Suflet de caine....

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Da, da, LadyJ bine zis!

Da sa stii ca si Fomalhauti are PM-ul lui Guestus.
Si ei ii place sa recunoasca cand greseste nu-i asa? Si ea stie ca nu e rusinos sa-si ceara scuze.

Toleranta este arbitrul umanitatii. (voltaire)

PS: Bunaoara mi-e mila de toate animalele spintecate fie ca se numesc, pisici, catei sau porci, miei, tigri, lei, sau cocosi.
Imi pare rau de matusa Victoriei si imi exprim totala compasiune fata de aceasta. Este dureros sa pierzi, in felul acesta, o fiinta draga.
Dar, din pacate atata pot face.

Si cand cineva este in suferinta in nici un caz nu am sa ma apuc sa plang alaturi de el. Pentru ca intotdeauna este nevoie de un cap limpede. Un cap limpede care trebuie sa gaseasaca solutia la durere. un cap limpede care trebuie sa-l aduca pe celalalt pe linia de plutire.
Altfel ne-am ineca toti in lacrimi si ar veni Potopul nr. II.

Acesta nu este un post de intr-ajutorare Guestus ci este un semnal de alarma catre lipsa de toleranta fata de cei care gandesc altfel.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana, eu imi scriu parerile separat de Fomalhauti, Victoria, 26 octombrie si alti useri. A..ca se in tampla sa gandim la fel e alta poveste.

Si eu citesc destule subiecte care ma amuza, ma oripileaza, ma...ma...de toate, insa daca cineva are o durere si si-o expune nu intru sa-i spun ca e non sens si nici nu iau la misto semtimentele omului!

Daca ai citit cu atentie, Victoria spunea ca l-a rugat pe guestus pe PM sa inceteze. Ei, asta l-a avantat si mai tare pe voinicul nostru.

´´pe mine nu ma intereseaza acest aspect, nu ma misca ma lasa rece´´ ar fi fost o exprimare mult mai fair play, nu crezi?

Eu consider ca scuzele sunt adresate initiatoarei topicului, tocmai pentru ca s-a incercat deja o ´´discutie´´ pe PM. Atat doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

26octombrie,

Nu imi place verdele. Imi place albastrul.
Dar s-ar putea ca amandorura sa ne placa turcoazul.

Daca acorzi suficient timp si atentie s-ar putea sa descoperi calitati nebanuite in "dusmanii" tai de azi.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca scrieti de 453 de pagini ca animalele sint mai bune decit oamenii de ce va uimeste tratamentul pe care il primiti in schimb?

Undeva, ceva in logica omeneasca ceva nu tine.
Poate ptr ca dragostea ciinilor se numeste dependenta si cea a oamenilor e al dracului de greu de cistigat si e nevoie de efort constant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Viviana, imi place si albastru! iar turcoaz e, cu siguranta, un loc comun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Daca scrieti de 453 de pagini ca animalele sint mai bune decit oamenii de ce va uimeste tratamentul pe care il primiti in schimb?

Undeva, ceva in logica omeneasca ceva nu tine.
Poate ptr ca dragostea ciinilor se numeste dependenta si cea a oamenilor e al dracului de greu de cistigat si e nevoie de efort constant.

Andrada, eu stiu ce te macina pe tine de la alte subiecte, chiar ma intrebam cand o sa apari...Insa aici nu am sustinut nimic din ceea ce spui tu, reciteste-mi prima postare. Si consideri ca "tratamentul" - adica jigniri - este justificat pt. ca esti in asentiment cu cel care il "administreaza"????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Andrada, chiar exista oameni care iubesc mai mult animalele decat oamenii. Sunt o minoritate si, ca si in cazul altor minoritati, sunt considerati anormali de unii. Altii, ca mine, considera ca este problema lor ce simt.

Exista insa foarte multi oameni care au animale de companie si sunt afectati de boala/moartea acestui animal mai mult decat de boala/moartea unei rude indepartate sau unui necunoscut. Este o realitate, as zice ca este valabil pentru toti cei care au animale de companie strict in calitate de tovarasi de viata (adica nu canisa pentru vanzari sau caini de lupta sau alte asemenea...).

Nu stiu ce au unii cu animalele...Adica, ma gandesc, daca as posta acum un subiect despre faptul ca mi s-a stricat o planta sau ca am spart o vaza, mostenire de familie, la care tineam...Oare as primi tot comentarii de genul: "si ce mare suferinta e asta?" Ca pe vremea adolescentei mele: "Ce-mi spui mie, n-ai parinti?!"

Eu chiar cred ca matusa Victoriei sufera. Este o femeie in varsta, singura, care sufera. Are depresie. Este un om care sufera, care este bolnav. Faptul ca sufera dintr-un motiv din care unii considera ca nu ar trebui sa sufere nu o face sa sufere mai putin.

Viviana, nu cred ca ii voi cere scuze lui Guestus. Eu l-am facut penibil si inadecvat (sau asa ceva) si el m-a facut proasta. Cred ca sunt una din "forumistele" care reactioneaza bine la jigniri. Ca am mai prins, din cand in cand....In plus, eu sunt fan al lui Guestus, poti sa verifici, l-am propus doi ani consecutiv la "cei mai iubiti..." Dar aici chiar mi s-a parut inadecvat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mai am ceva de zis. As fi avut trei posibilitati.

1.Sa scriu un PM. Mi s-ar fi parut un pic incorect si, nu stiu de ce, cred ca tot ar fi fost facut public.

2.Sa ma abtin. Cu siguranta ar fi fost solutia cea mai buna. Dar nu reusesc....

3.Sa scriu pe forum. Cu siguranta voi dezamagi multa lume si tocmai pe cei pe care n-as fi vrut sa-i dezamagesc. Dar, asa cum spuneam, nu ma pot abtine...

Ham, ideea ta m-a lasat cu gura cascata. I-am aratat si sotului meu. Si....amandoi credem ca ai dreptate. Si noi avem caini si....of, chiar cred ca e asa cum spui tu. (Ma refer la intentiile cainelui, pe link-ul dat de tine nu m-am dus din acelasi motiv din care nu m-am dus pe cel dat de Guestus...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Fomalhauti, am caini de 25 de ani, iar cainii mei sunt cei mai frumosi, destepti si buni, mult mai buni ca mai mult de jumatate din oamenii pe care-i stiu, dar...sunt caini, cu o gandire care iese de multe ori din matricea gandirii umane. Cine a urmarit cainii strazii, si mai ales cainii salbaticiti, stie ca sunt sanse maxime ca varianta neplacuta gandului nostru sa fie cea reala. Oamenilor (si eu ma lupt cu aceasta tendinta a mea!) le place sa explice comportamentul canin, ca si cand ar fi uman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu inteleg daca nu te intereseaza un subiect de ce trebuie sa tastezi ce-ti trece prin cap .
Pe mine de exemplu nu ma intereseaza bucataria. In consecinta nu intru la sectiunea culinara sa-mi bat joc de femeile care scriu acolo si sa le fac in toate felurile.

Nu vad de ce este porblema altor useri ce o impresioneaza sau ce animale iubeste Victoria. Este vreo lege care ne obliga sa iubim toate animalele daca iubim o specie? Ca din cate imi amintesc eu nu e .
Bine ai zis Guestus , cu cei care mor de grija altora , pacat ca n-ai vazut parul din ochiul tau .

Andrada , te-as contrazice putin. Nu stiu de ce crezi tu ca trebuie sa muncesti pt. dragostea altora .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Fomalhauti, am caini de 25 de ani, iar cainii mei sunt cei mai frumosi, destepti si buni, mult mai buni ca mai mult de jumatate din oamenii pe care-i stiu, dar...sunt caini, cu o gandire care iese de multe ori din matricea gandirii umane. Cine a urmarit cainii strazii, si mai ales cainii salbaticiti, stie ca sunt sanse maxime ca varianta neplacuta gandului nostru sa fie cea reala. Oamenilor (si eu ma lupt cu aceasta tendinta a mea!) le place sa explice comportamentul canin, ca si cand ar fi uman.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

S-ar putea sa ai dreptate... Inca nu am vazut eu personal un caine sa salveze alt caine,(s-ar putea evident sa ma insel) insa am vazut destui caini care salveaza vietile oamenilor. Asa cum stiu ei mai bine.

Ma gandesc totusi ca, un caine ar salva alt caine doar daca victima este pui iar salvatorul este mama, crezi ca s-ar putea?

Mi-a placut la maxim ultima ta fraza! Asta explica si de ce exista multi care acuza cainele ca si cum ar acuza un om care intentionat a facut rau.

Mergi la inceput