Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Raspunsuri - Pagina 22
grati.ela spune:
mai XIO, nu e tocmai un exemplu bun colega ta...e minunat sa primesti o minge de baschet in burtik gravida...face bine la bebe...sa fim seriosi! Inteleg ce sustii....graviditatea e o perioada deosebita dar oricat am incerca nu ne putem simti nici gladiole nici fulgi de nea...las' ca vezi matalutza cum e sa faci pishu la 5 minute, sa te doara-n coana Fofo, sa te-nghiolteasca bebitzu printre ficatzi, sa ai gaze ca o tobitza de eshapament...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela mai XIO, nu e tocmai un exemplu bun colega ta...e minunat sa primesti o minge de baschet in burtik gravida...face bine la bebe...sa fim seriosi! Inteleg ce sustii....graviditatea e o perioada deosebita dar oricat am incerca nu ne putem simti nici gladiole nici fulgi de nea...las' ca vezi matalutza cum e sa faci pishu la 5 minute, sa te doara-n coana Fofo, sa te-nghiolteasca bebitzu printre ficatzi, sa ai gaze ca o tobitza de eshapament... mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |
Gratiela , nu primea mingi in burta ca noi stim sa jucam baschet .
Se refrea la faptul ca o femeie gravida daca are o sarcina fiziologica nu trebuie sa stea doar in pat sau la toaleta , poate sa faca ce facea si pana atunci iar dovada in acest sens sunt toate femeile care si-au continuat munca pana in momentul nasterii.
In plus, era vorba despre ea. Nu se vorbea despre toate femeile gravide cum ca ar fi obligate sa joace baschet.
si off topic, superdraguat fetita taimi place parul ei enorm!!!!!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
grati.ela spune:
Cu sportul am inteles (eu am mers la aquagym o perioada)...
Concluzionand: ca ne doare sau nu undeva, e casa prioritara deci e normal sa se dea prioritate celor in drept sa le utilizeze.
Off: Multzam XIO! si unde pui ca face inot de performantza si-si moaie zilnic perisorul...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
oanamada spune:
Uraaaa, sunt si eu de acord macar o singura data cu XIO. Sarcina este ceva absolut normal, nu un handicap...si activitatile cotidiene (fie ele sportive sau de alta natura) se practica in conditiile in care nu-ti spune medicul altceva...eu, spre exemplu nu am schiat...desi tare ma ardea buza, si bine am facut (cred...) ca o cunostinta a piedut o sarcina din cauza asta! Dincolo de acest lucru, mi-am vazut de viata absolut normal...condus masina, cumparaturi (fara case prioritare ca la Carrefour nu da nimeni doi bani pe tine daca esti gravida!!!!), dar nici nu am avut pretentia sa fiu tratata ca o gravida pentru ca ma streseaza sa ma bibileasca lumea ca si cum as fi de sticla...e drept, ca la 40 de grade, cu ditamai burta si cu vreo 23 de kilograme peste greutatea normala, te simti un mamut si te misti ca unul....dar asta nu ma impiedica sa-mi pun ambitia (si vreo 10 perne la spate!) ca sa stau cu prietenii sa ma racoresc pe terasa in Herastrau ...pana noaptea tarziu...asta nu ma impiedica sa ma sui la volan (pana m-a amenintat doctorul ca ma lasa daca mai conduc!!!) etc, etc....
Daca vorbim de principiul ghiseelor cu prioritate, da, este bine ca ele sa existe pentru ca exista gravide si gravide si nu toate sunt sanatoase tun sau rezistente...(mie mi s-a facut rau in carrefour de la caldura, eram in luna a 8-a)...din pacate insa, nesimtirea celor care ignora aceste ghisee (sau mai bine zis gravidele care stau la coada la astfel de ghisee si se aseaza ca nesimititi la coada respectiva...este la fel de mare ca a casierelor care stiu ce ghiseu deservesc si nu schiteaza vreun gest....am vazut o astfel de faza...nascusem si eram tot la celebrul Carrefour...stateam la coada exact la casa de langa casa prioritara...la coada erau vreo doi domni cu burta mareeeee(stateau sa nasca saracii) si o cuconita cu un cos ultraplin (si geanta Vuitton originala)..a venit o fata gravida...sarcina foarte avansata...m-a socat (realmente m-a socat!) cat avea picioarele de umflate (nu mai avea glezne, nu avea linie la picioare..era groaznic!!!)si si-a cerut scuze spunand ca-i este foarte rau si ca o dor picioarele...nici nu s-au uitat la ea...au ignorat-o!!!! TOTal!!!! M-au apucat furiile alea negre ca mie cand mi se pune pata fac urat rau de tot si am facut scandal...in primul rand lor ca erau nesimtiti si in al doilea rand casierei care mi-a raspuns gales "si ce sa le fac doamna, ca erau deja la coada...sa-i trimit la plimbare?" Raspunsul meu, tot gales a fost "da, proasto ca de aia esti pusa aici!!!" Credeti ca am obtinut ceva????? Nada! Am stat eu la coada cu cosul meu si ale fetei si am trimis-o pe ea afara sa stea jos...ca altceva ce puteam face?
Asa ca dragelor...sa ne luam gandul de la ghisee cu prioritate ca ele nu exista decat fizic...faptic, mai subtire!!!!!Ele ar fi necesare pentru cazuri din astea, cum era fata aceea..pentru mame cu bebei care poate nu au cu cine sa-i lase de ii cara prin focarul ala de boli (virozati si virozate care stranuta fara sa puna mana la gura!) din supermarketuri ....cam atat!
Na' ca m-am enervat din nou ca mi-am adus aminte de scena cu fata aia!
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
denizel spune:
citat din mesajul lui XIO Am intrebat-o de bebe , daca vrea sa faca unul , mi-a spus ca nu stie daca nu este chiar acum insarcinata. Ei , eu casc ochii mari , si razand ii spun sa nu o mai prind ca vine la baschet daca e gravida , ca nu are voie sa se agite. Si atunci mi-a spus "draga , sarcina este o stare fiziologica , nu patologica". |
alt citat din mesajul lui XIO Prin urmare , nu inteleg de ce o femeie insarcinata este tratata ca un om cu handicap . |
Hello, Xio! La multi ani si sa avem mult drag de contrazis si anul asta!! Amandoo!!
Pai, sa vedem.
Avem situatia in care o doamna nici macar nu stie ca este gravida. Probabil ca ii intarziase mens. cu cateva zile si nici ea nu stia daca e doar o intarziere sau daca e gravida.
Saaaau, probabil ca era pe undeva pe la mijlocul ciclului menstrual, avea sanse sa fi ramas gravida si astepta sa vaza daca mai apare sau nu menstr.
Pai mai Xio, ce legatura are doamna cu sarcina de 2 saptamani (maxim!!!) cu cazurile discutate de noi?
alt citat din mesajul lui XIO Daca nu ar fi existat "n" mesaje("n" pt. ca nu le-am numarat) in care sa mi se explice ca sarcina de fapt nu este fiziologica si ca medicina isi ridica noi definitii aici taceam si nu mai spuneam nimic. |
Hai ca in 2009 mi-am propus sa fiu mai toleranta :)).
Asadar, draga Xio, nu-mi mai da n citate de mesaje in care se sustine ca sarcina nu e ceva fizilogic. Da-mi doar unul!!!
Si, repeta dupa mine: de fapt, io, XIO, ce doresc sa transmit prin participarea la discutiile de pe acest topic?
Daca reusesti chiar sa iei in serios intrebarea pe care ti-o pui, poate ajungem cumva la un numitor comun .
XIO spune:
"Voi chiar ati inghitit teoriile extrem f e m i niste si cele macho-iste, nu? :)) "Sarcina nu intra in sfera patologiilor", "le arat io la toti si mai ales barbatilor ca sunt mult mai puternica decat cred ei", "nu exista femeie mai puternica decat mine", "voi femeile, va tot vaitati atata cu gravidenia asta. Bietii barbati care trag de fiare zilnic ca sa va placa voua ce sa mai zica?" etc, etc.
Repet, am avut o sarcina fara probleme (mai putin migrenele suportate fara analagezice , ceva dureri de spate si ceva insomnii).
In luna a opta, urcam in ritmul meu (adica alert!! ) pana la clasele de la etajul 2 unde aveam ore.
Veneau dupa mine elevi si ma rugau frumos sa nu mai urc asa repede treptele ca le sta inima cand ma vad .
Asadar, nu-mi iau mie apararea aicea, daaa? :))
Iau apararea femeilor, carora ,alte femei (sau unii barbati) le spun ca sarcina e vax, ca sarcina e o stare fiziologica normala (ca atunci cand casti sau ti-e foame sau ca menstruatia ), ca n-ai nici un motiv sa doresti sa-ti odihnesti picioarele chinuite pe un scaun oferit in metrou, ca n-ai nici un motiv sa-ti doresti sa fii protejata (ma rog, mult spus protejata, mai degraba, putin ocrotita :).
Unul din momentele de glorie din viata unei femei e nasterea unui copil. Vad ca si asta a ajuns sa fie bagatelizata .
Ati privit vreodata fotografii ale prietenelor/cunoscutelor care tocmai au nascut? Ati remarcat cumva ceva special? Nimic deoesebit, nu? :)"
"XIO nu vreau sa intru in polemica, si limbajul medicilor il cunosc, ca is posesoare de bucata doctor.
da mie sincer mi se pare aiurea sa spui ca ii o stare fiziologica normalnu am spus ca nu e fiziologica sarcina.
cat despre doctorita nu o cunosc deloc, dar dupa un asemenea limbaj imi dau seama ca e super-woman, adica se crede ca defapt nu e nimeni, nu neaparat profesionalism ci suflet, adica pt ea toata lumea egala, in sensu CORP UMAN nimic mai mult"
"Interesant!!
Si cum oare sa fie invatata o casierita de doaj de ani sa respecte dreptul femeilor insarcinate de a folosi casa speciala pt. femei insarcinate, daca femeile din jurul ei ii spun ca gravidia e echivalenta menstruatiei si ca femeile gravide sunt femei ca oricare altele? (gravidele n-au nici pe naiba :)). Mai putin boala mandriei care ar trebui sa infloreasca in aceasta absolut ne-iesita din comun perioada )."
"Sarcina nu e o stare atat fiziologica; e mai degraba psihologica, asa ca ipotezele sunt cam extinse si vagi"
"Daca este firesc, fiziologic, normal...you name it.... de ce naiba unii au inventat casele prioritare pt. gravide, locurile de parcare speciale, locuri rezervate in mijloacele de transport in comun, etc?
"
"lumea considera ca gravidia nu e o boala sau nu are chef sa se gandeasca la "boala" ta."
"Suferinta umana o lasa rece pe Xio."
"s-a ajuns la discutii despre gravitatia burtilor pt ca s-a spus ca nu e o mare chestie sa fii gravida, e o stare pur normala, nu e o boala, nu reclama nevoi speciale, sau atentii speciale. Io as spune ca e ceva, asa, twilight zone, la limita posibilului si inteligibilului."
"Voi ori nu vreti, ori nu puteti intelege ce zice xio.
Mie mi se pare clar. Sarcina este fiziologica, este un lucru absolut natural si normal. Doar ca unele au bafta sa se simta extraordinar toata sarcina, altele, saracutele, nu.
La fel cum unele gravide s'ar simti jignite sa fie tratate cu atata atentie, altele vor si au nevoia de atentie.
Si eu sunt genul care las si gravidutele, si batranii, si mamicile in fata mea la supermarket. Pt ca vreau.
Dar cand vad atata inversunare si ce epitete aruncati asupra acelora care nu v'au oferit locul (si care nici macar nus unt obligati, daca nu te afli la o casa proritara) mi se taie si mai ca nu as mai lasa nici eu pe nimeni. CAt timp exista case cu prioritate pt gravide, trebuie sa iti ceri drepturile. Asa ati afisat acolo, asa veti face! Si punct.
In plus, nu stiu de ce casunati pe Xio, ca are si ea dreptatea ei. Mai ales in unele cazuri...
Aici nu am vazut nici parcari, nici case pt gravide. Daca ai o sarcina cu probleme, sau o sarcina mai..."grea" (Doamne fereste!) se presupune ca nu te duci singura, intr'un magazin imens, unde stii ca mereu este coada la casele de marcat. Sunt si altele mai mici, mai aproape, mai libere.
In schimb sunt case pt mamici cu copii."
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
olim spune:
Buna tuturor ,
Vreau sa aud si eu parerea mai multor mamici!!
Am fost la magazin ,nu conteaza care acum ,si fiind insarcinata in a 7_a luna m_am pus la casa cu priorite femei insarcinate am intrebat caserita , vroiam sa fiu cat mai politicoasa, daca e bine casa cu priorite la care se uita la mine si im respunde "posibil" . Cea de langa ea ia confirmat ca e casa cu prioritate si ca am dreptul sa ma pun in fata. Problema e ca oameni care erau in fata nici vorba sa ma lase au spus ca ei stau deja de mult la coada si nici vorba sa ma lase inaitea lor iar caserita nu a facut nimic sa_i faca sa inteleaga ca e o casa prioritara femei insarcinate din contra mi_a spus sa ies afara sa tau pe banca pana imi vine randul daca sunt prea obosita!
Am vorbit cu responsabila de acolo si mi_a spus ca doamna de la casa trebuia sa ma lase sa trec in fata , ma rog mi se pare anormal ca oameni sa nu inteleaga acest lucru, o casa cu prioritate e prioritara te pui la coada dar suporti consecintele!
Voi ce spuneti?
asta era intebarea si se astepta un raspuns pe masura, nu ar nevoie de un curs de obstretica-ginecologie, chiar daca vine sesiunea de iarna si uni au muuuuuuuuult de invatat, nu toata lumea arenevoie de acest curs
BAFTA IN SESIUNE TUTUROR STUDENTILOR! SI LA CAT MAI PUTINE RESTANTE!(aici ma includ si euchar daca la sesiunea de iarna nu ajung da vine cea de vara)
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
XIO spune:
La anu' vine sesiunea cu obstetrica ;)
Si din cate se observa era nevoie de o descriere a foii de observatie din anul 3 ,ca unii vad sarcina ca pe ceva patologic.
***Fur is for petting**
XIO spune:
La anu' vine sesiunea cu obstetrica ;)
Si din cate se observa era nevoie de o descriere a foii de observatie din anul 3 ,ca unii vad sarcina ca pe ceva patologic.
***Fur is for petting**
denizel spune:
Xiiooooo, .
Consideri ca ti-ai sustinut cazul, da???
Ceva ai sustinut tu acolosa, fara indoiala. INtrebarea ar fi: ceeee?? :-)))))))
Sunt curioasa cam care ar fi concluzia ta la subiectul asta.