Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Raspunsuri - Pagina 19
Ancuta-Maria spune:
Pai, de acord, LauraNicole, ca la fel am zis si eu. Numa' ca a degenerat discutia in greutati de burtici & stuff.
XIO spune:
Ramona , inca o data : care e problema ta cu mine? Tu ai vazut ce am scris ? POti repeta la nesfarsit cat de cruda sunt eu , ca asta nu ma transforma in ceea c vrei tu sa fiu , eventual ma plictiseste.
1.Denizel , eu am spus ca sarcina este fiziologica, mi-au sarit n forumiste in cap ca nu-i asa , ca eu n-am compasiune fata de femeile insarcinate , ca eu nu stiu ce inseamna asta , vai de sufletu celor care vor ajunge la mine , samd.
Buuuun , am stabilit totusi ca este o stare fiziologica si nu patologica , ceea ce sustineam eu .
Dupa aceea s-a ajuns la eu n-am fost insarcinata sa stiu. Doamne ajuta! Nici nu am de gand sa fiu in urmatorii ani , da' nici cu litiaza biliara n-am fost si totusi stiu despre aia . Samd.
2.Am sustinut ca obiectiv privind si analizand , daca unei femei ii este rau si nu se poate tine pe picioare sta acasa , nu merge in magazin. Daca in magazin a putut sa se plimbe printre rafturi teoretic poate sta si la o coada normala.
Daaaaaar, lumea cu bun simt cand vede o femeie insarcinata o lasa in fata. Cand vede o femeie sau tatic cu copil in tramvai ii lasa sa stea pe scaun , cand vede un batran sau o batrana , cedeaza locul indiferent care ar fi . Ca asa suntem educati .Ar putea femeia insarcinata sa stea la rand , asa cum fac multe. a mearga la lucru asa cum fac multe(si ma refer la lucrul light , ca unele merg si la camp), sa fuga 50 de m de un hot , samd , dar nu le pune nimeni sa faca aceste lucruri pt. ca sunt delicate , e ceva special , au o noua viata samd.Cele care nu au complicatii , evident .
Ramona , da , reusesc sa "citesc" pe fata omului cum se simte , am invatat asta in anul 3 la semiologie. Si nu doar pe fata lui. Unele semne ale unor boli sunt evidente , iar ca sa-ti dai seama ca unei persoane ii este rau nu trebuie sa ai studii de medicina si carti publicate in spate.
Iar cu magazinele, probabil doar eu si prietenii mei am vazut , ca am fost curiosi sa cautam .Si probabil depinde de zona.
la taica-miu spre exemplu era piata la 5 minute de mers si un magazin cu mancare la 2 minute de mers. Mai erau taxiuri care te duceau si te asteptau , comenzi online.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
nuschu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel :-))))) Here we go again!!! :)) Eu nu vreau sa ii gasesc nod in papura lui Xio. Asa, in mare, o plac :). Ca de obicei insa, Xio simte nevoia sa lupte. Are asaaa, o mare dorinta de a lupta (semanam, Xio ). De data asta, Xio a luptat cu: - cu femeile care spun ca sarcina e o chestie normala, spunandu-le ca sarcina e o chestie normala . - cu femeile care spun ca gravidele trebuie sa aiba prioritate, spunand ca ea da intotdeauna prioritate - cu femeile care i-au explicat frumos ca nu e vreo bucurie sa porti o burta uriasa dupa tine, spunandu-le ca nu e placut sa ai o burta de care sa nu-ti vezi degetele de la picioare . Hai-de, Xiii-o!!! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Ancuta-Maria, s-a ajuns la discutii despre gravitatia burtilor pt ca s-a spus ca nu e o mare chestie sa fii gravida, e o stare pur normala, nu e o boala, nu reclama nevoi speciale, sau atentii speciale. Io as spune ca e ceva, asa, twilight zone, la limita posibilului si inteligibilului.
Ia, ca dupa Sarbatori, deschid eu un topic separat "frustrari de gravida lasata libera-n societate", sa avem unde deborda de frustrare si oprimare, si gravide si cei deranjati de atata fiziologic pre-natal!
Eu, recunosc, am ceva cu Xio. Am o nedumerire. Nedumerire vizavi de capacitatea ei de a relua si reda si replica propriile raspunsuri, pentru ca ceilalti nu o inteleg si o tot interpeleaza. Pt mine a fost greu sa inteleg amabilitatea ei ascunsa sub 'sarcina e o stare fiziologica normala' = ce atata fuss about it? In genere mi-e greu sa inteleg parerile fara urma de indoiala, hipersigure fata de ceea ce exprima, chiar si sustinute pe baza a munti de tratate.
XIO spune:
[quote]citat din mesajul lui olim
pai normal ca nu ai vazut ca nu te intereseaza sau nu te-au interesat, dar daca erai gravida sa vezi ca le vedea-i
eu am stat 7 luni in Germania langa Kassel dar nu am vazut magazine mcute langa blocuri
cat despre tinuta de serviciu, adica dintr-un spital sa mergi cu ea pe strada, mi se pare, aici nu am vazut, da ma rog suntem in Occident nu in Romania
Da , femeia insarcinata nu este bolnava! Finally! nu o sustinut nimeni ca ar fii bolnava, doamne fereste, doar ca are unii parametrii fiziologici normali putini modificati
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Acum dezbatem tinuta de servici? Ca sa-mi sara dupa aia altii in cap ca uite ce importanta ma simt si cum stric topicul despre femei insarcinate.
Daca doresti lamuriri si sa-ti explic eu in loc sa faci tu presupunerile pe care le doresti iti voi scrie un pm . Daca nu te intereseaza cum sta treaba de fapt , poti crede ce doresti :)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
denizel spune:
citat din mesajul lui XIO 1.Denizel , eu am spus ca sarcina este fiziologica, mi-au sarit n forumiste in cap ca nu-i asa. |
Xio, eu n-am remarcat n forumistele alea care au zis ca sarcina nu este fiziologica.
Ai putea, te rog, cand ai tu timp, sa-mi dai cele n quote-uri ale celor n forumiste?
Ca sa stiu de cine sa ma leg .
Pana una-alta ma leg de tine :)).
La subiectul asta, pur si simplu iti lipseste continuitatea si, din dorinta de a lupta , legi intre ele replici si argumente care nu trebuiesc legate.
Nu stiu, poate ca tu ai foarte clara in minte chestiunea in discutie, dar, asa, din exterior, useru' fara prea mari pretentii , crede ca nu ti-e clara deloc chestiunea .
2.Am sustinut ca obiectiv privind si analizand , daca unei femei ii este rau si nu se poate tine pe picioare sta acasa , nu merge in magazin. |
Foarte aiurea si neobiectiv ai sustinut!
1. Nu toate femeile insarcinate au alaturi barbati care sunt gata sa faca orice pentru ele.
Obiectiv privind si analizand, unele nu au deloc.
Si, daca acele femei au nevoie de ceva (poate ca mai au si alti copii, ce zici?), moarte-coapte trebuie sa se duca la supermarket.
Si, poate, nu au bani de magazinase mici de langa casa, unde produsele sunt mai scumpe decat la supermarket. Nu mult mai scumpe, dar ... stii...pe pamantul asta mai sunt si oameni pentru care si o diferenta de 1 leu conteaza. Foarte serios vorbesc!!
Si, in general, chestiile asta cu 'daca e gravida sa stea acasa' sau 'daca stia ca e gravida, de ce nu s-a gandit mai din timp' , mi se par sinistrosenii pre-medievale .
Daca in magazin a putut sa se plimbe printre rafturi teoretic poate sta si la o coada normala. |
Plimbarea printre rafturi e o chestie fara de care nu se pot face cumparaturile [cap de clovn iesind din cutia deschisa] si, repeeeeeeet!!!!!!!!, la o burtica mare este un chin plimbatul asta OBLIGATORIU printre rafturi.
PLATITUL in urma statului la coada, NU ESTE O CHESTIE FARA DE CARE NU SE POT FACE CUMPARATURILE!!!!
Platitul se poate face si FARA SA STAI LA COADA!!!
Asta trebuie tu sa sustii!!!! NU ca tu sau oamenii de bun simt lasa gravidele in fata.
Nu la aia trebuie sa le scoatem noi gargaunii din cap .
Ai inteles acum?
Am si io rabdarea mea, chiar daca nu am azi de facut sarmale si carnati :-)).
Ramona J spune:
citat din mesajul lui XIO Ramona , da , reusesc sa "citesc" pe fata omului cum se simte , am invatat asta in anul 3 la semiologie. Si nu doar pe fata lui. Unele semne ale unor boli sunt evidente , iar ca sa-ti dai seama ca unei persoane ii este rau nu trebuie sa ai studii de medicina si carti publicate in spate. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/ |
Nu se preda si empatia?
spic de grau spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CristinaT
daca este asa de important cadoul de ce il lasi pe ultima suta de metri? de ce nu il alegi din timp, ca sa stai linistita ca pentru draga ai cadoul cel frumos chiar daca afara ar fi - 40 grade. Oricum fiecare face ce vrea, eu va doresc succes. |
Ei, uite ca nu m-am gandit in iulie sa cumpar cadoul de Mos Craciun.
Promit sa o fac la urmatoarea sarcina.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Nu se preda si empatia? Lume multa, oameni putini |
pana sa-mi dai lectii ar trebui sa ma si vezi , zic eu . Dar o lasam asa cum vrei tu ;)
Nu , nu stiu ce e aia empatie si cand spune un pacient "au" ii dau o palma , sa-i distrag atentia.
E OK asa?
Ma lasi acum in pace?
***Fur is for petting**
Ramona J spune:
Xio, pai "feel free" sa ma ignori. Eu te vad...
Mai zise cineva... Pai tu esti de acord cu tot ce s-a scris la subiect, dar cumva te certi desi gravidelor le e greu ca iau in greutate, nu-si mai vad picioarele de burta si tu esti atit de bine crescuta incit le cedezi locul. Totusi, ai reusit sa te certi cu cele care sint de aceeasi parere. Nu cunoac alta persoana care sa fie in stare de performanta asta.
Stanescu spune:
Ce nu pricep io e atata discutie aiurea.. exista case pentru gravide - gata, gravida mere acolo- face careva gat - reclamatie.
Nu exista casa - atunci ne bazam pe ai 7 ai de acasa - mult mai neplacut, nu toti ii au.
Exista case pentru cei cu parul verde - aia a nu ai parul verde, stai la coada, asta e politica magazinului, faci reclamatie daca nu iti convine.