eczema la bebei - vol I
Raspunsuri - Pagina 19
madlene spune:
Iubi, ti-am citit mesajul si am vazut ca folosesti Mustela. Eu am o piticuta de 3 saptamini si in urma aplicarii laptelui Mustela i-au aparut pe fata niste bubite ca niste cosuri fara secretie care se fac rosii cind plinge. Pe corp nu are absolut nimic si si pe corp am dat o, dar am limpezit-o cu eau de toilette tot Mustela. Pe instructiunile laptelui scria ca fata nu trebuie limpezita. Tu l-ai dat si pe fatuca Mustela. Cum ii arata bubitele de pe fata ? Mersi de ajutor
iubibubi spune:
lexi,
chiar ca e senzatie de X-files! :)) cu Mustela l-am dat in special pe fata. in prima faza a functionat. pe corp a mers foarte bine. azi-dimineata am observat ca bubitele aparute (pe corp) dupa folosirea cortizonului (pe fata) s-au estompat (l-am imbaiat cu Mustela aseara)...
madlene,
eu folosesc Mustela Stelatopia (o linie de produse Mustela, special creata pt. dermatita atopica) - crema emolienta, ulei de baie si sapun lichid. or fi aceleasi? iti dau mai jos link-ul ca sa vezi daca vorbim de acelasi lucru (mergi pe international site, baby care, dermo-pediatrics). bubitele de pe fata sunt initial multe, mici si rosii, apoi se unesc si formeaza o pata mare, rosie si uscata.
http://www.mustela.com/index.htm
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
madlene spune:
Merci Iubi, folosim aceiasi gama de produse. Eu le am din Franta, dar sunt Mustela bebe deci nu cele speciale pentru dermatite care le ai tu. Eu sunt sigura ca dupa utilizarea lor i-au aparut piticutei mele, probabil are pielea f sensibila si e micuta inca. Sper sa dispara ca nu cred ca e dermatita atopica ( nu are multe si nu se usuca sunt niste pete rosii pe obrajori si pe frunte) Abia astept sa scapam de ele si sper din tot sufletu ca si ale piticutilor vostri vor disparea.
ange spune:
hop si noi!
fetelor,cred ca i-am dat de cap sau in cap eczemei asteia care mi-a mancat 10 ani din viatza(vorba monei)
de exact sau fix o luna de zile,Robi nu are eczema pe fata,nu puseu,nu pata rosie,nu uscaciune,nu cortizon,nu protopic...nimic,nimic!
E real ca stau cu crema pe el din 3 in 3 ore ore dar nici vorba de eczema.Il creia o pauzasc cu prapadita aia de "glaxal base" dar cu o varianta noua.De cand i-am pus pe fata crema asta zau ca eczema a inceput sa se care.Inca nu m-am hotarat sa renuntam la ea de frica ca nu cumva bubitele sa se supere si sa reapara.
Singurul loc unde bubitele nu vor sa se care este pe piept dar nici acolo nu e de speriat!Sunt bubite mici si rosii,aspre la pipait dar care nu se unesc si nu formeaza aceea spectaculoasa pata.Astazi mi-am dat seama ca eczema de pe piept poate nu se cara din cauza capselor de la bady care le tot agita.De azi gata si cu bady,trecem la tricouri!
Ce sa va spun?!Radiez de fericire! Nu am avut curaj sa va scriu pana acum si sa va impartasesc bucuria mea de frica ca nu cumva eczema sa se supere pe mine ca am dovedit-o si sa reapara
Oricum fac mare,mareee atentie la tot ce-l inconjoara pe bb meu de la alimentatie la mediu pt. ca stiu ca odata declansata alergia oricand ma pot astepta la "reversul medaliei"... sper sa nu!
O sa va tin la curent cu evolutia noastra.
pupici dragi prietene virtuale si va astept pe toate cu vesti bune.
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
augusty spune:
Am citit aproape in fiecare zi mesajele voastre pentru ca am trecut si eu cu baietelul meu prin nebunia asta cu dermatita atopica. El are acum 2 ani si ne chinuie de 6 luni cu o urticarie careia nu ii dam de cap. De dermatita atopica a scapat dupa 8 luni de incercari ( de la 4 luni pana la 1 an) de la unguente cu cortizon, hidratare, dieta fara alergeni pe cat posibil si in final cred ca a trecut de la sine pentru ca nu am legat vindecarea de nimic special. In prezent are urticarie cronica de natura necunoscuta si tinem un regim strict ( a iesit pozitiv la testul Phadiatop la laptele de vaca) fara lactate si fara alti alergeni..Si eu si sotul meu suntem alergici ( mai ales eu )si medicul alergolog ne tot explica ca asta e motivul
Bubitele lui apar dimineata si dispar aproape 90% pana seara..am schimbat patul am schimbat camera, orasul..si nimic ele se incapataneaza sa apara in fiecare dimineata…In rest antihistaminice la greu, 2 tratamente homeopate fara rezultat si zeci de investigatii de care ne-am saturat pentru ca nu au dus nicaieri..
Mai are cineva probleme cu urticaria???
Cred ca am postat cam aiurea la subiectul asta dar ideea mea era ca dupa multe incercari de a da de capul dermatitei atopice/ eczemei ea a trecut de la sine …
danielac spune:
revin, dupa ce aproape 2 saptamani Diana nu a mai avut pata acum iar nea aparut, chiar nu stiu ce sa mai cred!!
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
iubibubi spune:
cami,
beton! sa nu carecumva sa vii si sa ne spui altceva!!!! va tin pumnii sa fie bine si sa fi scapat definitiv!
augusty,
si eu am ajuns la concluzia, dupa mii de incercari esuate, ca numai Dumnezeu si timpul ne pot ajuta. despre urticarie poate iti scrie Ela-Z doua, trei randuri. ea se chinuie cu asa ceva. apropos, Ela, ce mai faceti voi?
dana,
din pacate, daca e eczema, asa se manifesta - apare si dispare... rabdare si nervi tari!
cora,
unde-ai disparut?!? da un semn!!!
roxana,
ce-ai hotarat cu testul alergic? l-ati facut?
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
roxette spune:
Sunt disperata!
Inchipuiti-va ca acum i-a aparut si in jurul ochilor. I s-a mai intamplat cuiva? Daca da, ce ati facut si ce a mers? Pe Andrei il mananca ingrozitor si e rosu si pielea e f. aspra. Am intrebat dermatologul daca pot sa-i dau cu Locoid, a zis ca max. 3 zile. Eu nu vreau sa-i dau deloc pana nu aflu daca nu se poate folosi altceva mai putin periculos.
Acum folosesc doar Atoderm, care este hidratanta. Unele dintre voi ati folosit crema asta. A observat cineva reactii negative ale pielii la crema? Eu l-am dat si nu se observa nici o imbunatatire, ba chiar mi se pare ca se inrautateste pe zi ce trece, sau am eu vedenii de stresata ce sunt.
Andrei mananca acum piure de legume, si mar cu biscuite in afara de lapte. Am folosit Locoidul cateva zile in care ii disparuse eczema si imediat dupa asta i-a aparut din nou si mai rau ca inainte.
Multumesc
roxette spune:
Sunt disperata!
Inchipuiti-va ca acum i-a aparut si in jurul ochilor. I s-a mai intamplat cuiva? Daca da, ce ati facut si ce a mers? Pe Andrei il mananca ingrozitor si e rosu si pielea e f. aspra. Am intrebat dermatologul daca pot sa-i dau cu Locoid, a zis ca max. 3 zile. Eu nu vreau sa-i dau deloc pana nu aflu daca nu se poate folosi altceva mai putin periculos.
Acum folosesc doar Atoderm, care este hidratanta. Unele dintre voi ati folosit crema asta. A observat cineva reactii negative ale pielii la crema? Eu l-am dat si nu se observa nici o imbunatatire, ba chiar mi se pare ca se inrautateste pe zi ce trece, sau am eu vedenii de stresata ce sunt.
Andrei mananca acum piure de legume, si mar cu biscuite in afara de lapte. Am folosit Locoidul cateva zile in care ii disparuse eczema si imediat dupa asta i-a aparut din nou si mai rau ca inainte.
Multumesc
iubibubi spune:
roxana,
eu am folosit Atoderm, dar n-a dat rezultate (asteptate). parca si celelalte fete au folosit-o si e ok. adica n-a dat reactii negative. eu am incercat si Eucerin, dar ne-a facut mai rau (din cauza lanolinei).
parerea mea este sa incerci sa nu-l dai cu cortizoane puternice, in special pe fata si mai ales in jurul ochilor unde pielea e si mai sensibila.
din cate am inteles, Andrei al tau are 5 luni. oare nu-i prea devreme sa-i dai biscuiti (contin gluten)? ce legume ii dai? si fructe? la noi marul crud se pare ca ne-a accentuat eczema, asa ca i-l fac la abur. de fapt, nu-i dau nimic crud inca, totul merge la abur inainte! :)
pupici.