Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Raspunsuri - Pagina 5
blackpanterro spune:
Mie imi place ca la mall-ul din baza militara unde cumparam noi exista scaune cu rotile pt persoanele care de ex si-au rupt piciorul sau pt femeile cu sarcina avansata sau orice fel de alte probleme. In felul asta daca trebuie sa stai la coada 1 ceas nu te deranjeaza pt ca stai pe scaun.
Cat am fost gravida am locuit in America si Italia dar nu am vazut la nici un magazin casa speciala pt gravide, numai locuri speciale de parcare, aproape de magazin, lumea ma lasa in fata intr-adevar dar nu mereu, iar mie nu mi-a pasat oricum ca am avut o sarcina usoara.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Noe
pai da, sunt mai multe unghiuri eu in primele 4-5 luni de sarcina, aveam simptome ca si cum as fi fost otravita; vomitam de 15 ori pe zi, picam din picioare, mergeam 10 m si ma puneam jos, etc deci pentru mine lunile astea nu au fost nici pe departe ceva care sa semene cu o stare de beatitudine sau de bine... deci eram varza nici nu cred ca am iesit din casa f mult, noroc cu hazbandul dar daca nu era el..si mai aveam si vreun junior mai mic, nu cred ca ar fi fost f simplu so, de acord: sunt mai multe unghiuri din care sa privesti "problema"; pentru unele femei, sarcina e perfecta, e o stare de bine si de energie; pe unele -like mois- le termina fizic "There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in." |
hai ca s-a deviat de la subiectul initial. fiecare isi povesteste cum a fost perioada de sarcina, DAR se uita ca discutia era de fapt despre lipsa de respect a unor casiere, functionari, chiar a celor cu care vine in contact zilnic o femeie insarcinata.
asta era discutia, lipsa de respect!
aici trebuie facut ceva, cei care trebuie sa respecte "indicatiile" puse in magazine, (gen "femei insracinate, persoane cu handicap, etc). dar cum nu-i putem invata noi bunul simt si respectul pe casieri, functionari....ramane doar sa ne educam pe noi, sa-i respectam pe cei din jur!
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
denizel spune:
Citat: |
asta era discutia, lipsa de respect! aici trebuie facut ceva, cei care trebuie sa respecte "indicatiile" puse in magazine, (gen "femei insracinate, persoane cu handicap, etc). dar cum nu-i putem invata noi bunul simt si respectul pe casieri, functionari....ramane doar sa ne educam pe noi, sa-i respectam pe cei din jur! |
Interesant!!
Si cum oare sa fie invatata o casierita de doaj de ani sa respecte dreptul femeilor insarcinate de a folosi casa speciala pt. femei insarcinate, daca femeile din jurul ei ii spun ca gravidia e echivalenta menstruatiei si ca femeile gravide sunt femei ca oricare altele? (gravidele n-au nici pe naiba :)). Mai putin boala mandriei care ar trebui sa infloreasca in aceasta absolut ne-iesita din comun perioada ).
DarkBendis spune:
Offf... m-am tot gandit, sa scriu, sa nu scriu...La banca la care lucrez eu NU AVEM VOIE sa tratam pe nimeni in mod diferit. Regula e daca cineva (persoana cu disabilitati, gravida, mamica cu copil mic, cineva care nu se simte bine etc) isi exprima dorinta, este invitata sa ia loc, iar persoana de la receptie/persoana care "supervizeaza" ce se intampla in branch are grija sa tina minte cand vine randul celui/celei care sta pe fotoliu si sa o pofteasca la ghiseu/interviu. Daca respectivul/respectiva nu zice nimic (nu vrea sa deranjeze, sau nu stie ca nu e nevoie sa stea in picioare la coada), iar noua ni se pare ca ar putea fi probleme (asa cum spuneti, o viitoare mamica poate sa se simta perfect OK, sau poate sa se simta foarte rau) putem intreba politicos si discret si oferi alternativa de a lua loc pana ii vine randul. Dar nu avem voie "sa bagam pe cineva in fata" (of, imi pare rau ca nu-mi vine in minte o expresie mai potrivita), indiferent de motiv. Asta este regula.
Totusi, in cazul ca e vorba de ghiseu cu prioritate...pai prioritate ar trebui sa se dea... cat despre felul in care a reactionat (sau mai bine zis nu a reactionat) personalul din institutie ... fara suparare, la noi s-ar fi lasat cu "discutii". In primul rand casiera ar fi fost obligata sa serveasca viitoarea mamica (in caz ca era vorba de casa cu prioritate la gravide) sau persoana cu disabilitati (in caz ca era casa unde persoanele cu disabilitati au prioritate) sau persoana cu card VIP (in caz ca acest tip de card avea prioritate) - depinde despre ce este vorba. Apopi restul "cozii". Asta daca este vorba de prioritate. Daca este vorba de exclusivitate... se schimba treaba. Locurile de parcare pentru persoane cu disabilitati sunt EXCLUSIV pentru persoane cu disabilitati cele exclusiv pentru "mama si copilul" sunt doar pentru "mama si copilul". Am vazut parcari pline ochi... dar locurile pentru "disabled" sau "family" libere... nimeni nu parca acolo.
A, si ca tot era vorba de magazin/institutie. In mod normal exista gardian/supraveghetor/cineva care "urmareste" ce se intampla prin zona, nu? Ei bine, respectiva persoana trebuia frumos sa atentioneze pe cei sdin coada ca asteapta la un ghiseu unde, fara suparare, gravidele/persoanele cu disabilitati/VIP/cei cu bilete clasa 1 etc au prioritate. Deci... nu au de ce sa vocifereze.
Iar obraznicia, lipsa de respect si agresivitatea nu au ce cauta si nu sunt scuzabile IN NICI UN FEL DE SITUATIE!
O zi buna doresc la toata lumea
Dark Bendis
37+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 3 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
sanziana72 spune:
Astfel de situatii cred ca denota lipsa respectului fata de viata care infloreste din pacate in zilele noastre.
Din cate stiu eu, regula la casele de gravide/handicapati/oamenii in varsta este ca poti sta la aceea casa, dar in momentul in care vine cineva dintr-una din categoriile de mai sus ii cedezi locul.
"Ce mare lucru e sa fii gravida!?" Respectul ar trebui sa fie in primul rand pentru sanatatea si siguranta copilului din burta.
De aceea ar trebui ca o gravida sa fie protejata, pentru a naste un copil sanatos si fara probleme.
Statul mult in picioare este total contraindicat in sarcina. Nimeni nu zice ca nu poti face plimbari, e chiar recomandat, dar statul in picioare poate duce la avort si nasteri premature. Sau la o proasta oxigenare a copilului din burta.
In urma unei astfel de situatii am ajuns cu salvarea la spital. Doar pentru ca am stat prea mult in picioare in statie. Din fericire copilul era ok.
Atatia oameni se bat cu pumnul in piept ca sunt impotriva avortului. Dar sa ii refuzi locul unei gravide obligand-o sa stea in picioare pana pierde copilul nu este tot o crima ?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
spic de grau spune:
Aici, la casele prioritare e scris mare ca daca te asezi la acea coada, nefiind o persoana prioritara, iti asumi "riscul" ca orice persoana prioritara iti poate trece in fata.
Iar lumea nu discuta. Eu de ex - cnd sunt nevoita sa ajung in market, si merg la casa prioritara - daca vad un batran in fata - nu ma bag in fata lui. Daca in fata - e cineva cu 2-3 produse, iar eu am mult mai multe - iar nu ma bag in fata. E chestie de... omenie.
Iar la magazinele mici unde nu exista case prioritare - nici nu trebuie sa ma bag in fata, ca ma trimite lumea in fata cnd imi vad burtica.
D-asta spuneam ca nu trebuie un semn sa te oblige sa cedezi locul unei persoane mai sensibile decat tine. E pur si simplu ceva ce trebuie sa vina din tine, din sufletul tau, din constiinta ta.
Iar in ceea ce priveste locurile de parcare ptr cei cu dizabilitati - pai e parkingul plin! De multe ori ajungi sa iti lasi masina in afara parkingului magazinului care te intereseaza, insa pe locurile speciale nu te asezi!
Rufus spune:
In tara noastra (si in special in Bucuresti) nu sunt respectate multe din drepturile oamenilor, in special femei si copii, pentru ca guverneaza principiul celui mai tare (in gura, in tupeu sau in muschi). Cred ca problema prioritatii gravidelor (pe care si eu am semnalat-o atunci cand Tora era gravida, deci nu s-a schimbat nimic de 4 ani) trebuie rezolvata chiar de ele, prin cerere ferma, pentru ca au acest drept. Ieri, la un supermarket, o tinerica lucratoare (probabil la alt departament decat vanzare), imbracata in uniforma, cerea voie sa treaca in fata, cu cateva produse, pentru ca se grabea. Adica ea avea tupeul sa se bage in fata (ma rog, sa incerce, ca n-o baga nimeni in seama) si o gravida nu poate, in locul special delimitat?
Noi, romanii, suntem mai patetici, inteleg ca in alte tari nici in cosciug nu treci in fata altuia, dar daca aici scrie ca-i casa prioritara, de ce discutam?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
AVoogt spune:
Fetele, sincer mie mi se pare un lux despre ce vorbiti voi aici, si o sa va spun si de ce ...
Pana in luna a 7 de sarcina am fost in romania ... intr-o zi am iesit cu sotul la plimbarica si ne-am oprit la un bancomat care era pe colt ...in apropiere pe straduta din fata blocului era un om care statea in mijlocul strazii , ce facea el acolo : avea grija sa nu lase pe nimeni sa treaca prin fata blocului respectiv ca la un anumit etaj cineva spargea geamuri ...
Bun... ca tot il aspeptam pe sot, ma uitam in vitrina unui magazin(nu aveam nici cea mai mica idee ce se intampla pe strada respectiva ) ...la care omu' se apropie de mine foarte indignat si-mi zice :" fai bortoas-o ce stai ca placinta-n drum , nu vezi ca sparge cineva geamuri , ca mai dau si de belele cu tine !!" Sotu care nu stie romaneste ma intreaba cu cine se cearta respectivul ...si eu ii zic : cu mine .
Cum v-am spus bancomatul era pe colt si individul nu vazuse ca nu sunt singura . Se apropia de mine incet dar cu un car de injuraturi ...probabil vroia sa-mi traga si una .
I-am spus sotului cam cum ma complimenta omu' si iese de dupa colt precum un taur care vede rosu' . Ce-a urmat ...cum l-a vazut pe sot ...a si rupt-o la fuga printre masinile din parcare , ca doar nu era pregatit sa faca fata situatiei.
Intrebarea mea este : cam ce-ar fi urmat daca eram singura ...?
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Interesant!! Si cum oare sa fie invatata o casierita de doaj de ani sa respecte dreptul femeilor insarcinate de a folosi casa speciala pt. femei insarcinate, daca femeile din jurul ei ii spun ca gravidia e echivalenta menstruatiei si ca femeile gravide sunt femei ca oricare altele? (gravidele n-au nici pe naiba :)). Mai putin boala mandriei care ar trebui sa infloreasca in aceasta absolut ne-iesita din comun perioada ). Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
din pacate pentru tine si fericire pentru mine, asta nu-i problema mea! respectul il invata fiecare, intr-un anume timp al vietii, iar daca nu a fost la "lectia" respectiva, nici eu nici tu, nici altii nu-s vinovati!
inteles?!!
bwy, in Germania, cel putin la noi in oras, nu sunt astfel de case cu prioritate pentru femeile insarcinate, doar pentru persoane cu dizabilitati si mame cu copii foarte mici!
edit, denizelule, incep sa simt cand te prinde dorul de harta! nu tine!
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!