La capatul puterilor: mofturile la mancare!!!
Raspunsuri - Pagina 5
b.nica spune:
Fetelor si eu in club!
Banditii astia mici parca sunt vorbiti;dupa ce v-am citit am constatat un punct comun: iaurtul este baza!
Eu ii conving sa inghita ce vreau eu numai cu filmulete BE!La 2 si juma'in loc sa ii invat sa manance singuri bag in ei(gemenii mei),pe muzica de Bethoven urmatorii nutrienti:
-dupa laptele de la 8 a.m.,la ora 11:branza cu smantana+2 fructe+cereale Nestle+2 oua ecologice(la 2 zile);
-17:supita de legume +carne de vita sau pilaf de orez cu pipote,etc.
-20:iaurt+cereale;
-22:lapte.
Rezultat:ca alvita,adica lungi si slabi.
filofteia spune:
| Citat: |
| Ca urmare a celor de mai sus, are un regim alimentar (auto-impus) extrem de sarac si putin diversificat: - paine - lapte - iaurt - fructe (singurele din care mananca BINE) - ou fiert (1/sapt) - sunca de pui/porc - supa taitei/galusti - ciorba de legume/cartofi (eventual cu carne paserata, sa nu o simta) - cremvusti Martinel - chifle, briose - biscuiti |
Mie nu mi se pare un meniu asa de sarac!
Iar la 3 ani cu aproape 15 kg esti undeva aproape de percentila 50%, adica foarte bine. Dar fiind mai inalt, pare slabut.
EU am scris la toate subiectele de genul asta.
Primul sfat vine din dr. Spock "In lupta pentru masa dintre un copil si parinti, copilul va iesii intotdeauna invingator". Deci nu transforma masa intr-o lupta. Nu-i impune sa manace anumite lucruri, iar cand nu mai vrea nu mai vrea...masa nu este normal sa se termine cu plansete.
Stiu ca este frustrant pentru ca am trecut prin asta.
Marele avantaj l-am simtit abia cand am inceput scoala...copilul meu nu manaca nimic de la chiosc, pentru ca nu-l tenteaza, el mananca dimineata inainte de scoala si la 13, cand ajunge acasa.
Acum sa va spun ce mananca copilul meu la 8 ani...
7,15 - o cana de lapte cu cereale (zilnic, aceleasi cerecle
)13 - un castron de ciorba de teci (o fiertura de fasole verde cu lapte batut, bulion si doua oua batute) sau o pulpa de pui sau un snitel (sau...niciodata nu poate de toate, dar obligatoriu ceva de aici ca altceva nu manaca)
16- un fruct...aici nu avem probleme, manaca de orice fel
19-20 - un snitel cu o rosie sau un castravete sau salata de varza. Intai ii dau snitelul si apoi scot leguma, ca altfel mananca intai legumele si nu mai are loc de snitel. La restaurant pana aduc aiai friptura el manana deja salatele...
Oua manana cam o data la cateva saptamani, doar albusul, niciodata galbenusul.
SI cam atat. Uneori mai bea cate un pahar de suc de portocale sau morcovi facut in casa.
Este un copil sanatos, vesel, slab. Eu am renuntat de mult sa-l fac pe el sa mance ca noi, asa ca deseori la masa avem altceva in farfurie. Ii ofer fructe (avem pe masa din bucatarie un bol in care sun 3-4 tipuri de fructe) si legume (rocii, castraveti, morcovi, varza - facuta salata) cat mai mult ca de astea manana.
tania-z spune:
B.Nica, aoleu si mofturosi si doi! Chiar ca te tii tare ![]()
Ramonella, nu cred ca laptele de vaca ingrasa, cred ca e mai mult un mit. In schimb contine mai multa cazeina decat laptele praf, ceea ce ar putea determina unele probleme de digestie si..implicit, dureri de burtica. Nu e obligatoriu, dar e probabil.
Filofteia, hai ca m-ai incurajat
. Acum ma agat si eu de percentila aia, ca sa intru in starea de spirit necesara pentru a aplica planul B. Am discutat si cu sotul si...de cand va lua Stefan vacanta de iarna de la gradi, vom schimba atitudinea noastra referitoare la masa...complet! Stiu ca va fii greu, dar trebuie sa incercam. Vom incerca sa ne relaxam in legatura cu subiectul, sa facem din masa o activitate cotidiana banala, nu un prilej de circ, sa mancam cu totii la masa zilnic si sa nu acordam atentie atitudinii lui fata de mancare. Va fi servit apoi, daca nu va manca, va trebui sa astepte pana la masa urmatoare. Fara gustari. Imi voi asuma slabitul intr-o prima faza. Nu am incercat schema asta mai mult de 2 zile pana acum, ca eram eu prea stresata, dar acum...o sa vedem Sa ne tineti pumnii!
Ce ne-ar putea deturna putin planul ar fi : ziua lui + Mos Craciun, cand va primi dulciuri si eu nu voi avea ce face
.
Am inceput, putin cate putin, sa ma "antrenez" de pe acum. Si o face si sotul. De exemplu, azi nu a fost caldura la gradinita si i-au mutat la alta. De stresat ce a fost, nu a manact aproape nimic, trei linguri de ciorba, restul a varsat pe el, iar felul doi deloc. L-am luat la somn acasa (ca nu erau locuri) si, initial, i-am propus sa manance supa cu galusti (o mancare acceptata de el, in general). A zis nu, dupa ce ma scol. Ok. Am lasat subiectul, nu am insistat, desi ii chioraiau matele, ca auzeam. Acasa nu a vrut sa doarma, asa ca s-a apucat de joaca. La un moment dat, mi-am luat o banana sa mananc. S-a uitat la mine: "mami vreau si eu!". "de la mine, sau vrei una a ta, intreaga?". "Una a mea, intreaga!!". A ras o banana, apoi a auzit-o pe soacra-mea ca vrea sa faca gratar - a vrut musai gratar. A mancat vreo 4 bucatele de gratar, dar cum: le morfolea in gura, le sugea aproape, apoi scuipa pe servetel carnea pe care nu o mestecase dar nu o inghitea. Am vrut sa vad ce e cu stilul asta de mancare si am gustat gratarul: m-am prins! Era foarte sarat
, de aia sugea Stefan la el cu atata placere 
, apoi, cand nu mai avea gust, il scuipa. Ce stil! In final i-a furat sora-sii ochifla si a mancat-o si asta a fost masa lui de pranz.
M-am cam placintit, dar am vrut sa va "ilustrez" unul din muuuultele episoade ale noastre de aventuri cu masa.
Un weekend cu pofta! 
tania2 spune:
sal,
wow, tania, si noi avem aceeasi problema! Mesteca, carnea, dupa care o scuipa, foarte rar inghite.
Bianca mea, are 2 ani si 8 luni, evident pentru mine este cea mai... cea mai... cea mai, ca de, doar este a mea, dar la masa ....greu de tot.
Nu a fost o mancacioasa niciodata, nici vitamine nu i-am dat ca dr ei spune " arata bine" sau "nu se vede ca nu mananca". Pai are dreptate, la varsta ei are 1m si 15 kg, dar nervii mei.....
La masa, sta inca in scaunelul ei, desenam cu carioca, facem mamaligi, chifle, etc ii dau un bol cu apa in care pune diverse si le amesteca cu liguri si ce mai gasim in zona, numaram creioanele, dam la papusi sa manance si ele, si, cel mai vesel cantam Multi ani traiasca si cine traieste neaparat o lingura de mancare.
Ei, si de v-as mai povesti as umple pagina.
Am aplicat si varianta "la cerere, dar copilul meu nu cere.
A cerut o data, eram in masina, m-am uitat la ea si mi-am zis: he, ce gluma buna, hai lasa ca nu opresc masina si nici nu te dau jos din scaunel. Acasa am constat ca i-a fost foame. Dar, doar o data!
astazi a mancat asa: cam 200ml de lapte dimineata, (biberonul, alta problema), 2 guri de peste la pranz, putina smantana cu paine+ 1 cremvursti mic pe la 6, 150ml suc natural, si cam 150ml lapte la culcare.
Apa din belsug si.... aer!
Sunt zile in care mai papa supa sau ciorba , dar atunci sarbatorim.
Am cam ajuns la capatul puterilor, maenervez inainte sa ne asezam la masa!
Va pupez si sunt cu ochiul pe voi poate fur ceva solutii!
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=1882c89b2180ca682996d7&utm_source=otm&utm_medium=text_url
tania-z spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tania2 sal, .... ma enervez inainte sa ne asezam la masa! Bianca Alexandra Iris 15.04.2006 |
Asta este starea pe care o aveam/am si eu si de care incerc din rasputeri sa scap. Pentru ca simt ca nu e bine, ca prea ne incrancenam cu masa asta!
Chiar nu e micuta/slabuta Bianca ta la varsta ei. Sa-ti traiasca!
ralu_t spune:
primiti si un grasan mofturos?![]()
ade, uite ca ne intalnim sa ne si plangem de copii, nu numai sa plangem dupa ei...ca nu e omu' multumit niciodata
deci grasan e, fiindca asimileaza spectaculos(mi-e un pic frica de cum va fi cand creste) are 8.6kg la 7 luni, nascut cu 3.650. nu a papat mult nici la san, poate doar in prima luna, l-am intzarcat la cerere la 5 luni si la 5 luni si o saptamana am inceput diversificarea.lapte praf a mancat mereu cam cu 200ml mai putin decat varsta si greutatea pe care o avea dar nus-i facea nimeni griji ca era f bine dezvoltat. cand zic ca am inceput diversificarea tre sa se inteleaga ca am inceput eu, el nu. nu a papat nimic. nu vroia nici sa deschida gura.doar cereale de orez in biberon. am incercat o luna in fel si chip, nimic, vomita, ma impingea, refuza si laptele, tragedie. am renuntat si ne-am intors la lapte cam o saptamana si mama a mai luat o pauza la creieras. s-a relaxat si pe acest fond, de creier relaxat a lovit-o un fulger cu ideea de a-i da lapte cu linguritza. si dupa lapte cu linguritza a urmat lapte cu linguritza si un varf de banana, si tot asa pana am ajuns
la o banana cu putin lapte. tin sa mentionez ca la sf fiecarei mese tre sa-i dau linguritza pe care se razbuna muscand-o si lovind-o si iar muscand-o, vreun sf de ora. eu sunt f mandra de banana noastra, deocamdata n-am curaj sa incerc cu altceva sa nu cumva sa se destrame vraja. va tin la curent![]()
ps. ade , eu mai citesc pe blogul ilanei, sunteti delicioase amandoua...nu-ti face griji, asta e modelul de manechin din familie![]()
ralu-
de bebe albastru
tudor ![]()
![]()
15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra 
tania2 spune:
da, Tania, si eu incerc sa nu ma enervez, dar, crede-ma rar reusesc.
II gatesc 2 feluri de mancare, le aranjez frumos, nu tip la ea, o iau cu binisorul am atata speranta ca va manca si can colo pleosc!
Aud, nu place, bia nu papa, nu vreau legume, nu paine sau .... vreau caca, ca de, la masa o gasesc toate cele!
Cred ca de vina sunt eu, dar nu-mi dau seama unde gresesc.
Baza este laptele, in general bea 600ml/zi, si sucul de fructe.
Noapte nu papa nic de la 2 luni.
sa-ti traiasca si puiutii tai sa fiti sanatosi!
pupicii
ps. ce spui tu in mesajul din 5.12 parca mi-ai citit gandurile!
Exact asa este si la noi, cu exceptia dulciurilor pe care nu le vreaaaa!
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=1882c89b2180ca682996d7&utm_source=otm&utm_medium=text_url
Liliana Cocieru spune:
Si eu pe aici... cu aceleasi griji ca si restul lumii.
Am si eu doi copii, un baiat de 5 ani si jumatate si o bebelina de 5 luni. Ambii de incadreaza, mai mult sau mai putin, la categoria mofturosi. Cel maare nu a fost niciodata un mancacios, dar cel putin a mancat si mananca si acum, o diversitate mare de alimente (dar nu orice, bineinteles, spre ex. din ructe nu mananca pere, piersici, caise, prune, pepene, socotiti si voi cam ce mai ramane). La un an avea 9 kg, la 2 - 12, la 3 - tot 12, pt. ca intre timp l-am dat la gradinita si s-a imbolnavit de multe ori. In sfarsit, acum parca e un pic mai bine, nu-mi fac prea multe griji, in afara de faptul ca ne luptam cu pofta de dulciuri.
Si, ca sa nu cumva saa stau si eu linistita, iaca si asta mica din urma, cu alte mofturi... Lapte nu papa foarte mult, 700 ml in zilele ei bune, 560 in cele mai proaste, la aproape 5 luni avea cam 6,4 kg. Nu chiar asa de rau, dar nici cat ar trebui. Incerc de vreo 3 sapt sa-i dau si altceva, dar pe langa faptul ca nu mananca nimic mai mult de o lingurita, pare sa o doara si burtica de la orice aliment nou (adica vreo 4 pana acum, nu mai multe). Singurul lucru pe care am reusit sa i-l dau sunt cerealele, pe care i le pun in biberon. Mamici cu copii care au acceptat greu alimentele noi, astept sfaturi cum sa o conving sa manance (acum gusta, iar apoi daca incerc sa-i mai dau plange).
Liliana, mamica fericita de Vladut (26.07.2003) si Alessia (09.10.2009).
mayaione spune:
Eu cand are perioade de nu prea mananca ii dau Sanzyme si papa tot ce prinde. Ii face o pofta de mancare de nu mai are timp de mofturi, incercati si voi, cine stie, poate functioneaza.
axxxa spune:
Buna
Si noi suntem din aceeasi categorie. Fetita mea are 3,7 ani si din cauza ca mananca doar 4 guri de mancare la pranz si 4 seara, ii dau si la varsta asta lapte praf si nu oricum, ci din biberon. Banuiesc ca asta o tine in viata, ca bea cam 350 seara si 300 dimineata. Are 15 kg si cred ca putin peste 1 metru.
Nu mananca fructe, legume, mancaruri gatite, are doar 2 feluri preferate, gratar cu piure sau snitele cu piure. In rest sa nu vada mancaruri cu sos sau alte chestii de alta consistenta/aspect decat cele enumerate mai sus.
Pe perioada iernii am observat ca i-a crescut apetitul si sigur e din cauza ca i-am dat zilnic cate 5 ml de Imunobaby, dar asta dat evident cu alt scop decat apetitul. Dar acum nu-i mai dau si a revenit la nemancarea de dinainte, adica la cum e ea de fapt. Mananca doar distrasa de cate ceva, jucandu-ma cu ea sau la desene.
Abia mesteca, abia inghite, intr-o totala sila, de uneori ma mustra constiinta ca o chinui chiar si cu alea 4 guri. Asa a fost incepand cu varsta de 1 an si nu mai trag nadejde ca va fi vreodata altfel.