NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

din pacate treaba sta cam asa: ne conduc niste nenorociti care nu au idee cu ce se confrunta oamenii simpli din tara asta. ne conduc niste oameni (ma rog...nu e termenul cel mai potrivit)care depun juraminte strambe cand isi ocupa fotoliul acolo caldutz si isi fac siesta pe bancutzele din marele parlament. traim in 'tara tuturor posibilitatilor', doar ca on sensul celalalt. \unde ati mai vazut sa se dea legi si apoi ordonante care sa le anuleze. sunt mii de ordonante date aiurea. ar tebui sa fie acolo sus oameni inteligeni cu o strategie in care s acreada si pe care sa o aplice in alt scop decat interesul personal. suntem de rasul lumii. de fapt nu mai avem deloc legi, suntem ca in jungla unde fiecare se straduieste sa supravietuiasca intr-un fel sau altul.cine stie daca si cand se va remedia acest lucru....

eu oricum ma intorc din februarie la serviciu...ma ajuta (sper) sa imi fac in sfarsit o rata pentru un apartament cu doua camere...Sper sa fie bine pentru toate mamicile din tara asta.ne lovim de tot felul de conceptii si prejudecati...

pana una alta...sa aveti sarbatori fericite si sa va bucurati de minunile voastre.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca am cotizat mai mult la CAS am pretentia sa fiu tratat la Elias, nu la nusce spital orasenesc ca vecinul meu de salon care a cotizat mult mai putin!
Daca am cotizat mai mult la somaj am pretentia sa primesc un ajutor de somaj mult mai mare decat nea caisa, somer si el dar dupa o viata de salariu minim!

--------
Este o obligatie morala a oricarui stat sa-si ajute in mod egal toti copiii, caci copiii sunt egali in fata lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:

Este o obligatie morala a oricarui stat sa-si ajute in mod egal toti copiii, caci copiii sunt egali in fata lui Dumnezeu.

credeam ca vorbim despre indemnizatia pentru mame nu despre alocatia copiilor.

sunt doua lucruri complet diferite.

o sa va spun un lucru din experienta. am lucrat si pentru 100 de euro pe luna si pentru mult mai mult decat atat. in momentul in care veniturile cresc, cheltuielile cresc aproape proportional. este in legea firii si a naturii umane. exemplul clasic este ca, atunci cand salariul tau creste destul de mult, iti permiti de exemplu sa cumperi o casa (cu ipoteca, desigur).. casa pentru care platesti niste rate. iti calculezi aceste rate in asa fel incat rata lunara sa fie cel mult 50% din salariu.. unii se indatoreaza chiar mai mult decat atat. ei, in aceste conditii pur si simplu nu iti permiti sa renunti la acest salariu nici pentru 2 ani nici pentru mult mai putin pentru ca nu mai poti plati acele rate. daca statul ti-ar asigura cei 85% atunci da, ai avea curajul sa faci un copil. daca nu, te mai gandesti.. sau poate renunti. asta e ideea? sa facem ca mamele cu salarii foarte bune, care au cheltuieli proportionale cu veniturile, sa renunte la a mai face copii?

Mergi la inceput

OK. Observatie corecta.
Dar oare mamele nu sunt egale in drepturi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

OK. Observatie corecta.
Dar oare mamele nu sunt egale in drepturi?

daca este vorba de faptul de a PRIMI indemnizatie, mamele sunt egale in drepturi. Daca este vorba de CUANTUMUL acestei idemnizatii, atunci trebuie sa diferentiem..
sincer cred ca natura ne-a creat inegali. egali am fost doar in comunism/marxism. in rest suntem diferiti.. si ca IQ, si ca numar la pantofi, si ca venit, si ca impozite..

si iarasi.. probabil s-a mai tot spus ideea asta.. daca as sti ca exista o suma fixa de cotizat la stat din salariu, indiferent de nivelul acestuia, plafonarea asta la indemnizatii mi s-ar parea ok. dar daca tot s-a dat exemplul mamelor care au castigat sute de mii de lei.. nu se intreba nimeni cat a avut de castigat bugetul de stat de pe urma acelor mame? daca au declarat astfel de venituri imi imaginez ca si-au platit impozitele.. iar impozitele dupa cum bine stiti sunt de vreo 40% din salariu (daca ma insel scuze). pai bine.. este ok sa primim la bugetul de stat mii de euro pe luna de la o astfel de femeie, dar nu este deloc ok sa o sustinem 2 ani de zile pentru ca ea sa-si ingrijeasca cum se cuvine copilul fara sa renunte la standardul ei de viata, la casa ei. in asta consta inechitatea. in faptul ca statul stie sa primeasca dar nu este in stare sa dea inapoi.

Mergi la inceput

Studiu de caz:
A este fata lui tata si cu putin "noroc" prinde un post caldut remunerat cu mii de RONi timp de 12 luni. Sta doi ani acasa cu indemnizatie grasa de mii de RONi, dupa care norocul nu-i mai surade si traieste pe picior mai mic restul vietii.
B este fata saraca si face un copil din dragoste in caminul facultatii in care invata ea si sotul ei. Sta doi ani acasa cu cele 6 milioane pe luna, numai ea stie cum, dar din ambitie nu renunta la carte si mai tarziu va avea si-o slujba bine platita.
Tragand linie dupa zeci de ani se poate constata ca B a contribuit la buget mai mult[/u] decat A si totusi a primit de la acelasi buget mult mai putini bani in cei doi ani de zile.

In tara capcaunilor capcaunitele primesc o indemnizatie fixa de la bugetul de stat plus o indemnizatie de la un fond privat de asigurari, al carei cuantum depinde de contributia la acest fond privat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5
este ok sa primim la bugetul de stat mii de euro pe luna de la o astfel de femeie, dar nu este deloc ok sa o sustinem 2 ani de zile pentru ca ea sa-si ingrijeasca cum se cuvine copilul fara sa renunte la standardul ei de viata, la casa ei. in asta consta inechitatea. in faptul ca statul stie sa primeasca dar nu este in stare sa dea inapoi.

Pe acelasi principiu, asa cum am aratat cu doua posturi in urma, unul care cotizeaza din greu la sanatate ar vrea sa fie dus imediat cu elicopterul la Elias si sa aiba gratuitate la tot ce misca prin spitale.

Mergi la inceput

Pentru ca s-au vehiculat diverse pareri, chiar contradictorii, cu privire la indemnizatiile din alte tari, iata o lista cu indemnizatiile maternale (parentale) din majoritatea tarilor lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

asta e ideea? sa facem ca mamele cu salarii foarte bune, care au cheltuieli proportionale cu veniturile, sa renunte la a mai face copii?

Da, probabil ca e mai util ca aceste femei sa nu-si intrerupa activitatea timp de 2 ani de zile, pentru ca taxele si impozitele retinute din salariile lor foarte bune (si proportionale cu acestea) ii surid placut statului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

B este fata saraca si face un copil din dragoste in caminul facultatii in care invata ea si sotul ei. Sta doi ani acasa cu cele 6 milioane pe luna,.....

Capcaunule, mai studiaza tu nitel studiile tale de caz, ca ai cam facut vraiste in ele si nu-ti mai folosesc demonstratiei. Ma refer la aspectul logic, nu la cel de supa de pui pentru suflet.

B. din povestea ta, studenta fiind, nu va "sta doi ani acasa cu cele 6 milioane pe luna".
- B. nu are de respectat vreo reglementare privitor la cit sta acasa, intrucit nu are cine sa-i acorde concediu, nefiind angajata.
- B. va primi, conform legii, doar alocatia cuvenita copilului, 2 milioane. Cele 6 milioane se acorda doar mamelor care au lucrat 12 luni.

Mergi la inceput