eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Hop si eu langa voi!!!
Diana are 1 an si 11 luni si de aproape 3 luni avem pe fata o "pata" rosie care isi intensifica culoarea si apoi se duce... a aparut initial de la o muscatura de insecta, zicem noi, dupa cateva zile i-a trecut si dupa alte zile i-a aparut iar.
am dat cu Fucidin, si cu alte creme (nu mai stiu cum se cheama) si ne dispare si apare din nou. Nu avem decat o singura pata, chiar la mjlocul obrazului. este rosie si cateodata, cand trece, se cojeste un pic.
acum dam cu Biazol si a inceput iar sa se estompeze.
Am uitat sa va spun ca aproape 1 luna intreaga disparuse si acum iar...
am intrat in subiect, deoarece, la cresa, a venit ieri doctorita si i-a dat Dianei o reteta in care scrie ca are dematita atopica.
ceea ce e total neadevarat, Diana avea ieri si cateva muscaturi de tantari pe manute si pe fata si ea a zis ca e dermatita....
oricum pe Diana nu o vad sa se scarpine deci nu o mananca pata.
Voi ce ziceti?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

buna, dana!
parerea mea este sa consulti un dermatolog. cremele cu care ai dat-o ti le-a recomandat medicul? nu ma pricep, fucidin si biazol or fi pe baza de cortizon? ca stii, cortizonul, cand este folosit pe durate indelungate, are multe efecte secundare nedorite asupra pielii.

asa, ca info, pana te duci la dermatolog, pot sa-ti spun urmatoarele despre dermatita atopica (eczema):
- este o boala recurenta, deci apare si dispare
- de obicei, e sub forma de pete rosiatice, formate din multe, multe bubitze mici, iar pielea e uscata in zona respectiva
- in majoritatea cazurilor, pruritul (mancarimea) e prezent si intens
- apare in copilarie, de obicei la varste sub 1 an
- cauza exacta nu se stie, dar are baza genetica (daca in familie exista cazuri de astm, eczema, alergii) si apare, de obicei, pe fond alergic
- in multe cazuri, eczema dispare complet sau se amelioreaza la varsta de 2-3 ani

cam asta, pe scurt. daca ai timp, citeste si discutiile anterioare pe tema asta (vezi ca sunt postate toate link-urile directe spre acestea, pe prima pagina a prezentului subiect).

tine-ne la curent si du-te neaparat la un dermatolog. sper din inima sa nu faci parte din liga noastra!

numai bine.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

danielac,bafta sa nu fie dermatita. aculta si compileaza ce spune iubibubi ca nu minte.Parol ca are dreptate! Sa dea Domnul sa nu intri in liga noastra. E mai bine sa ne citesti din exterior.Oricum te asteptam cu noutati. dar nu-ti spun "bine ai venit printre noi!"...
Mona,sa aud numai de bine dupa ce terminati tratam. cu elidel. Sa nu indraznesti sa vi aici si sa incepi sa dai cu capul albastru ca zau ma dau la tine.Vreau sa aud ca la voi a mers!
bubi,ce e ala eucerin? cu ce se mananca? spune-mi putin de el,pls.
ai vazut ce inima mare are claudia! sa-i dea domnul sanatate, ca un elidel e vreo 80 de parai in canada si voua va doresc sa mearga.Poate reusim incet,incet dar sigur sa ne caram pe rand de aici din liga asta si sa infiintam alta pe cu totul alta tema
fetelor, de cate ori pe luna folositi voi cortizonul? si cate zile consecutiv il dati? sa nu ma uitati cu raspunsul,pls.
mie mi-a spus pediatra sa-i dau max. 10 zile pe luna(astea adunate,nu consecutiv),alta dracie!!!
va pupa fata,ma car la psihologia mea,luni am examen si ma omoara Piaget asta!zau ca nu prea-l pricep

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

ange,

uite am copiat short-cut-ul de pe site-ul din U.S. al Eucerin unde spune cum ajuta in tratarea eczemei
http://www.eucerinus.com/skinproblems/atopicdermatitis/atopicdermatitis.html
Doctorul pe langa Eucerin ne-a pus o cantitate ffff mica de cortizon si antimicotic (reteta e pe pag.1)
In afara de asta nu mai dau cu nici un cortizon, m-am lamurit ca dau degeaba, si pentru 3 zile de liniste, nu merita riscurile!

dana,

si eu zic ca si fetele, vezi un dermatolog. Adevarul e ca te inteleg, nici dupa 3 doctori care au pus acelasi diagnostic nu-mi venea sa cred ca e asta! Oricum daca e, ai aceeasi consolare ca si noi: trece cu timpul! Fucidin-ul e un corticoid- din gama celor cu potenta ridicata. Am incercat noi la un moment dat Fucicort, care pe langa cortizon are si un antibiotic, dar nu a mers.

Multa bafta, si sa nu devi experta in cortizon! Sa auzim de bine!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Iar vesti proaste! exact cum va spuneam! nu trebuie sa ma minunez prea tare... iar i-a aparut eczema, dar de data asta rau de tot, adica are peste tot, inclusiv pe talpi, mai putin pe fata si ca sa ma dea gata a facut si urticarie, in acelasi timp. ei ce spuneti? se putea mai rau???
Am reusit sa ajung cu el la dr. hemeopat si vestile nu sunt prea bune, adica in urma discutiilor mi-a spus ca are o incarcatura genetica foarte proasta si deci o sa fie destul de greu de tratat... inca nu am luat remediu cred ca saptamana care vine. Interesant este ca mi-a spus acelasi lucru ca si lui lexi, adica reactia este data de vaccinurile care se fac obligatoriu si daca stau bine si ma gandesc puseurile i-au aparut cam la o saptamana doua de la vaccinuri, deci tind sa-i dau dreptate. Probabil ca din aceasta cauza se spune ca pe la 2-3 ani inceteaza.
Ange, draga mea, ce zici sa ne dam impreuna cu de peretele rosu?
A! ca sa te "omor" de tot am gasit intr-o carte dilema noastra: eczema infantila si neurodermita este acelasi lucru, Mirunda avea dreptate intr-un fel, deosebirea este numai de varsta, adica la sugari i se spune dermatita atopica sau eczema infantila, la copii=eczema, iar la adulti=neurodermita, eu am mai scris undeva ca neurodermita asta este de fapt o cronicizare a eczemei, deci este vorba de acei indivizi care au avut-o in copilarie si nu au scapat de ea nici ca adulti.
Iubibubi- sa-nteleg ca nici elidelul nu are rezultate???
Dana, nu pot sa-ti urez bine ai venit! sper doar sa nu mai existe inca un copilas cu dermatita atopica. referitor la ce ai intrebat sa sti ca nu trebuie neaparat sa existe si prurit, Tavi mult timp a avut fara mancarimi, dar au existat si perioade cand avea.
Ange - referitor la cortizon: si eu la fel nu mai mult de 10 zile pe luna, asta atunci cand ii dadeam ca intre timp am renuntat, de obicei lui in 3 zile ii disparea si numai o data pe zi, seara.
Doamne cand o sa scapam???
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Ange, Eucerin-ul e o crema de intretinere a pielii, de masaj, de dat dupa baie, de invelit in ea (dupa cum ne-a sfatuit pe noi doctorita). Pe aici, obiceiul de numeste eucerinizare, asa de mult e folosita crema asta. Sa pluteeeeasca in Eucerin, asa ne sfatuia pe noi doftora, sa-l dai dupa fiecare baie si chiar de cateva ori pe zi, pana simti ca-ti aluneca printre degete. Si-l dadeam, dulcele de el, noroc ca nu e uleioasa si intra destul de repede in piele, nu pateaza, nu miroase, dar mai mult m-a reparat pe mine decat pe el.

Ela, eu inclin sa cred ca pe Tavi l-a deranjat vreun aliment, ca pare mai mult a alergie de data asta, a mancat ceva nou? Si ce remediul ai primit de la homeopat? Al nostru se numea calcarea carbonica, l-am luat acum doua saptamani si astept inca una, dupa care mergem iar cu eczema-n protap la tante doctora. Si eu inclin s-o cred cu aversiunea lor pentru tot ce e vaccin, pentru ca si dupa vaccinurile de 6 luni i s-a stricat putin pielicica. Insa am intrebat-o daca e cazul sa renunt la vaccinari si sa raman numai cu cele obligatorii, iar dumneaei e de parere ca deja raul s-a produs, prin urmare pot continua vaccinarea. Imi pare rau ca nu m-am documentat mai devreme despre alternativa asta de a alege calea fara vaccinari, eu asa am apucat de la mama si asa am zis ca face toata lumea, fara sa-mi pun prea mari intrebari.

Fetelor, eu zic ca ii dam noi de cap pana la urma, chiar si puseurile astea ale lor demonstreaza ca afectiunea nu e permanenta, daca tot vine si tot pleaca, eu trag de nadejde ca o sa aleaga varianta ultima odata si-o data.
Si mai am doua tuburi de triamcinolone, pe care nu le folosesc, m-au sunat de la marmacie ca mi le-au preparat, intereseaza pe cineva? Mai dau detalii despre el, daca trebuie. Noi l-am folosit fara rezultat pozitiv. Dar nici negativ. :-)

Mergi la inceput

mda... deci... n-a mers... inca de ieri (ultima zi de tratament, a 10-a, 1 data/zi timp de 7 zile, de 2 ori/zi timp de 3 zile) i-au aparut cateva pe un obrajor. cum mult prea bine stiu, o sa se inmulteasca incet, dar sigur si-or sa migreze si pe celalalt.

poate nu as fi asa de suparata (pt. ca deja cunosc senzatia esecului, ce mai conta un elidel pe langa altele), dar i-au aparut din nou si pe corp, unde se facuse bine-bine-bine, fara elidele, cortizoane si alte kk de acest gen. ori e o pura si maaaare coincidenta, ori e "lucratura" elidel (pt. ca alte schimbari de meniu sau mediu n-au fost). ma duce gandul ca l-am "imunosupresat" cam mult (10 zile) si atunci bubitzele s-au "refulat" prin alte parti. ca o teava cu o mica spartura - o carpesti in acel loc si, cand dai drumu' la apa, se fisureaza in alte parti... in fine, ce sa mai zic...

cami, daca te incalzeste cu ceva, la mine capul e rosu si peretele albastru...
si, la intrebarea cu cortizonul - eu l-am dat cam 12 zile/luna, cate 3 zile consecutiv/tratament, de 2 ori/zi in prima zi si 1 data/zi in restul de 2.

ela, Doamne!!! tu mai lipseai cu vesti proaste! imi pare tare, tare rau. poate totusi nu e decat un "moft" si se vor cara repede si de tot.

cora, lexi, macar voi dati vesti bune!!!!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

v-am mai scris eu despre niste forumuri (pe tema eczema) in care m-am inscris. una dintre mamicile de acolo si-a facut o paginuta pe internet. va dau si voua link-ul, desi, va spun dinainte, va va cobori moralul la -2, vorba claudiei:

http://eczemakids.org/ourstory.asp

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Lexi, nu stiu la ce anume ar fi putut sa faca alergie pt. ca nu i-am schimbat nimic in alimentatie, a mancat acelasi chestii ca si pana acum, dar avem o problema cu mancatul de pe jos, adica: cum nu sunt atenta la el, fractiune de secunda, cum infuleca ceva de pe jos, o chestie cat de mica, o frimitura, o scama, ceva... nu stiu daca si alti bbi fac asa si nici cum as putea sa-l dezvat... eu ii spun:Tavi nu ai voie! si el rade si isi continua "masa", a! si cel mai mult ii place sa manance hartie. Daca gaseste o revista, un ziar, ceva imediat o baga in gura si nu pot sa i-o scot pt. a invatat sa muste. Deci, cred ca si asta ar putea fi o problema.
Remediul abia joi il primim, pana atunci asteptam si l-am bagat pe peritol. Acum se pare ca este mai bine, aproape a disparut.
Fetelor eu nu mai pot!
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

hai sa ma laud eu, la noi chiar e mai bine, si nu inteleg de ce! Aceleasi lucruri, ba din contra am inceput si cu mancare de bb mai mari: cremwurst de pui, tartine cu unt, sunca de Praga, etc si e mai bine! Am facut si 3 vaccine in 1 adica cel de la 1 an si cele de la 1 an si 1 luna si deocamdata totul e in regula! Nu a facut nici macar febra sau diaree, iar fatza e curatzica! se mai vad urmele, dar e aproape fina! Doamne ajuta! Sper sa nu apara reactii tarzii!

Mona, am citit pagina, dar nu m-a descurajat, din contra! am vazut cat de rau poate sa fie si multumesc lui Dumnezeu ca nu am trecut prin asta. Uitandu-ma la poze mi-am dat seama ca la noi e joaca de copii, o dermatita atopica super usoara!

Ela, si Mara manaca de pe jos, strange toate scamele si firimiturile si de asemenea mananca orice bucata de hartie care-i cade in mana! Lasa ca trece!

Pupici la toti bebicii si sa auzim de bine!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput