eczema la bebei - vol I
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
ange spune:
roxette,calm fata mea!daca te incalzeste cu ceva am sa-ti trimit o foto cu robi la 4 luni plin de bubite pe TOATA fatza.Am avut impresia la un moment dat ca are si-n ochi.Serios!Nu te agita,ai sa-i faci mai mult rau bb tau.La noi dermatita a aparut la o luna de viata si a disparut de pe fatza la 5 luni.Are rost sa-ti spun cat am dat timp de 4 luni cu capul albastru in peretele rosu?!?!
Atoderma la Robi nu a facut nimic.Ba din contra,mai nasol...
Parerea mea sau mai bine sfatul meu este sa cauti o crema fara lanolina,fara parfum si nu uleioasa.Ceea ce am observat eu din experimentele mele in domeniul cremelor,este ca lotiunea hidratanta ne-a facut mult bine in comparatie cu crema,chiar daca au fost din aceeasi gama.
daca are doar 5 luni,uita de biscuiti si atentie mare la legume si sucuri.Vezi ca a dat iubibubi un link interesant pe aici despre legumele care pot cauza alergii.Roag-o sa-l scrie din nou.Eu il am dar e varza la mine aici.Am sa-l caut daca pana atunci nu citeste mona mesajul meu
la noi bubitele continua sa apara si sa dispara de pe piept.am renuntat la bady cu capse pe piept si se pare ca e mai bine.Continuam hidratarea la greu.Pe fatza multumesc lui D-zeu,e ok!
avem o luna fara cortizon!!! nu-mi vine sa cred.oricum nu zic hop ca nu se stie...
nu departe de ieri am primit o incurajare de la o asistenta super calificata care mia- spus ca oricand ma pot astepta ca bubitele sa-si reia locul pe fata,chiar daca avem deja o luna de cand sa-u carat...misto,nu?!
pupici,
cami
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
roxette spune:
Am incercat sa mai intru aseara pe net dar n-a fost posibil. Tot internetul e responsabil si cu aparitia mesajului meu de doua ori. Imi cam joaca feste.
Iubibubi, nu-mi vine sa cred ca n-am fost in stare sa fac legatura dintre glutenul din biscuiti si alergia lui Andrei . Cand mi-ai spus tu mi-a picat si mie fisa. Thanks a lot!
Legumele pe care i le dau lui Andrei sunt morcov, cartof, ceapa, conopida (uneori) si telina. Acum am citit de telina ca e si ea alergen, iar de conopida nu stiu nimic. Cred ca o sa ma limitez la primele trei. Tu ce legume ii dai lui bebe?
Merele cum le faci mai exact? Mere coapte la cuptorul cu microunde merge oare?
Cami, multumesc pentru incurajari. Astea doua zile eu n-am fost eu si nici Andrei n-a fost Andrei. El, mofturos ca niciodata si plangacios din cauza mancarimilor, eu, din cauza disperarii. N-am avut chef sa vb. cu nimeni din fam. despre asta, pana la urma le-am spus si acum a aflat tot neamul si care mai de care mai ingrijorat si cu sfaturi de tot felul.
Pana una alta am ajuns din nou la crema Locoid, o data pe zi, dar nu si in jurul ochilor. Ultimele doua nopti n-a dormit din cauza mancarimilor. L-am legat de maini sa nu se scarpine si a urlat cat il tineau puterile. Asa ca pana la urma am stat eu treaza sa-l tin de maini. Am fost cu el si la oftalmolog si mi-a zis ca ar avea conjunctivita alergica si acum ii pun picaturi cu antibiotic si e mai bine. Acum doua zile nu-si putea deschide un ochi, atat era de umflat.
Inca o intrebare: a folosit cineva crema Trixera? Este cam acelasi lucru cu Atoderm. Am vb. cu cineva a carui baietel de 1 an a scapat in 2 luni de bubite cu ea si nu mai are de pe la 5 luni probleme cu el. Si la el tot dermatita atopica era. MI-a trimis si mie un tub inceput sa vedem cu reactioneaza Andrei.
Acum ma gandesc sa-i schimb si laptele. Stiti cumva care lapte ar fi mai bun pt. copiii cu atopie?
Multumesc.
bubi spune:
buna fetelor!
am fost si eu plecata putin si uite ce activitate....
bravo ange! sa tot auzim din astea. Sa nu te sperii daca mai apare, asta e primul semn bun, e clar ca o sa scapi de tot la un moment dat si nu peste mult timp!
roxette,
nu te impacienta, asa cum apare va disparea la un moment dat. In ceea ce priveste cortizonii la unii dau rezultate, in sensul in care dupa tratament dispare o buna perioada de timp, sau la altii la care dupa 2-3 zile de la incetarea tratamentului cu cortizon, eczema se instaleaza incet incet la loc.
Noi am renuntat la cortizoni in totalitate si asa cum zicea si ange, hidratam, emoliem si de la capat. Noua ne-a mers bine cu Eucerin, gasesti reteta pe prima pagina, amestecat cu putin Nistatin si o cantitate infima de Locoid.
Poti sa incerci si cu Eucerin simplu si dai la greu cu el, si de 20 de ori pe zi si vezi cum va merge. Daca nu incearca cu Trixera, dar tot asa de multe ori pe zi.
Probabil ca nu v-ar strica sa incercati un antihistaminic bun, dar aici trebuie sa intrebi pediatrul, de care si cat.
Hai sa auzim de bine!
pupici
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
iubibubi spune:
roxana,
la Andrei (10 luni) e cam asa:
- cereale de orez (introduse de pe la 5 luni si ceva - primul "solid" - pana la 9 luni)
- cereale de ovaz (introduse dupa 9 luni)
- morcov, dovlecel, pastarnac, patrunjel radacina, cartof dulce - un fel de cartof cu miezul portocaliu (introduse la aprox. 1 luna dupa cerealele de orez, una cate una la inceput, cu pauza de 3-4 zile intre pt. a depista eventualele reactii alergice)
- fasole verde, ardei gras, patrunjel verde (introduse dupa 9 luni; aceeasi procedura de introducere)
- mar, para (introduse dupa primele legume)
- piept de pui (introdus pe la 9 luni)
Toate legumele+fructele le fac la abur (am o oala de inox in care se introduce o sita de inox; pun apa in oala pana la nivelul sitei si fructele/legumele in sita si pun capacul peste; tu poti improviza ceva daca n-ai o astfel de "scula"; ideea e sa nu le fierbi pt. ca se pierd vitaminele; marul il poti face si copt, dar cred ca e mai bine la cuptorul obisnuit).
ceapa si cartof nu stiu daca e bine sa-i dai asa de devreme. cartoful contine amidon si stiu ca nu e chiar bine pt. stomacele asa de mici si sensibile. oricum, cred ca e bine sa le dam alimente cat mai usor de digerat si sa nu ne grabim cu diversificarea, mai ales ca au fondul asta atopic.
eu ii dau lapte hipoalergenic (similac alimentum). la noi s-a observat o imbunatatire dupa ce-am schimbat laptele. poti face o proba sa vezi cum reactioneaza. daca in decurs de 2 saptamani nu observi nici o schimbare pozitiva, n-are rost sa chinui copilul (mai ales ca laptele are un gust si-un miros oribile). nu te sfatuiesc sa-i dai lapte de soia (probabilitatea sa fie alergic la soia e mare avand fondul atopic).
iti dau mai jos niste link-uri despre alimentatia copilului alergic (le-am tot postat si fetele cred ca deja s-au plictisit sa le tot vada, dar...). le poti lua ca reper, eu m-am ghidat dupa ele:
http://www.hallpublications.com/title2_sample1.html
(contine 2 pagini; prima enumera alimentele in ordine descrescatoare dpdv alergogen; a doua sugereaza ordinea introducerii solidelor in functie de varsta bebeului)
http://www.allergy.org.nz/allergies/prevention/
(precautii + sfaturi + alimentatie pt. copiii alergici)
nu stiu daca ai citit ce s-a scris la acest subiect, dar, daca ai timp, fa o tura. sunt multe lucruri utile si izvorate din experienta noastra (vai, ce limbaj de lemn am capatat! :)).
iti scriu eu cateva chestii pe scurt:
- baie cu apa calaie si scurta ca durata
- hidratare la greu (si de 7 ori pe zi, de ex.)
- hainute, lenjerie numai din bumbac
- cat mai putin praf in casa (eventual scoate covorul din camera lui si mobilele in plus care aduna praf)
- unghii taiate scurt ca sa nu se zgarie (eventual pune-i manusele noaptea); pe cat posibil, nu-l lasa sa se scarpine
- spalat hainute+lenjerie cu cat mai putin detergent sau cu sapun lichid si clatite bine, bine
- temperatura cat mai scazuta in casa
- eventual un umidificator in camera
atat imi vine in minte acum...
relativ la cortizon, e bine sa-l eviti cat poti. face rau pielii si da rezultate temporare, doar.
numai bine si scrie cand si daca ai nelamuriri sau esti disperata. noi suntem mereu aici, desi speram cu toatele sa se termine odata povestea asta!
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
danielac spune:
Fetelor,
oare chiar aceasta pata pe care o are Diana este eczema? eu citesc in fiecare zi ce scrieti voi aici si nu pare sa fie la fel cu ce se intampla cu fata mea.
Diana are o singura pata, pe obraz, care ba e mai rosie ba se albeste si se micsoreaza, ba dispare cateva zile si apare din nou. fara mancarimi , fara purulenta, fara nimic altceva...
nu stiu ce sa mai cred... cred ca nu ii mai dau cu nimic si gata astept sa vedem ce zice timpul!!! Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
ange spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
roxana,
numai bine si scrie cand si daca ai nelamuriri sau esti disperata. noi suntem mereu aici, desi speram cu toatele sa se termine odata povestea asta!
uhh mi-au dat
![](plang.gif)
![](plang.gif)
![](plang.gif)
ceva de genul asta mi-ai scris si mie acum vre-o 4 luni de zile!
Merci iubibubi,merci bubi,lexi merci mamici cu suflet mare care ati fost alaturi de mine atunci cand eram disperata si fara pic de cunostinta vis-a-vis de eczema asta nesuferita!
Suna a mesaj de "adio"...hai ca de cand cu eczema asta am dat in prosteala!
![](icon_smile_big.gif)
noi suntem in continuare ok!si bubitele de pe piept se cara incet,incet.Oricum,dupa cum am scris si-n mesajele anterioare,nu ma las si-l creia o pauzasc toata ziua.Cred ca si de 10 ori pe zi,poate chiar mai mult! Treaba asta cu hidratarea a devenit o rutina,o fac automatic!Colegul chiar zice ca am luat-o razna! O disper si pe Maia cu crema dupa fiecare dus,sa nu zic dupa baie cat o creia o pauzasc! Sa va spun cu cate kg de crema l-am dat pe Robi?!Are rost sa va spun cata crema a mancat Robi?! Cred ca nu! Cunoasteti si voi...
Roxette,ai incercat sa ceri o crema amestec de hidrocortizon si un antibiotic?La noi a mers.De fapt ultima crema a fost hidrocortizon 1%+fucidin. Foloseste o crema hidratanta hipoalergenica,fara lanolina,fara parfum.A mea este glaxal base dar nu cred ca ai sa gasesti in ro...
si eu sunt pe aici daca ai nevoie de un sprijin moral sau o "mangaiere"
![](floare.gif)
pupici mamici si sa aud numai de bine!
cami
lexi spune:
Ange, da' sta Robi sa-l creia o pauzasti atata? Ca bebelinul meu e argint viu, cred ca daca ar mai fi si unsuros de la crema, mi-ar scapa si mai tare printre degete. Dar ma gandesc ca, la 10 ori pe zi, poti concura cu succes la vreo intrecere pe tema asta. :-)
Eu nu v-am mai dat vesti, pentru ca avem o raceala cu infectie la urechiusa, care s-a ridicat, prin problemele pe care le-a adus, mai presus de "banala" eczema (banala prin obisnuinta cu care ne-a invatat). Asa ca suntem pe retetar de antibiotic, noroc ca-i cu gust de capsune si ne plaaaace la nebunie. Toata treaba asta e stereo, si celalalt prichindel al casei suferind in tandem cu bebelinul, doar ca antibioticul lui e de citrice.
Cu ocazia debutului racelii, eczema s-a gasit si ea sa se faca iar simtita (nesimtita!). Asta s-a intamplat cu o saptamana in urma si a fost cam asa: luni am avut intalnirea cu tantea homeopata, sa vada ce mai facem si cu ce piele ne mai laudam. Toate bune si frumoase, numai ca eu ma gasesc sa ma spal pe maini in ajun de plecare si, negasind alta crema la indemana sa ma dau, iau de pe raft eucerinul si hopa cu el pe manute. Si, cum tot aveam din belsug si nu mai intra odata in piele, dau si la bebelin un pic, doar pe unde am putut, ca era deja imbracat. Asa ca il ating pe la baza gatului si un pic pe tample.
Ajunsa la doctorita, incep sa ma bucur ce bine i-a facut lui remediul pe care i l-a dat, ea se bucura cu mine, etc; insa nu plecam bine si dumnealui bebelinul se inroseste incet-incet, pana ajunge in halul in care era cand a debutat eczema.
Eucerinul e acum la gunoi si, daca nu l-o fi rontait vreun caine maidanez, o mai fi traind si astazi in cutia lui aproape neinceputa.
ange spune:
lexi,da! Robi sta sarcul la uns...face parte din meniul zilnic
dar sa sti ca nu-i unsuros deloc! intra imediat in piele cremuta si probabil deasta sunt atat de stresata si-l creia o pauzasc,nu gluma!
am crema si in masina si in carucior,acum si in buzunarul de la geaca,asta de frica sa nu care-cumva sa o uit acasa
mona,bb tau papa ousor sau ficatel de pui? ce intrebare!!!
sa aud numai de bine!
iubibubi spune:
anj, cum sa pape ousor?!? doar iti zisei ca asta e pericoloso sporgersi! cica e bine sa-l amani pana la 2 ani... daca nu pana atunci, doar galbenus ca albusul e f.f.f. alergizant! ficatel inca nu i-am dat, ii dau doar piept de pui. poate dupa 1 an.
lexi, nici noo nu ne-a priit eucerin-ul (lanolina bat-o vina :)). cu bune rezultate am folosit alba botanica. cel mai bine, insa, ne-a mers cu mustela. da' mi-a bagat cami morcovu' si-o sa-ncerc si glaxal base (in toate buzunarele, carucioarele, noptierele :)). pupici pe urechiusa lu' bb!
dana, cred ca solutia cu timpul e cea mai buna! lasa fata-n pace daca n-o deranjeaza! n-are rost s-o chinui cu maglavaisuri de tot felu'!
cora, am tot uitat sa te intreb: te-ai incumetat la elidelizare? :)
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi