eczema la bebei - vol I
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Andrada spune:
Aveeno si crema cu Cortizon.
Cind am aflat ca Marcu are eczema, am inceput sa citesc ce inseamna, tratamente posibile, efecte secundare, pica cerul pe mine numai cind citeam side-effecturile la crema cu cortizon care mi-a daduse doctorul. Ii cerusem sa aiba cea mai mica concentratie, dar tot citisem pe ea ca in nici un studiu nu se foloseste la bebelusi sub 6 luni si ca ei n-o recomanda copiilor sub 1 an.
I-am schimbat dero, hainutze, sampon (am trecut pe gama Aveeno, taritze de baie, crema de corp, sapun, sampon, etc), etc. Formula nu i-am schimbat-o ca minca f bine si apoi o folosise si cind era mic si n-aveam lapte si nu patise nimic. Aspiram, curatzam, am luat umidificator. Numai sa nu incep pe cortizon. Ranile insa i se adinceau, si cind am inceput sa ma tem ca o sa ii ramina semn l-am dus din nou la doctor. Intre timp facuse o ciuperca pe rana. I-am dat cu "crema de ciuperci", apoi m-am hotarit sa urmez tratamentul cu cortizon. Avea deja in jur de 5 luni. Imi dadeam pe mina foarte -foarte putin, cit o furnica, frecam intre degete, apoi ce raminea ii puneam pe fatza. Doua saptamini si dimineatza si seara. Dupa ceva timp i-a aparut din nou, iar am asteptat, iar coji, pian la urma am inceput tratamentul din nou, eram disperata, doctorul imi spunea sa-i fac tratamentul fix doua saptamini de doua ori pe zi. I-am facut doua saptamini, numai seara. La inceput nu se vedea nici o imbunatatire, cu timpul insa am vazut ca reactiona dar mai incet. Si atunci e momentul cind am facut si cealalata descoperire. In loc sa-i intirzii tratamentul, mai bine il pre-intimpin. In tot acest timp, baile erau calii si scurte, din cind in cind scaldat in taritze Aveeno, apoi crema tot Aveeno din belsug, f putin sapun foloseam cind il spalam si temperatura in casa era mai scazuta.
Si atunci am observat si altceva. Ii terminam deja tratamentul cu putin mai devreme decit sa-i treaca bubele si cu timpul am observat ca bubele dispar de la sine fara ajutor. exista precum citisem o anumita inertie a corpului sub cortizoane.
Asa ne-am luptat luni bune, cind am ajuns in Romania la un an si 4 luni, abia a 3 zi au observat parintii ca el are ceva pe obrajori. Era o victorie. La acea virsta deja ii dadeam numai o odata cu crema, cind era f f rau si ii trecea imediat.
Din cind in cind ii mai aparea, si atunci taiam la alergeni, fara banane, fara capsuni, fara portocale, fara ou, dupa care reveneam putin cite putin cu toate. Acum la aproape 3 ani nu-l menajez la nici un aliment.
Cam asa am facut eu,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ange spune:
mda,era 6,00 dimn. cand am raspuns la mesaj...
asta nu e o scuza!cred ca sunt tzacanita rau si asta din cauza eczemei,cred...
revin,
cami
iubibubi spune:
andrada, , hop si eu cu niste intrebari. buna ziua ai dat, belea ti-ai capatat... :))
prin "preintampinarea" tratamentului sa inteleg ca nu l-ai lasat sa se faca rau-rau si l-ai dat din timp? ai folosit hidrocortizon 1%? l-ai dat 2 saptamani cu asta? la voi a fost numai pe fata? acum i-a trecut de tot, fara nici o urma? ca io cand vad ce oribilitate are pe fata, imi spun ca n-o sa-i treaca niciodata definitiv ...
sper sa nu-ti "reimprospatez" amintiri dureroase...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Andrada spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
andrada,, hop si eu cu niste intrebari. buna ziua ai dat, belea ti-ai capatat... :))
prin "preintampinarea" tratamentului sa inteleg ca nu l-ai lasat sa se faca rau-rau si l-ai dat din timp? ai folosit hidrocortizon 1%? l-ai dat 2 saptamani cu asta? la voi a fost numai pe fata? acum i-a trecut de tot, fara nici o urma? ca io cand vad ce oribilitate are pe fata, imi spun ca n-o sa-i treaca niciodata definitiv...
sper sa nu-ti "reimprospatez" amintiri dureroase...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Pai da la inceput ii dadeam numai cind era rau-rau de tot, nu stiu cum e la voi da la el se inrautatea pina in momentul in care mi-era frica ca o sa-i ramina semn. Si apoi daca era prea rau nu puteam da cu cortizon, care nu se da pe rana, etc
Sincera sa fiu habar n-am daca a trecut de toate din cauza virstei sau a tratamentului meu. Tot ce pot sa spun este ca i-a fost mai bine ca am observat cum ii reactioneaza lui organismul, si am aplicat cortizonul numai ca sa ajut putin corpul (asa zic eu...), care in cele din urma a inceput sa inceteze sa se mai bata cu alergii imaginare.
Deci ii dadeam cum ii apararea ceva si terminam inainte sa-i treaca de tot. Ma gindeam eu sa nu las sa ia amploare si sa-i dau apoi si corpului timp sa lupte singur.
A avut numai pe fata. De citeva ori numai a fost nevoie sa-i dau pe miini. Apoi cind i-am inceput alimentatia diversificata, a inceput sa-i apara pe barbie din nou si pe miini, de la capsuni si toate alea. Cum spuneam le-am retras, apoi le-am reintrodus una cite una, cite o picatura, iar le-am retras la primul semn, si tot asa. Ultima oara cind am fost la doctor, mai avea ca niste boabe mici de struguri pe mina si doctorul mi-a spus ca-i tot alergie, dar daca nu-i mai apare nu-i creste si-i dispare repede, nu-l bag prea mult inseamna.
Asa cortizonul era 0.5% pe reteta de la pediatru, la cerere, ca el vroia sa-mi dea 1%. La inceput nu facea mare lucru, dar dupa citeva zile a inceput sa lucreze.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
iubibubi spune:
multumim, andrada! ma bucur pentru voi, tare "mancatoare" de energie si alte cele sunt bubitzele astea... numai bine lui Marc! daca iti mai vine in minte ceva folositor pt. noi, cele care inca ne luptam, sa ne mai scrii, bine? pup.
lexi, voi n-ati mai dat nici un semn demult... sa speram ca no news is good news!
pupici.
Ela-Z spune:
Ange, hai ca mi-ai placut! sa raspunzi iar... Auzi, spune-mi tu cu ce sa-l incalt eu pe Tavi cand el de o luna a inceput sa mearga si nu sta locului decat cand mananca, doarme si face baie? ce sosete sa-i pun? pt. ca cele care sunt 100% bumbac nu au elastic si-i cad din picioare mereu. Am peste 20 de mp de gresie, care acum nu este tocmai calda, iar cu pamtofiori nu vreau sa-l tin in casa.
in alta ordine de idei, la noi a inceput sa dispara, ura!!! , dar nu ma mir ca sa n-o supar si sa vina iar.
Ela
danielac spune:
Salutare!!
Azi am fost la dermatologie!
Se pare ca dr. nu e prea hotarata ce avem: i-a zis ca am dat cu Biazol si nu ne-a trecut si atunci ea a dedus ca am avea o alergie sau o dermatita... eu nu prea m-am lamurit!
Cert e ca ne-a prescris Elidel si un antihistaminic Aerum parca...
Voi ce ziceti sa ii dau cu Elidel???????
pe ea nu o mananca si nu se scarpina si asa cum am zis are o singura pata pe obraz care apare si dispare... Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
iubibubi spune:
buna, dana!
din cate stiu eu, elidel-ul este numai pt. eczema (dermatita atopica). daca spui ca diagnosticul este incert, poate n-ar fi bine sa o dai... sunt atatea feluri de dermatite... daca tot ai apucat-o pe "drumul" dermatologilor, poate n-ar strica sa te mai duci si la al doilea. doar trebuie sa stii exact ce are, nu? cred ca asta ar fi primul pas spre rezolvarea problemei...
relativ la antihistaminice nu stiu ce sa-ti spun. eu nu i-am dat lui andrei niciodata. bubi sau ela iti pot da mai multe detalii.
tine-ne la curent. numai bine Dianei!
ps uite si site-ul elidel pt. mai multe info:
http://www.elidel.com/index.jsp
pupici.
lexi spune:
quote:
Originally posted by danielac
Cert e ca ne-a prescris Elidel si un antihistaminic Aerum parca...
Voi ce ziceti sa ii dau cu Elidel???????
pe ea nu o mananca si nu se scarpina si asa cum am zis are o singura pata pe obraz care apare si dispare...
Daniela, nici pe bebele meu nu-l mananca si nici nu se scarpina, nu pare deloc deranjat de aspectul neplacut al pielii, chiar daca a invatat sa se uite in oglinda si sa se prinda ca de-acolo ii zambeste un smecheras!
Din cate am citit eu, e mai grav cand incepe si mancarimea, pentru ca sunt prea mici ca sa-si dea seama ca mai rau isi fac si se irita. Eu am exemplul aici, in casa, baietelul cel mare face o iritatie de la [inca] nu stiu ce, e alergic la iarba, dar in sezonul de crestere, iar acum, de cand cu schimbarea de vreme, n-a mai atins iarba cu piciorusele, purtand pantaloni lungi, asa ca inclin sa cred ca e de la altceva. Si-l mananca, bietul de el, iar el nu-si da seama ca se scarpina, asa ca a ajuns cu niste rani urate in spatele genunchilor, care nu trec cu nimic.
lexi spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
lexi, voi n-ati mai dat nici un semn demult... sa speram ca no news is good news!
Nu prea gud nius, apare si dispare, ca nici nu ma apuc bine sa dau cu un mesaj de bucurie, ca vine si ala de tristete. Acum s-a racit si vremea, iar doctorita m-a avertizat ca in sezonul rece va fi mai rau si pielea se va usca mai tare. Roseala a ramas mai mult la incheieturile manutelor (interiorul coatelor) si in spatele genunchilor, pieptul si spatele sunt curate de tot, nici urma de eczema.
Si a inceput sa i se usuce acum fruntea, iar eu pe fata eram hotarata sa nu intervin cu nimic. O s-o iau catinel-catinel din nou cu Eucerin, lasand maclavaisurile grele pe mai tarziu, cand se ingroasa peretele rosu si ma albastresc eu.