eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Iubi, la noi a mers cu Elidel-ul, atata vreme cat l-am folosit, spre deosebire de Triamcinolone, care n-a mers nici macar in timpul in care il foloseam, ce sa mai zic de rezultate ulterioare, ca ne-a lasat la fel cum ne-a gasit. Sper sa fie bine si la voi, nu de alta, dar e destul de curajos sa folosesti ceva atat de nou si netestat pe bebelusi.
Eduard pare ca se repara si e spre bine, insa are anuminte momente/zile, cand ma tem ca situatia a revenit la acel normal care nu-mi face deloc placere, adica cu uscaciune si roseata. Insa ceva-ceva a dat roade, chiar daca nu pot sa localizez cu exactitate sursa: ori Elidel-ul, ori pilulele cu Evening Primrose Oil, ori Eucerin-ul, ca tratamentul homeopat l-am luat cand pielicica prinsese deja rozaliul si moliciunea mult-dorite.
De vreo doua zile, a inceput sa se inroseasca foarte tare la pliurile de la cot, pe partea interioara, unde i-a si crapat pielea la una din manute. Acum e mai putin rosu, dar a inceput sa se usuce. Nu-l deranjeaza, atata mi-ar mai trebui, ca si-asa mi se pare ca nu ajungem la nici un rezultat pozitiv de lunga durata cu problema asta.
Numai bune si-o pielicica fina va dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

gata fetelor,am scapat de musafiri! ura!
sunt cam obosita dar merge.am reusit sa va citesc.se pare ca nici una dintre noi nu a reusit sa invinga problema noastra comuna...la dracu!
la noi e aiurea de tot.dar aiurea,aiurea!
nu merge cu nimic. am avut atata curaj si-n disperarea mea i-am dat cu tot ce se putea da pt. eczema.sau aproape tot.
cu protopic pe termen lung cum spuneti voi-nu tine...
cu cortizoane cel putin 3 zile de tratam.-nu tine...
cu hidratare la greu din ora in ora-nu tine...
altima data i-am dat cu privalat de flumetazon care tot nu tine...
mi-au trimis din tara crema de galbenel,cu propolis, cu canepa-tot nu tine...
am primit si comanda de crema atoderm-tot degeaba...
Dupa fiecare tratament,la maxim 4 zile eczema reaparea
Aaaaaa am uitat sa va spun ca de mai bine de 2 sapt. il chinui numai cu lapte de soia.Deja 8 oz nu-i sunt suficienti la o masa.Trebuie sa incep diversif. si habar nu am cum sa fac si cu ce sa incep.
Primul rendez-vous la pediatru il am in decembrie
Nebunie curata ,nu altceva!!!!
Acum e plin pe fata din nou.Pe corp vad ca au disparut de vre-o 2 sapt. Chiar ma intreb unde s-au carat?!!! Nu ma bucur ca daca o fac maine sunt din nou pe corp.Asa ca va spun doar,nici macar nu zambesc...
Spuneti-mi ce sa mai fac.Cum sa ma comport cu eczema asta ca sa ma lase sa traiesc linistita,cum???!!! De astazi am decis sa renunt la orice crema "smechera" si sa incercam numai cu hidratare.
Cu diversficarea cum sa fac? Cred ca termin si ultima cutie de soia si-l trec din nou pe formula ca se pare ca chinui copilul degeaba
Oare sa-i schimb marca de lapte?!Poate sa fie si marca de vina?Doamne cate tampenii imi trec prin cap...
gata,fug la somn ca-i trecut de miezul noptii si acum fac copii mei ochisori
am pus cateva poze cu Maia daca vreti sa o cunoasteti si pe ea

cami

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

bine ai revenit ange! buna lexi!
voi ati incercat cu un antihistaminic? Eu chiar daca nu am avut rezultate spectaculoase, mi s-a parut ca a ajutat!
Noi inca nu am cumparat Elidel-ul, ca luna asta am exagerat cu cheltuielile, dar oricum eczema sta cuminte, noi incepem sa ne obisnuim cu ea pe fata si mergem inainte!

keep in touch

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Bubi, pot sa-ti trimit Elidel-ul meu, nefolosit, de fapt nici nu l-am luat inca de la farmacie, iar reteta e platita de asigurare, da-mi o adresa si ti-l pun la posta.
Cu antihistaminic nu am incercat, dintr-o ura feroce pe care o am pe toate alergiile astea, de cand baietelul cel mare a fost depistat cu alergie la iarba si la polen de alun dar, mai ales, in urma testelor de alergie care mie, ca mama, mi s-au parut infioratoare! Asa ca am incercat cu antihistaminice, primul nu a mers, l-am incercat pe al doilea prescris de medic, a mers, insa l-am oprit dupa o saptamana in care mi-am dat seama ca asta va fi, de acum incolo, hrana de dimineata a copilului meu.
Nu vreau antihistaminice si basta! Prefer ceva natural/naturist, prefer sa-l feresc de iarba tratata chimic(am observat ca reactia apare in urma vizitelor in anumite parcuri cu iarba, asa ca dam cat mai rar pe acolo), prin urmare sa-i inlatur cauzele si nu sa-i micsorez efectele.
Azi mergem la vizita de 6 luni (si jumatate), sa mai luam o gura de aer proaspat medical. Povestim dupa.

Mergi la inceput

lexi,ce norocoasa esti ca nu te costa nimic elidelul!!! este destul de scump. eu am dat pe protopic 85$.asigurarea mea nu mi-a dat nici macar un ¢...
astazi Robi al meu e plin pe fata de bubite. parca nu a fost asa rau niciodata
se pare ca cu cat ii dau mai mult cu maclavaisurile astea numite creme,cu atat bubitele apar inzecit!!!
spuneti-mi ce sa fac? sa continui sa-i dau soia sau sa trec din nou pe formula.ca formula am folosit enfalac cu fier.voi? oare sa trec pe alta marca?!! lumea pe aici ma sfatuieste sa-l trec pe similac sau nestle.iarasi sunt din nou in ceata
240 ml. de lapte nu-i mai sunt suficienti.care sa fie primul aliment din diversificare.
astept indrumarile vostre.nu ma lasati ca vorba monei: daca aveam un pistol la indemana mi-o trageam!
pupicei,

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ange,
eu i-am dat lui andrei similac cu fier, apoi l-am inlocuit cu similac alimentum (formula hipoalergenica). rezultatele sunt bune - pe corp aproape i-a disparut, iar pe fata s-a imbunatatit (la noi manutele stau in permanenta pe fata, in gura, cand ne enervam sau ne este somn ne tragem de nas, urechi, obraji si cred ca d-asta bubitele nu vor sa plece, pt. ca nu sunt lasate). bubitele n-au incetat sa apara, dar parca sunt mai "rare"... din cate am inteles, formula cu soia nu este recomandata in cazul copiilor alergici sau potential alergici - probabilitatea ca sa fie si la soia este foarte ridicata. poti incerca formula hipoalergenica, insa, daca nu observi nici o imbunatatire in decurs de 2 saptamani de la switch-ul total, inseamna ca n-are de-a face cu laptele si chinui degeaba copilul cu atatea schimbari de meniu.

relativ la diversificare, iti copiez mai jos un paragraf (in engleza, sorry). eu am inceput cu cereale de orez, dar dupa 5 luni.

When introducing solids:
Care is needed when introducing food, because the earlier a child is exposed to allergens, the more likely they are to cause an allergic reaction. Introduce foods in the following order:
- where there is a family history of allergy, solids should not be introduced before six months if possible.
- start with the least allergenic foods first, such as baby rice, pears and yellow vegetables, introducing one new food per week. Begin with small amounts, and increase gradually. All foods, even fruits, should be cooked.
- at the age of eight to nine months you can start to give your child oats, green vegetables and meats.
- delay the introduction of known allergens until the baby is older and hopefully more able to tolerate them.
- do not introduce wheat and soy until nine months (12 months to be cautious), cow's milk until 12 months, eggs until 18-24 months and peanuts, nuts, fish and shellfish until 36 months.
- if there is a strong family history of allergy, also delay giving your child peas and other legumes, tomatoes, citrus fruit, ham, bacon and processed meats until after their first birthday; and berry fruits, chocolate, spices, colourings and artificial flavourings until after their second birthday.

If your baby is at risk of developing an allergy, avoid using massage oil or nipple cream containing peanut oil, and make sure that the nappy rash products you use are also free from this ingredient. Using these products can sensitise your baby. Be aware that the word peanut can sometimes appear as "arachis" or "ground nut", so won't always be immediately obvious.

revin cu alte kestii un pic mai incolo. tre' sa-i dau pranzul lu' bb.

ps sa-ti traiasca Maia. tare frumushica e scolaritza ta!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

gata, i-am bagat pe gat mancarea hipoalergenica :).

legat de elidel. temerea mea cea mai mare este nu atat faptul ca este netestata pe bblushi (ca cica ar fi testata, dar cei de la fda - food&drug administration - considera ca nu indeajuns, "esantionul" de bb sub 2 ani fiind prea mic; si acu', pe bune, nici eu nu mi-as inscrie copilul in astfel de programe-test, oricat de grava ar fi situatia si oricare i-ar fi varsta), ci ca elidel-ul se presupune a fi o crema de intretinere. adicatelea te dai cu ea zilnic, chiar daca eczema a disparut, si cand apar puseurile apelezi la... cortizon. asta pe termen lung, vorbesc. pe termen scurt oricum nu face mai nimic (am vazut deja; sau poate la mine a fost prea scurt - 3 zile). n-as vrea sa ajung in situatia in care acest elidel sa devina "hrana zilnica" (bine ai zis lexi) a pielii lui andrei... nu stiu ce sa mai zic, ma simt depasita in momentul asta... oricum, lexi, ai dreptate, curaj se numeste...

legat de epo, uleiul de in, probiotice. eu cred ca au efecte pozitive, dar in timp. eu continui sa i le dau lui andrei zilnic.

si, cred ca v-am mai spus, i-am schimbat si crema hidratanta. am renuntat la cremele pe baza de lanolina si uleiuri minerale si am cumparat una bazata mai mult pe plante. i-a facut mult mai bine.

va astept cu vesti noi si bune.

ps cora, petrecere placuta sambata! asteptam poze cu sarbatorita. lexi, ala micu' e o dulceata. am trait mereu cu impresia ca e fetita si azi, cand ai scris Eduard, eram in ceata totala. iar cel mare sigur va frange multe inimi cand o sa creasca. frumosi copii, sa-ti traiasca!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

mona,din seara asta am inceput sa-l bag pe similac cu fier.la enfalac cu fier tot timpul a facut figuri.vad ca soia o mananca cu placere,saracul!!!
am chinuit degeaba bb!se pare ca nu laptele e de vina
am hotarat:de azi il trec pe similac(asta treptat),apoi incet,incet trecem la diversificare.am renuntat la protopic si alte creme.ne hidratam la greu si-n rest cu D-zeu inainte!
cand apar puseurile ce ma sfatuiti,sa-i dau cortizon simplu sau cortizon cu ceva antibiotic???
acum e la fel de varza pe fatza...
i-am facut o poza astazi.Doamne in ce hal arata!!! daca vrea vreuna din prietenele mele virtale sa-mi vada bb bubos,o pot pune pe mail...
sa aveti week-end placut.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

mai lexi,mei! pt. tine am intrat de fapt dar pana la urma am dat-o in lambada
am o indiscreta intrebare pt. 'mneata.ori esti buzoianca??!!!
sa nu-mi spui da ca si mor
pupici consateanca mea,

ange

Mergi la inceput

cami, antibioticul se da atunci cand apare si o infectie in plus fata de eczema. sau cand eczema supureaza (deci pielea e crapata) si vrei sa previi o infectie (asta daca nu cumva supureaza chiar din cauza ca bubitzele s-au infectat). altfel, nu cred ca e cazul.

ps vrei sa facem schimb de poze cu bbi bubosi? parca spuneai sa nu-i mai zic asa lu' andrei. vad ca te-ai molipsit... :))))

pupici.

Mergi la inceput