordonante si legi inrosite de pomeni si promisiuni electorale.
iileana spune:
Eu as continua discutia - (despre fostul parlament (ce componenta avea? ;))) care vota stiindu-se in perioada pre-electorala, ba chiar se enerva cind guvernul incerca sa-l potoleasca, stati, fratilor, ca nu-s bani pentru toate alea. Ba sint, ba sint, stim noi ca sint, da-i guvernul nashpa si nu vrea sa-i dea. Las' c-om veni noi la putere si.... .... si au ajuns. ) - dar la subiectul potrivit, cel cu "rezultate comentate".
Aicea sintem, deja, atit de off-topic....
Vedem luni cum cad zarurile cu legea asta....
ane2200 spune:
citat din mesajul lui capcaunul OK. Observatie corecta. Dar oare mamele nu sunt egale in drepturi? |
Daca tot vorbim de cat de egali sunte, oare nu ar trebui sa se voteze o lege sa se egalizeze si pensiile? Ca doar toti batranii au aceleasi nevoi.(ca si mamele sau copiii)
Ca sa nu mai vorbim de plafonarea salariilor bugetarilor. Ce ziceti, le ajung 2 salarii medii pe economie?
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
sirimie spune:
Ce parere am eu: tot ce a facut noul guvern pina acuma e o mare prostie, scopul principal fiind de imagine.
1. Ca au plafonat salariile de baza ale directorilor de agentii. Asta inseamna ca ei vor primi cu citeva mii de lei mai putin pe luna. Sporurile, indemnizatiile etc ramin acolo, asa ca e apa de ploaie, ei vor lua in continuare o gramada de bani de la stat. De ce nici un director nu "comenteaza" si nu demisioneaza? Ei stau bine la caldurica.
Acuma "jurnalistii" vor sa scada si salariile celor de sub sefi, ca aparent asta i-ar face pe ei sa cistige audienta - ca altfel nu imi explic de ce.
2. Ca au dat afara directorii de la Ministerul transporturilor. Unii merita din plin, altii nu. Dar vor da cu totii in judecata statul si vor cistiga procesele, pentru ca sint protejati de codul muncii. Nu poti sa dai pe cineva afara pe motiv ca are salariu prea mare, dupa ce salariul nu a fost stabilit de el personal.
3. Legea mamelor. Bat cimpii cu femeile care cistiga 100 de mii de euro pe an, cica s-ar fi dus o asemenea femeie sa intrebe si aparent a ingrozit femeile de la ghiseu care au raportat imediat ca uite ce venit are si cit ar lua de la buget. Nu pot sa cred cum o asemenea stire pare atit de credibila, mie mi se pare exagerata de departe.
Cite femei au salarii mari, si cite salarii sint foarte mari? Nu spune nimeni. In momentul asta 150 de mii de femei primesc indemnizatii, sint unii care spun ca 50 de mii au venituri mari - dar cit de mari? Marea majoritate cistiga sub 1500 de euro. Si atunci efectul la buget e comparabil cu al masinilor pe care si le cumpara ministerele nou infiintate. In plus ca femeile cu venituri mari in general nu stau 2 ani acasa, au nevoie sa faca alti bani.
Astea sint niste masuri ale PSD pentru imaginea lor de politruci fara nici un fel de viziune.
Am auzit o statistica despre salariile bugetarilor, ca reprezinta 1-2% din PIB in timp ce investitiile sint 15-16% din PIB.
In loc sa se gindeasca cum pot atrage investitii straine, cum reduc cheltuielile lor din ministere (cu siguranta nu inventind ministere noi si aberante), ei o bat pe salariile mari, sa se bucure majoritatea romanilor cu venituri mici ca uite dom'le bine le face la aia care cistiga mult. Ce penibili, ei si altii care se bucura de situatia asta.
capcaunule nu prea inteleg ce sustii aici. D'alde PDL ai tai sint de 3 lei daca nu sint capabili sa sustina "principiile de dreapta" pe motiv ca "ii afecteaza criza". Niste agarici fara principii de fapt. Am auzit pe Dan Puric spunind ieri ca e ultima lor suta de metri, indiferent ce vor face se vor pierde in aplombul public mai curind decit crezi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei