eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Mona,mamaaa ce ne-ai trimis??!!!cum spune si bubi chiar avem noroc ca bb nostrii au o forma usoara fata de ce am vazut!!!saracutul bb ce necaz pe el.incredibil! astazi numai la dermatita asta nenorocita mi-a fugit mintea.
Claudia,noi facem baie in glaxal base care nu face minuni,dar nici rau nu de face...il dau asa,ca sa zic ca nu e hidratat saracul...
Si la noi e ceva mai bine.Cea de pe fata e putin vizibila si pe corp s-a restrans.Are doua pete micute: una pe burtica si alta pe piept. In rest au plecat.Cand vor reveni din nou, nu stiu...
Ela-Z,hai ca mai spart! Tu care ma incurajai pe mine,pe noi, si ne dadeai sperante ca bubitele sunt de invins,acum ne aduci vesti triste...Se pare ca eu eram cea mai cacacioasa dintre voi in privinta bubiteleor!Nu mi-o lua inainte ca nu-ti dau locul
Mona,no comment in privinta elidelului
Am inceput si noi cu cerealele de la nestle,cele cu orez.ii plac tare mult.astazi dupa 3 lingurite de cereale a baut si putin suc de morcov.Sper sa nu fac vreo greseala cu diversificarea ca mi-o trag singura.daca ma puteti indruma in privinta diversificarii,am sa va fiu vesnic recunascatoare.Ce-am scoso!

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Tocmai va spuneam aseara ca este mai bine: de unde? dimineata iar avea bubite pe el, in special pe gat si spate, dar de data asta nu sunt rosii, nu au culoare as spune, adica sunt mici ridicaturi, cat gamalia unui ac, putin aspre la pipait si repartizate uniform.
Ati avut asa ceva???
A mancat acelasi lapte pe care il mananca de 8 luni de zile(milumil2) si aceleasi cereale(hero). din ce a facut???
Am hotarat sa nu-i mai dau nici peritol si sa astept remediul hemeopat.
Simt ca innebunesc.
Ela

PS- i-am schimbat poza (la un an cand i-am luat motul)
-mai fetelor am scris deja 8 pagini la sub. asta si ne-au citit peste o mie de pers.... o mai tinem mult asa???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ela, noi am avut (avem) asa ceva. i-au aparut dupa tratamentele cu elidel (2 - unul de 3 zile si unul de 10 zile). eu cred ca asta e cauza la noi (elidel-ul), dar banuiesc ca tu nu l-ai dat cu crema asta... asa ca, nu mai stiu ce sa zic... a! si dupa primul, bubitele s-au inrosit dupa un timp si-au devenit "clasice". ciudat este faptul ca i-au aparut in locurile unde inainte nu avea si unde nici nu l-am dat cu elidel (pe frunte si barbitza).

la noi e nashpa situatia. pe fata e varza totala, iar pe o manuta e mai rau ca niciodata (nu mai pot fi numite bubitze pt. ca sunt de-a dreptul bube care s-au unit si s-au facut ca niste stafide mari, vreo 6 la numar). pe restul corpului iar i-au aparut, cum v-am scris deja, dar nu mai rau ca-n alte dati.

inclin sa cred ca totusi asta e "rezultatul" tratamentului nr. 2 cu elidel (cel de 10 zile), asa ca ma duc sa arunc tubul la w.c. ca sa nu ma tenteze sa-l iau din gunoi (n-am refill la reteta). daca-l vrea cineva (desi e desfacut, dar aproape plin), dati-mi de stire azi pt. ca maine va fi hrana sobolanilor din canalizare. scuze, stiu ca suna aiurea si foarte incurajator "vi-l dau, ca si-asa il arunc"...

bine macar ca la celelalte fete situatia e mai buna. vad ca facem cu randul... la naiba... sper sa se termine odata cosmarul asta!!!!

ps apropos de link-ul pe care vi l-am trimis - da, asa e, sa multumim lui Dumnezeu ca la noi nu e chiar asa de rau. totusi, ori de cate ori ma uit la pozele cu joe, ma apuca depresia.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Imi pare rau sa aud ca iar va merge rau. Se pare ca Tavi face , totusi, forme mai usoare, in sensul ca el nu a ajuns niciodata la bube, sa dea Domnul sa nici nu ajunga.
Mai nou face o reactie la elasticul de la ciorapei, i se innoseste pielea si se inflameaza. Nu cred ca am sa gasesc ciorapei de 100% bumbac.
Sa auzim de bine.
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

nu va lasati fetelor! dupa ploaie, vine soare si...invers?
Doamne, doamne, nu stiu cat ne tzine, dar e atat de fina pielea de pe fatza, ca nu-mi vine sa cred! Si nu gasesc nici o explicatie, asta mi se pare extraordinar, cum incercam noi sa gasim o legatura, de la ce ar putea aparea puseul, etc, si uite...parca nu ar exista nici una! Sau sunt mai multe, care se combina si nu putem sa le decelam...

Doamne ajuta sa ne tzina! si asa sa ramanem si voi sa ajungetzi la fel!
Oricum, nu-mi vine sa cred ce efecte avetzi dupa elidel! Si eu care-mi puneam ultima sperantza in el...Mona, imi pare asa de rau!

Ela, eu am gasit shosetutze de bbc la hyp. Cora, recent deschis. Daca ai vreo ocazie sa ajungi.....sunt multe lucruri de bb.
Noi, cam cum zici tu ca sunt noile bubitze, avem pe genunchi, dar eu nu le-am bagat niciodata in seama (prea mult) si nu am dat cu NIMIC. Sunt acolo in continuare, dar daca nu ne deranjeaza prea tare, sa le fie de bine!

Hai sa va aud cu vesti bune!

pupici

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ca sa va dau nitica sperantza, Marc a scapat.
A inceput la 4 luni si ne-am luptat ceva, dar acum e scapat, si nu mai are nici o urma!!! Si asta de ceva timp..
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Andrada,cat are Marc acum? cand ai timp treci pe aici pe la noi si povestestene putin cum ai dovedit nenorocita asta de dermatita.Felicitari!
Astazi iari am fost un pachet de draci Iarasi bubele sunt ca la ele acasa pe obrajorii lui Robert.Doar ce am terminat cu cortizon de cateva zile si din nou pacostea...la dracu! chiar ca nu sunt capabila sa-i tin piept.In afara de hidratare,nu stiu ce sa-i fac.Astept si eu pana nu se mai poate si apoi trec din nou la cortizon O incerc si pe asta.
Stiti ce am constatat mai nou?De fapt tot urmaresc de o bucata buna de vreme.Dupa ce-i fac baie,la 5 min. dupa ce-l scot din cadita,eczema apare.Dar apare instantaneu chiar daca inainte de baita nici nu exista.Apare intotdeauna in locurile in care a mai fost.Pana dimineata in mare parte dispare.Singura care ramane si nu vrea sa cedeze deloc este cea de pe obraz.
Mona,chiar ca-mi pare rau de ce am citit...
La noi dupa protopic a fost exact ca la tine.I-au aparut in alte zone si pe o suprafata mult mai mare...Si eu cred ca protopicul ala ne-a umplut de bubite.Trebuia dumnezeule sa ma astampar cu acel protopic si poate ramaneam doar cu bubitele de pe obraji!!
Mai Ela,de ce-l chinui tu pe Tavi cu ciorapei? Eu cand i-a aparut eczema lui Robert,i-am aruncat toate lucrusoarele care aveau in ele sintetic.Noroc ca nu avea multe;avea doar 2 luniAsta a fost primul lucru care mi l-a spus pediatra.Tot ea mi-a spus ca tot ce este in contact direct cu pielea sa fie de culoare alba,alba si numai din bumbac.

Fetelor voi nu aveti messengerul de la yahoo? Uite va scriu adresa mea ( voicucamelia2003@yahoo.com )poate din intamplare si nu numai,ne vedem pe acolo si stam la o sueta mica

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

astazi bebe al meu face 11 saptamani!
dupa ce l-am nascut la cateva zile i-au aparut pe fata cateva bubite rosii cu punct alb,apoi la o luna acele bubite s-au intins si s-au unit formand o pata mare,uscata si rosie,rosie.Am fost la 4 pediatrii si toti spuneau acelasi lucru:"sunt de caldura"!!! Saptamana trecuta am ajuns la urgente,mi-au spus ca ar fi o eczema si intr-un final mi-au dat o alifie cu cortizon care se pare ca a avut ceva efect.Am terminat tratamentul de cateva zile dar spre disperarea mea incet,incet acele bubite apar din nou...
cine are idee unde pot gasi informatii despre eczemele la bebei?
astept si parerile voastre.
Postat de ange, iulie 2003

lexi
Membru matur

Noi ne confruntam cu aceeasi problema, o nesuferita de eczema, oeri doctorita pediatra spunandu-ne ca la baza ei ar fi o alergie. Cum eu alaptez, ramane o mare probabilitate ca factorul sa fie in alimentatia mea, asa ca urmatoarea saptamana va trebui sa elimin tot ce inseamna produs lactat, grau, porumb, nuci, alune si altele din aceeasi familie, etc. Dupa 7 zile, le reintroduc, pe rand, sa vedem daca reusim sa stabilim la ce anume este alergic bebeul meu.
Ar mai fi varianta cu testul de alergie, dar il aman, mi-e mila sa-l intepe de atatea ori (fie si numai o data, in cazul analizei de sange).

Concomitent, am primit si o crema (triamcinolone), pe care o folosim de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar la pranz un masaj cu Eucerin.

Eu nu sunt asa mare fan al alifiilor cu cortizon, pentru ca vindeca suprafata pielii, tesutul ramanand insa afectat, iar eczema apare dupa intreruperea folosirii.

ange
Membru senior

lexi,asta si spuneam! am facut 10 zile tratament cu o crema pe baza de 30% cortizon si la nici o zi dupa terminarea tratamentului eczema incepe sa reapara...ma dispera!!!
crema care spui ca o folosesti de unde ai procurat-o,are efect,se vede vreo ameliorare?
cat are bebe al tau?

lexi
Membru matur

Bebe are 4 luni, iar crema mi-a prescris-o doctorita pediatra, nu stiu daca se gaseste si over the counter. Mi-aduce aminte, ca nume, de Fluocinolon, iar in Romania se gasea la farmacie, nu era nevoie de reteta pentru ea.

Tratamentul l-am inceput de astazi, asa ca o sa revin cu amanunte despre eficacitatea lui zilele astea.

iubibubi
Membru matur

ange,
da o cautare pe forum dupa "dermatita atopica" (care e eczema de fapt) si vei afla muuulte informatii. s-a scris o tona pe acest subiect.

poti afla si de pe internet - tasteaza "eczema" pe "google" si iti va lista mii de site-uri.

iti dau si eu cateva link-uri, da' tot prin "google" le-am gasit:

http://eczemainformant.com
http://eczemavoice.com (exista acolo si un forum - sunt info interesante si bine de stiut)
http://www.pedeczema.com

si mare grija cu cortizonul!!!! pe langa faptul ca eczema dispare sau se amelioreaza in timpul tratamentului si putin dupa si apoi apare din nou, exista multe consecinte nefaste daca este folosit timp indelungat (o sa gasesti info si despre asta aici, pe forum, cat si pe net).

Ela-Z
Membru matur

Fetelor vedeti ca fluocinolonul este tot un hidrocortizon, ceva mai slab este adevarat, este incadrat la grupa a 2a, ca putere fata de elocom de ex. care este de gr. a4a . Si eu il mai folosesc, dar nu mai mult de 3 zile si este mai bun unguentul decat crema.

lexi
Membru matur

Ange, promisesem stiri despre mersul tratamentului la noi. A dat roade, dar inca nu stiu cine e de vina, unguentul sau regimul meu; cert e ca eczema a disparut, pielicica e fina si alba, se mai cunosc doar niste semne pale pe unde a fost roseala si uscaciunea.
Au trecut aproape 5 zile, mai avem 3 si ne prezentam iar la doftor, sa ne zica ce mai facem, cred ca renuntam la Triamcinolone si incepem, treptat, sa reintroducem cate un aliment (pentru mine), sa vedem la care se stramba bebeul de data asta. :-)

iubibubi
Membru matur

lexi, triamcinolone-ul e tot un cortizon?

lexi
Membru matur

Iubi, din ce stiu eu, triamcinolone-ul este o crema cu steroizi, de vreo cateva ori mai puternica decat un hidrocortizon. Din pacate...
Insa nu-l folosim decat o saptamana, orice ar spune pediatra.

Mergi la inceput

Julie,nu-ti spun bine ai venit printre noi...nu este o liga unde poti sa le spui "bun venit" noilor prieteni
Exact cum spui tu,dar exact asa a fost si la noi la inceput.Fix la 12 sapt. ,dupa ce ne-am confruntat cu acele bubite mici,rosii cu cap alb-eczema a aparut
De atunci o tinem intr-o "veselie"! Am incercat n creme si nimic...in afara de cortizon,nimic nu da roade.
Cand ai timp rasfoieste paginile care s-au scris aici despre eczema;asta ca sa-ti faci o idee ce este si cum trebuie sa actionezi tu.Doamne,cand ti-am citit randurile Julie,mi-am adus aminte de mine cum eram acum mai bine de 3 luni;plopista rau!
Aici,pe forum,cu ajutorul fetelor am invatat multe,dar multe despre eczema asta.Le pe prietenele mele virtuale!
Si noi am fost la n pediatrii... si noi am ajuns de n ori la urgente...si tot fara rezultat!!! Nimic nu a speriat aceasta dermatita atopica...
Ceea ce-ti pot spune este sa nu disperi,incearca sa te informezi cat poti de mult vis-ŕ-vis de eczema;asta ca sa sti ce ai de facut si sa nu faci greseli.Eu una ma simt atat de vinovata ca i-am dat cu protopic!!! Am impresia ca din cauza mea eczema lui Robi a luat proportii
mai vorbim,

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

cami, lol, Julie ne-a copiat aici niste subiecte mai vechi... sau cel putin asa am inteles eu... :)))))

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput