Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

edit, denizelule, incep sa simt cand te prinde dorul de harta! nu tine!
Kari

Cand nu ai inteles cam ce am vrut sa spun intr-un context dat, simti ceva?
Cand prietenul imaginar iti spune ca Denizel are chef de hartza, simti ca exagereaza?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Offf... m-am tot gandit, sa scriu, sa nu scriu...La banca la care lucrez eu NU AVEM VOIE sa tratam pe nimeni in mod diferit. Regula e daca cineva (persoana cu disabilitati, gravida, mamica cu copil mic, cineva care nu se simte bine etc) isi exprima dorinta, este invitata sa ia loc, iar persoana de la receptie/persoana care "supervizeaza" ce se intampla in branch are grija sa tina minte cand vine randul celui/celei care sta pe fotoliu si sa o pofteasca la ghiseu/interviu. Daca respectivul/respectiva nu zice nimic (nu vrea sa deranjeze, sau nu stie ca nu e nevoie sa stea in picioare la coada), iar noua ni se pare ca ar putea fi probleme (asa cum spuneti, o viitoare mamica poate sa se simta perfect OK, sau poate sa se simta foarte rau) putem intreba politicos si discret si oferi alternativa de a lua loc pana ii vine randul. Dar nu avem voie "sa bagam pe cineva in fata" (of, imi pare rau ca nu-mi vine in minte o expresie mai potrivita), indiferent de motiv. Asta este regula.

Totusi, in cazul ca e vorba de ghiseu cu prioritate...pai prioritate ar trebui sa se dea... cat despre felul in care a reactionat (sau mai bine zis nu a reactionat) personalul din institutie ... fara suparare, la noi s-ar fi lasat cu "discutii". In primul rand casiera ar fi fost obligata sa serveasca viitoarea mamica (in caz ca era vorba de casa cu prioritate la gravide) sau persoana cu disabilitati (in caz ca era casa unde persoanele cu disabilitati au prioritate) sau persoana cu card VIP (in caz ca acest tip de card avea prioritate) - depinde despre ce este vorba. Apopi restul "cozii". Asta daca este vorba de prioritate. Daca este vorba de exclusivitate... se schimba treaba. Locurile de parcare pentru persoane cu disabilitati sunt EXCLUSIV pentru persoane cu disabilitati cele exclusiv pentru "mama si copilul" sunt doar pentru "mama si copilul". Am vazut parcari pline ochi... dar locurile pentru "disabled" sau "family" libere... nimeni nu parca acolo.

A, si ca tot era vorba de magazin/institutie. In mod normal exista gardian/supraveghetor/cineva care "urmareste" ce se intampla prin zona, nu? Ei bine, respectiva persoana trebuia frumos sa atentioneze pe cei sdin coada ca asteapta la un ghiseu unde, fara suparare, gravidele/persoanele cu disabilitati/VIP/cei cu bilete clasa 1 etc au prioritate. Deci... nu au de ce sa vocifereze.

Iar obraznicia, lipsa de respect si agresivitatea nu au ce cauta si nu sunt scuzabile IN NICI UN FEL DE SITUATIE!

O zi buna doresc la toata lumea

Dark Bendis

37+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 3 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Dark Bendis,nu inteleg de ce te codeai sa scrii, pentru ca ceea ce povestesti tu este pur si simplu situatia ideala de civilizatie intr-o institutie publica. Acolo unde toti sunt egali, nu e nimeni favorizat (doar ajutat sa-i fie mai usoara asteptarea), iar acolo unde sunt stabilite clar prioritati, ele sunt respectate cu la fel de mare strictete. Nu exista favoritisme, ci doar reguli pe care toata lumea le respecta. Ce poate cere un cetatean mai mult de atat?

Din pacate pentru noi, gradul de civilizatie din Marea Britanie este, dupa parerea mea, neegalat in alte tari europene (ce sa mai vorbim de Romanica, suntem la o mie de ani distanta de ei).

Iti doresc sarcina usoara in continuare, vad ca AMR doar 3 saptamani !

Bedrosmart

Mergi la inceput

Citat:
Acolo unde toti sunt egali, nu e nimeni favorizat (doar ajutat sa-i fie mai usoara asteptarea),

Bedrosmart, da, laudabila initiativa de a face mai usoara asteptarea anumitor categorii de persoane.
Totusi, insasi aceasta initiativa, ne arata ca nu toti sunt egali, nu? ;))
O femeie insarcinata, care are parte de o sarcina cu probleme sa zicem, nu e egala uneia ne-insarcinate care tocmai si-a terminat micul dejun, dupa ce a facut 30 de minute de exercitii fizice si are un tonus super. Nu? :-)

Repet, mi se pare laudabila initiativa de a oferi un loc unei persoane care pare sa aiba probleme de ordin fizic, dar nu si suficienta.
Ar putea sa existe mai multa intelegere si ingaduinta. Totusi, nu e plin peste tot de gravide si, daca le-ai lasa pe toate in fatza, ai ramane cu problemele nerezolvate.

DE altfel, in alte tari ale Europei nu e asa. Ne povestea Spic de Grau ca in Franta nu se pune problema neacordarii prioritatii, chiar in lipsa unor reguli care sa specifice aceasta.
(de fapt, asta e normal. Cum or sa faca englezii la fel ca francezii, nu? :-)))))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Da intr-adevar in Franta exista case cu prioritate la super-market, la ikea...

Insa o chestie care m-a mirat a fost o intamplare ce a avut loc la prefectura. Nu imi amintesc exact ce aveam de rezolvat insa imi aduc aminte ca era o mare de oameni. Nu se facea coada ci aveam bonuri cu numar care indicau si cat mai ai de asteptat pana sa iti vina randul. La un moment dat intra in cladire o gravida, care avea treaba tot la ghiseul supraaglomerat ( erau 4 ghiseuri dar doar 2 deschise )Eu eram pe la mijlocul asteptari si imi mai ramanea vreo ora si ceva.
Toata lumea o pofteste in fata. Unde sa astepte femeia in marea aia de oameni? era foarte cald, abia respirai. Mai e si prefectura asta intr-o zona pustie, nici nu ai unde sa bei o cafea pana sa iti vina randul, nimic in jur, nici banci afara nimic.
Ei bine, ce m-amirat pe mine e ca agentul de poaza, responsabil cu ordinea NU a lasat-o sa treaca in fata. Toate lumea zicea ca e ok, el nu si nu, ca trebuie sa isi astepte randul ca toti ceilalti. Macar i-a gasit un scaun...

Acum stiu ca poate asta era regula, dar zau ca suntem oameni si mai putem sa si gandim , si sa adaptam regula situatiei, cand situatia e de asa natura in care aplicarea regulei face mai mult rau decat neaplicarea sa.
Totusi ma intreb daca nu cumva agentul de paza a dat dovada de exces de zel.

Si parerea mea strict legata de case prioritare, scaune rezervate & co. Intr-o societate normala ele nu ar trebui sa existe. Bunul simt ar trebui sa ne dicteze sa lasam locul unuei perosane ce are mai multa nevoie de el decat noi. Insa cand bunul simt lipseste, sunt bune si semnele prioritare... doar sa fie respectate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

eu stiu ca pe noi de mici ne-au invatat si la scoala si acasa ca daca in autobus de ex vedem un batran, o femeie cu copil mic sau o gravida sa le dam locul. si ne ridicam de fiecare data de pe scaun - nu erau pe vremea aceea scaune cu prioritate. asta cam de prin scoala generala, cand nu mai eram considerati copii mici. si nu ni se parea mare lucru - doar ca uneori ma intrebam cum de ne ridicam noi, fetele, sa dam locul unei batranici si nu se ridicau barbatii de 30-40 de ani de exemplu.

si eu cred ca in principiu e o chestiune de educatie - ca nu imi imaginez cum ar fi sa ma roage o gravida sa o las in fata la casa ca nu se simte bine si sa o refuz. indiferent daca e casa cu prioritate sau nu. la fel as face si pt o negravida daca m-ar ruga tot din motive de sanatate.

37+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui petaluda

Da intr-adevar in Franta exista case cu prioritate la super-market, la ikea...

Insa o chestie care m-a mirat a fost o intamplare ce a avut loc la prefectura. Nu imi amintesc exact ce aveam de rezolvat insa imi aduc aminte ca era o mare de oameni. Nu se facea coada ci aveam bonuri cu numar care indicau si cat mai ai de asteptat pana sa iti vina randul. La un moment dat intra in cladire o gravida, care avea treaba tot la ghiseul supraaglomerat ( erau 4 ghiseuri dar doar 2 deschise )Eu eram pe la mijlocul asteptari si imi mai ramanea vreo ora si ceva.
Toata lumea o pofteste in fata. Unde sa astepte femeia in marea aia de oameni? era foarte cald, abia respirai. Mai e si prefectura asta intr-o zona pustie, nici nu ai unde sa bei o cafea pana sa iti vina randul, nimic in jur, nici banci afara nimic.
Ei bine, ce m-amirat pe mine e ca agentul de poaza, responsabil cu ordinea NU a lasat-o sa treaca in fata. Toate lumea zicea ca e ok, el nu si nu, ca trebuie sa isi astepte randul ca toti ceilalti. Macar i-a gasit un scaun...

Petaluda - nu-mi vorbi de prefecturi si birourile ptr imigranti din Franta! Ca esti tratat ca un infractor desi platesti impozite la fel ca francezul de rand.

Rasisti ca acolo nu mi-a fost dat sa vad prin alte parti! As avea o groaza de povestit despre cat de "amabili" si "gentili" sunt functionarii din prefecturi cnd e vorba de straini.

Cum stai in picioare, si te apleci la ghiseu, sa vorbesti cu tanti care sta jos pe scaun in fata ta, in dosul unui geam de sticla cu o mica fanta in partea de jos. Intotdeauna am refuzat sa fac plecaciuni in fata lor. O adevarata rusine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

edit, denizelule, incep sa simt cand te prinde dorul de harta! nu tine!
Kari

Cand nu ai inteles cam ce am vrut sa spun intr-un context dat, simti ceva?
Cand prietenul imaginar iti spune ca Denizel are chef de hartza, simti ca exagereaza?

alooo, doamna profesor! aici nu suntem la scoala!

si cam ce ai vrut sa-mi spui:

""Interesant!!
Si cum oare sa fie invatata o casierita de doaj de ani sa respecte dreptul femeilor insarcinate de a folosi casa speciala pt. femei insarcinate, daca femeile din jurul ei ii spun ca gravidia e echivalenta menstruatiei si ca femeile gravide sunt femei ca oricare altele? (gravidele n-au nici pe naiba :)). Mai putin boala mandriei care ar trebui sa infloreasca in aceasta absolut ne-iesita din comun perioada )."""

ca nu are legatura cu prietenul "meu" imaginar??

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petaluda

Totusi ma intreb daca nu cumva agentul de paza a dat dovada de exces de zel.

Petaluda, eu cred ca paznicu' ala avea o mama care i-a spus ca gravidia e o stare fiziologica normala . A uitat insa sa-i spuna ca, spre deosebire de menstruatie care tine 3-4 zile, gravidia tine fro 3oo asea....

Citat:

Si parerea mea strict legata de case prioritare, scaune rezervate & co. Intr-o societate normala ele nu ar trebui sa existe. Bunul simt ar trebui sa ne dicteze sa lasam locul unuei perosane ce are mai multa nevoie de el decat noi. Insa cand bunul simt lipseste, sunt bune si semnele prioritare... doar sa fie respectate!

!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Educatia , bunul simt , rautatea si toate altele oare cum putem schimba toate astea ca lumea sa fie mai buna mai intelegatoare ? E greu din puncul meu de vedere Oriunde mergi sunt probleme de genul asta mai putin in alte tari mai developate de ce? Ce ne face sa fim asa noi Romani( spun noi ca sunt si eu Romanca si ma rog pun totul intr_o oala sti ca nu e cazul unora dar facem si noi greseli)

Nu se respecta nimic fie in circulatie fie zi de zi in cotidian sau reguli care cum ati spus si voi ar trebui respectate fara sa ni le scrie cineva pe o pancarda ,dar mai ales ca de multe ori ni le aminteste nu respecta multi dintre noi . Stiu ca nu pot sa schimb lumea de una singura si imi dau seama ca nu va putea cam nimeni schimba mare lucru ,cred ca o generatie fara respect poate si fara educatie si ma gandesc poate si viata de dupa comunism a cam facut lumea sa_si faca de cap , nu_mi explic de unde rautatea asta. Cand eram mai mica vedeam lumea asa de buna si cum spunea_ti mama ma invatat sa spun sucruri frumoase sa ma ridic de pa scaun cand era o batrana in picioare sa spun Buna ziua si La revedere, multumesc si toate astea , acum sa terminat intri int-un magazin mai ca te si ai la bataie daca intrebi prea multe.

Am stat si eu in Franta 7 ani si am vazut cum se poarta pe acolo prima sarcina am avut_o acolo si sincer am fost respectata in travaie ,magazine si pe oriunde ma duceam , poate de aceia vad ca aici in Romania e multa diferenta se simte cum sunt oameni fata de cei de afara( nu toti binnteles).

Acum inrebarea e se vor schimba ,si in cat timp?Vor ajunge si cei de pe aici la o gandire mai larga din punc de vedere al politetei ,respectului?

Gwendoline poze noi

Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 30 saptamani

Mergi la inceput

Citat:

alooo, doamna profesor! aici nu suntem la scoala!

Aoleooo!! Abia acuma descoperisi?
Eu ma bucur ca tu ma percepi ca pe o autoritate de la care ai ceva de invatat , dar, cu umilinta te anunt ca, nu mai am legatura cu [] cariera didactica de vreo 9 ani si ceva.

Citat:
si cam ce ai vrut sa-mi spui:

""Interesant!!
Si cum oare sa fie invatata o casierita de doaj de ani sa respecte dreptul femeilor insarcinate de a folosi casa speciala pt. femei insarcinate, daca femeile din jurul ei ii spun ca gravidia e echivalenta menstruatiei si ca femeile gravide sunt femei ca oricare altele? (gravidele n-au nici pe naiba :)). Mai putin boala mandriei care ar trebui sa infloreasca in aceasta absolut ne-iesita din comun perioada )."""

ca nu are legatura cu prietenul "meu" imaginar??

Ce am vrut sa spun, ramane spus. Nu e nici o problema daca nu ai inteles. Te asigur ca, fara sa faci eforturi deosebite, poti trai bine mersi cu asta pana la adanci batraneti .

O zi fara ploaie iti doresc!

Mergi la inceput